Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

a jesi video cime raspolazemo ? :d

mislim na ram :smoke:

HSV jel ovo 128 mb ram ili 60 i nesto ili kad se sabere sa grafikom je 256 mb, ja se nesto opasno zbunio? :)

Bas bez veze ako je tacno da imamo 73MB rama. Mada za sad radi sve OK, al ja sam mislio da ima bar 256. Mozda zato android i ne moze.:exploder:

koliko sam ja ukapirao 128 je za badu uopšte, widgete, preinstalirane aplikacije a drugih 128 je za third party aplikacije. mada garant sam pogrešno ukapirao pošto se i ne kontam u te stvari baš nešto.
ali kao što rekoh gore dok sve radi lepo baš me i zabole

Mene bash i NEzabole :) Kolicina dostupne memorije direktno odredjuje koliko ce biti moguce unapredjivati sistem u buducnosti. Plus,ne volim kad me neko laze. Izbaronisali su za tu memoriju najstrashnije....:crash:

MA radice ok, imamo mi 256mb a nisu valjda toliko ludi da izbace badu 2.0 za wave I i II i pravi multitasking a da ne moze da radi :d Mada, Samsung je to ;)

MA radice ok, imamo mi 256mb a nisu valjda toliko ludi da izbace badu 2.0 za wave I i II i pravi multitasking a da ne moze da radi :d Mada, Samsung je to ;)

Wave ima 512MB!!! ... sta tu sabirate-oduzimate...Ram ima neku logiku da se jednostavno ne vidi u celosti, tj. jezgro sistema je takvo kod Bade, jer i pored istog CPU-a kod Wave-a i Galaxy S-a hardware tj. kompletna masina nije ista, te je zato i tesko onima koji pokusavaju da portuju Android na wave!!!

Poslednja izmena:
Koliko god da si ti video potvrda o 256Mb ja sam video 3x vise o 256Mb.. ***a istina je surova :d
I ja sam mislio da ima 512Mb rama jer sam citao tako po netu ali imas na mysamsungwave citavu temu pa se uveri, uostalom sta kazes za ovu benchmark app, pa ona pokazuje da nemamo ni 256 Mb :d

Jedan od mogucih razloga za ovaj potez je onemogucavanje porta androida, i prelazak korisnika na Wave 3 sa 512Mb rama [mozda i vise ali tesko] i badu 2.0.

posle 6 meseci kako sam kupio telefon i kako mi u prilicnoj meri ispunjava ocekivanja, totalno mi je svejedno sta ima unutra |)

To stoji ali ''malo'' pecka ovako nesto kada razmislis o buducnosti ;)

Ja redovno dobijam 'page to large' u browseru pa onda restartujem telefon i tako... u krug.

To stoji ali ''malo'' pecka ovako nesto kada razmislis o buducnosti ;)

pa bada 2.0 dolazi u septembru za wave, posle toga nije ni realno da podrži neku novu verziju. tada će puniti godinu i 7 meseci od predstavljanja. kako su počeli da izbacuju nove modele (uopšte) to je i više nego zastarelo. taman uzmeš neki dobar fon npr. desire HD malo ga iznjakaš i evo ga Sensation već, 100x bolji. Ja menjam fon na svake 3-4 godine, tj bar sam do sada tako radio pošto i nije bilo nekih revolucionarnih napredaka u tehnologiji. možda sad malo smanjim taj interval. mada teško da će, po meni, u skorije vreme izaći nešto zbog čega bih menjao ovaj.

Sutra mi stiže Wave, pa bih da pitam nekoliko stvari. Da li koristite neku silikonsku oblogu i foliju za ekran? i da li je to uopšte potrebno? Futrole ne volim da koristim. Pošto je displej od Gorilla glass stakla, koje je kako se reklamira jako teško slomiti i ogrebati. Kako to da je nekom taj isti ekran pukao pri padu(kako je napisano u ovoj temi)? Kad sam imao Motorolu DEFY, nekoliko puta sam je pre nego što ću je prodati pred kupcem bacao na beton(jer nije verovao da je telefon toliko otporan, koliko ga reklamiraju) i ništa mu nije bilo. Po nekoj analogiji pošto imaju (Wave i DEFY) isti ekran, Wave-u se to ne bi trebalo dogoditi(da pukne ekran), al ipak jeste?

Kad sam imao Motorolu DEFY, nekoliko puta sam je pre nego što ću je prodati pred kupcem bacao na beton(

??? Pa nisi ti zaduzen za garanciju nego prodavac a koji je telefon toliko otporan ? Ako nije neka military class ? Ako mislis da bacas na beton Wave ne bih ti ga preporucio

Izasao je update za Facebook, upravo odradio update, sada pokazuje notifikacije, i sto je najlepse ima FB chat, milina... :D

"Ja redovno dobijam 'page to large' u browseru"...A ja sad odavno nisam imao page too large ili not enough memory, izgleda da je zbog nekog widgeta zezalo, isti taj widget i dalje mi izbacen, ali sada ne zeza, dok se prilagodio malo taj widget na okruzenje... :D

videcemo kako ce ovaj RAM da odradi badu 2.0, daj Boze dobro...

Poslednja izmena:
To dobijam samo na ozbiljnijim stranicama: tomshardware, razni livescore koji mogu da se skroluju 4-5pageova i slicni ogromni page-ovi. Koristim nula social widgeta tj samo za sat, vreme, mailove i google widget.

To nikako ne moze da bude manjak rama vec neoptimizacija bade. Najjace da je 256Mb malo za surfovanje :d Samo da optimizuju sa badom 2.0 i to je to, nisam lik koji drzi 3-4 zahtevna programa upaljena, mada sam i ovde poprilicno izmucio wave i nisam dobio takvo upozorenje [znam da nije pravi multitasking] a onda mi iskoci 2x mesecno u nekim banalnim situacijama, e to je neoptimizivanost i bagovitost. :)

Pitanje je koliko je uopshte od tih 256MB i dostupno programima. U stvari,niko ni ne kapira kojom logikom je podeljena memorija... :D

Samsung je to :d
Mada, meni nista ovo specijalno ne smeta jer mi wave sluzi kao multimedijalna naprava, malo za net, uglavnom muzika, video, slike, a i ove aplikacije rade odlicno [naravno, da ne pominjem standardne funkcije telefona], ne vidim sebe u citanju review-a sa tomshardawe-a na 3,3'' displeju :) Ali ne kazem da nije mana to sto se desava manve-u, ali nije to do rama vec do bade. Meni se desilo da odjednom pri ulasku u meni izbaci to ali nisam gasio telefon, a nekada popalim sve i svasta i ok je..

Poslednja izmena:
***,ne smeta ni meni. Nemam za sad nikakvih bitnijih problema u koriscenju fona. Al' me nerviraju sa tim [email protected] ima 256 reci 256. Na kraju ce da ispadne da i tih 256 ima samo teoretski...

Sutra mi stiže Wave, pa bih da pitam nekoliko stvari. Da li koristite neku silikonsku oblogu i foliju za ekran? i da li je to uopšte potrebno? Futrole ne volim da koristim. Pošto je displej od Gorilla glass stakla, koje je kako se reklamira jako teško slomiti i ogrebati. Kako to da je nekom taj isti ekran pukao pri padu(kako je napisano u ovoj temi)? Kad sam imao Motorolu DEFY, nekoliko puta sam je pre nego što ću je prodati pred kupcem bacao na beton(jer nije verovao da je telefon toliko otporan, koliko ga reklamiraju) i ništa mu nije bilo. Po nekoj analogiji pošto imaju (Wave i DEFY) isti ekran, Wave-u se to ne bi trebalo dogoditi(da pukne ekran), al ipak jeste?
Apsolutno ti nista nije potrebno... nikakva folija, nikakva obloga, a ni futrola. Niti za ekran, niti za sam (ceo) fon. I licno mi je jako drago zbog toga, jer nisam ljubitelj folija/futrola.

Gorilla radi svoj posao fantasticno, ja nemam ni jednu jedinu ogrebotinu ni dan-danas na telefonu, a kupio sam ga u julu prosle godine. I svugde sam ga vukljao sa sobom, po dzepovima je stalno (jedino uvek gledam da bude *sam* u tim istim dzepovima... a ne da imam i nekakve kljuceve i sl. pride ;)), cak mi je i ispadao par puta (parket, tepih, po kolima)... nigde ogrebotine, fleke, udubljenja. Fasciniran sam telefonom sto se ovoga tice, jer i danas, kada ga temeljno prebrisem, izgleda kao da sam ga tek izvukao iz kutije.

A sto sto se nekom desilo da pukne... pa ***, desilo se. Ipak je to tek zastitni sloj, nije taj ekran od celika ;)
Moze da padne pod nezgodnim uglom - pa da se slomi, moze da padne pravo na kamen - pa da se slomi... 1001 nacin je moguc ;)

Nezvanicna info da je ekipa xda portovala android u Wave, a oni su naravno profesionalniji od onih sa YT sto traze kes :d Imaju kao dosta problema ali.. mada meni ovo nista ne znaci, dok ne vidim badu 2.0 i podrsku/mogucnosti necu da razmisljam o androidu.

Stigao Wave(PostExprerss-om), zasto naglasavam PE-om, uzeli mi 500din. vise nego sto je prodavac naglasio(mislim na postarinu). O tome vise u temi o "Kurirskim sluzbama". Prvi utisak je odlican, odmah stigla podesavanja od Mts-a za GPRS i MMS(mada ga nikad nisam i necu koristiti). Cak sam od prodavca dobio na poklon koznu futrolu(zahvaljujem korisniku *minaqua* na lepom gestu). Zasad sve sto sam probao radi normalno.
Vise utisaka malo kasnije, dok sve isprobam, zasad ocena 9(od10) samo da je ekran bar 4".

Nazad
Vrh Dno