Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

Au covece.. neki od nas imaju problem a neki ne.. pomislim da treba opet da formatiram karticu i odradim soft/hard reset i ponovo apdejt.. Ili da cekam neki sledeci apdejt preko kiesa. Ajde da vidimo ko sve ima problem sa kamkoderom sa anti shake funkcijom? Mozda zakljucimo nesto..

Inace apps je pun nekih dz zezalica.. Ovakva bada 2.0 me podseca na 2.1 Android samo sa manje appsa :D Ali 2.1 nije imao flac :D

Verovatno je kod tebe neki problem sa karticom, pomenuo si i da ti Asphalt 6 zakucava, dok kod mene radi sasvim normalno (veoma mali lag u komandama) u AP UART.

Inace, ja sam formatirao SD NAKON upgrade-a, prvi pokusaj snimanja je i kod mene doveo do seckanja, ali i na kompu, ne samo na telefonu.

Poslednja izmena:
Aha :d znaci to da uradim, sada kada sam instalirao i prebacio sve sto mi treba :d Pa i ja sam formatirao karticu odmah posle na apdejta na 2.0..

Muka, ne znam sta da ti kazem, mozda cemo ustanoviti konkretan problem po iskustvima drugih.

Nego, kako se pokrece lyrics u music playeru? Mora da postoji u memoriji, ili se svlaci automatski sa neta? (isto pitanje i za cover art)
I ono sto me najvise nervira je stalno prebacivanje sa phone/Mem card nakon manipulacije sa Mass storage/Kies. :mad:

Ajmo nekom logikom da idemo, sad sam podesio da 720p snima sa i bez anti shake fukcije u memoriju telefona i potpuno isto se ponasa tako da mislim da nije do memorijske..

A izvali tek ovo, sa msw foruma :
Bada 2 se na mom telefonu pokazao kao stabilan OS, ali ne iz prvog puta! Ovo je moja priča Smiley
Odmah nakon pojave oficijelne verzije instalirao sam dvojku preko Kies-a. Prvo se radi "tranzicioni" upgrade koji navodi na bekapovanje bitnih stavki iz telefona. Odradio sam bekap svega što se nalazi na memoriji telefona, pri čemu sam napravio veliku grešku - izvadio sam SD karticu. Nakon završenog flešovanja, vratio sam karticu u telefon i odradio restore iz Kies-a. Aplikacije koje su bile instalirane na kartici postale su neupotrebljive. Pošto sam odradio kompletan Restore svih prethodnih podešavanja, telefon nisam morao iznova da konfigurišem - bar ne u većoj meri. Međutim, postojao je veliki problem u radu telefona - javljao se veliki lag prilikom skrolovanja home screen-ova, lag prilikom kucanja teksta, problemi sa browser-om i restart telefona nakon pokretanja Youtube i pojedinih aplikacija, a i snimanje videa je bilo problematično (seckanje i štraftice).

Sve probleme rešio sam tako što sam:
1. formatirao mem. karticu
2. izvršio soft RESET telefona
3. ručno konfigurisao sva podešavanja (mail i druge naloge, zvučni profil...)
4. iznova instalirao aplikacije i igrice direktno-putem telefona (Samsung Apps) ili putem Kies-a

:d

Kod mene u AP UART modu snimanje u 720p sa uključenom anti shake funkcijom radi bez problema tj. bez ikakvog laga i kočenja. Takođe, i Asphalt 6 radi skoro savršeno. Ipak svaki put mi nestaju vidžeti sa ekrana :)

jel moze neko da postavi 720p video... ja imam utisak da je fps manji nego sto bi trebalo

Колико видим и код мене на с8500 је ок, и на телефону и на компу.

ХСВ, ја сам форматирао картицу преко телефона, пошто сам већ изгубио све апликације при инсталацији нове баде. Сачувај апликације преко киеса и покушај тако... можда има везе.

Pa to sam i uradio, kada sam izgubio sve [jer je kies zakucao i izbacio error pri bekapovanju] onda sam formatirao karticu i instalirao sve ispocetka.. Au koliko me mrzi opet sve da radim..

@HSV
Nema usporavanja pri snimanju video zapisa ni sa novom formatiranom a ni sa starom memo,obe su class 4.

@Prle
Hvala...nisu dobro sakrili opciju :)

Da li su kod vas ova podesavanja za MTS...kod mene net ne radi.
Set name-MTS WAP
Access name-gprswap
Auth type-normal
User ID-mts
Password-064
Protocol-HTTP
Home URL- http://wap.mts064.telekom.rs
Proxy address-172.17.88.198:8080 (ovo 8080 je port)

Meni video isto sece jako, mozda je problem ako je kartica veca od 8GB? (meni je 16gb, class 4).

I vozio sam prekjuce sa ndrive-om, mnogo losije radi nego ranije, gps signal se gubi i pokazuje pogresnu lokaciju.
Ako spustim telefon u onu pregradu u dnu konzole, pored menjaca, izgubi skroz signal, a ranije to nije nikako moglo da se desi na 1.2.
Takodje, vidzeti za sat i temperaturu nestanu nakon cackanja npr. browsera.

Ne znam, nisam zadovoljan sa 2-jkom nesto preterano. Vise izgubljeno nego dobijeno.

Da li su kod vas ova podesavanja za MTS...kod mene net ne radi.
Set name-MTS WAP
Access name-gprswap
Auth type-normal
User ID-mts
Password-064
Protocol-HTTP
Home URL- http://wap.mts064.telekom.rs
Proxy address-172.17.88.198:8080 (ovo 8080 je port)

Meni su podesavanja primljena sa SMS porukom "ALL" na 4777 i jedina razlika je sto je Auth type "PAP" i ato u IP adresi za proxy stoji 172.017.088.198:8080 -> sa nulama u dvocifrenom broju. Ne znam da li ima veze, ali je tako kod mene :) I da, Home URL je m.mondo.rs :)

Meni su podesavanja primljena sa SMS porukom "ALL" na 4777 i jedina razlika je sto je Auth type "PAP" i ato u IP adresi za proxy stoji 172.017.088.198:8080 -> sa nulama u dvocifrenom broju. Ne znam da li ima veze, ali je tako kod mene :) I da, Home URL je m.mondo.rs :)

Meni mnogo bolje radi GPS nego na 1.2...

@Mx
Meni je jedna kartica 16gb...

@Redkanji
Probao sam i sa sms-om i ne radi adi ladi dadi :(

Skinuo sam Spanski 10 i Iranski 11 NDrive,desetka mi prijavljuje da je promo istekao a 11 zakucava apdejt na sedamdesetak posto...Kako namikariti navigaciju i ubaciti mape?

Evo za Ndrive11, koga ne mrzi da cita :
http://www.badapps.ru/3698-instrukcii-vtoraya-instrukciya-po-ustanovke-ndrive-11.html

Nego.. ako sam dobro razumeo u manjini smo mi koji imamo probleme sa kamkoderom itd.. razmisljam da odradim soft ili hard reset i formatiram memorisjku pa ponovo apdejtujem i instaliram sve- a samo kada pomislim na sve ovo hvata me muka :d

Jel moze neko da objasni kako odraditi soft/hard reset ili sta sse sve gubi tada i desava sa telefonom?

E ljudi ima 2 nove navigacije u Apps-u, besplatne su ali nema za Srbiju, najblize sto ima je Austrija, obe su u proseku oko 200-300 MB, skidajte ih dok su jos free, mozda ih neko provali i krekuje...ima na moblinom Appsu u opciji Smart nekih aplikacija koje nudi samo za 2.0, a ima i nekih novih aplikacija koje su za Srbiju free, a npr. za Nemacku se placaju bas proverio, kao i nekih koje mogu da se probaju na jedan dan, pa prelistajte malo Apps i na Kies-u...

Poslednja izmena:
E ljudi ima 2 nove navigacije u Apps-u, besplatne su ali nema za Srbiju, najblize sto ima je Austrija, obe su u proseku oko 200-300 MB, skidajte ih dok su jos free, mozda ih neko provali i krekuje...ima na moblinom Appsu u opciji Smart nekih aplikacija koje nudi samo za 2.0, a ima i nekih novih aplikacija koje su za Srbiju free, a npr. za Nemacku se placaju bas proverio, kao i nekih koje mogu da se probaju na jedan dan, pa prelistajte malo Apps i na Kies-u...

A mogao si i neki hint tj neko ime .. da ne trazimo satima :) Takodje cisto sumnjam da ako se nije pojavio IGO da ista moze bolje da radi od ndrive-a ?

Meni je znaci jedinom fon lagovao u ap uart modu? ne snimanje nego sve...

Lagovao je i meni ali ne na nacin kako si ti objasnio.

FILKE, Music Plus ne radi na 2.0 badi, bar kod mene, mozes samo da pokrenes aplikaciju i da je ugasis u task manageru :d Ali ionako je verovatno u pitanju neko djubre tako da nema veze.

Poslednja izmena:
Neko je rekao da mapa na Route66 traje mesec dana, jel to tacno? Probao je u mom gradu, mogu vam reci da radi odlicno, mapa je maltene ista kao ona na Ndrive, nekih stvari ima na Ndrive od lokacija u gradu, a nekih pa na Route, i obrnuto, barem je tako kod mene, obe su ok, srpski zenski glas skinuo na Route cak vise me upozorava gde da skrenem nego ona Milica na Ndrive, ova neka stalno melje. :D

Sad kakve su ove 2 nove navigacije pitanje je...

Evo za Ndrive11, koga ne mrzi da cita :
http://www.badapps.ru/3698-instrukcii-vtoraya-instrukciya-po-ustanovke-ndrive-11.html
Nego.. ako sam dobro razumeo u manjini smo mi koji imamo probleme sa kamkoderom itd.. razmisljam da odradim soft ili hard reset i formatiram memorisjku pa ponovo apdejtujem i instaliram sve- a samo kada pomislim na sve ovo hvata me muka :d
Jel moze neko da objasni kako odraditi soft/hard reset ili sta sse sve gubi tada i desava sa telefonom?

Nemam zivce opet reset da radim, vec sam ga radio nakon instalacije a kamera zeza i dalje.
Neko je napisao kod za reset neku stranu ranije, a mozes da kucnes na googleu. Kada to uradis, vraca ti se sve kao da si tek instalirao 2.0 .

@IONE Hvala za info, onda je nesto drugo ako tebi radi kamera ok.

Poslednja izmena:
evo probao sam kamkoder u polumracnoj sobi i sve je ok. ukljucio kompenzaciju drmanja i polako prelazio po sobi dok nisam dosao do ekrana kompa. tada je zadrmao. nagli prelaz na jako svetlo ga secka, ponovio bez kompenzacije i opet ok.

kompenzacija drmanja :d :d :d

Hehe, Probao i ja sad kameru opet i sve radi ok!
Nema seckanja uopste, a isao sam i na jako svetlo i u tamno, i prilagodi se brzo.
Sa antishakom ukljucenim je isto tako.

Izgleda da je problem neponovljiv stalno, sto je jos interesantnije, jer nikada ne znate kada ce kamera dobro da radi :D
(nista nisam menjao na sistemu niti instalirao od kada sam probao kameru prosli put)

Route66 je ekstra, po meni lepsa nego ndrive. Da li postoji crack za nju?

Dupla poruka kada sam se ulogovao...Mod,brisi.

Poslednja izmena:
Vrh Dno