Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dal ima neka fora na rate da se uzme?

Cisco kao Cisco nije loš, nego kad se ubogalji sa SW-om, onda je krš. Kao i svaki HW kad se ubogalji sa SW-om.

Primetio sam da nemam više listing poziva na moj.sbb (proverio sam za dva ugovora). Zna li se zašto?

352ek9u.jpg

sbb.png

Uzeo neko ?
Pogotovo me zanima da li je bolji wifi i notifikacije da li kasne na android uređajima ?

Slovenački PDF - http://telemach.si/Binary/673/Kratka-Navodila-Ubee-EVW327N-148x210-11-2015.pdf

Zanimljivo izgleda, ima i kao neki USB mada ne vidim koji će nam đavo ... :)

Poslednja izmena:
Zna li se koji je procesor unutra i koliko ima rama ?

Uzeo neko ?
Pogotovo me zanima da li je bolji wifi i notifikacije da li kasne na android uređajima ?

Slovenački PDF - http://telemach.si/Binary/673/Kratka-Navodila-Ubee-EVW327N-148x210-11-2015.pdf

Zanimljivo izgleda, ima i kao neki USB mada ne vidim koji će nam đavo ... :)

Prema komentarima sa SBB foruma (a i činjenica da nije Cisco HG), notifikacije ne kasne.

USB 3.0 port imamo i na trenutnim 3925/28, samo je isključen, dok na ovom Ubee može da se koristi za NAS, što nije loše.

Ja na EPC3928 nemam USB ili sam ćorav :)
Znači notifikacije ne kasne, samo me zanima jačina signala - ako je i to ok onda da uzmem prvenstveno zbog laptop-a i telefona ...

Znaci taj Ubee EVW327 mora zapravo da se kupi od SBB-a, cak i ako produzavam ugovor?

Hvala

Mislim da je za ove TRIO pakete besplatno, samo traže novo potpisivanje ugovora ...

Ali ako tamo na forumu kazu da ipak ne vredi, cemu onda zamena?

Ja sam primetio od kada je pusten UniFi da je poceo i mob i tv najvise da trokira kod lokalnog stream-ovanja sadrzaja, kao da je pretrpan 2.4GHz frekvencijski spektar. Mada prvo moram da proverim da li TV moze da radi na 5GHz (sto ne verujem) pa samim tim necu nista ni dobiti zamenom za taj novi router.

Ja sam na trio premium i besplatno je. Tako su mi rekli. Mislim da on pravi 2 wifi mreže na 2.4 i na 5GHz, drugačije im daš SSID-ove i onda konektuješ uređaje na onu mrežu koju ti pidržava.

Kad budes uzeo, baci neke utiske..

Dobio Ubee EVW327 uz Duo Gold Extra. Što se wifi mreža tiče, Goxy je u pravu.

Ako si imao ranije 3925 3928, da li je jaci signal na EVWE27 i koliko?

Ne, sve do zamene, verno me služio modem Cisco 2100. Sad, pošto sam kod brata u stanu koristio 3925, rekao bih da je Ubee jači. Ali, to je ipak neko posredno poređenje. Međutim, što se zagrevanja uređaja tiče, mrtva trka :)

Ono što su meni rekle a to me i povuklo na zamenu da je na 5GHz domet veći. Jer ja na laptopu u drugoj sobi pored one u kojoj je modem imam 30mbita na paketu od 100mbita. Nije do laptopa jer u sobi gde je modem postiže oko 90mbita. 100 postiže samo na kablu. Ogromna razlika. Sad ćemo da vidimo. Nadam se da ćeme sutra zvati jer sam se prijavio još u sredu.

Ko ti je to rekao? 5GHz ima manji domet nego 2.4.

Meni je lik iz podrske rekao da 5ghz ima slabiji domet.

Ono što su meni rekle a to me i povuklo na zamenu da je na 5GHz domet veći. Jer ja na laptopu u drugoj sobi pored one u kojoj je modem imam 30mbita na paketu od 100mbita. Nije do laptopa jer u sobi gde je modem postiže oko 90mbita. 100 postiže samo na kablu. Ogromna razlika. Sad ćemo da vidimo. Nadam se da ćeme sutra zvati jer sam se prijavio još u sredu.

Ima manji domet... i to prilicno...Na mom Tp link Acher C8 to je jako vidljivo... Ruter mi je postavljen u donjem nivou stana, LUmia 830 na spratu kada je povezana na 2,4ghz ima odlican signal, na 5ghz jedva da ga hvata...

Ja sam imao netgear u toj verijanti sa 5G i iskustva su mi drugačija od tvojih. Možda mu jeste domet slabiji u tim na sprat varijantama ali pretpostavljam da tamo gde ga ima je brži i sa jednom crticom nego ovaj 2.4 sa punim signalom.

Nije brzi, vec je manji sum, tj. nema smetnji na toj frekvenciji, pa je zato i stabilniji.

Verovatno je to to

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno