Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa svaki spliter kvari SNR, SBB bi trebalo da na ulazu u stan obezbedi zadovoljavajuci signal i sum... znam gde je losije stanje da spliteri na 3+ kabla prave problem
Spliter ne kvari SNR. Spliter jednako smanji nivo signal i nivo šuma, pa SNR ostaje isti. Isto tako pojačavač ne popravlja SNR.
SBB obezbeđuje zadovoljavajući signal, a šum dolazi sam kao nepozvan gost ;-)

Kad se već priča o tome, možda neko zna kako da rešim svoj problem. Naime imam sbb Cisco EPC3925, koristim ga kao WiFi na kompu i mobilnom itd. Problem se javlja kada igram igricu online na laptopu, naime obično na samom početku igrica se zaledi i ne radi, a rečeno mi je da je problem do ovog uređaja, da on prekine signal, i da prekine igru, koja posle ne može da se "vrati". Ima li svrhe menjati ruter za drugi ili sta vec uraditi... Iz podrške za igru su mi rekli da je to navodno vezano za model rutera i da nema šta mnogo tu da se uradi...
U pitanju je igra simulacija tenisa Tennis Elbow, jedna jedina igra koju uopšte i igram...
Svaka pomoć je dobrodošla...

Ko ti je to rekao, to mi ne zvuci bas realno? Uloguj se na ruter i iskljuci firewall, vidi da li se nesto menja.

Ko ti je to rekao, to mi ne zvuci bas realno? Uloguj se na ruter i iskljuci firewall, vidi da li se nesto menja.

ovo je odgovor od autora/tehnicke podrske: it may be because of your router ; some routers don't provide a constant outside port when set on automatic forwarding. If the outside port change, TE can't communicate anymore and then the game hangs. Configure your router manually to see if it helps or not.

It may be because of your router. Ruter jeste los, ali ne verujem da je do njega. Jesi li probao da iskljucis firewall na ruteru?

I ovi 3928 postoje u dual-band izvedbi, samo ih izgleda SBB ne nabavlja.
Ima li informacija kada i da li ce SBB nabavljati te 3940 HG uredjaje?

Imaju ih vec, mozes da se prijavis za zamenu.. Naravno uz moj duo gold ide doplata od 3000 din. Za svaki skuplji paket je dzabe..

Kad se već priča o tome, možda neko zna kako da rešim svoj problem. Naime imam sbb Cisco EPC3925, koristim ga kao WiFi na kompu i mobilnom itd. Problem se javlja kada igram igricu online na laptopu, naime obično na samom početku igrica se zaledi i ne radi, a rečeno mi je da je problem do ovog uređaja, da on prekine signal, i da prekine igru, koja posle ne može da se "vrati". Ima li svrhe menjati ruter za drugi ili sta vec uraditi... Iz podrške za igru su mi rekli da je to navodno vezano za model rutera i da nema šta mnogo tu da se uradi...
U pitanju je igra simulacija tenisa Tennis Elbow, jedna jedina igra koju uopšte i igram...
Svaka pomoć je dobrodošla...

Trebas da podesis "Port Range Triggering" opciju na EPC3925. Pitaj autora igrice koji opseg portova se koristi, pa shodno tome odradi podesavanje modema. Druga opcija ti je da iskljucis firewall na EPC3925.

Imaju ih vec, mozes da se prijavis za zamenu.. Naravno uz moj duo gold ide doplata od 3000 din. Za svaki skuplji paket je dzabe..
Pff, još jedan način da uberu pare na nama sa duo paketima...
Inače pre 2-3 dana zove me neka gospođica/gospođa iz SBB naveče nekad (oko 21h) i nudi mi neke akcijske trio pakete. Kada sam rekao da koristim usluge mts-a za fiksni telefon počela me doslovno nagovarati da prebacim broj kod njih i da kao za nekih 300ak dinara više mogu imati duplo veće brzine u trio paketu, bla bla. Nisam mogao da dođem do reči od nje dobra 2-3 minuta. Kada sam došao do reči, pitao sam je zašto me isto tako nije zvala kada je SBB odlučio da uvede UniFi...naravno odgovor nisam dobio. Rekao fino da nisam zainteresovan za njihove akcijske ponude.
Valjda videli da mi ugovor ističe za 2 meseca...

Изгледа да неће да прате словеначку сестру него су изабрали 300N уређај по имену UBEE EVW 327N.

едит: изгледа да ме је претрага лоше водила, у питању је изгледа ипак АС уређај што је већ боље.

Poslednja izmena:
Pozdrav,
Poceo je net da mi "puca" na Wifi na sat vremena po 1-2 puta samo nestane neta to tako 10 sekundi pa se vrati.Za to vreme se ne gubi veza sa ruterom nego samo nema interneta...
Ruter je ovaj HG EPC3298.E sad kada ih budem zvao ili nekako drugacije kontaktirao jel treba da spremim naeke "podatke" tj . jel pomaze da ja necim izmerim konekciju ili neke logove da im posaljem ili...?

Изгледа да неће да прате словеначку сестру него су изабрали 300N уређај по имену UBEE EVW 327N.

едит: изгледа да ме је претрага лоше водила, у питању је изгледа ипак АС уређај што је већ боље.

Ima li neko iskustva sa Ubee uređajima?

http://www.ubeeinteractive.com/products/cable/voice-gateways/evw327-advanced-wireless-voice-gateway
http://forum.sbb.rs/viewtopic.php?f=71&t=23526&sid=7df9d9935691fbbefb6849bbfedcd524
^Čovek u temi na SBB forumu kaže da mu odlično radi.

kopiraju ziggo.nl . koje uredjaje oni imaju u ponudi, malo kasnije iste u ponudi ima sbb....

Pretpostavio da je nešto tako....Ajde videću mada mi se javlja da će da bude " kod nas sve ok..."....

Koji proc i koliko rama ima to cudo u sebi ?

Jel postoji mogućnost da nekako namestim da mi se ruter ponaša kao wifi prijemnik?

Ušao sam u ona Cisco podešavanja, ali nisam mogao nigde da nadjem, ima samo scan access point ili piše samo AP i to je to.

U pitanju je 3928s čini mi se ili bez S nisam siguran.

Ne ruter nema client mod pa ne može da bude wireless client.

Jedno pitanje ako se neko bolje razume, da li ovaj premium 5ghz ruter radi i na 2.4 i 5ghz u isto vreme, ili kako vec?
Imam 3 uredjaja koji podrzavaju 5ghz, a ostali su na 2.4..

Da li ce to sve lepo da radi bez problema ako resim da ga uzmem?

Ima li još neko problem da mu kasni sat na D3 uređaju? U pitanju je D3 2.0.
Restart istog ga natera da povuče tačno vreme, ali u toku od 24h napravi se razlika od oko pola sata od tačnog vremena.

Dobro, to je činjenica :d

I kod mene se desilo par puta u zadnjih 10-ak dana.(bagljaš)

Da li ijedan od tih novih HG uređaja podržava pravi bridged mode? Uskoro će im ponestati modema na lageru i pitam se šta onda raditi ukoliko crkne modem (a crkavaju često).

3925 model nema, mislim da nema ni 3928, a za ovaj najnoviji 3940 ne znam.

Novi HG nije Cisco, već Ubee EVW327.

@nidzakv

Trebalo bi da rade 2.4Ghz i 5Ghz uređaji u isto vreme, bez ikakvog problema.

Hvala na odgovoru. Po specifikacijama:

http://www.ubeeinteractive.com/products/cable/voice-gateways/evw327-advanced-wireless-voice-gateway

rekao bih da je ok urkedjaj. Ima gomilu nekih antena u sebi. Valjalo bi da ga neko proba i uporedi sa ovim cisco krsevima.
Doduse nije nemguce ni da ga iz sbb-a strucnjaci unakaze svojim fw-om..

Čovek na sbb forumu je izneo pozitivne utiske:
Za sada, ovih 6 dana, radi bez problema. Pod tim podrazumevam maksimalno opterecenje sa 5 lan (naravno switch, posto su samo 2 lan porta u upotrebi za net) i 8 wifi uredjaja konstantno u upotrebi, od toga 3 na 2.4GHz i 5 na 5GHZ.

@The Stig
Gotovo sigurno da je dosta bolji od trenutnih Cisco HG, pošto su oni živi očaj. :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno