Ko zna šta se desilo tu. Nemaju oni zvaničan rok, ali jasno je da nešto nije u redu ako od avgusta nije stigla nikakva povratna informacija. Postoji komplikacija da odgovori stižu poštom (neće se pojaviti na sajtu) i moraju se lično preuzeti. Ako nisi na adresi, vraćaju se RATEL-u i preuzimaju se na njihovoj pisarnici. Tako da postoji mogućnost da ti je odgovor i stigao (ili možda čak ne odgovor nego zahtev da dopuniš dokumentaciju ili slično, šalju i takve pre obraćanja operateru), a da ne znaš, jer je vraćen. Doduše, tebi svakako treba da ostane neki trag o tome da je pokušana dostava, a valjda bi se onda i promenio status na sajtu, mada za ovo drugo baš ne znam.Od 8. avgusta prošle godine, pa ti vidi.
U svakom slučaju, za trenutne probleme sa MTS-om su prilično efikasni, rešavaju se u relativno kratkom roku. Citiraću sebe u nastavku, baš sa jedne od tema posvećenih MTS-u, kako bih ilustrovao rok za odgovor.
Ja sam konkretno 15. februara jednoj starijoj osobi pomogao da popuni zahtev, a sutradan joj je stigla potvrda da je zahtev primljen. MTS ju je 21. marta zvao da javi da je prigovor prihvaćen, a bukvalno juče joj je od RATEL-a stigao identičan odgovor. Pritom se u MTS-ovom odgovoru iz priloga može videti da su 5. marta primili upit od RATEL-a. Sveukupno, zaključak je da su RATEL-u bile potrebne dve i po sedmice (od 16. februara do 5. marta) da prosledi upit MTS-u, dok je MTS-u isto vreme (od 5. do 21. marta) bilo potrebno da odluči po pritužbi i obavesti korisnika o rešenju.
Napominjem samo da se "juče" iz poruke odnosi na 9. april, što znači da su još dodatne dve i po sedmice bile potrebne da stigne zvaničan odgovor. Sveukupno je, dakle, ceo proces bio kraći od dva meseca, odnosno imao je tri faze (gde treća i nije bila važna) od po dve i po sedmice. Mogu se na forumu naći slična iskustva drugih članova, tako da u svakom slučaju ne treba otpisati RATEL kao opciju, pogotovu što je podnošenje pritužbe jednostavno i u potpunosti onlajn, uz već pomenutu komplikaciju da se odgovor mora lično preuzeti.