Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

Mogli su komotno staviti veci displej. Motorola Defy manjih dimenzija pa ima 3.7, mogli su i ovdje takav staviti, prostora ima koliko hoces. Al dobro, onda ne bi cijena bila ta koja jeste, nego bi bio skuplji.

@HSV
Nadam se da ce brzo taj android, da okusimo i to malo i da vidimo kako ce raditi. Jedva cekam...

Potrebna mi je mala pomoć. Hoću da napravim gmail(koji naravno imam) nalog na Wave-u, ali kad upišem gmail adresu i password, kliknem na Next i traži mi u prvom gornjem polju(SMTP server) da devinišem podešavanje naloga(define account settings), nije mi jasno šta tu treba da upišem? Znam da je SMTP server odlazne pošte, ali kad upišem smtp.gmail.com opet izbaci poruku "definišite podešavanje naloga".
Molim za objašnjenje.

I još nešto, kad hoću da izadjem na internet preko brauzera, stalno hoće da se konektuje preko WiFi-ja, iako sam dobio podešavanja od Mts-a i naravjno sačuvao ih. Kako namestiti da se preko gprs-a tjs. preko mts wap-a konektujem na Internet? Na Simbianu, Androidu, Win mobile-u sam to lako rešavao, ali Bada kanda to malko drukčije "radi", a i ja se još nisam dobro upoznao s njom-njim;).

Imam još neka pitanja, ali za sada su ova prioritetna.

@marinko98
options - conectivity, ukljuci use packet data, iskljuci wifi i u browseru podesi koji profil da koristis za net.

a za gmail ako si u my accounts izabrao gmail account, onda ti je sve podeseno, samo uneses user/pass

@marinko98
options - conectivity, ukljuci use packet data, iskljuci wifi i u browseru podesi koji profil da koristis za net.

a za gmail ako si u my accounts izabrao gmail account, onda ti je sve podeseno, samo uneses user/pass

Hvala, urađeno, samo ne mogu da pronađem opciju da mi proverava email u određenom vremenskom intervalu?

my accounts pa onda imas onaj zupcanik i tu namjestis interval

Poslednja izmena:
E sad ono malo teže pitanje. Telefon je sa T-Mobile mreže, verovatno donešen-kupljen u C. Gori(pošto ima Crnogorski, Hrvatski, a nema Srpski jezik-koji mi nisu toliko ni bitni, uvek koristim engleski jezik na telefonima). Vezija Bade je 1.0, 1009132054_LIS_S8500BOJI1_TMU. Da li mogu da ga apdejtujem na najnoviju verziju ii podverzuiju Bade 1.2(ako je to najnovija, ili vec koja druga) bez menjanja dll-ova koji se pominju u ovoj temi, ili je pametnije da sacekam 2.0 verziju Bade? I to odradim normalno iz telefona, bez menjanja spomenutih dll-ova?

Poslednja izmena:
Gmail nece da preuzme postu, izbacuje "nemoguce pristupiti mrezi", a kad ponovo kliknem na preuzmi, izbaci "gmail: nema odgovora". Inace sve ostalo lepo radi: skidanje aaplikacija sa Samsung marketa, surf, apdejt vremenske prognoze...

Kako instalirati(gde kopirati Operu mini 5.1 *jar*(Java fajlove)? Koja je procedura instalcije aplikacija koje nisu sa Samsung marketa, mora li preko Kies-a? I zip fajlove, da li otpakovati na racunaru ili ceo kopirati u telefon i tamo otpakovati ili sta vec?

Ima li Skype za Badu?

Izvinjavam se sto sve ovo pitam, jer verovatno u ovoj temi ima dogovora za to, ali ima 118 stranica, a tek sam poceo da citam temu od pocetka i stigao trenutno do pete stranice.

Da li je moguce skloniti meni na dnu Dolphin 2.2 internet browser-a koji dolazi uz bada 1.2?

Ne.... to me najvise nervira. Glupi meni od browsera koji se pojavljuje cim pipnesh nesto. Ne daj boze da ti treba nesto sa vrha strane (npr. youtube search,ili tako neshto). Morash da ga lovish k'o deb.il pre nego sto iskoci meni

Ili da uvecavas stranicu do iznemoglosti dok ne dobijes dovoljno veliko polje za kucanje ispod tog menia. I onaj donji dio me isto nervira, na badi 1.0 to si mogao upaliti/ugastiti po potrebi i samim tim smo imali vecu radnu povrsinu. Ne znam sto su to ukinuli!?

@marinko
.skajp ima u java varijanti, radi fino za chat, pozive nisam probao.
.za gmail - nisi dobro podesio profile za net...probaj preko wifija da skines postu...ili ***, nece samo kod tebe :D
.aplikacije sa strane - nadji wave spoofer 2.5, imas na 2-3 bloga koji prate badu...
.opera - www.opera.com i ides na download opera??

@marinko
.skajp ima u java varijanti, radi fino za chat, pozive nisam probao.
.za gmail - nisi dobro podesio profile za net...probaj preko wifija da skines postu...ili ***, nece samo kod tebe :D
.aplikacije sa strane - nadji wave spoofer 2.5, imas na 2-3 bloga koji prate badu...
.opera - www.opera.com i ides na download opera??

Mislim da sam dobro podesio profile za net, ali evo pa pogledajte.

Neće ni preko WiFi-ja da skida poštu?

Hvala za wave spoofer 2.5.

Prilozi

• 20110424172247.jpg
    20110424172247.jpg
    155.3 KB · Pregleda: 40
  • 20110424173632.jpg
    20110424173632.jpg
    116.3 KB · Pregleda: 40
  • 20110424174103.jpg
    20110424174103.jpg
    118.5 KB · Pregleda: 35
  • 20110424174243.jpg
    20110424174243.jpg
    125.7 KB · Pregleda: 34
  • 20110424172231.jpg
    20110424172231.jpg
    157.5 KB · Pregleda: 42
Evo jos "slicica" iz podešavanja:

Zašto nema u delu "dodaj nalog" opcija za Gmail, Yahoo sa njihovim ikonicama, kao što sam video da ima na drugim Wave telefonima? Nego je kod mene kao na drugoj slici što sam postavio? Nadam se da sam dobro objasnio problem?

Prilozi

• 20110424183828.jpg
    20110424183828.jpg
    119.8 KB · Pregleda: 40
  • 20110425081453.jpg
    20110425081453.jpg
    111.1 KB · Pregleda: 39
Poslednja izmena:
Flešovao sam telefon na v1.2 i sad su se pojavile ikonice gmail-a, yahoo...,radi i push mail i gtalk, to je sad sve ok:). Samo Sad Kies neće da prepozna telefon(možda je navikao na stari firmware;), sutra ću ga reinstalirati, pa će ga možda onda prepoznati?

Ne, samo promeni usb ulaz i Kies ce prepoznati telefon.

Ne, samo promeni usb ulaz i Kies ce prepoznati telefon.

Hvala, u pravu si, odmah ga je prepoznao, skinuo NDrive, instalirao i sad c...k;), pa mape.

Reci mi samo koji fajl menađzer(da li je to kod Bade "My files"?) da koristim da bih pristupio-video G particiju na telefonu, da bih mogao da odradim c.......e?

Nakacis fon na komp u mass storage modu i radish iz wina sve. ;)

Nakacis fon na komp u mass storage modu i radish iz wina sve. ;)

Pa što ne kažete da je G memorijska kartica, kod mene je K:D. Sve sam uradio, samo u nekom upustvu koje sam našao na RS forumu za c......nje NDrive-a pišu neke stvari(da ih sad ovde ne spominjem) koje ja nemam u Folderu NDrive na Wevu, pa sam morao da iskombinujem nešto. Program se pokrene, ali dole stoji No GPS? Da li moram ručno da ga pokrenem( i gde?, malo su ga na Badi spetljali) ili se sam pokreće sa aplikacijom ND?

Poslednja izmena:
Jel postoji nacin da prebacim sms poruke na komp ?
Nemam vise mesta iako sam povremeno brisao neke, nikada mi nece biti jasno da ''neko'' ogranici memoriju za poruke smart telefona 2010. godine :d pa to su kb, ne gb sunce mu.. 1300 sms je memorija, ne znam kako je kod konkurencije ali..

Mislim da nema,ali nemoj da me drzish za rec.

Moz' da ih prebacis na komp, al' ne moz' da ih vratis na tel., tako valjda, 'bem ti nauku... :d

Poslednja izmena:
Probaj da izadjes napolje, hoce da pomogne :p

Da li ja to vidim malko ironije u ovom "pisaniju", ili mi se samo čini;)? Razloga zašto nisam odma izašao napolje ima više, a jedan od njih je da sam hteo da proverim kako "vata" satelite pored prozora(s obzirom da su mi svojevremeno i HD2 i Motorola DEFY na tom mestu veoma brzo "povatali" satelite. Kad sam otišao napolje i ponovo pokrenuo NDrive, za desetak sekundi ih je "navatao" toliko da su se one četiri zelene crtice prosto gurale koja će pre da pokaže da je "uhvaćen" satelit:d. Šalu na stranu, aplikacija radi savršeno(bar za sada). Zahvaljujem svima na pomoći:).

Može preporuka za neki office editor?

Jel postoji nacin da prebacim sms poruke na komp ?
Nemam vise mesta iako sam povremeno brisao neke, nikada mi nece biti jasno da ''neko'' ogranici memoriju za poruke smart telefona 2010. godine :d pa to su kb, ne gb sunce mu.. 1300 sms je memorija, ne znam kako je kod konkurencije ali..

Za neverovati....

Nazad
Vrh Dno