Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

@hsv

Видим овде је најактивније па ћу да се прешалтам на овај форум (на ск нико више и не пише, а на рапиду обрисаше онолику тему).

Рекао си ми на оном форуму да си нашао лакши начин од оног што сам ти послао, који је? Мени је са оним турским програмчићем екстра, много је лакше и боље него да се зезам ручно са сваком апликацијом засебно.

Могли би у току дана када испробамо апликације да закачимо (мада си углавном већ све написао) које су добре и препоручимо једни другима.

Онај други самсунг апп са апликацијама за тестирање никако неће да ми скине програм.

Зна ли неко како да покренем овај бежични нет, тј у чему би могао да буде проблем? На бади 1.2 није хтео, па је после пар месеци прорадио, па опет неће ни пре унапређења на 2.0 ни са новом бадом. Све сам пробао: форматирао картицу, ресетовао телефон и преко опција и преко шифре. Једноставно неће да се повеже, а када некако успем да га ручно подесим убацивањем ип адресе не добија повратне информације од модема. (Код брата на десире и код ћалета на лг оптимус 1 ради без проблема). И да напоменем да само овај неће, где год другде да сам пробао ради без проблема.

Зна ли неко како да покренем овај бежични нет, тј у чему би могао да буде проблем? На бади 1.2 није хтео, па је после пар месеци прорадио, па опет неће ни пре унапређења на 2.0 ни са новом бадом. Све сам пробао: форматирао картицу, ресетовао телефон и преко опција и преко шифре. Једноставно неће да се повеже, а када некако успем да га ручно подесим убацивањем ип адресе не добија повратне информације од модема. (Код брата на десире и код ћалета на лг оптимус 1 ради без проблема). И да напоменем да само овај неће, где год другде да сам пробао ради без проблема.

Mozda ti je na routher-u ukljuceno filtriranje MAC adresa.

Citirao sam djwibe post na prethodnoj strani.. meni je to lakse, nisam ni pogledao sta pisu turci :D
Za wifi ne znam, testiracu veceras kad odem kod devojke.

ja da bi se nakacio na tp link wireles ruter moram sve podatke da unesem rucno ip adresu,mrezni prolaz dns servere i tek onda radi,na proslom ruteru telekomovom huwai je radio normalno i sam se nakaci

ja da bi se nakacio na tp link wireles ruter moram sve podatke da unesem rucno ip adresu,mrezni prolaz dns servere i tek onda radi,na proslom ruteru telekomovom huwai je radio normalno i sam se nakaci

Ja sam se na moj tp-link 941nd zakačio bez problema....samo sam ukucao šifru i to je to...

Ljudi ajde ovako : na ovu foru sto sam citirao/djwibe okacio skinite AppsBox2 aplikaciju. Neka neko ko ima Wave II isto uradi ovo, aplikacija prikazuke 128Mb rama za aplikacije. Meni telefon sa wDark temom i 7Widgeta zauzima 19,5Mb rama, bar tako ovde pise. Bas me zanima da li Wave II ima vise rama kao sto se prica. E sad, vrlo je moguce da Wave u stvari ima 384Mb rama, da je odredjena kolicina dodeljena za gpu a negde oko 256Mb ostalo za badu i aplikacije.

Vkozomar, otkad odradih onaj kao gps fix uopste ne moze da uhvati satelite, stajao sam 5 min napolju na zimi a sve sam odradio kako treba.. procesura je slicna kao i na 1.2. Ne znam sta je ovo..

Poslednja izmena:
Vkozomar, otkad odradih onaj kao gps fix uopste ne moze da uhvati satelite, stajao sam 5 min napolju na zimi a sve sam odradio kako treba.. procesura je slicna kao i na 1.2. Ne znam sta je ovo..

Kod mene radi, probao u navigaciji ? Jedino ako se okrene na landscape rezim ekran se podeli ali u portrait verziji sve je ok ?

Mozda ti je na routher-u ukljuceno filtriranje MAC adresa.

Није. Покушао сам и тако да дозволим само мом телефону да се конектује и неће, опет исто тј. повеже га али без повратне информације од модема. Баш ме живцира. Остаћу овде у Бгд још бар две недеље а не могу да користим бежични.

Ljudi ajde ovako : na ovu foru sto sam citirao/djwibe okacio skinite AppsBox2 aplikaciju. Neka neko ko ima Wave II isto uradi ovo, aplikacija prikazuke 128Mb rama za aplikacije. Meni telefon sa wDark temom i 7Widgeta zauzima 19,5Mb rama, bar tako ovde pise. Bas me zanima da li Wave II ima vise rama kao sto se prica. E sad, vrlo je moguce da Wave u stvari ima 384Mb rama, da je odredjena kolicina dodeljena za gpu a negde oko 256Mb ostalo za badu i aplikacije.

Na mom Wave-u 2 pise Alocated memory 20066/125829

ieh4ph.jpg

Ево ми подешавања из модема. Па ако неко види нешто...

Jel' ima negde vidzeta za dvojku? Npr,za onaj levi ekran..? :)

@lordvejder

Meni je ruter na N protokolu i nemam problema sa povezivanjem, mada mislim da to nema veze sa tvojim problemom....

Poslednja izmena:
Искључио сам фајервол у подешавањима модема и сада ради! Чудно, рекох на осталим модемима ради без проблема.

Meni se jedanput dnevno izgube svi widgeti, i to bez gasenja telefona. Jel ima neko ovakav problem?

A i stoje mi dva apdejta na samsung apsu koja nemogu da apdejtujem jer ih u apsu nema.

I, ja na to ne obracam paznju vise, i meni se gase widgeti bez upozorenja :d
Da mi je sada da pitam one mozgove sa xda, i onog hrvata, sto tvrde da Wave ima 512Mb rama tj 384Mb kada se odbije ono sto ide na gpu :d Kakve stipse, jevrejcine, Sljamsung- najveci svetski proizvodjac memorija koji stedi na ramu za svoje telefone :d

Meni se gasio memo widget...al ga vise ne palim...necu da se nerviram...nego me vise brine to sto na CP UART mi je pojeo bateriju samo tako...ceo dan tuzno gledam kako mi skida procente...sinoc je u 22h skinut sa punjaca sa 100%...sada u 20h, ima samo 21% i to sa 1h radio mjuze, 10-15 sms-ova, bez razgovora, bez gps-a, bez wifi-a...strasno...na 1.2 mi je baterija sa npr. upotrebom koju sam naveo trajala po 4-5 dana...bez ikakvih problema...telefon je definitivno leprsaviji na CP UART ali sad ga vracam na AP da vidimo autonomiju...ovako ce morati na punjenje svaki dan... :(
Inace ostalim sam zadovoljan, fon dobro fercera...nemam nekih drugih zamerki osim baterije+CP UART!!!

Tako je to kad se dobije betica :d Ne znam kako koristiti bilo koju zahtevniju aplikaciju bez cp uart a da taj mod srce bateriju- srce. I jos jednom, duvajte ga majmuni iz Sljamsunga.

Daleko od toga da branim Samsung (posebno u ovoj temi, gde su najvise zabrljali), ali ako izuzmemo ocigledne nedostatke i nedovrsenost sistema, ja od problema koje vi nabrajate nisam iskusio nijedan. Na CP UART sam od jutros, uz intenzivno koriscenje, wifi konstantno, skidanje i isprobavanje aplikacija i igara skoro celi dan i baterija je na 68%. Kamera je bagovala u startu, dok posle formatiranja SD kartice radi sasvim normalno, nema razlike u odnosu na CP UART. Instalirao sam i Asphalt 6 i radi sasvim ok, malo laga u komandama, mada nista sto bi pokvarilo gameplay.
Ne znam, moj prvi utisak je prilicno pozitivan, uz ocigledne nedostatke za koje se nadam da ce ispraviti sa nekim sledecim update-om.
Ipak, i dalje je Bada daleko od Androida, ali tu mi je tablet za malo ozbiljnije koriscenje.
U svakom slucaju, Wave ostaje izuzetno dobar uredjaj u odnosu cena/kvalitet.

Ja za malo da pazarim danas LG 2X :D ... al se iskulirah nekako... lepo izgleda, veliki ekran, brz ko zmija, al plastican...bem li mu lebac...treba mi nesto da mogu da citam pdf-ove, nesto vece od Wave-a al 4" nije bas veliki napredak!

nakon metalnog wave-a, kevlarski razr ti je jedini logičan izbor. ja ne bih nikako mogao uzeti nekog plastikanera kao SGS2 ili GGN

Skoro sam koristio malo Optimus 2x i razocarao sam se ne umem da objasnim, nekako nije to-to, ne deluje narocito kvalitetno, kamera prosek kao i zvuk.. ono, za prosecnog korisnika koji posle k800i ili 5800 kupi, normalno da ce biti napredak, jednostavno LG ne mogu da svarim..
Ne znam, ja bih odmah uzeo onu razr maxx, zbog baterije pre svega, to koliko je sgs II jaci u mom slucaju ne znaci nista, mozda bih se malo smorio zbog kamere/kamkodera ali nije mnogo losiji razr. Dok ostali ne uvedu stabilizaciju koja dobro radi IP4s kamkoder brise patos sa svima.

Uzdam se sada u Sony, gledacu na sve moguce nacine da nikada vise ne pazarim Samsung.

Moram da dodam ovo, neki lik napisao na mysamsungwave :
Bada 2 se na mom telefonu pokazao kao stabilan OS, ali ne iz prvog puta! Ovo je moja priča Smiley
Odmah nakon pojave oficijelne verzije instalirao sam dvojku preko Kies-a. Prvo se radi "tranzicioni" upgrade koji navodi na bekapovanje bitnih stavki iz telefona. Odradio sam bekap svega što se nalazi na memoriji telefona, pri čemu sam napravio veliku grešku - izvadio sam SD karticu. Nakon završenog flešovanja, vratio sam karticu u telefon i odradio restore iz Kies-a. Aplikacije koje su bile instalirane na kartici postale su neupotrebljive. Pošto sam odradio kompletan Restore svih prethodnih podešavanja, telefon nisam morao iznova da konfigurišem - bar ne u većoj meri. Međutim, postojao je veliki problem u radu telefona - javljao se veliki lag prilikom skrolovanja home screen-ova, lag prilikom kucanja teksta, problemi sa browser-om i restart telefona nakon pokretanja Youtube i pojedinih aplikacija, a i snimanje videa je bilo problematično (seckanje i štraftice).

Sve probleme rešio sam tako što sam:
1. formatirao mem. karticu
2. izvršio soft RESET telefona
3. ručno konfigurisao sva podešavanja (mail i druge naloge, zvučni profil...)
4. iznova instalirao aplikacije i igrice direktno-putem telefona (Samsung Apps) ili putem Kies-a

Poslednja izmena:
al me ubija ovaj iranski.../&$#/&(/$"... Ubacio sam one reg fajlove, startovao Ndrive 11, poceo da skida update i sad downloading progress je 72% a sad koci na ovim png fajlovima...jedan po jedan od 15kb, za svaki po 30 sekundi... Neka mi neko kaze da nisam jedini.

Update: dosao na 73% i pukao. Kao veza sa serverom... any idea?

Poslednja izmena:
Je l' zna neko kako popraviti vibraciju na Wave-u 1? Telefon mi je ispao i od tada mi ne radi vibracija. Na nekim stranim forumima sam čitao da popravka nije komplikovana i da se završava za kratko vreme u servisu. Međutim ja sam svoj otvarao i ne verujem da bi mi priznali garanciju a ne bih da plaćam popravku ako ne moram.

al me ubija ovaj iranski.../&$#/&(/$"... Ubacio sam one reg fajlove, startovao Ndrive 11, poceo da skida update i sad downloading progress je 72% a sad koci na ovim png fajlovima...jedan po jedan od 15kb, za svaki po 30 sekundi... Neka mi neko kaze da nisam jedini.

Same problem... Ja sam digao ruke posle ko-zna-kog pokusaja. Radi i desetka. :)

Pusti ga da update-uje. Kod mene trebalo oko sat i 15min da odradi. Bas iranski v11. Ako pukne, pusti opet.

Jel zna neko kako da mi Wave 2 zazvoni kad primim meil?

Vrh Dno