Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

Pridrzis telefon koji hoces da ti bude default prstom, i onda ti ponudi opciju - set as default.
Sad nemoj da kazes da sam potvrdno odgovorio na tvoje prvo pitanje :D:banana:

Pa slušaj šta god ti mislio, ispada da jesam glup:crash:...Hvala ti...:happy:

Kako da nateram glupi telefon/telenor da mi telefon kontakta da ukapira da je 063123456 isto sto i +38163123456 ??? Ili moram sve kontakte da preimenujem zato sto glupi telefon/tenor to ne kapira. Na staroj Badi 1.2 nisam imao taj problem

Isti problem postoji i sa 011*** i +38111*** grr

HELP!

Poslednja izmena:
Evo resenja za JAVA aplikacije da budu u fullscreen modu (ako su pravljene za touch telefone)!

Promeniti .jar u .rar , ici na META-INF, pa otvoriti u notepadu MANIFEST.MF
Dodati ovaj code ispod:

MIDlet-Scaleup-Support: False
LGE-MIDlet-Width: 480
LGE-MIDlet-Height: 800
MIDlet-Touch-Support: True

Snimiti to u arhivu, i prekopirati jar na telefon, pa ga instalirati.

Sada sljaka fullscreen savrseno, napokon imam pravi trekbuddy na 2.0 badi :banana::banana::banana:

Ja sam upravo preimenovao pola imenika zbog iste stvari... :D

Btw dobili smo smajlije u porukama ne mora vise rucno da se kuca. :d

A gde su ti smajlici? ja nisam video :d

Najbolji proram na dvojci je po meni CLOCK. - zasto?
Kada odete na world clock sekciju, i kliknete na neki sat koji tu imate (ako nemate, dodajte), izacice mnogo lepo nacrtana planeta , realno osvetljena, koja moze da se vrti i zumira.

Daj link da vidim i to cudo :d kako se zove tacno app?

Malo sam se iskulirao, jeste da sam razocaran badom 2.0, ja sam u ustini ocekivao sve ove prednosti bade 2.0 i best of 1.2 verzije ali nije tako.. svejedno navikavam se polako a bitno mi je da sam izvalio kako se teme aktiviraju, moraju da budu u nekom folderu u memoriji telefona i iz settings/display mogu da rade.

Nabacio sam ICS :D temu, prvu koju sam nasao, i obicnu i flash verziju, ova flash definitivno primetno trosi bateriju ali nema veze.

Evo link za dl, tema i flash verzija i widgeti :

http://www.badaforums.net/forums/bada2-themes/ice-cream-sandwitch-with-live-wallpaper-completed-t5226.html

9119

9127

Bada SI meni prikazuje kao 1Ghz ali ako nije tako sa zadovoljstvom cu da odradim ovo sto je vkozomar okacio, ako stvarno radi?

Sad sam proverio cpu speed preko kodova iz tog posta, najvise sto sam vide je 860Mhz, sinoc sam se igrao sa multitaskingom i mislim da mora da se vrati na 1Ghz makar i malo brze jeo bateriju.

Poslednja izmena:
Kako da nateram glupi telefon/telenor da mi telefon kontakta da ukapira da je 063123456 isto sto i +38163123456 ??? Ili moram sve kontakte da preimenujem zato sto glupi telefon/tenor to ne kapira. Na staroj Badi 1.2 nisam imao taj problem

Isti problem postoji i sa 011*** i +38111*** grr

HELP!

Ja stavio SMO i sve radi kao podmazano. Kad stoji KOR onda mi ne prikazuje u poruci ime iz kontakta ako je broj tipa 065xxxxxx, odnosno za poziv ne prikazuje ime ako je broj tipa +38765xxxxxx unesen u kontakte...
I da kad to uradis isto kao da si uradio Hard reset.

Dakle povjeri da li ti je KOR verzija CSC-a (najvjerovatnije jeste), pa promjeni na MSR (ili u mom slucaju SMO)...*#5239870*#>pre-config>*#27236*# , kad ovo potvrdis uradice se Hard reset, pa prije svega ovoga izvadi SIM i memorijsku da ne bi ostao bez podataka...

Zato sto u 2.0 samo nema vise onog memory problema na velikim stranama i imamo manual focus na kamkordru. I jos mozda brzi lock na gps. A od mana, pa recimo da je hsv nabrojao i previse. Na 1.2 mi radi i gps u full screen-u, i sve aplikacije i kies mi prepoznaje fon ... Ma ne vredi update-ovati. Jednostavno. ne patim od android look-a. Da sam to hteo kupio bih android telefon.

Pa to sto si nabrojao je dovoljno da mi ne kida zivce...plus to sto mozes da manipulises ikonama tj. da postavljas precice na desk...da pravis grupe programa, nisi ogranicen na 10 strana za aplikacije....flash u browseru...

...a ako ti je glavna alatka na fonu prepoznavanje muzike i editovanje slika sto HSV-u nedostaje onda VI ostanite na 1.2 iako za to postoje FREE aplikacije na marketu...

Sto se mene tice, te funkcije nisam upotrebio nijednom i nisu nikakva mana dvojke, naprotiv...dvojka ima dosta bitnijih stvari za svakodnevnu upotrebu i ja sam izuzetno zadovoljam istom!
:D

Ja npr ne vidim svrhu prepoznavanja muzike. posebno ne iz mp3 plejera :d Aj ako slusas radio i nekako mada su nase radio stanice seljacke ili u najboljem slucaju pustaju ultra komercijalni haus raspali, to me ne zanima.
Tune in radio je sve sto nam treba, lepo sve pise i samo opalis ss da ne moras da pamtis. Aaaaaaaaaa sad sam se setio da su mi i ti ss nestali :mad:

A izbaciti onakav foto editor je jadno.

Gde su ti smajlici u porukama? ne mogu da nadje, nije mi tesko ni da ih kucam ali zasto ako vec postoje.

I jos nesto, nema sanse da izvalim nacin koporanja imenika sa sim kartice u memoriju telefona!?

Ja npr ne vidim svrhu prepoznavanja muzike. posebno ne iz mp3 plejera :d Aj ako slusas radio i nekako mada su nase radio stanice seljacke ili u najboljem slucaju pustaju ultra komercijalni haus raspali, to me ne zanima.
Tune in radio je sve sto nam treba, lepo sve pise i samo opalis ss da ne moras da pamtis. Aaaaaaaaaa sad sam se setio da su mi i ti ss nestali :mad:

A izbaciti onakav foto editor je jadno.

Gde su ti smajlici u porukama? ne mogu da nadje, nije mi tesko ni da ih kucam ali zasto ako vec postoje.

I jos nesto, nema sanse da izvalim nacin koporanja imenika sa sim kartice u memoriju telefona!?

smile-ici su ti na trecoj strani karaktera ako koristis qwerty tastaturu uspravno ili ti na kraju karakter moda na tastaturi

Pazi kad nisam primetio tako nesto u settings :d

e, procesor definitivno mora da ide na 1Ghz, sad sam igrao fruit ninja sa pustenom flac pesmom i flash temom u pozadini i prisutan je strasan lag!!! Jeste da ranije na 1.2 nije bila aktivna flash tema ali je uz flac igrica radila bez najmanje laga.

Koristi ti ovu raspalu smanjenu wkverti tastaturu sa ovolikim sakama :d

Evo, vratio sam cpu na 1Ghz i sve deluje vise smooth :D
Smao mi nije jasno, zasto ne moze da se namesti da cpu u idle bleji na koliko god treba a da pri koriscenju browsera i aplikacija sam ode na 1Ghz? Ovako mislim da ce non-stop biti na 1Ghz, videcemo sta ce se desiti sa autonomijom..

Poslednja izmena:
kako radi browser na 2.0 ? Jel su vratili full screen content ili i dalje stoji onaj autohide bar odozgo i odozdo ?

Hmm,jel' provalio neko foru kako da se namesti (ako moze uopste) da te pita fon kad ga konektujes na komp u kom modu da se konektuje. On se po defaultu kaci u kies modu.a jedini nacin koji sam ja video da ga zakacim u mass storage modu je da nadjem negde u sred menija mass storage mode,i to ga jednom konektuje,i kad ga otkacis vrati se na stari rezim.... Ako je to jedini nacin,ondak stvarno nisu normalni...

That's the only way :d

Uf bre....znaci,tog lika koji je mozak operacije treba terati da svaki dan pojede po jedan ovaj telefon,i tako dok ne odrade sve kako treba....:mad:

ehej ljudi, skinuo sam 2 preko kiesa. za wi-fi mi ne treba proksi al on neda da se izbrise 1.1.1.1 . drugo, nece aps da mi se ukljuci preko kiesa, trazi da aktueliziram aps, tj. da azuriram neki dodatak, a nigde ne pise kako? opet preko fona nece da mi daju da skidam aplikacije, kazu da nisam registrovan za ovaj nas j... aps. sve je bilo ok pre azuriranja dvojke. negde sam procitao da ima novi aps samo za dvojku ali ga ne nalazim. prilikom azuriranja sve mi je izbrisao, zato sto nije hteo da zapocne bekap ceo sat i ja ga preskocih, tako da sam skroz prazan ? ajd pomazite, nemam cime da se zezam.

djw [B je napisao(la):
Route 66 je sada u potpunosti funkcionalan za srbiju....konacno postoji mapa za isti...plus ima i pinch-to-zoom za razliku od ndrive-a :D[/B]

a koliko se placa ?

Uf bre....znaci,tog lika koji je mozak operacije treba terati da svaki dan pojede po jedan ovaj telefon,i tako dok ne odrade sve kako treba....:mad:

A sta kazes na ovo :d : u sms porukama opcija blokiranja broja od koga ti je stigla ili kome saljes poruku je toliko istaknuta da je prosto nemoguce da je nekada slucajno ne aktiviras na ovako malom prostoru koji su *****i ostavili od ovolika 3,3'' :d A zamisli tek kad si janpi, pa blokiraces svakoga sa kim se dopisujes to vece :d A vec sam rekao da mozes slucajno da posaljes poruku kada brises nesto sto si otkucao jer je send bolesno blizu iznad del tastera :d

steluk, i meni je sve nestalo, kies zakucao i error- sam se ugasio posle 20 min :d

ehej ljudi, skinuo sam 2 preko kiesa. za wi-fi mi ne treba proksi al on neda da se izbrise 1.1.1.1 . drugo, nece aps da mi se ukljuci preko kiesa, trazi da aktueliziram aps, tj. da azuriram neki dodatak, a nigde ne pise kako? opet preko fona nece da mi daju da skidam aplikacije, kazu da nisam registrovan za ovaj nas j... aps. sve je bilo ok pre azuriranja dvojke. negde sam procitao da ima novi aps samo za dvojku ali ga ne nalazim. prilikom azuriranja sve mi je izbrisao, zato sto nije hteo da zapocne bekap ceo sat i ja ga preskocih, tako da sam skroz prazan ? ajd pomazite, nemam cime da se zezam.

skini zadnji kies preko samsungovog sajta (ako vec nisi),instaliraj ga :d...i ondak ides na start,ukucas regedit,udjes u HKEY_CURRENT_USER\Software\Samsung\Kies2.0,i u Region stavis RS.

Upalis kies,on ce traziti da se apdejtuje,i kad zavrsi radice ti nas apps lepo preko njega.
:)

Hmm,jel' provalio neko foru kako da se namesti (ako moze uopste) da te pita fon kad ga konektujes na komp u kom modu da se konektuje. On se po defaultu kaci u kies modu.a jedini nacin koji sam ja video da ga zakacim u mass storage modu je da nadjem negde u sred menija mass storage mode,i to ga jednom konektuje,i kad ga otkacis vrati se na stari rezim.... Ako je to jedini nacin,ondak stvarno nisu normalni...

Naravno da moze, Settings -> Connectivity -> USB Utilities -> Mass Storage

Meni je omiljena opcija za stavljanje homepage stranice u browseru, za koju morate da izadjete iz browsera :banana: i odete u settings pa internet, pa homepage, pa tamo kucate...
Genijalno prosto! :D

A sta kazes na ovo :d : u sms porukama opcija blokiranja broja od koga ti je stigla ili kome saljes poruku je toliko istaknuta da je prosto nemoguce da je nekada slucajno ne aktiviras na ovako malom prostoru koji su *****i ostavili od ovolika 3,3'' :d A zamisli tek kad si janpi, pa blokiraces svakoga sa kim se dopisujes to vece :d A vec sam rekao da mozes slucajno da posaljes poruku kada brises nesto sto si otkucao jer je send bolesno blizu iznad del tastera :d

steluk, i meni je sve nestalo, kies zakucao i error- sam se ugasio posle 20 min :d

Ja sam,kao sto rekoh,morao da odradim hard reset,i nemam 'beno NISTA u telefonu,nemam history aplikacija...nista! :mad:
Moram da nabudzim neki Ndrive kako znam i umem....jel' neko eksperimentisao? Gde da ga jurim??

Ronin, registruj se u iranski apps :d, preko kiesa, lupi bukvalno mejl i sifru, ne trazi aktivaciju iz mejla. samo zapamti to, mozda ce ti nekada trebati. I lepo skines ndrive11, tako sam ja uradio ali jos nisam zalecio itd, mrzi me :d

pa i meni su nestale sve aplikacije :d Ali sam skoro sve vratio :)

jel ima negde Time-Lapse aplikacija za dz? Nju sam dosta koristio, kod nas je ok 118 din ali nesto nece preko fona da se uloguje..

Poslednja izmena:
Jeste izvalili kako su skocile cene talasa I i II po oglasima? :d
naravno, jos uvek ima onih kojima je ''hitno'' i prodaju za 125e, ali sve je vise matorih talasa za po 170,180e :d A ima ih i 200e+.

Jeste izvalili kako su skocile cene talasa I i II po oglasima? :d
naravno, jos uvek ima onih kojima je ''hitno'' i prodaju za 125e, ali sve je vise matorih talasa za po 170,180e :d A ima ih i 200e+.

Pa 120 je ionako bila nerealna cifra. Najbolje su prosli ovi sto su kupili za male pare, pa sad imaju dobre telefone ;)

Evo i foto editora, za džabe je do prvog
http://www.samsungapps.com/topApps/topAppsDetail.as?productId=G00003529840

Izleda da je ovo trenutno samo za Wave 3, evo šta je rekao autor kad su ga pitali što aplikacije nema za Wave I i II

If it's about availability only for wave III, it's not my fault because i want to unblock it to release for wave I and wave II.. but Samsung won't do it now. They tell me:

"So, to avoid inconvenience of buyers, We temporarily prevented the application of bada 2.0 from supporting for Wave 1,2. and prevent the application of bada 1.2 form supporting for Wave3
We will release Bada 2.0 Firmware and Soon, your application can support Wave 1,2 which is updated by the firmware.
The exact date is under internal consultation yet. We wish for your patience. "

So i'm waiting with you and inform if any changes occur.

Poslednja izmena:
Test autonomije:

Upravo sam dosao iz voznje, upaljen 3g i telefon je cesto trazio signal jer sam dugo bio u klisuri Gradca, non-stop upaljen gps i Bada Sports aplikacija, 1 kratak poziv i 1 sms, 18 fotografija i 5 video klipova po 10-ak sekundi [ovde sam poludeo, cucete i zasto, mislim da smo ugasili], ics flash tema i procesor vracen na 1Ghz= ostalo mi je tacno 60% baterije. Dakle, za sat ipo zahtevne upotrebe samo 40% je svukao, ako se dobro secam u septembru sam isti test odradio i fon je skinuo 35% baterije [ali sam tad i malo slusao muziku ali nisam ovoliko slikao], tacno ova flash tema vuce tu razliku od 5%.

Sto se mene tice autonomija je tu negde sa 1.2 verzijom, znaci da je odlicna.

Ali mislim da imamo OGROMAN problem.
Ajde ljudi probajte kamkoder, ovo je neverovatno, 720p snima sa 10 fps uz uzasno seckanje i neke horizontalne deformacije- linije!!! :wall::mad: Cak mi je izbacio upozorenje da micro sd nije pogodna za ovu rezoluciju videa:mad::mad: A imam 8Gb class 4, ljudi su a 1.2 badi snimali 720p sa class 2 bez ikakvih problema. Ovo je uzasan bag i sto se mene tice ja vise nemam kamkoder:mad: Okacicu .rar fajl pa vidite i sami!

Jbem li im kevu mongoloidnu!!!

Fotografije sad prebacujem i okacicu u onu temu.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno