Šta je novo?

Samsung Z Fold 3 i Flip 3

To opet nije popust.

Ja bih više voleo popust, nego poklone. Jednostavno mrzi me da se cimam sa prodajom.

Daj brate 150e popust, eto ti pokloni od 200e.

Imam jedno pitanje a ne mogu da nadjem temu za predhodni Z flip.Da li promobi servis prihvata mts garanciju, drugarici se pojavila ova linija pa ne zna sta joj je ciniti, ako posalje njima verovatno ce joj drzati telefon maksimalno moguce.
01F2A6B8-5026-444B-BEC8-773EE9A0BD76.jpeg

Ako je blizu Beograda ili iz Beograda, najbolje da sama odnese telefon u Pro Mobi servis, pre će joj uraditi popravku.
Što se tiče prihvatanja MTS garancije...trebalo bi da prihvataju.

ProMobi ima servise i u NS i Nišu.

Nije blizu BG, a sad me zove, vec je napravila glupost, poslala je postom u MTS, sad krece igranka, koliko ono zakonski mogu da joj drze telefoni da li ce joj uopste prihvatiti reklamaciju za ovo.

Čini mi se 30 dana, ali sačekaj da ti odgovori još neko...

Ovo bi trebali da uvaže kao garanciju. Ja sam uzeo Flip3 na test da se malo poigram. Nije loš uređaj, lepo je upakovan, mada se CPU greje kao lud i baterija jedva pregura pola dana ali generalno idu polako ka tome da ovaj vid telefona postane nešto što će svi da koriste. Naravno, od poklona ništa, kao nemaju više.

Da da. Sluške i punjač više nisu dostupni, navodno nema više na stanju, a reklamu drže da navuku ljude.

Meni su preko chat-a na sajtu juce uvece izjavili da ima zaliha i da akcija vazi i dalje.. Cekam da mi stigne ultra pa i da se uverim

Kako stoji flip 3 sa baterijom? Jel toliko očajna. Može li da dobaci 4h SOT? Generalno koristio bih ga uz Watch 4. Bar da može da izgura radno vreme od 07-16h neke normalne upotrebe. Konstantno na 4g, poruke, pozivi.

Naravno da moze. Meni uvece oko 8 bude oko 45-50% baterije. Baterija jeste jedina slaba karika telefona, ali nije bas toliko ocajna.
Bar meni, koji je uvek telefon punio preko noci.
I ja ga koristim sa Galaksijem klasik 4, kombinacija i veza - SAVRSENI!

Dobra stvar.
Mada meni su Live najbolje slušalice od Samsunga.
Sa njima mogu da spavam 😉

Uzeh ga juče. Efekat je wow. Konačno nešto drugačije od svega ostalog. Bilo je dvoumljenje između njega i 13 mini. Odgledao brdo review-a, komentare i sl. vidoh da je dosta ispaglanije sve u odnosu na prethodni model. Videcemo samo to oko baterije mada ako je baterija jedini kompromis neka ide zivot. Ionako zbog posla imam uvek negde pri ruci eksternu. Uzeh i ovu masku koja mi je bila na prvi a i na drugi pogled brutalna.

Prilozi

• 05DDCAA0-141A-4992-B8B2-6E36657BC49A.jpeg
    05DDCAA0-141A-4992-B8B2-6E36657BC49A.jpeg
    407.5 KB · Pregleda: 138
  • 19F40B92-A4DC-433B-AAA0-D6B74EFBB76D.jpeg
    19F40B92-A4DC-433B-AAA0-D6B74EFBB76D.jpeg
    415.7 KB · Pregleda: 145
Apsolutno ne podseća na Motorolu Razr V3, ono je bio prelep telefon na preklop, a ovo je kao kocka margarina u Maxiju. Razr je odisao elegancijom, a ovo odiše elegancijom jednog Torentea.
I to su smislili 17 godina posle predstavljanja V3... Teški debakl.

Čačkao sam ga malo pre koju nedelju i ništa specijalno. Interesantan je taj preklop i vidi se mesto sklapanja, ali nije strašno i slažem se sa @Stormbringer_bg-om, RAZR je bio nešto drugo. Fold (po meni) nema toliki vau faktor kao u vreme RAZR-a, gde si bio glavni lik jer si furao nešto što je retko ko imao. Inače, debljina mi se nije svidela isto. Kao pakla cigareta sistem.

Uzeh ga juče. Efekat je wow. Konačno nešto drugačije od svega ostalog. Bilo je dvoumljenje između njega i 13 mini. Odgledao brdo review-a, komentare i sl. vidoh da je dosta ispaglanije sve u odnosu na prethodni model. Videcemo samo to oko baterije mada ako je baterija jedini kompromis neka ide zivot. Ionako zbog posla imam uvek negde pri ruci eksternu. Uzeh i ovu masku koja mi je bila na prvi a i na drugi pogled brutalna.
Telefon je top, nešto totalno drukčije, a dobro! Prelep izgled, kvalitet izrade, performanse... sve je odlično sem baterije, koja ipak izdrži jedan dan!
Pravi izbor!

@Stormbringer_bg na istu "foru" je uradjen, na to sam mislio, a za ostalo si u pravu.
Na xda prijavljuju da se bas primecuje mesto sklapanja ako se dosta otvara i zatvara, mislim da je neko ubacio slicnu sliku ovde.

Evo par dana se ne javljam. Još se sležu utisci. Nadam se da uhvatim malo vremena ovih dana da napišem detaljniji post sa utiscima. Ukratko. Telefon je vrh sw i hw. To je i na papiru jasno. Ekran je najbolji koji sam ikad koristio na telefonima a ispratio sam IP od 3gs do 12 mini, Samsung od S4 do N10+, Huawei P40 pro… Ovo je druga dimenzija. Meni je lično najveća briga bila baterija. Da je najbolja svakako nije. Movu da napravim poredjenje sa 12 mini sa koga sam prešao na Flip 3. Bolja je nego na 12 mini. Čitajući pre kupovine mislio sam da je baterija nešto na ovom telefonu sto curi bukvalno samo od sebe. Ne. Normalno svakodnevno korišćenje od 07-22h budem na nekih 30%. 12 mini mi je bio već na LPM u to vreme. Moje korišćenje je konstantno upaljen 4G, milion poziva, tu i tamo viber, sms, par fotki i ostalog po potrebi. Tako da je sto se tiče baterije otklonjena kod mene najveća bojazan. Famozni preklop na ekranu i ne primećujem više. Jednostavno znaš da je tu i da je telefon tako izradjen. Naravno da apsolutno ništa ne smeta prilikom upotrebe. Primetim ga samo ponekad prilikom skrolanja po ekranu. Jednostavno se oseti pod prstima ali kažem, tu je i sastavni je deo uredjaja. A za sve ostalo zbog čega sam ga uzeo, merak, modni detalj, fora, nosivost, različitost… to se može osetiti tek u i nakon korišćenja. Znate ono kad kupite novi telefon. Bio on ZTE od 50e, Huawei Y, Samsung Ultra, IP 13 PM… svejedno koji…kad mu je isključen ekran svi su isti. I znaš da i ti sa S21 Ultra i tetka sa Huawei 2016 imate isti form factor u rukama. Jeste tvoj je bolji 132 puta u svemu ali otprilike i ona koristi viber, YT… jeste da joj koči i sve to ali to je isto negde na kraju krajeva. E ovo je drugacije. Old skul ekipa će shvatiti da je možda filing slican BB Passportu, s tim da je to i po samom sistemu bio mnogo manje upotrebljiv uredjaj i da je bilo svakako potrebno gimnastike odredjene oko njega. E ovde je sve u Full-u. I za kraj čisto ono o čemu pričam. Flip i neki poslovni ZTE koji i ne koristim nego moram da ga držim u kolima uključenog. Jedan do drugog.

Prilozi

• 9F958A75-694F-4F42-845E-BE55015B4F77.jpeg
    9F958A75-694F-4F42-845E-BE55015B4F77.jpeg
    528.2 KB · Pregleda: 81
  • 3B3DCEE5-5BB8-4833-A9E4-E2D414F6C2F9.jpeg
    3B3DCEE5-5BB8-4833-A9E4-E2D414F6C2F9.jpeg
    520.4 KB · Pregleda: 82
  • A304EE35-30AF-4ECE-9191-4F58847C0434.jpeg
    A304EE35-30AF-4ECE-9191-4F58847C0434.jpeg
    449.1 KB · Pregleda: 112
I tako...nije mi bio suđen s21 256gb...danas koji god sam našao i dogovorio ili čovek ne može da nađe garanciju, ili može tek u sledeći petak...kako god, eto me u klubu (što neplanski što planski)!!

Sad samo razmišljam da li odma da stavljam Android12 (obzirom da i pored što je dosta opeglano, na trenutnoj beti mali ekran radi na 60hz) 🤪🙃

Prilozi

• 20211114_175450.jpg
    20211114_175450.jpg
    69 KB · Pregleda: 78
Cestitke na kupovini, koliko se ja lomim sa N20 Ultre na Z F 2 ili na Z F 3, taman sad iz prve ruke, za neki dan kad se slegnu utisci napisi koju. :)

Cestitke na kupovini, koliko se ja lomim sa N20 Ultre na Z F 2 ili na Z F 3, taman sad iz prve ruke, za neki dan kad se slegnu utisci napisi koju. :)
Pa ono, skroz su različiti uređaji, moraš znati šta ti svakodnevno više odgovara. Ja sam sa Note 20 ultra išao na s20 pa s21 Ultra i evo sad Fold 3 (poslovni 20fe ne računam).

U svakom slučaju biće utisaka za sedmicu - dve.

Edit, sad gledam, ladno na nemačkoj Member aplikaciji nema mogućnost za A12 betu na novim Z uređajima, samo za 21 seriju :(

Poslednja izmena:
Opaaa, cestitke na kupovini, da te sluzi i bolji da promenis :D
Za nekoliko dana ocekujem mini review i ako mozes napisi poredjenje u odnosu na s21u :)
@Proday

@Stefan1995 S21 Ultra sam kratko baš koristio i to u onom oktobarskom periodu kad su autonomiju zeznuli pa nemam baš lepo mišljenje po tom pitanju...+ Je bio prvi exynos posle dugo vremema koji sam uzeo. Ovako na prvu mi je dosta lakši za rukovanje od 21u...jeste deblji i nešto teži, ali je uži i sam rukom srednje veličine može da se dohvati suprotan kraj ekrana odnosno kuca na malom ekranu bez problema. Uspeo sam da namestim gboard...ima bag kada se prebaci sa drugog uređaja (ili instalira prvi put), ne vidi se ništa na ekranu osim tastature, ali se reinstalacijom rešava.

Ako se ne varam, ovo su prvi samsumzi kojima može da se limitira punjenje na 85% kako bi produžio vek bateriji!?

Na Z Filip 3 ne stižu Viber poruke kada je sklopljen duže vreme. Sve dozvole date, sve opcije za notifikacije uključene. Ima li neka preporuka kako ovo rešiti?

Možda je neka od onih "optimize performance" opcija u pitanju koja usporava SoC i ubija procese u pozadini, ja Fold 2 uvek držim na High performance.
Takođe bih aktivirao opciju (ako već nije) koja omogućuje aplikacijama (konkretno Viberu) da po potrebi koristi mobilnu mrežu ako ima problema sa wifi ( settings-connections-wifi-tri tačke u gornjem desnom uglu-advanced-switch to mobile data-allow individaul apps to switch- pa izaberi Viber)

Ja danas slučajno svratio do Telenora,da vidim ova dva cuda. Pored njih S21Ultra.Cackao sva 3 malo Z flip 3 i S21U nemaju onaj wow efekat. Z flip 3 mi se nije dopao, ekran puno bolji na z fold 3.
Z fold 3 je bas telefoncina,bas izaziva wow efekat.Unutrasnji ekran perverzija,spoljni odličan.
Da mu padne cena na 1000 e i to je to.

Ovaj 888 voli da se greje kao furunče. Puni se Flip3, pipnem uređaj, ono gore nego Exynos u najbolje dane.

Vrh Dno