exste
Čuven
- Učlanjen(a)
- 24.01.2005
- Poena
- 660
Moja oprema
- Laptop
- ASUS Rog Strix G513 QR, Ryzen 5800H, RTX 3070 8GB
Realnost je, da danas u 2012. godini ljudi vrse ozbiljna, poprilicno poodmakla istrazivanja necega sto je i poslednjih godina bila jedna od glavnih tema u pisanim delima naucne fantastike. Ne pricam o putovanju u svemir i na druge planete vec o primeni nanotehnologija u medicini.
Znas ono, malecni sitni roboti koji putuju krvotokom i opravljaju ljudski organizam. Naravno medicina kaze da se to razvija da bi lakse i efikasnije dostavljali razne lekove ali tome nema granica. Deus Ex uzivo, za par decenija ako ne i manje![]()
Tome sam skloniji da verujem da je moguce nego ono sto sto predvidja Vgagi, mada bi mi se i to jako dopalo da se ostvari u skorije vreme...Znacajan proboj na medicinskom planu bi mogao dosta da ubrza i Svemirski program...resile bi se neke situacije za koje treba skupa oprema za fizicku zastitu nekim tabletama ili nano robotima koji bi popravljali ono sto bi radijacija, gravitacija, psihoza kvarili...:d
Sve sto je Vgagi rekao je ok, postoje koncepti samo ocekivanja po pitanju realizacije to ce ici malo teze...pogledajte samo planove za kinesku svemirski stanicu..kada je poceo razvoj i kadece se kinezi useliti ...ako bude sve ok u paketu 20+godina.... za metalno bure u koje staje nekoliko kineza koje mora da snabdevaju svakih par meseci po ceni od nekoliko stotina miliona dolara...habitati?...nece to skoro:d
Poslednja izmena: