Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
U svakom slucaju, ako budes hvatao 5ghz, izvucice ti full brzinu na wifi..

Pa upravo je to što hoću. Da mi barem u sobi pored bude ful brzina

Ja sam imao netgear u toj verijanti sa 5G i iskustva su mi drugačija od tvojih. Možda mu jeste domet slabiji u tim na sprat varijantama ali pretpostavljam da tamo gde ga ima je brži i sa jednom crticom nego ovaj 2.4 sa punim signalom.
Brzi ili stabilniji da... ali je domet slabiji...

Jel postoji neki repeater ili extender koji radi i na 2.4 i na 5ghz?

Gdje se nalazi ID korisnika na računu? Ne mog uda ga nađem, nije isto kao na znaku pitanja kad se registruje na mojsbb.

Hoću da isključim ovu glupost od unifi, ali sam zaboravio mojsbb sifru :D

Koliko se ceka ugradnja? Prijavio bih se koji dan prije selidbe da ne cekam, a dolazim u cetvrtak u novi stan pa se plasim da se ne oduzi poslije vikenda. Imam kabal vec u stanu, samo da se ugovor potpise, oprema itd...

Gdje se nalazi ID korisnika na računu? Ne mog uda ga nađem, nije isto kao na znaku pitanja kad se registruje na mojsbb.

ID korisnika je broj ugovora. Ako nije posebno naznacen na racunu, onda odbijes od racuna cifre 201510 i to je broj ugovora.

Koliko se ceka ugradnja? Prijavio bih se koji dan prije selidbe da ne cekam, a dolazim u cetvrtak u novi stan pa se plasim da se ne oduzi poslije vikenda. Imam kabal vec u stanu, samo da se ugovor potpise, oprema itd...
Zavisi, najpre dolaze da ugrade kablovsku, a kasnije i internet. Najcesce za 10-ak dana bude sve gotovo, nekome mnogo brze, a nekome i sporije.

Fuck that shit zovem ih ujutro, thanks :D

P.S. Nemam tv jos tamo pa necu moci ni testirat kablovsku mimo sto ce stavit risiver jel.

ID korisnika je broj ugovora. Ako nije posebno naznacen na racunu, onda odbijes od racuna cifre 201510 i to je broj ugovora.

ID korisnika se, bar u mom slučaju, potpuno razlikuje od broja ugovora. Naveden je u gornjem levom uglu računa, neposredno ispod SBB logoa i podataka o SBB ogranku koji pruža konkretnu uslugu.

^U pravu si, sad sam proverio. Mislio sam da je nepotreban taj ID, jer svuda traze broj ugovora, ali su za mojsbb potrebna oba.

Jel ima još neko u NS-u danas problema, konekcija puca celo jutro, čas radi čas ne.

Evo dobih ovaj novi holanski Ubee nazovi premium uređaj. Novi ugovor na 2 godine, ali ionako nisam nameravao da raskidam saradnju sa SBB-om jer u BGD ne postoji adekvatna alternativa. Nisam ništa dirao osim đto sam dodao nove nazive SSIDovima i postavio nove šifre.Ono što sam primetio je sledeće.:
Na uređajima u blizini koji mogu da vide 5G mrežu (Nokia Lumia 730DS ne vidi 5G) je oko 10% brže- iMac na udaljenosti 20cm od rutera, pre 79,1mbps sada skori 94mbps
Laptop udaljen 2 sobe od rutera, pre 38.4 sada 43.9, međutim ova laptop sada na 2.4Gb mreži jedva postiže 20mbps

To je za sada to. Malopre sam ga dobio pa nisam nešto mnogo istraživao. Prilično je veći od onih Sisko rutera i lepši mi je je i displej sa diodama.

2 za net 2 za risivere

Slažem se. I ja sam se nadao da ruter ima sve slobodne Lan portove ali ništa od toga.

Malo su čudne neke druge stvari i to PS4 ne vidi 5 G mrežu. Čak i u neposrednoj blizini rutera wifi na Galaxy S5 nema pun signa a ne retko se spusti i na 2 crtice. Unifon kasni na 5G zvoni nakon 1 minut posle fixnog. Tako ima dosta manjkavosti. Sačekaću još malo da vidim pa ću onda da zovem SBB. Možda ima nešto u podešavanjima da se čačka. I Cisco je štucao dok se podešavanja nisu čačkala.

Ovako sa samo dva porta ni ovaj novi ruter nije neko resenje. Vise se isplati investirati u bolji ruter i uzeti modem. Nije mi jasan ovaj njihov potez.

Ovo je sa telefona u prostoriji pored.

Obeatite pažnju na jačinu signala

uploadfromtaptalk1448387810282.png

Poslednja izmena:
Ne razumem, los signal na 5ghz? Slab? Znaci 5 ghz radi tu gde je ruter, i po najblizim sobama okolo.. Spratovi ispod i iznad u najavi nece biti pokriveni.. Bedak.

Ne razumem, los signal na 5ghz? Slab? Znaci 5 ghz radi tu gde je ruter, i po najblizim sobama okolo.. Spratovi ispod i iznad u najavi nece biti pokriveni.. Bedak.

The primary difference between the 2.4 GHz and 5GHz wireless frequencies is range as the 2.4GHz frequency is able to reach farther than the 5GHz frequency. This is a result of the basic characteristics that waves attenuate much faster at higher frequencies. So if you are more concerned with the coverage, you should select 2.4GHz rather than 5GHz.
xx

Znam, zato sam planirao ovaj, plus neki dual band wifi extender jeftin ako budem naleteo.. To bi trebalo da sljaka ok..

2 za net 2 za risivere
Jel neko od vas probao da koristi ta 2 porta za risiver tako što poveže neki pc na to?
Ja se čudom čudim već više meseci jer kod mene 3928 radi sa tri prikačena uređaja (tv, nas i pc) i sva tri LAN porta rade normalno a ljudi govore da Cisco, a sad čitam i taj novi, imaju rezervisana dva porta za dodatne risivere.

Jel neko od vas probao da koristi ta 2 porta za risiver tako što poveže neki pc na to?
Ja se čudom čudim već više meseci jer kod mene 3928 radi sa tri prikačena uređaja (tv, nas i pc) i sva tri LAN porta rade normalno a ljudi govore da Cisco, a sad čitam i taj novi, imaju rezervisana dva porta za dodatne risivere.
Risiver pds 2100 nema dodatne funkcije bez povezivanha na HG. To ti je odgovor. Da li imaš pomenuti risiver.

Spremaju li se kakve akcije od 1.12? Ili ostaje na snazi ova standardica ponuda (3 meseca po 1din ili 4 meseca na staroj pretplati)

Чисто сумњам, сутра ваљда истиче 30 дана од објаве нове цене одржавања (и рок до кога може да се раскине уговор без пенала) па пошто је само неколико њих то урадило, капирају да не мора ништа ново да се нуди. Тренутно је актуелан нови HG (уз нову УО или доплату) па ће да процене колико ће то да утиче на продужења старих уговорних обавеза и онда евентуално нешто понуде.
Мислим да им је јасно да повећање брзине више није адут, да би тако довели до тога да многи пређу на јефтиније пакете и сада нуде нове услуге типа unifi и unifon па ми делује да неће да буде ништа битно ново.

Иначе сам сазнао да им је правило да неко ко је пола године без СББ-а може да буде нови корисник са попустима који важе за њих.

Spremaju li se kakve akcije od 1.12? Ili ostaje na snazi ova standardica ponuda (3 meseca po 1din ili 4 meseca na staroj pretplati)

Trenutna ponuda podrazumeva da, nakon obnove ugovora, postojeći korisnici 6 meseci plaćaju prethodni iznos pretplate. Inače, ja sam bio "iznenađen" kada sam uočio da, pored ponude da novi korisnici plaćaju 3 meseca po 1 dinar + dobijaju gratis HD paket 12 meseci, postoji i ponuda za nove korisnike koji uzimaju Gold Extra i Premium paket, a to je 3 meseca po 1 dinar + dobijaju gratis HBO paket.

Иначе сам сазнао да им је правило да неко ко је пола године без СББ-а може да буде нови корисник са попустима који важе за њих.

Da, to im je praksa već neko vreme, da bi sprečili expresnu odjavu>prijavu, radi ostvarivanja benefita za nove korisnike.

Jel uzeo bre jos neko ovaj premium HG?

Da li se još nekome dešava da svako veče restartartuju ruter? Evo baš obraćam pažnju, svaki dan oko 22:15 ide obavezno restart.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno