Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

Ti imaš modem, a oni to više ne daju osim ako si biznis korisnik. Ako budeš hteo da menjaš dobićeš ruter bez mogućnosti bridge moda. Zato probaj sa zamenom napajanja.

Epc3208 i Epc3208G nisu isto konfigurisani koliko se ja secam. Ovaj prvi je bridge modem a ovaj drugi (G) koji on ima, radi u router rezimu, DHCP NAT za ethernet port, kao i svi ostali drugi modeli. Na ruter moze AP uredjaj, a na bridge modem mora Router + AP uredjaj.

Poslednja izmena:
@e6111
Proveriću da li je problem samo adapter, ako je samo to lako je rešivo i bez zvanične reklamacije. Nego me zanima ako zvanično zatražim zamenu, to nešto novije što bi mi doneli ne bi "primalo" uopšte AP uređaj ili bi isto? Ako ovaj moj na G radi kao ruter a ne kao modem, u čemu je tehnički njegova prednost (obzirom da je prestar) u odnosu na neki drugi noviji model - ili me ljudi savetuju da zadržim ovaj (pod pretpostavkom da radi) zbog:

1 - ...toga što mi ne bi inače doneli nešto novije već opet neki krš možda još stariji model itd.
2 - ...toga što taj drugi ne podržava kačenje na njega AP-a?

Na dve druge lokacije u gradu imam MTS i Yettel respektivno, gde je oprema dosta novija (doduše kineska), pa me cela ova teorija oko "benefita" EPC3208G-a malo zbunjuje (njega su doneli kad je SBB kupio Ikom, ne mogu da se setim tačno kad, ali mnogo davno bilo).

Pozdrav, prekljuce kako su bile one poplave po raznim mestima u Srbiji meni u Moravickom okrugu je nestao net nesto na kratko, i od tada radi katastrofa, sve laguje, probao sam vise puta da resetujem modem, flush dns i da update drajvere. Neko sa slicnim iskustvom?

Prilozi

• internet.jpg
    internet.jpg
    63.6 KB · Pregleda: 56
  • inter.jpg
    inter.jpg
    109.3 KB · Pregleda: 48
@Belgrade. Novi modeli koje sad daju su uredjaji novijeg datuma, i to su Ubee, Technicolor i SDMC, svaki radi u ruter rezimu i mozes da povezes AP koji vec imas. E sad sto se tice stabilnosti ja sam bio vise zadovoljan sa matorim Cisco modelima (epc3208, 3925...) dok su bili u opticaju. Od novih ja imam Ubee, i u osnovi radi ok, osim sto se nekad restartuje sam od sebe, a cisco je radio tipa 24/7, 365 dana bez restarta, nakon 10 godina je penzionisan.

Da li ima neko EON van mreže bez ugovorne obaveze? Koja je razlika sa ili bez UO? Šta im znači više fleksibilnosti?

Bez UO nema mogucnost rente eon boxa, vec moze da se kupi jednokratno za nekih 12000 (il manje kad je na popustu) po cenovniku, ili da se uzme bez boksa, pa da se koristi na smart tvu, ili nekom drugom uredjaju.

Poslednja izmena:
Za prevremeni raskid, zbog kojeg se placaju penali, ne bi trebalo da se primenjuje otkazni rok (30 dana). Otkazni rok je predvidjen za otkaz ugovora na neodredjeno vreme (to je kad istekne UO). Al ok, ako neces da komplikujes ili ti odgovara tako. U prevodu kad prevremeno raskidas, odes i odneses opremu i trazis prevremeni raskid, i oni ti obracunaju penale da platis, i tu je kraj price.

Za prevremeni raskid, zbog kojeg se placaju penali, ne bi trebalo da se primenjuje otkazni rok (30 dana). Otkazni rok je predvidjen za otkaz ugovora na neodredjeno vreme (to je kad istekne UO). Al ok, ako neces da komplikujes ili ti odgovara tako.
Nazvala me devojka i tako rekla. Jedino da sutra odnesem opremu pa kako mi bude.

Dobro veče svima. Treba mi pojašnjenje jer sam se pogubio čitajući sve ovo. Zapravo posle kevine smrti (ugovor se vodio na nju) sam obnovio ugovor sa sbb-om stavio na sebe. Njihov smo korisnik od kada su menjali sa Radijus vektorom (Stari grad). E sad…

za mesec,dva se se selim na drugu lokaciju (Leštane) gde Sbb nema infrastrukturu, tj. tehničke mogućnosti. Tamo je izgleda Supernova glavna. Kako da najbezbolnije raskinem ugovor, a da “nadam se” ne platim penale. Ne bih voleo još jedan stres, pored seljenja.

Hvala unapred svima na pomoći.

IMG_3315.jpeg

Prilozi

• IMG_3316.jpeg
    IMG_3316.jpeg
    279.7 KB · Pregleda: 27
u tom slučaju nema penala. već je obrađen takav slučaj, da li u ovoj ili prethodnoj ili preprethodnoj temi

u tom slučaju nema penala. već je obrađen takav slučaj, da li u ovoj ili prethodnoj ili preprethodnoj temi
Sutra ću otići do Galerije, preko telefona su mi rekli da Sbb ne drži Leštane, i da ne bi trebalo da bude problem raskid ugovora .. za svaki slučaj sam želeo da proverim i ovde na forumu. Javljam šta je bilo.

Sutra ću otići do Galerije, preko telefona su mi rekli da Sbb ne drži Leštane, i da ne bi trebalo da bude problem raskid ugovora .. za svaki slučaj sam želeo da proverim i ovde na forumu. Javljam šta je bilo.
mislim da je najbolje da ispostujes proceduru, posalji im mailom zahtev za prenos servisa na novu adresu, Cisto da dobijes odgovor da tamo nemaju tehnickih moguicnosti i posle toga si miran kad imas na "papiru" da ti zelis njihovu uslugu ali da oni ne mogu da je isporuce

Ima li jos neki provajder kao SBB EON app? Gledam da li da prelazim kod nekog drugog ili za sada ne. Dali su mi bas ne neku ponudu da se odusevim i to cak ta ponuda posto nisam tada prihvatio ne znaci da ce biti ista za par dana pa gledam koje bi razloge imao da ostanem kod njih ali sa ovim ucenama jedino mogu da mi olaksaju da odem dalje. Svidja mi se video klub ali mislim i da ostali imaju samo pitanje je od kojih tv-ih kuca poseduju.

Nazad
Vrh Dno