Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

Pozdrav svima!
Da li neko zna koja je šifra za podešavanje GPS-a na badi 2.0. Stari kod *#4097*4097# ne radi na ovoj novoj verziji.

Ali posle ovoga gps kod mene uopste ne radi :d Pisao sam vec, a pre toga je hvatao satelite za 1 min npr.

Hvala puno!!! Sad i navigacija radi savršeno.
FaceGet je odličan i koristan programčić. Skida slike sa Facebooka i one se mogu dodati već kreiranim kontaktima u telefonu.

Poslednja izmena:
Restart telefona posle podesavanja pa probaj onda. Ako ni tad nece iskljuci pa ukljuci Gps. Imao sam isti problem.

Ma restartovao sam.. a izvalio sam sta je problem- bag.
7-180x300.jpg

Opcija cold start se non-stop sama iskljuci iako je aktiviram i kliknem na save. Onda sam bar jedno 10x aktivirao i vracao se da vidim da li je ostala aktivirana, tek posle 10. puta je ostala on. I sada gps radi, za 15 sekundi je uhvatio satelite, Bada Sports aplikacija.

Da ne bude da samo hejtujem, audio kvalitet u toku razgovora je bolji, zvuk je i glasniji i jasniji iako je je Wave i sa 1.2 badom bio tata za vecinu konkurenata sto se audio kvaliteta tice. I jos jedna vazna stvar- prijem signala je mnogo bolji! Ja zivim na 600m vazdusnom linijom od centra grada i u jednom delu moje sobe Wave je cesto izbacivao lupu i trazenje mreze, faradejev kavez je ubijao signal ali je i Wave lose hvatao. Sada tu imam i 3G i bar 80% signal. Neko bi mozda rekao da je Telenor nesto remontovao ali ne, bukvalno par h pre flesovanja bade 2.0 imao sam isti problem. Ajde to, i ne mora nista spec da znaci ali pored Gradca se vozim ili setam xxx puta godisnje i tacno znam gde do sada sve nisam imao uopste signal, e sada imam bar 50% na tim mestima, meni je ovo dovoljno da zaljucim da su ovo znacajno poboljsali.

Inace navikavam se i na nerezonski malu tastaturu ali kucanje poruka za mene sa vecom sakom predstavlja nocnu moru i dalje, bukvalno ne odgovaram ljudima na sms-ove zbog toga.

Jaoooo Bada sport to ne mogu nikako da nadjem :( nisam zapisala one naloge sa kojih sam skidala preko vaucere,sad nemam par aplikacija i igrica koje sam koristila...
To za poruke i ja imam problem,a nemam velike prste :D Ne znam sto je tako,mnogo me nervira da kuckam poruke od kad sam na badi 2.

Poslednja izmena:
A kakva je velicina tastera kad okrenete telefon u wide mod ?

Ne zelis da znas :d

Settings - Sound - Email alert

Kontam da je glupo kao da prvi put imam mobilni. Ali kad sam konačno skontao kako da podesim ton za meil, ja opet ne dobijam ton da mi je stigao meil, sve dok se ne ulogujem i ne pritisnem preuzmi. Mislim totalno mi je glupo da prilikom preuzimanja meila krene ton za meil. :crash:
Jel može to nekako drugačije, da imam brate ton kao za sms-mms. :wall:

Kontam da je glupo kao da prvi put imam mobilni. Ali kad sam konačno skontao kako da podesim ton za meil, ja opet ne dobijam ton da mi je stigao meil, sve dok se ne ulogujem i ne pritisnem preuzmi. Mislim totalno mi je glupo da prilikom preuzimanja meila krene ton za meil. :crash:
Jel može to nekako drugačije, da imam brate ton kao za sms-mms. :wall:

na 1.2 je telenor sms,om upozoravavo na mejl. sada isto. ostali mejlovi isto kao i na 1.2 zvone tek kad skines. bezveze.

Ali baš bezveze! Pa na mom starom SE W995 koji ima fabrički OS stižu obaveštenja o meilovima bez problema. Sve sam više razočaraniji sa ovakvom Badom!
Aj da ne čitam sad sve, kad će v2?

neznam kako ti ne odgovara u wide modu. duplo su sire tipke nego ranije.

Meni je lakse da kucam u normalnom polozaju. U wide tasteri jesu veci,ali su mnogo blizu jedan drugom....

Ali baš bezveze! Pa na mom starom SE W995 koji ima fabrički OS stižu obaveštenja o meilovima bez problema. Sve sam više razočaraniji sa ovakvom Badom!
Aj da ne čitam sad sve, kad će v2?

Stavis jednostavno da proverava automaCki :d mailove svakih pola sata-sat,i delimicno resen problem :D

Poslednja izmena:
wave2 bada 2.0 XXLA1 custom Rom nexus
jel moguce uraditi backup i kako, aplikacija koje se nalaze na kartici(ukoliko je potreba za soft reset ili menjam firmware da mi ostanu apps)

wave2 bada 2.0 XXLA1 custom Rom nexus
jel moguce uraditi backup i kako, aplikacija koje se nalaze na kartici(ukoliko je potreba za soft reset ili menjam firmware da mi ostanu apps)

Ne treba backup ako su na kartici. Samo flesh-nes novi FW, upalis KIES i instaliras aplikacije koje su bile ranije (iz My Downloads). Sve ce da bude kao pre. Ja tako radim vec odavno, a flesh-ovao sam skoro svaku betu koja je izasla za S8530. :D Nema podesavanja, nastavio gde sam stao pre flash-ovanja.

Ne treba backup ako su na kartici. Samo flesh-nes novi FW, upalis KIES i instaliras aplikacije koje su bile ranije (iz My Downloads). Sve ce da bude kao pre. Ja tako radim vec odavno, a flesh-ovao sam skoro svaku betu koja je izasla za S8530. :D Nema podesavanja, nastavio gde sam stao pre flash-ovanja.
ok.thanx >samo da proverim>izvadim mem karticu pre novog flash-ovanja,kad to zavrsim vratim mem--podesim da instalacija ide na mem--odem na kies,my downloads,install apps--
1.to sve dovoljno za ndrive11 da radi?
2.jel se ovo odnosi isto na apps koje sam skidao za wave3(HEX program)

ok.thanx >samo da proverim>izvadim mem karticu pre novog flash-ovanja,kad to zavrsim vratim mem--podesim da instalacija ide na mem--odem na kies,my downloads,install apps--
1.to sve dovoljno za ndrive11 da radi?
2.jel se ovo odnosi isto na apps koje sam skidao za wave3(HEX program)

bas tako je kod mene slucaj - izvadim karticu i ostalo... i sve radi kao pre.

1) NDrive 11 mi svaki put radi, samo sto treba da udjem u podesavanja za GPS (*#3214789650#) i namestim ono cold start, da koristi samo built-in gps itd.
2) nikada nisam ni pokusao da skinem app za wave3, pa ne bih znao kakav je slucaj.

Moji utisci o 2.0(manje od 24h.)
Kies je **$#"##$& :)
OS je stabilan,nema usporavanja.
Vidzeti ostaju na glavnom ekranu.
Zvuk mi se cini dosta jaci.
Kamera (foto i video) sljakaju odlicno.
Brauzer ok(nisam stigao da ga "mrcvarim").
Swipe u pisanju poruka je skroz ok,swipe pri pozivu i zapocinjanju sms-a je dosta losije resen od ranijih verzija.

Kako da proverim ukupno vreme razgovora na telefonu?
Kako da instaliram BadaSports(nemam ga na Kies-u a platiti zelim ne)?
Koja su vasa podesavanja za MTS net?

Video http://www.youtube.com/watch?v=GwuofjnHNvI
Foto http://www.dodaj.rs/f/2O/xN/2qmUOtsJ/20120131223952.jpg

Ajde sto mi kies ne prepoznaje telefon, nego ni win7.
Krene sa install driver, vidi da je wave s8500, ali izbaci, driver not found...neki predlog?

За сада на бади 2 нема спуфовања, али можеш да скинеш нову апликацију спорт тракер док је џабе. При том чини ми се да је и боља, мада још нисам стигао да је истестирам. За сада ми је најбоља апликација тог типа бада тракер (има могућност убацивања ваших мапа, па ако имате скениране топографске ко ја, нема боље навигације), али неће да се инсталира јер каже да не подржава телефон. Ваљда ће то решити пошто је имам купљену преко ваучера.

IONE, ok na kompu, i meni su 720p klipovi besprekorni kada prebacim na komp, nego jel ti i malo laguju na telefonu? Ukljuci anti shake opciju i probaj da snimas, kacio sam kako to kod mene izgleda- uzasno sa anti shake opcijom, a i na kompu je isto.

Nakon 24h na AP UART modu baterija je sa 100% sisla na 75%...dok je na CP UART za samo 24h baterija bila prakticno mrtva...na 10-15%...

Znaci, kada se putuje negde ili kada se ide na neki izlet npr gde ce da se koristi gps, kamera, kamkoder, muzika.. aktivira se ap uart a za sve ostalo cpu uart. Kao da mi je problem da stavim fon pola h dnevno na usb, da ne ustajem do stekera :D

Pojavile se i bada 2.0 aplikacije za stare talase, ove su dz :

http://www.samsungapps.com/topApps/topAppsDetail.as?productId=G00003782595&listYN=Y

http://www.samsungapps.com/topApps/topAppsDetail.as?productId=G00003676325&listYN=Y

http://www.samsungapps.com/topApps/topAppsDetail.as?productId=G00003522281&listYN=Y

http://www.samsungapps.com/topApps/topAppsDetail.as?productId=G00003377088&listYN=Y

Besne ptice su besno skupe :d a i ko ih je8e, ostale potrazite sami..

Evo sad sam probao 720p snimanje sa Anti Shake u AP UART modu. Verujte mi, nema seckanja niti usporavanja ni na fonu ni u kompjuteru. Transcend 8GB Class 4.

Vrh Dno