Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

Drustvo, otkrio sam da postoji brzina veza od brzine svetlosti i imam dokaz za tu tvrdnju:

hasenohrl1.jpg
E energy M mass C speed of light
Dakle, hocu svog nobela :)

Joooj sto je dobra mala sto pilotira! :d

Pogledah konacno Beyond the black rainbow (izasao BR). Vec se spominjao ovaj film na ovoj temi.

Iako trailer deluje kao neka mesavina Kjubrika,Linca i Tarkovskog film ipak nije takvog kvaliteta, mada ostavlja jak utisak SF filmova iz 70'-80'-tih.
Radnja je skoro neobjasnjiva mada se na kraju donekle sklope neke kockice.
Film je jako vizuelan i spor te nije za svakoga. Cudan, jedinstven i solidan SF.

>

Revolution Pilot :vomit:
Josh jedno (ne)delo JJ Lost-in the-woods Abramsa koje nema tri blage veze ni sa kakvom logikom a josh manje sa SF-om...
Meh.

L2, hoce li taj drugi deo ili se odustalo, nije bas da sam nesto previse zeljan da vidim obzirom kako je siromasan bio prvi deo (doduse kad sam cuo za koju kintu je uradjen...), ali ostaviti bezmalo godinu nesto onako napola...

Rekao bih da nema nista od e2. Ali ko ce ga znati, mozhda se serija povampiri...

Revolution - tja, koliko vidim bice to bleda kopija Dzerika ...

Ako nekog zanima nesto skorije da je u svemiru, a bez neke price ili mozganja izasao je animirani Starship Troopers Invasion.

[YOUTUBE]P3823VO9gG8[/YOUTUBE]

Kad vec pomenuste Abramsa, izgleda da su dve robot serije sada u planu.

With FOX's Fringe approaching its conclusion, J.J. Abrams, the network and one of the show's main creative forces are teaming up once again for a new futuristic drama series.

Deadline reports that FOX has picked up the Bad Robot project with a pilot production commitment. The show is described as "an action-packed buddy cop show, set in the near future, when all LAPD officers are partnered with highly evolved human-like androids." Fringe's executive producer and showrunner, J.H. Wyman, is penning the script, with Abrams, Wyman, Bryan Burk and Kathy Lingg executive producing.

Homeland executive producer Howard Gordon and Terminator: The Sarah Connor Chronicle' EP Josh Friedman have just signed what's described as a "rich, premium script deal" with NBC to develop a futuristic, high-concept drama. The project is produced by 20th Century Fox TV.

Deadline describes the series as a "thriller soap set in a world much like ours, where human-looking robots are commonplace. After a routine homicide explodes into the first robot-on-human murder, the lead detective must solve the case and investigate a growing robot rebellion while dealing with the impact on his own fractured family." Friedman will pen the screenplay, with Gordon supervising.

Poslednja izmena:
Bio si ustvrdio da
potvrdjivanje higsovog mehanizma pokrece ogromno pitanje fine tuning-a
na sta sam odgovorio
Ne pokrece, i nema direktne veze.
Multiverse teorije praktichno stavljaju pitanje fine tunnning-a ad acta.
Odgovor se striktno odnosio na znacenje izraza 'fine tuning' koje propagiraju kreacionsti.

'Fine tuning' u fizici generalno znachi nesto drugo: naime, to je 'podeshavanje' parametara i varijabli neke teorije kako bi se ona 'uklopila' u odredjena ocekivanja (npr, set opservabilnih podataka, ili u okvire koje postavljaju neke druge teorije, itd). U fizici cestica, izraz 'fine tuning' ima i neka specificna znachenja i konotacije, chak postoji i izraz 'Higgs Fine Tuning Problem' koji nije ono sto ljudima prvo padne na pamet kad chuju za njega, i definitivno nema nikakve direktne veze sa kreacionistickim 'fine tuning-om' i verovatnocom nastanka svemira...

http://blogs.scientificamerican.com...eyond-higgs-on-supersymmetry-or-lack-thereof/

Da dodam na ovo gore: teoretski fizicari ne vole hijerarhije, izuzev ako mogu da ih objasne. Chinjenica da je skala EW fizike toliko manja od Planck-ove mase nema objasnjenja u okviru standardnog modela. Stoga, ona nije 'prirodna'. [ Kad ovakvo nesto cuje neki naucno nepismeni novinar, ili neko sa religioznom agendom, onda proistekne tekst u kome se tvrde specificne 'male verovatnoce nastanka svemira' i 'potreba' za fine tuningom ].

PS2. Ako je ono sto je u LHC-u otkriveno na 125 GeV zaista Higgs, to povlachi za sobom da korespodentne supersimetricne cestice u jednostvnim modelima supersimetrije imaju energije koje su daleko izvan detekcionih mogucnosti LHC-a. Stoga teoretski fizicari trenutno razmatraju kompleksnije modele supersimetrije i paralelno nastoje da urade fine tuning jednostavnih modela. Ako se pokazhe da su ovi napori uzaludni, to ne bi znacilo da supersimetrija ne postoji vec bi pre bio argument za snazniji kolajder.

Zar vi nemate svoju temu za HB? Modovi di ste, secite i krpite gde treba...
Nalazim da je simptomaticno za Srpske forume da kad god se ukazhe prilika za neku ozbiljniju diskusiju, da ce da se uvek nadje neko kome to nece da se svidi... Na stranim forumima bi gornji ispad u naucne sfere pre bio slagvort za diskusiju npr 'fine tuning in sci fi' i tsl... :trust:

Ma da, a ja nalazim da je bezobrazno i nefer prema 95% forumasa koji bi da prate temu o SF-u, sto znaci naucna FANTASTIKA, da slusaju o trenutnim naucnim OTKRICIMA iz sfere koja ima uzan krug sledbenika, i vec ima svoju temu!!!

Pogledajte fotografije novog Robocop-a. Meni se ne svidja ovo nista, ne znam za vas, ali ovo vise lici na odijelo iz Crysis-a nego na nekog robota. http://www.comingsoon.net/news/movienews.php?id=94813&offset=50#commentLstTop
hrrobocop1.jpg

hrrobocop2.jpg

Omg jel ko gledao The.Expendables.2 koja glupostina sa kamarom najpoznatijih glumaca.
Dok mi je novi batman ekstra film :)

O cemu pricas zadnji star trek je vrh

Zadnji Star Trek je dno dna...
Zamalo da izađem iz bioskopa na pola filma koliko su se nalupetali.
Bio bi ok film za decu da se ne zove Star Trek, ali problem je u tome što se zove tako.

+1

Aham vazi, gledao sam sve serije i filmove, i ovo je najbolje sto je moglo da mu se desi

Voleo bih jedan SF gde Igoritza/Garancija itd nije banovan sa ovog foruma... :D mada i to prelazi granice fantazije...

Nazad
Vrh Dno