Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

Neki dan sam na mob. svetu procito da mu posle izvesnog vremena( posle manje-vise godinu dana koriscenja) pocinje da bledi ekran, zanima me da li je to istina ili ne?

Teska laz. I notorna budalastina. Pritom, te komentare sve pise jedna ista osoba, tezak psihicki bolesnik koliko se da primetiti iz tih postova (milion nick-ova, stalno kopiranje starih postova pa kacenje ponovo, komentari koji su nebulozni itd.), koji ne zna ni osnovne stvari u vezi ovog telefona (jednom je pricao da je ceo telefon od plastike, a da samo "lici" na metal :zgran:)... sto navodi na to da ne sto nije vlasnik telefona, nego ga nikada uzivo nije ni video. A da, pritom je taj isti Wave svojevremeno velicao do neba, te isao po drugim temama i isto tako lupetao i spamovao kilometarske postove.
Sa druge strane, nesto mi sad pade na pamet, a vezano za ovo sto si rekao - kako je moguce da iko prijavi da mu je telefon "izbledeo" nakon godinu dana koriscenja, kada telefon nije prisutan na trzistu toliko dugo? To bi eventualno mogli da prijave samo neki testeri, sa preproduckijskim primercima telefona ili tako nesto...

Evo, sad gledam na GSM Areni - Wave je najavljen u februaru, a na trzistu dostupan tek od aprila prosle godine... znaci, tek sad "puni" godinu dana na trzistu. Kod nas se pak pojavio negde u maju/junu, po nekim "sumnjivim" radnjama i iz istih takvih izvora... a ja sam moj uzeo cim se pojavio u mt:s-u, sto je bilo pocetkom jula.

I da, najbitnije u celoj prici - nema ni najmanjih tragova da je ekran poceo da bledi. Glupost na kvadrat. Imam vec pomenuti burn-in efekat u blagoj meri, sto je ostalo od ikonica za mrezu, 3G, speaker i stanje baterije... ali je to blago, primetno tek na odredjenim bojama i ne smeta ni najmanje - tacnije, ne primecujes dok bas ne krenes da trazis. A kao sto HSV rece, meni je displej na maximalnom osvetljenju od 10 jos od prvog dana.

Pa da, i ja taj minimalni burn-in vidim tek kada pokrenem ono *#0*# i to na plavom i dimming ekranu. U normalnoj upotrebu stvarno nikada nisam primetio a i ovde se jedva primeti.

Samo jedan info posto stalno pominjete Skype na androidu nema ni opciju za video call ;)

Samo jedan info posto stalno pominjete Skype na androidu nema ni opciju za video call ;)

Ali ima Call ... video call i nije potreban, mislim super ako ima ali nije strasno ako nema, problem u badi je sto nema i ne zna se oce li ga ikad i biti

@marinko: Uzimaj Wave ako su tvoje potrebe samo ovo sto si naveo. Odlicna izrada, ekran se ne grebe i najvaznije-ne znam kako da to kazem :) ne "masti" se, tj mnogo se manje prlja u odnosu na MAgic na primer (posto posedujem i jedan i drugi), jednostavno izrada je vrhunska. Sistem je izuzetno odazivan, ekran trenutno najbolji sto se moze naci na nasem trzistu, kvalitet razgovora je super i najbitnije sto ce ti baterija trajati dugooo (3 dana koriscenjaaaa) - za razliku od ovih gde se puni svako vece ;)
E sad pojedinih programa nema, a jedini razlog zbog cega sam zadrzao i Magic jeste integracija sa Google servisima (na koje sam se skroz prebacio i trenutno mi mnogo znaci)... U svakom slucaju za te pare ne postoji bolji fon od Wave-a

edit: Ma kakav bre burn-in :) ko to jos gleda...

Hm,shto ne bi moglo?

Imao sam priliku da se nedavno igram sa LG Optimus Black, LG Optimus X2 i LG Optimus 3D i odusevio sam se ekranima, osvetljenjem pre svega na prva dva telefona...jes da ja na wave-u drzim ekran na 4 od 10 ali ovi LG ekrani su tako isijavali pored wave-a da je to bilo ludilo...
Nije da kudim SAMOLED, odlican je, tu govora nema i po svim testovima do sada je ubedljivo naj ekran, ali ovi novi ekrani na ova prva dva LG telefona su me ostavili bez teksta...i ako su po tehnickim karakteristikama iza SAMOLED ekrana. Verovatno su na moj utisak imale i dimenzije krana!!! Koliko se secam najavljeno je da ce doci kasnije ovi LG telefoni i sa SAMOLED ekranima!!!

U svakom slucaju, razmisljao sam poslednjih mesec dana da mozda menjam wave za neki jeftiniji android, ali sam ipak odustao. Wave mi pruza sve sto mi treba, cak i vise od toga, i te igre koje imam na fonu nemam kad da pokrenem tako da se prakticno moja upotreba svodi na osnovne funkcije telefona, net, mjuza, poneki dokument i to je to...za ostalo, nesto postoji za badu, nesto ne ... ali su to sve aplikacije koje nisu od krucijalnog znacaja za telefon i njegovog korisnika... kao sto neko vec rece...sta ce mi milion aplikacija kada realno za njima nemam potrebe...i na kompu imam gomilu aplikacija pa ih ne koristim ... zar ne... a za osnovne operacije sa telefonom i multimediju (foto. 720p video, mjuzu) je telefon perfektan... moze se reci sam vrh ponude...

Ja sam to odavno ukapirao i jedini telefoni koji ispunjavaju moje zahteve pored wave-a su galaxy s I i II a verovatno i ti LG koje si naveo, i to ne zbog androida vec zbog svega ostalog. Mada sumnjam u kvalitet audio chip-a kod LG.
Dakle, samo bi galaxy s i galaxy s II dosli u obzir ;) Mozda i xperia arc ali ne znam nista o tom modelu..

Kazes isijavali ti ti LGevi pored talasa.. pa normalno kada drzis brightness na mazohistickih 4 :p stavi to bre na min 8 pa da vidis sta je samoled ;)

Mene su na 10 bukvalno bolele ochi. Promena sa 8 na 10 je vrlo ocigledna. Ne znam kako CAR drzi to na 10 non-stop. Nije normalan chovek...:D

Ma kakvi, ja na 5 drzim vec dosta dugo, najvise mi odgovara. Preko toga stvarno sto kazete, hoce da bole oci kolko bljesti.
Btw sto se tice izdrzljivosti, skidam kapu. Evo koliko ga koristim i kada bih ga samo prebrisao krpom, nalepio onu foliju preko ekrana (daju rezervnu u kutiji fona) mogo bi glatko da prodje kao nov :)

Ima li neki kod kao kod Nokie, onaj što počinje sa *#927......, da se proveri life timer? Moze odgovor i na pm, ako se ovim krše pravila foruma?

Inače zahvaljujem svima na brzim i konkretnim odgovorima na moja pitanja u vezi upotrebljivosti i isplativosti kupovine Wave-a.

Mislim da konkretno takav samo za lifetimer nema. Ima krs raznih kodova za sve i svasta ali cini mi se da to nisam video.

Ja sam to odavno ukapirao i jedini telefoni koji ispunjavaju moje zahteve pored wave-a su galaxy s I i II a verovatno i ti LG koje si naveo, i to ne zbog androida vec zbog svega ostalog. Mada sumnjam u kvalitet audio chip-a kod LG.
Dakle, samo bi galaxy s i galaxy s II dosli u obzir ;) Mozda i xperia arc ali ne znam nista o tom modelu..

Kazes isijavali ti ti LGevi pored talasa.. pa normalno kada drzis brightness na mazohistickih 4 :p stavi to bre na min 8 pa da vidis sta je samoled ;)
pojacao ja na 10, al dzaba, lg black ga je pojeo za dorucak, kako nemam poja, mozda sto je vecih dimenzija pa odaje taav utisak

Pa sumnjam da je pojeden za dorucak al ajde. Ne kazem da mozda nije bolji ali bas toliko.. ;)
Utice dosta veca dijagonala na utisak, ja zinem svaki put kad vidim galaxy s a isti su ekrani, cak i rezolucija.
Pazi, izgleda da je fora u boljim subpixelima, to vazi i za galaxy s II- dijagonala je povecana u odnosu na prvi galaxy s, rezolucija ista a prikaz je mnogo bolji. Samo se kod LG to ne zove super amoled + :D

Meni SGS nije nista posebno, ekran na bivsem Desire-u (SLCD) mi je bio lepsi...

Galaxy S ima definitivno slabiji ekran, ne bukvalno, ali dobijas istu rezoluciju na vecoj dijagonali, sto donosi krupniji pixel a samim tim i manje preciznu sliku...znaci wave matrica je perfekcija, galaxy s je ok, ali to ti je prakticno kao da su uzeli wave ekran i na silu ga "razvukli" :D

A ovo sto ti rekoh za konkretno LG Optimus Black...je ziva istina...pojacam ti ja osvetljenje na wave-u na max i opet nista...

U pitanju je IPS LCD ekran...ocigledno je da to ima neke veze sa IPS panelima kod desktop monitorima, bar neko poreklo...a poznato je koliko kostaju monitori sa tim panelima...hvale se upravo tim ekranom...

Narode, kakva je trenutni situacija sa otkljucavanjem wave-a? Ko radi, koliko kosta, u servis ili preko web-a, itd...

Jel neko otkljucavao skorije?

Ja sam otljucao Wave II preko unlock koda, platio sam ga 30 evra. (online)

Kad mi se bude otkljucavao pravac telenor ili ovlasceni servis i trazim otkljucavanje za dz. jer je zakljucavanje totalni bezobazluk.

djwibe, u pravu si bio da je ekran na lg optimus black savrsen prakticno :)
Nisam ni znao za taj model, sinoc sam gledao review-e na YT, ekran kida ali ne znam koliko je bolji od samoleda :p
Izgleda da je ''slican'' fazon kao sa onim cuvenim dell monitorom za kojim ludi cela planeta :)
Kao da je lg napravio slican proizvod ali u mobajl tehnologiji, panel taj.

Mene su na 10 bukvalno bolele ochi. Promena sa 8 na 10 je vrlo ocigledna. Ne znam kako CAR drzi to na 10 non-stop. Nije normalan chovek...:D

Navika je cudo :p

BTW, na konto one price oko LG Black displeja... LG pravi onu famoznu IPS Retinu za iPhone 4, pa bi se reklo da znaju ljudi sta rade ;)

Pošto sam rasprodao sve svoje džidža bidže, reših konačno da sredim ženin wave...Malo da poubacuje programa, ndrive obavezno, i tako to...

Fon je telenorov, otključan, Bada 1.0.2.

Dok ja prebiram po temi, ne bi bilo loše da mi neko odgovori na sledeće:

1. Da li ići na Badu 1.2, i kako, a da pri tom ne izgubim unlock?
2. Ndrive, neki link ka uputstvu?
3. Ima li neka bolja verzija angry birdsa sem one očajne urađene u Javi?

Hvala...

1. ako odes na 1.2 neces moci ubacivati krekovane verzije programa
3. nema

3. nema

nARAVNO da ce moci, samo sto se aplikacije startuju preko samsungappa marketa, inace postupak ubacivanje aplikacija je potpuno isti kao i na Bada 1.0!!!

A jel ste probali mozda Splinter Cell HD...igra izgleda bruka...450MB :D

Nemam zelju da se patim vise sa igricama na Wave-u. :)
Mazohizam je igrati bilo sta sa zahtevnim komandama na bilo kom telefonu.. moje misljenje.
Ono sto moze da prodje su igrice tipa angry birds, fliperi, nesto poput maria, sonic-a, asphalt onaj itd, i bruce lee ili slicne ''tuce'', tu su komande lake.
A one cod, crysis itd wannabe igre ne igram ni na kompu i najjace da cu da buljim u displej telefona :)

3. nema

Hvala...

Pošto ne mogu tako lako da nađem unlock code rešio sam da za svaki slučaj ne radim nadogradnju softvera za svaki slučaj, da ne izgubim unlock.

Preko kies-a sam skinuo špansku verziju ndrive-a (fin promo) i namestio ndrive, koji radi, ubacio i otključao našu mapu. Ne izgleda loše, ali sumnjam da je i prineti iGo-u...

Dajte sada neke predloge za dobre igrice i aplikacije. Pošto je u pitanju žensko, nikakve komplikovane igrice, već nešto tipa angry birds i slično...

Nazad
Vrh Dno