Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

:D:D:D:D

Ma ne mora niko da kupuje... samo nek se javi neko ko vec ima NDrive na svom Wave-u, pa nek' kaze koja je verzija :)
Toliko ih ima sto su spufnuli, a niko sad da se javi! :D

:D:D:D:D

Ma ne mora niko da kupuje... samo nek se javi neko ko vec ima NDrive na svom Wave-u, pa nek' kaze koja je verzija :)
Toliko ih ima sto su spufnuli, a niko sad da se javi! :D
Moj spufovani Ndrive je ver. 10.2.06 (25696) H pod tim punim nazivom verzije, pojma nemam dal izasla ver. 11 nisam u toku, secam se da je neko davno jos izbacio link da ima kod nas da se kupi Ndrive ne znam bas koja radnja, a na linku je pisalo da podrzava Badu, cena je bila nesto oko 2500 din. do 3000 maksimum...

To je verovatno ovaj link sto i ja okacih... jos tada se spominjao List Computers i NDrive za badu.

I eto, znaci da v10 (naravno) radi na Wave-u... tj. badi.
A List prodaje upravo v10 ;)

Dakle - mozda na samoj kutiji ne pise da je bada podrzana, ali ce da radi itekako! :D

Moj spufovani Ndrive je ver. 10.2.06 (25696) H

Mislim da je ovo svma isto, to je verzija koja radi. I dok se ne ubaci placanje na marketu tesko da ce biti upgrade-a ali generalno i nije potreban, samo nove mape

Ja mislim da update navigacije i nije toliko bitan, od opcija sve sto treba to i ima, jedino te nove mape, ovaj Navitel je isto dobar, ali dzaba kad je Beograd dobro pokriven, a moj grad Paracin prikazan je kao zelena livada, jos samo ovce fale... :D

Juce mi je ponudio Upgrade FW na kF3 i evo je sada na telefonu, pretpostavljam da je to podloga za 2.0, posto ne vidim nikakvu novinu ?

Juce mi je ponudio Upgrade FW na kF3 i evo je sada na telefonu, pretpostavljam da je to podloga za 2.0, posto ne vidim nikakvu novinu ?
Ja apdejtovao pre jedno 2 nedelje otprilike, ok radilo sve do danas, opet pocele da se javljaju informacije tipa prevelika stranica i nedovoljno prostora, pa da ugasim nesto...imam oko 380 mb na internoj memoriji, dal je to malo ili ovaj Samsung i dalje nikako da sredi te bagove, ne razumem, ali nervira me...

Tesko da je to tvoje problem do storage prostora, tj. prostora na kartici ili pak samom telefonu... to je problem nedostatka RAM memorije - uvek bilo i ostalo ;)

Tj uzasne nepotimizovanosti same Bade 1.x i loseg koriscenja dostupne memorije. To ce sigurno biti sredjeno sa Badom 2.0, inace multitasking nece biti moguc

Naravno :)

Em to sto si naveo, em sto se do dana danasnjeg ne zna ima li ovaj telefon zaista 512MB rama ili tek 256... ali odgovor se sam naslucuje (a vala se i zna).

Tj uzasne nepotimizovanosti same Bade 1.x i loseg koriscenja dostupne memorije. To ce sigurno biti sredjeno sa Badom 2.0, inace multitasking nece biti moguc

*** ovo ko pročita a nema telefon mislio bi da je neupotrebljiv. koristim ga od novembra 2010 i nikakvu užasnu ili stravogroznu neoptimizovanost nisam primetio, telefon je odličan i nijednom me nije izneverio dosad.

I ja da se nadovezem, uzeo sam ga u oktobru u telenoru 2010, instalirao tj. spufao skoro sve igrice, instalirao pa brisao 200 besplatnih aplikacija, isprobao sve navigacije, maltretirao od 0 do 101 i nazad i nikad nisam imao nikakvih problema, da mi se barem jednom sam od sebe iskljucio pa da kazem nesto ali nije. Da li sam ja previse nezan prema njemu ili se potrefilo da je moj primerak dobar ali ja sam odusevljen njime.

Pa pazite i moj je iz Telenora, sve i svasta sam mu radio, gasio se nije nijednom, mozda se 2 puta ukocio bio, ali ovo sa nedostatkom memorije i prevelika stranica desava se s vremena na vreme, nekad dugo se ne pojavljuje, a nekad bas smara, kad ugasim tel, pa upalim, onda se ne pojavljuje jedno vreme...glupa je malo ta stvar sa neoptimizovanim widgetima, mislim zar je moguce da se posle god. i vise dana nije to sredilo ovim zadnjim update-om, ali dobro, mislim da ce Bada 2.0 to da sredi, provala bi bila da se to ne sredi.

Dobro. Znaci kazete da nije nepotimizovan.

Otvorite forum.benchmark.rs otvorite neki thread i zumirajte stranu toliko da mozete da citate. Ko ne "popije" iskljucivanje mreznih widgeta, svaka mu cast
Meni se to desavalo i na 1 i na 1.2

jos 10-tak bagova sam primetio, npr da mi je ukljucena opcija da moze svakim dugmetom da se osvetli displej kad je zakljucan, a opet moze samo unlock dugmetom sa strane.
I jos dosta toga, doduse kad kucam poruke i zovem nema nikakvih problema

Da men neko ne svati pogresno, ovo je telefon visoke klase, ali mu je OS samo za neobaveznu upotrebu. Videcemo sa Bada dvojkom sta je i kako, ili se menja telefon

Mala napomena: nije problem sto pogasi vidgete, problem je sto ne moze da se koristi net kad se to desi
ali kazem, hardverski savrsen telefon

jel zna neko mozda gde mogu da nadjem nesto poput igo ili garmin...koliko sam citao ima i ndrive...ali o5 install crack slabije....i koliko je dobar ndrive...cak sta vise ne postoji mapa srbije za njega?!?!?!? Ma neki dobar gps program sa normalnim mapama da stavim caletu na mob :D

Poslednja izmena:
Kazite mi jel Wave II i Wave prve generacije koriste isti tip baterije. Ovo pitam jer se mozda odlucim ovih dana da pazarim Wave II, a ostalo mi od Wave-a dve baterije pa bar to da iskoristim :)

Postoji mapa Srbije, samo ce ti trebati licenca, ali i to se moze naci. Besplatni NDrive skidas sa Portugalskog Appstora.

Care i ekipo :), da li je moguce da jos polemisete oko bagova i tome koliko ima rama ?
Sa XDA se zna da ima 384Mb, minimum. To su izvalili jos pri pokusaju portovanja Androida. A sada i sa badom 2.0 se vidi da pored os-a itd ostaje jos skoro 256Mb rama za aplikacije, cak se polemise da li ce omoguciti 1080p kamkoder u 2.0 [ja sumnjam u ovo, to ce biti rezervisano za wave III] Dakle, imamo skoro 256 mb rama na raspolaganju za stabilan multitasking u 2.0. Nece ovde biti vecih problema.

Sad, kako je Samsung ''sakrio'' taj visak rama u bada 1.x, kroz neoptimizaciju, istina je da se nekada [ili cesto] desava gasenje widgeta i aplikacija jer nema dovoljno rama. A asphalt 5 hd npr normalno radi uz widgete i mp3 player npr, a otvaranje sajta samo trazi gasenje widgeta- neoptimizacija i stvarno malo rama u trenutnim verzijama bade.

Sa 2.0 dobijamo full multitasking i pristojnu kolicinu rama, 384Mb min je sasvim ok [koliko se secam SE Xperia X10 ima 384mb i radi na android 2.2 koji je realno i zahtevniji i ozbiljniji os od bade]

Hocu da kazem da ako smo do sada imali sporadicne probleme zbog rama i neoptimizacije i izdrzali sve to, nemamo sta da se cimamo ako ljudi koji trenutno testiraju 2.0 kazu da sve savrseno radi ;) Jos 1-2 meseca cekanja i to je to.

^^Dobro je, odbanovan si, morao sam da spamujem da odrzim temu na prvoj strani bez tebe :D :p

imam tel nekih mesec dana, i sve je savrseno sem OS-a (moje misljenje, niko ne mora da se slozi). Od Bade 2.0 zavisi buducnost platforme, mora to dosta bolje

Zavisi kome sta treba. Meni je i ova ''tupava'' verzija bade 1.2 dovoljna, sa 2.0 nemam sta da izgubim. Sto naravno ne znaci da ne treba da bude mnogo bolji os.

Nego, zanima me ovo : Ndrive vs Navitel.
Navigacija mi u sustini ne treba, i kada vozim znam kako i gde, jedino je bg problem ali ne putujem tako cesto.. zanima me samo koji navigacija ima najdetaljnije mape srbije ? Tj da li su na svim trenutno dostupnim izdetaljisali samo veca naseljena mesta ili .. ? U sustini mi treba samo za lutanje Va planinama bajkom ili sa R4. Ili su u tim delovima mape prazne. Mada je za ovo dovoljan i onaj 3D compass.

zookarma, sad vidim da si mi odgovorio na drugom forumu [nije mi radio do malopre], verovatno nisi znao da sam to ja ;)

Poslednja izmena:
zookarma, sad vidim da si mi odgovorio na drugom forumu [nije mi radio do malopre], verovatno nisi znao da sam to ja

Jednom ces nauciti, ne gledam ja ljude nego postove, takodje forum nije reprezent covekovog karaktera, tako da ne bi smeo sebi da dozvolis da sudis po tome

koji navigacija ima najdetaljnije mape srbije ?

Trenutno, Ndrive ima bolje mape u odnosu na Navitel. Ndrive takodje nema veze sa mapama, Navteq izradjuje mape kao i Contrast ( lokalno ). Na Ndrive-u radi i Contrast i NT odlicno, neko kaze da su NT detaljnije. Takodje postoji tendencija da NT na kraju preuzme sve koliko mi se cini. Navitel mislim da koristi Open Soruce mape kao i Garmin export neke vrste ali mape za Srbiju nisu detaljne. Preporuka instalirajte OBA pa sacekajte da vreme pokaze, sta fali da imamo alternativu

U sustini mi treba samo za lutanje Va planinama bajkom

Ne znam kako ce se ponasati " off-route " ndrive, mislim da je Garmin tu prvak ...

Poslednja izmena:
Ma opusteno, zezam se :)

Imao sam ndrive na starom Wave-u ali nisam koristio osim par puta u gradu da se uverim kako radi.. i ok je. Ali ne znam za ove zabiti.. mada dovoljan je i onaj 3d gps kompas, bitno mi je u sustini da me usmeri tamo gde hocu, znam po stranama sveta sta mi je ciniti.. a uvek mogu da pitam i mestane ;)

A ako mi nekada [zbog posla npr] stvarno bude potrebna navigacija pazaricu neku solidnu ''pravu'', to je neki moj stav, ovo na telefonima je tu da se nadje ponekad. U svakom slucaju zbudzicu Ndrive, valjda je jos dz, cisto da se nadje.

izašla je nova beta za oba wave-a i poprilično je sređena, ne vidim primedbe. izgleda da će finalna izaći kad su i obećali

Meni se jedino ne svidja sto je 2.0 cista kopija Android OS-a. Totalni copy-paste, Badandroid!

Ako me Vjusonik V350 ne iznenadi bogznakako prijatno, verovatno ću u decembru kupiti Wave II u Telenoru, kada budem produžavao ugovor. Sad, zanimaju me tri stvari:

1) Da li Wave II može da služi kao hotspot za android uređaje? Naime, imam Asusov Transformer tablet, pa bih hteo da povremeno sa njim idem na net preko telefona.

2) Da li postoji neki mp3 plejer za Badu koji radi sa folderima? Dakle, da u okviru njega postoji Open Folder opcija, kao u PowerMP3 plejeru za Android, ili WinAmpu.

3) Kakve su slušalice koje dolaze uz telefon? Koje slušalice preporučujete u kombinaciji sa Waveom II.

Ja bih ti preporucio da ako vec uzimas u decembru, uzmes Wave III, verovatno ce se do tada pojaviti, u sustini bi trebao da bude Galaxy s II u drugacijem kucistu i sa bada os-om. A cena, mozda za 2-3000 visa od sadasnje cene Wave II [u paketima operatera]. Ali ima vremena, videcemo.

Default slusalice su ok, za prosecnog korisnika, robusne, deluju izdrzljivo a kvalitet zvuka je odlican za default sluske. Recimo da vrede 800 din. Ali meni nije to-to pa sam za 2500 din uzeo Sennheiser cx150 koje su svetlosnu godinu bolje. Ove slusalice se isplate jer sgs i wave i dalje imaju najkvalitetnije mp3 plejere [uz IP4].

Na prvo pitanje nemam odgovor a na drugo.. pa recimo da mislim da ce ti ovaj default plejer biti odlican, mislim da ima to sto ti trazis [ne znam da li sam dobro razumeo pitanje] Uglavnom evo ti link da vidis kako to izgleda :

http://www.youtube.com/watch?v=KIXGRv8BhPs

Kazite mi jel Wave II i Wave prve generacije koriste isti tip baterije. Ovo pitam jer se mozda odlucim ovih dana da pazarim Wave II, a ostalo mi od Wave-a dve baterije pa bar to da iskoristim :)

Identicne ;)

Vrh Dno