Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

@HSV

Razmotri i na dalje Samsung, ali Galaxy Nexus (Prime), ekran strava, ICS cist kao suza ne bagovit ultra brz i nema Samsung glupih dodataka i meni-a sto mi se najvise svidja, update stize uvek prvo kod njega, specifikacije ostale dosta jake, kamera slikanje OK, video strava, ovo ostalo osim S2 i Note slabije je, ja se popalio na Nexus opasno. :)

Poslednja izmena:
Ma neka Wave-a do sledeceg ugovora, verovatno, a to je decembar 2012, posle smaka sveta :d
Do tada mozda i ei nis izbaci nesto kul :d
Mozda to bude sgs II mada bih voleo da se Sony trgne i izbaci jake konkurente Samsungu i HTC-u i nema problema. LG[bt] ne mirisem uopste :d

Hocu i ja Sony ali dobar, dosadio je Samsung najiskrenije.
Treba mu neki jak konkurent da ih spusti, HTC propada lagano, neka se trgnu i oni, LG nema sanse.

Ma kakav LGbt :d Uvek su bili uslovno recena kopija samsunga, po dizajnu. Ovi skuplji novi su ok ali nista vise od toga.. SE mi je dugo bio omiljeni brend, sada samo Sony ali kapiram da ce se kad-tad opametiti. Nekako mo Sony zvuci i cyber, i audiofilski i.. mada se sony kvalitet srozao u poslednje vreme.

Neki lik kaze da cpu sam podize takt u zavisnosti od toga sta je upaljeno od aplikacija :

CPU is not on 860MHz anymore.

I can't post links so you have to copy it: img715.imageshack.us/img715/7732/20120128012410.jpg
I made this screenshot while listening to music+installing app+browser running and it shows 950MHz. I didn't touch any option in service menu yet (AP UART mode enabled and CPU mode is Dynamic as it is when you flash new firmware) I think the phone speeds up when needed.

Poslednja izmena:
Evo sad sam dosao i citam novo dopisane strane, i mnogo ste me smorili :S:

Probao sam video, i stvarno u nekim trenucima reze zestoko, cak i preskoci deo(i sve to bez ukljucenog anti-shake-a). Steta s'obzirom da je ranije bio fenomenalan... (16gb class4)
:wall:
Nadajmo se da ce srediti u sledecem update-u....

Mozda obara klok u toku snimanja ? Mozda je ta vrsta baga ?

Ma nije to 100%, dali su nam betu neku raspalu kao oficijalni apdejt!

Ja ne verujem da ce biti nekih sledecih apdejtova, bada je gotova. Nisam mislio na 3.0 nego na krstenu 2.0 a ovo me opasno nervira, da nemam normalan kamkoder, mada kada se prebaci na komp klipovi su normalni 100%, samo na telefonu baguju al svejedno.

ronin, i ja sam imao isti problem..

Evo za 10min stizu 2.0 fotke u odgovarajucu temu.

Poslednja izmena:
Hmmm,zbudzih ndrive 11,ali nikako da mi prosljakaju mape...

PITANJE, MOLIM ZA ODGOVOR!

Gde se na novoj Badi 2.0 iskljucuje 3G? Nema potrebe da mi unistava bateriju, ali lepo bi bilo da se povremeno ukljucuje kad idem na net, a WIFI je nedostupa.

HVALA

P.S. nasao... promenio sam NETWORK MODE u gsm900/1800 umesto automatik. Sad jos da vidim koliko ce to bateriju spreciti da se prazni

Poslednja izmena:
Vidi da li ti je u CpUart modu?

Ok, 3g vuce malo vise baterije ali sam ja 90% vremena na badi 1.2 drzao 3g, auto ume da smara i surf je nemoguc. A autonomija je bila odlicna. Juce sam testirao, par postova unazad, i zakljucio sam da je mozda samo za nijansu slabija u odnosu na 1.2.

CP Uart je keva, AP Uart je dobar samo za duza putovanja kada samo fotkas i slusas muziku, ap uart ume malo da uspori fon i da pesma u plejeru zasece :d

Poslednja izmena:
Ma nije to 100%, dali su nam betu neku raspalu kao oficijalni apdejt!

Ja ne verujem da ce biti nekih sledecih apdejtova, bada je gotova. Nisam mislio na 3.0 nego na krstenu 2.0 a ovo me opasno nervira, da nemam normalan kamkoder, mada kada se prebaci na komp klipovi su normalni 100%, samo na telefonu baguju al svejedno.
ronin, i ja sam imao isti problem..
Evo za 10min stizu 2.0 fotke u odgovarajucu temu.

Interesantno je da klip kada se pusta na telefonu, uvek zasece na istom mestu, sto mi govori da je nesto do snimka.
Snimci koje sam ranije snimao na 1.2 u 720p modu ne seku kad se pustaju.

Nisam jos probao na kompu, ali realno vise mi trebaju na telefonu nego na pc-u.

A update-ova mora da bude uskoro, vidis koliko ih je bilo od nove godine do sada, nastavice bar dok ne ispeglaju vecinu stvari.

Pa da, na telefonu 720p uvek zasece na istom mestu i ja nemam osecaj da imam kamkoder. Srecom pa mi je prebacivanje na komp uvek ispred pregleda na telefonu ali opet hocu normalan- odlican 720p kamkoder koji sam imao na 1.2 badi.

prosvetli me, ti stvarno mislis da ce uskoro izbaciti neke sitne apdejtove sistema i da ce ovo biti sredjeno? Ja mislim da ce tek za 4-5 meseci, moraju da proguraju Wave III koji u stvari jedini ima pravu, ispeglanu, oficijalnu badu 2.0, ovo sto mi imamo su bete raspale.

Nisam se jos bavio prosvetiteljkim poslom, ali hvala na ukazanom poverenju :d
Mislim da ce biti updateova uskoro, da srede jos sitnica, kao sto ih je i zadnja dva meseca bilo dosta.
Ne znamo kako radi bada 2 na wave-u 3, mozda i tamo ima slicnih problema.

A danasnji software-i su ionako konstatne bete (u slucaju androida alfe :D), stalno nesto sredjuju i upgrade-uju. Da to valja od starta, ne bi menjali nikada.
Btw, i 1.2 je imao razne gluposti pa ga nismo zvali beta, iako je bio daleko od ispeglanog sistema.

Pa i to sto kazes :d Ali me opasno nervira ovo za kamkoder.

Izvalio sam jos neke gluposti : Nema vise sound profila, ovo je *****ski totalno. Dakle umesto totalnog silent profila kada ugasis zvono dobijes profil gde dodatno moras da gasis i vibraciju, zatim- u badu 1.2 iako isljucim vibraciju tasteri pri kucanju poruka imaju povratnu info- vibraciju a u badi 2.0 to nije slucaj.
Ako slusas muziku i navijas alarm reprodukcija se svaki cas prekida iako ne cackas melodije alarma.

I ono najgore : Moguce je podesiti samo const jacinu zvuka alarma! Nema opcije increase melody..

To jeste bezveze oko zvuka...
Vibraciju za tastere mozes odvojeno da podesis, ionako nije cujna pa to nije problem. I bilo bi glupo da kad ubacis u silent mod, nema haptic feedback.

Ostajem optimista , jer su verzije pre poljskog XEO bile kriminalne, pucale su stalno i vise licile na nesto sto nikada nece proraditi, a ipak je ova nasa dvojka sada dosta stabilna.
A to se sve desilo za mesec dana...

Blago tebi :D

Nego, jel postoji nacin da se nekako instaliraju ove free 2.0 aplikacije koje su ekskluzivno rezervisane :d za Wave III??

instalirao sam na fon, preko svog laptopa...

telefon UZASNO laguje, prakticno neupotrebljivo :(
jel to normalno? sporiji je od 1.2 mnogo, sporiji je i od galaxy s+...

Pa to je subjetivno.. ali mi je cudno da toliko laguje. Ja sam npr alergican na lag u svakom obliku, fon/pc.. nebitno.
I primetio sam da je lag prisutan ali nista strasno. Mada moram malo detaljnije da testiram neke zahtevnije aplikacije, drzao sam flash temu i fruit ninja je neigriv uz flac muziku, ranije sam picio fn i flac bez trunke laga, verovatno je flash tema usporila fon. Moram probati samo flac i FN.

Ajoj raspad najgori :d :d

FN+ flac pesma= lag epskih razmera :d :d Cak i sama igra laguje..

A plejer ima gej emo ui :d Sad sam izvalio da sve albume moram popuniti coverima, imam par bez slika i npr flac Korn-Counting/Issues kada putim stoji slika nekog gej emo roze cveca :d :d

Poslednja izmena:
instalirao sam na fon, preko svog laptopa...

telefon UZASNO laguje, prakticno neupotrebljivo :(
jel to normalno? sporiji je od 1.2 mnogo, sporiji je i od galaxy s+...

Normalno nije, jer bi se i mi bunili da je tako... Ne znam sta je problem, mozda bolje da ga fleshujes celog od nule preko multiloadera....

badu 2.0... juce sam se igrao na bratovom kompu i sa njega nije proslo... sa mog je proslo sve regularno

lag je bas prilican. hsv da probam u cpuart da ga prebacim?

A plejer ima gej emo ui :d Sad sam izvalio da sve albume moram popuniti coverima, imam par bez slika i npr flac Korn-Counting/Issues kada putim stoji slika nekog gej emo roze cveca :d :d
Pa stvarno ne ide da slusas Korn ili Slipknot i slicno a da gledas cvece ili saksofon, surfera, sta li vec... :D :D :D

Jel ima neko NDrive 11 koji radi? I,naravno da su mape otkljucane...
Ja sam sve odradio,ali nikako da otkljucam mape...

Jel ima neko NDrive 11 koji radi? I,naravno da su mape otkljucane...
Ja sam sve odradio,ali nikako da otkljucam mape...

Ja sam imao pre update-a Ndrive 10 i 11, uradio backup, posle Restore, uradio i onah GPS FIX i radi Ndrive 11, mape su otkljucane, fix havta odlicno jedino me brine sto kad se staviu landscape pojavi se neka linija na pola, kao da je prepolovljen prozor, dok u Portrait radi ok. Nisam spoofovo nisam nis.
Iskreno meni je Telefon " zasjao " posle update-a, nekako su lepse ikone i sam displey mi je lepsi, sve radi, nema bugova osim povremenog ' lag "a ali mene to ne nervira, nema restarta, doduse ja skromno koristim phone, gps + phone + camera i nis vise.

Poslednja izmena:
Ja sam imao pre update-a Ndrive 10 i 11, uradio backup, posle Restore, uradio i onah GPS FIX i radi Ndrive 11, mape su otkljucane, fix havta odlicno jedino me brine sto kad se staviu landscape pojavi se neka linija na pola, kao da je prepolovljen prozor, dok u Portrait radi ok. Nisam spoofovo nisam nis.
Iskreno meni je Telefon " zasjao " posle update-a, nekako su lepse ikone i sam displey mi je lepsi, sve radi, nema bugova osim povremenog ' lag "a ali mene to ne nervira, nema restarta, doduse ja skromno koristim phone, gps + phone + camera i nis vise.

Da dodam za NDRIVE 11 da kod mene vise nema kasnjenja pozicije na mapi kao sto je bilo na 1.2 badi...i takodje mi je fon zablistao sa ovim novim izgledom...meni je dovoljno samo to sto sad imam precice... :D

jedino me brine sto kad se staviu landscape pojavi se neka linija na pola, kao da je prepolovljen prozor, dok u Portrait radi ok. Nisam spoofovo nisam nis.

O ovome sam ja pisao pre koji mesec. Mislio sam da imam jedini ovaj problem, ali to izgleda nesto do NDrive-a.

Kako si odradio taj gps fix? Mogu neka uputstva?

Nazad
Vrh Dno