Juče sam bio u prolazu pored Telenorove poslovnice kod Beograđanke i videh da imaju izloženi Z Fold 3 to u sivoj (silver) boji koja je, po mom mišljenju, nalepša boja ovogodišnje palete boja za Z Fold 3.
Telefon jako lepo izgleda uživo, unutrašnji ekran je na dodir kao od stakla, jako čvrsto deluje, osetno čvršće nego na Fold 2, sama izrada je čista desetka i u ruci deluje izuzetno premium, prosto neverovatno kako telefon koji je dosta tešak i debeo deluje toliko premium u ruci, verovatno težina doprinosi tom utisku. Malo je reći da sve na telefonu leti i da je jako, ali jako zanimljiva spravica. Lično, definitivno mogu da vidim sebe da koristim na dnevnoj bazi ovakav uređaj.
No, ono što me je razočaralo jeste UDC kamera na velikom ekranu, dosta je loša, toliko ima šuma da se to odmah primeti, a poslovnica je bila dobro osvetljena, u mraku je verovatno katastrofa. Slika je i posle softverskog procesuiranja loša, sve je blurovano i ne izgleda dobro, mislim da je ta unutrašnja kamera na ivici upotrebljivosti čak i za Zoom sastanke ili neke druge apliakcije za vdeo razgovor, pri tome primeti se itekako na beloj pozadini. Lično mislim da je UDC kamera precenjena, jednostavan punch hole je mnogo bolje rešenje, ne smeta na ekranu, nije to ogavni notch pa da zauzima celu gornju ivicu. Naravno, selfi kamera na manjem ekranu je odlična u rangu sa S20 Ultra, S21 Ultra i Note 20 Ultra, ali ta unutrrašnja je dosta loša.
Milim da Fold 3 ima samo jednu manu u tehničkom smislu, kamere mu nisu na nivou S Ultra i Note Ultra serije, možda su u rangu sa regularnim S20 ili S21 modelom, ali nema nikakvog zoom-a osim 2x optički i 10x digitalni, što je krajnje osrednje. Iako kod Z Fold 2 akcenat nije na kamerama, ipak na telefonu od 1800 evra mora kamera da bude na nivou S21 Ultra. Kome zoom mu nije potreban, mislim da će Z Fold 3 biti odličan za sve vrste fotografije, ali opet za tu cenu morali su da ugrade kamera setup iz S21 Ultra modela.
Generalno kome kamera nije priritet broj 1, a cena ne predstavlja veliki problem, Fold 3 je najunikatniji telefon na tržištu i definitivno telefon sa kojim se vlasnik istog izdvaja iz mase.