Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2024) [nije tema za EON box i aplikacije]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zvali me iz kol centra i nude 700/70. Premijum sam korisnik, coax, upravo mi isteklo (ćini mi se) 8 meseci po dinar.
Gde je caka? Da me vežu sledeća 24 meseca umesto 16? Jel još neko dobio ovakvu ponudu?

Prijatelji sigurno znate da ne živim dugo u Srbiji pa me zanimalo ovaj raskid ugovora.Naime ja sam novembra prošle odnosno 2023 godine uzeo paket najmanji od 3750 dinara.Tata mi danas javi iz Crne Gore a poskupljuju pakete i da mogu da raskinem bez penala.Ja sam mislio da ne može ali čitam može.Recite mi kako se to radi da ne plaćam ove godinu dana što sam besplatno dobio nego samo ovo do kraja decembra jer bih rado prešao na Yetel.Hvala puno na pomoći.

Oprostite tek sad vidim da ostaje ista cena za light paket

Poslednja izmena:
Kako da aktiviram HBO na Eon smart tv, na televizorima na kojima imam D3 radi

Ja imam EON SAT juče pozvao SBB i kroz nekoliko minuta su otključali HBO.

Juce produzen ugovor, 10 meseci po dinar, pojacan protok interneta za 100 i jos jedan eon uredjaj umesto d3 uredjaja. Zaboravio sam da im trazim i telefon sto ga daju,, mozda bi i to uspeo da izvucem.
Jel prvo raskid bio pa dogovor?

Da premium duo paket je, prvo sam trazio da mi nesto ponude i posto me naredna tri dana niko nije pozvao, otisao sam u poslovnicu i trazio raskid ugovora. Sutradan su me zvali i lako smo se dogovorili, nudili su mi prvo 9 meseci po dinar, ja trazio vise, posto sam u prethodnom ugovoru imao tidal, a sad ga vise nemam i dobio ponudu od 10 meseci, da mi daju jos jedan eon uredjaj jer sam imao jedan eon i dva D3 uredjaja i podigli su mi brzinu interneta.

Zna li neko kako ide raskid nakodn isteka UO u SBB-u,citao sam ima valjda neki mesec pre...da li misec dana pre najavim ili sta drugo?Znam da treba da im odnesem risiver satelitski (u pitanju je Total Tv satelit),i ko vraca tanjir tj antenu.Valjda monteri dodju i nose je,neznam otkud ovima iz MTS moj broj...ali kako bilo zvali i nude prilicno lepe ponude za njihov satelit tj mSAT :unsure:

Ja sam otkazao pre nedelju dana EON SAT (ex Total TV) sa sve još važećom ugovorenom obavezom, ali sam prešao na EON OTT (IPTV) pa formalno jeste raskid jedne ali i ugovaranje druge SBB usluge (ne plaćam penale naravno). Tih mesec dana nije postojalo kod mene, ali ti mogu reći da se od opreme vraća samo Total TV sat. risiver (sa karticom ako je NDS, ako je Irdeto onda samo risiver jer je cardless) i to je sve - daljinac, kablovi i sat. antena se ne vraća, možeš to sve slobodno baciti. Risiver vraćaš lično u poslovnicu, potpišeš raskid i popisanu vraćenu opremu 😊 neko mi je davno rekao ko je prelazio sa Total na Msat da oni ionako moraju instalirati novu sat. antenu i LNB sa novim kablovima... Ako nekog zanima, EON OTT ima primetno oštriju sliku nego EON SAT koji daleko od toga da je bio loš...

Poslednja izmena:
Otvoreni svi kanali, osim elite na Eon-u. Aktivacija putem aplikacije moj Sbb.

Da li poskupljuje i samo tv Eon full paket sa rentiranim boksom? Ne vidim nigde to obaveštenje, ni na sajtu, ni na računu koji sam dobio i do sada je iznosio 2.249din.
Meni je na SBB Premium paket bas sam setao kanalima,otkljucano sve osim Elita 4kanala.Bio mi je zakljucan FilmBox ali,je i on sada otkljucan.Zbog povecanja cena SBB Full,su otkljucali do 31 Januara umesto do 14...samo da napomenem ja koristim SBB satelit(nekada Total Tv) :)

Ja sam otkazao pre nedelju dana EON SAT (ex Total TV) sa sve još važećom ugovorenom obavezom, ali sam prešao na EON OTT (IPTV) pa formalno jeste raskid jedne ali i ugovaranje druge SBB usluge (ne plaćam penale naravno). Tih mesec dana nije postojalo kod mene, ali ti mogu reći da se od opreme vraća samo Total TV sat. risiver (sa karticom ako je NDS, ako je Irdeto onda samo risiver jer je cardless) i to je sve - daljinac, kablovi i sat. antena se ne vraća, možeš to sve slobodno baciti. Risiver vraćaš lično u poslovnicu, potpišeš raskid i popisanu vraćenu opremu 😊 neko mi je davno rekao ko je prelazio sa Total na Msat da oni ionako moraju instalirati novu sat. antenu i LNB sa novim kablovima... Ako nekog zanima, EON OTT ima primetno oštriju sliku nego EON SAT koji daleko od toga da je bio loš...
Jel EON OTT EON van mreže?

Produžio sam ugovor za EON Premium paket. Uspeo sam da dobijem 16 meseci sa 20% popusta i preostalih 8 po punoj ceni. To je bilo uz povuci-potegni. Pretpostavljam da može i više da se izvuče uz jače cenjkanje.

Koji je paket i koliko se plaća mesečno?
Imaš sve eon pakete van mreže sa cenama na zvaničnom sajtu .
Ja sam uzeo najjeftiniji paket EON Light TV za 1.749 din. mesečno + gratis Hit, Pink i Cinestar premiere paket, bez box rente i priključne taxe, ali i bez popusta i uz novu UO 24 meseca... ja zadovoljan 😊 Ako je cena najbitnija, sat tv je vrv povoljnija opcija + ako ti konkurencija ponudi popust na pretplatu kao novi korisnik. Mana je što sat tv nema premotavanje unazad preko risivera i ume da nestane slika kada je jaka kiša i sneg (prolaznog karaktera), a za IPTV ti treba stabilna internet konekcija (koja opet dodatno košta).

Poslednja izmena:
Imam problem sledece prirode.
Naime, brzina neta je tacno 10 x manja nego sto treba.
Umesto 300/12 zadnja 2 dana mi je 30/12 u bilo koje doba dana ili noci.
Imam CiscoEPC3925 plus Archor x10 ruter ali nije mnogo uredjaja nakaceno niti oni vuku toliko net da bi napravili takav pad protoka.
Za 20ak godina koliko koristim sbb, ovo mi je prvi problem na koji sam naisao.
Kontantirao sam podrsku na TW, prosledili nalog. Zove me terenac i ubedjuje me da je nemoguce da imam 300/12 jer to taj Cisco ne podrzava.?!?!
Kad god sam u poslednjih 10-ak godina proveravao na speedtestu, uvek sam dobija 280-290/12 a sad dobijam plafon 30/12
Da li sam ja poludeo pa mi se vec godinama prividjaju cifre ili covek prica ne zna sta prica?
1734278758520.png

Hipotetički...
Potpisao sam u junu 24 meseca UO, EON Full, 12 meseci dinar, 12 meseci puna cena, koja je izražena kao takva u okviru UO koju sam potpisao.
Od 01.01.2025., ta cifra na koju sam pristao kada sam potpisivao UO više nije ista, već ću od juna 2025. plaćati minimum 300 RSD više.
Da li mogu do kraja meseca da raskinem UO bez ikakvih penala?
Realno, nisam platio ni dinar, ali isto tako, od juna moraću da plaćati ono što nisam potpisao.

Ja raskinuo danas i rece mi “ljubazna” radnica da naredna 4 meseca novi korisnik na toj adresi nece imati nikakve pogodnosti. Em dizu cenu, em te kaznjavaju (ako je to istina) 😀

Imam problem sledece prirode.
Naime, brzina neta je tacno 10 x manja nego sto treba.
Umesto 300/12 zadnja 2 dana mi je 30/12 u bilo koje doba dana ili noci.
Imam CiscoEPC3925 plus Archor x10 ruter ali nije mnogo uredjaja nakaceno niti oni vuku toliko net da bi napravili takav pad protoka.
Za 20ak godina koliko koristim sbb, ovo mi je prvi problem na koji sam naisao.
Kontantirao sam podrsku na TW, prosledili nalog. Zove me terenac i ubedjuje me da je nemoguce da imam 300/12 jer to taj Cisco ne podrzava.?!?!
Kad god sam u poslednjih 10-ak godina proveravao na speedtestu, uvek sam dobija 280-290/12 a sad dobijam plafon 30/12
Da li sam ja poludeo pa mi se vec godinama prividjaju cifre ili covek prica ne zna sta prica?
Pogledajte prilog 471816
Ne zna bas taj sta prica. Teoretski taj uredjaj moze da ima max download od 440 Mbps zbog 8 downstream kanala, a upload od 120 Mbps zbog 4 upstream kanala.
Prakticno to obicno bude oko 300-350 Mbps za download i 80 Mbps za upload. Ta merenja koja si imao ranije od 280-300 Mbps su ok i to je vec oko nekog maksimuma za ovaj uredajaj. Za brzine vece od 300 Mbps trebas preci na uredjaj novije generacije.

Downstream i upstream kanali imaju ok power levele, s tim da je downstream kanal 5 van upotrebe.
Ono sto je problem kod tebe je SNR (Signal to Noise Ratio). Idealno treba da bude preko 36 dB, a ispod 33 dB je lose i zbog toga imas problem.
Negde postoji problem u HFC mrezi - da li kod tebe lokalno, u zgradi ili cvoristu i to je vec na SBB tehnicaru da utvrdi. Tehnicar mora da utvrdi i pronadje problem zbog kojega su SNR margine lose i da proveri zasto downstream kanal 5 nije aktivan kod tebe.

I verovatno znas da imas dupli NAT na ruteru, jer taj EPC nije u bridge mode-u? Ako vec zelis da koristis svoj ruter, trazi od njih EPC 3208 modem. Jeste da isto ima 8 / 4 kanale, ali barem imas cist bridge i onda na tvojoj opremi radis rutiranje.

Koja je fora da se u ovom promo periodu mora posebno aktivirati HBO?! Da nije ono imate besplatno,ali mora da deaktivirate pre 31.01.2025.ako slučajno zaboravite ili zbog "tehničkih poteškoća" ne deaktivirate mi Vam naplatimo pretplatu...

Koja je fora da se u ovom promo periodu mora posebno aktivirati HBO?! Da nije ono imate besplatno,ali mora da deaktivirate pre 31.01.2025.ako slučajno zaboravite ili zbog "tehničkih poteškoća" ne deaktivirate mi Vam naplatimo pretplatu...
Do sada nisu naplacivali. Ne verujem da ce i sada.

Jel se menjanje daljinca radi iskljucivo u poslovnici ili mogu oni da salju brzom postom? Ako salju brzom postom jel predajem kuriru stari, posto bi mi vise odgovaralo da preusmerim u paketomat ali ako se predaje stari onda nista od toga.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno