Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

Od 8. avgusta prošle godine, pa ti vidi.
Ko zna šta se desilo tu. Nemaju oni zvaničan rok, ali jasno je da nešto nije u redu ako od avgusta nije stigla nikakva povratna informacija. Postoji komplikacija da odgovori stižu poštom (neće se pojaviti na sajtu) i moraju se lično preuzeti. Ako nisi na adresi, vraćaju se RATEL-u i preuzimaju se na njihovoj pisarnici. Tako da postoji mogućnost da ti je odgovor i stigao (ili možda čak ne odgovor nego zahtev da dopuniš dokumentaciju ili slično, šalju i takve pre obraćanja operateru), a da ne znaš, jer je vraćen. Doduše, tebi svakako treba da ostane neki trag o tome da je pokušana dostava, a valjda bi se onda i promenio status na sajtu, mada za ovo drugo baš ne znam.

U svakom slučaju, za trenutne probleme sa MTS-om su prilično efikasni, rešavaju se u relativno kratkom roku. Citiraću sebe u nastavku, baš sa jedne od tema posvećenih MTS-u, kako bih ilustrovao rok za odgovor.

Ja sam konkretno 15. februara jednoj starijoj osobi pomogao da popuni zahtev, a sutradan joj je stigla potvrda da je zahtev primljen. MTS ju je 21. marta zvao da javi da je prigovor prihvaćen, a bukvalno juče joj je od RATEL-a stigao identičan odgovor. Pritom se u MTS-ovom odgovoru iz priloga može videti da su 5. marta primili upit od RATEL-a. Sveukupno, zaključak je da su RATEL-u bile potrebne dve i po sedmice (od 16. februara do 5. marta) da prosledi upit MTS-u, dok je MTS-u isto vreme (od 5. do 21. marta) bilo potrebno da odluči po pritužbi i obavesti korisnika o rešenju.

Napominjem samo da se "juče" iz poruke odnosi na 9. april, što znači da su još dodatne dve i po sedmice bile potrebne da stigne zvaničan odgovor. Sveukupno je, dakle, ceo proces bio kraći od dva meseca, odnosno imao je tri faze (gde treća i nije bila važna) od po dve i po sedmice. Mogu se na forumu naći slična iskustva drugih članova, tako da u svakom slučaju ne treba otpisati RATEL kao opciju, pogotovu što je podnošenje pritužbe jednostavno i u potpunosti onlajn, uz već pomenutu komplikaciju da se odgovor mora lično preuzeti.

Sto se tice tenisa AS je katastrofa. Totalni promasaj. Sada se igraju dva ATP turnira i jedan WTA, od prenosa nista. Repriziranje istih fudbalskih utakmica bezbroj puta.
Brukaaaa:mad:
Ljubitelji tenisa su samo na gubitku prelaskom na Arena Sport. Nestali su WTA turniri, ATP Minhen ne prenose, iako je najavljeno. Prenosi idu na jednom kanalu, samo jednom se desilo da prenose 2 meča istovremeno. Najave početak prenosa u 11h, a počnu u 12h, a mečevi se za to vreme uveliko igraju. Barem da ide nešto neodložno u to vreme, pa da imaju neko opravdanje za uključenje u drugom setu. Sve u svemu, za sada, jako loša pokrivenost teniskih turnira na Arena Sport kanalima.

Ljubitelji tenisa su samo na gubitku prelaskom na Arena Sport. Nestali su WTA turniri, ATP Minhen ne prenose, iako je najavljeno. Prenosi idu na jednom kanalu, samo jednom se desilo da prenose 2 meča istovremeno. Najave početak prenosa u 11h, a počnu u 12h, a mečevi se za to vreme uveliko igraju. Barem da ide nešto neodložno u to vreme, pa da imaju neko opravdanje za uključenje u drugom setu. Sve u svemu, za sada, jako loša pokrivenost teniskih turnira na Arena Sport kanalima.
Sreća pa GS idu na Eurosport mada i tu favorizuju WTA pa na primer neki dobar meč ATP ne prenose na ova 2 kanala koje imamo ovde već na nekom koji se plaća preko njihove APP.
Sreća pa Freestreams (Google) sajt radi već godinama i tu uvek ima svih mečeva.

izbrisan off-topic u vezi Total TV/EON Sat. postoji posebna tema u kojoj se već nalaze odgovori

Koristim EON SBB preko koaksijalca, nadzemna infrastruktura (preko bandera).

Pre nedelju dana mi je crkao EON Box uređaj i HDMI ulazi na TV Hisens 55'' - TV radi ali ne prima signal preko HDMI ulaza.
TV je u garanciji i odnet ja na servis. Ekipa zamenila EON Box novim. Stavio sam na novi box drugi TV LG star 13 godina i radio je do četvrtka. Tada je opet crkao EON Box uređaj i crkao drugi TV - mrtav skroz, ne sija mu ni lampica.

Da li je moguće da mi infrastruktura SBB-a pravi problem i da su oba uređaja i oba TV-a crkli zbog nekog lošeg signala ili nečega drugog?

Potreban savet šta da radim? Staviće mi oni drugi EON box ali nemam više televizora za bacanje....

ako već iznosite pretpostavke, onda obavezno napomenite da su u pitanju pretpostavke. hvala na razumevanju

Pretpostavljam da ce se Arena 4k dodatno naplacivati ;)

Jel to mislis na onaj sf kanal ili se obistinilo? :)

Koristim EON SBB preko koaksijalca, nadzemna infrastruktura (preko bandera).

Pre nedelju dana mi je crkao EON Box uređaj i HDMI ulazi na TV Hisens 55'' - TV radi ali ne prima signal preko HDMI ulaza.
TV je u garanciji i odnet ja na servis. Ekipa zamenila EON Box novim. Stavio sam na novi box drugi TV LG star 13 godina i radio je do četvrtka. Tada je opet crkao EON Box uređaj i crkao drugi TV - mrtav skroz, ne sija mu ni lampica.

Da li je moguće da mi infrastruktura SBB-a pravi problem i da su oba uređaja i oba TV-a crkli zbog nekog lošeg signala ili nečega drugog?

Potreban savet šta da radim? Staviće mi oni drugi EON box ali nemam više televizora za bacanje....
Moguće da imaš napon u koaksijalnom kablu, meni je bio 96 V kada mi je spržio ploču na tv-u. To se dešava zbog razlike potencijala između zgrada. Zovi ih da izmere ako ne umeš sam i insistiraj da ti ugrade galvanski separator.

To whom it may concern:

Prilozi

• Screenshot_20250420_185251_SBB.jpg
    Screenshot_20250420_185251_SBB.jpg
    88.3 KB · Pregleda: 224
Moguće da imaš napon u koaksijalnom kablu, meni je bio 96 V kada mi je spržio ploču na tv-u. To se dešava zbog razlike potencijala između zgrada. Zovi ih da izmere ako ne umeš sam i insistiraj da ti ugrade galvanski separator.
Izmeriću ga samo mi reci između koje dve tačke da merim... centralni provodnik kabla, spoljni pleteni provodnik, uzemljenje? Ima li neka propisana gornja dozvoljena vrednost napona?
Sad proguglah taj galvanski separator, smešno košta. Trebalo bi da njeova ugradnja bude obavezna.

da li neko zna da li ce arena sport ostati besplatna i nakon promo perioda
Ja bih se nadovezao i pitanjem koji su tačno kanali NOVI u ovom slučaju i još važe kao promotivni. Zar se kampanja SBB-a isto zasnivala na tome eto sada imate sve od sporta, ne morate ništa da doplaćujete.
I onda šta na kraju ispadne da od jula moraš da doplatiš za Arena Sport kanale. Zar to onda ne bi bila obmana?

Izmeriću ga samo mi reci između koje dve tačke da merim... centralni provodnik kabla, spoljni pleteni provodnik, uzemljenje? Ima li neka propisana gornja dozvoljena vrednost napona?
Sad proguglah taj galvanski separator, smešno košta. Trebalo bi da njeova ugradnja bude obavezna.
Koliko se sećam meriš između centralnog provodnika i svog uzemljenja.

Je li moguce sa njihovim modemom ne mogu wifi jace od 50mbit da postignem na pola m od izvora? 200mbit je paket

Mozes ali na 5gHz a ne na 2,4.

Sada sam skontao sta sam zeznuo. Ona njihova aplikacija connect-a ima mogucnost da sama odabire 2.4Ghz ili 5Ghz i verovatno me stalno drzala na 2.4Ghz.
Sada sam to iskljucio i brzina je do 150Mbita. To mi deluje ok?

Koliko se sećam meriš između centralnog provodnika i svog uzemljenja.
Zahvaljujem na odgovoru. Naučih nešto...
Malopre je bio dečko iz SBB-a. Stavio je galvanski separator na glavni ruter, a dao mi je novi EON Box koji se ne kači na koaksijalni kabel već sliku dobija preko LAN kabla. Biće valjda sada sve u redu...

Sada sam skontao sta sam zeznuo. Ona njihova aplikacija connect-a ima mogucnost da sama odabire 2.4Ghz ili 5Ghz i verovatno me stalno drzala na 2.4Ghz.
Sada sam to iskljucio i brzina je do 150Mbita. To mi deluje ok?
Jos procackaj sa dva,tri kanala. Trebalo bi to da ide vise.

Da li neko od jutros ima problema sa SBB rutiranjem?

Neki B2B portali iz EU mi daju:

403 - Forbidden: Access is denied.​

You do not have permission to view this directory or page using the credentials that you supplied.​

Preko A1 i Yettel radi OK i sve sam završio.

Bukvalno sam jutros bio pred računarom kada je došlo do problema. Radim na toj stranici nekoliko minuta, sve OK i na jedan klik dobijam 403 i evo već 6+ sati ne radi.
Ja već krenuo da ih naduvam kako su toliko dugo down, da bih shvatio da su mi svi uređaji preko kojih sam pristupao (Orion, A1, Yettel) nakačeni na SBB preko VPN. Kako sam ih skinuo sa VPN, svi rade. Samo SBB IP ne može da pristupi.

Da li neko od jutros ima problema sa SBB rutiranjem?

Neki B2B portali iz EU mi daju:

Preko A1 i Yettel radi OK i sve sam završio.

Bukvalno sam jutros bio pred računarom kada je došlo do problema. Radim na toj stranici nekoliko minuta, sve OK i na jedan klik dobijam 403 i evo već 6+ sati ne radi.
Ja već krenuo da ih naduvam kako su toliko dugo down, da bih shvatio da su mi svi uređaji preko kojih sam pristupao (Orion, A1, Yettel) nakačeni na SBB preko VPN. Kako sam ih skinuo sa VPN, svi rade. Samo SBB IP ne može da pristupi.

Tek sada sam smeo da resetujem ruter (i ostavim lokaciju bez interneta). Nakon reseta, konačno proradilo.
Konekcija ima blagi lag u odnosu na ono što sam navikao, ali bar otvara sve stranice.

Nazad
Vrh Dno