Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

Izgleda da je kamkoder dobio autofokus :smoke:
A izgleda nema vise onog *****skog ogranicenja na 1300 sms poruka.

[YOUTUBE]vbOaLRMTiYw&feature[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Dijabola, druze, i ti li imas ovaj glupavi telefon :d (tek sam sad izvalio i tebe na forumu)
Btw i ja imam isti problem... :(

EDIT : Cuti ako su se setili da sklone ogranicenje za sms, uzasno iritira...

Poslednja izmena:
Da pogadjam, na telenor si mrezi ? :)
I kod mene je ista situacija, evo da pitamo Cara da li ima lsican problem na mts ? Ili je ovo sam odo telenora, vec pocinje da me smara.
Inace, preko wifi-a radi ok.

Sto mene da pitas - pa i ja sam na Telenoru :D:D:D
Inicijalno telefon jeste bio za mt:s, ali ja ga otkljucah kodom... :smoke:

P.S. Autofokus pri video snimanju, skinuto (tupavo) ogranicenje od 1300 poruka... text reflow u browseru, ako se ne varam, sto procitah ranije... eto, bar tri stavke sta konkretno Bada 2.0 donosi, i to na srpskom, da cuveni spamer Fantom (aka Lucko) nauci nesto novo i vidi sta to konkretno nova verzija Bade donosi - posto ne zna, mukica :d
A i hoce bas na srpskom, engleski mu slabo ide od ruke :D:D:D

Tako je CAR_eta, vidis ova djeca odje ne znaju sta i kako treba.

Da se zna cija baba vozi traktor a cija otvara kapiju. :d

"bacu te za mukicu :p

:D:D:D:D

Sunce li ti tvoje, jos cu morati da ti sricem... :p
A ne pratim sta ima novo u Badi, zaista, skroz sam se presaltovao na Android... samo sam bacio pogled na par klipova, onako usput, i video ovih par stavki... ali zbog tebe, sad cu vala da iscitam sve redom sta donosi, pa da ti prevedem i postavim ovde :)

jjjeeeee napokon autofokus. to je jedino što mi je failo kad sam hteo neke nato bube da snimam na vikendici, i najezdu kineskih žutih bubamara :D
ja približio telefon usnimio lepo i kad sam krenuo da gledam ono mutno :)

[YOUTUBE]RnXtt69JFWs&feature[/YOUTUBE]

Jaka fora sa ovim fokusom na klipovima, e da sam ovo imao i ovakvu kameru dok sam isao u skolu, faks... :D

Nesto razmisljam, kad dodje update na Kies, pa kad se odradi, dal ce da se izbrisu sve aplikacije? Pogotovo Ndrive, imam neki utisak da mozda i hoce, jer ako ode navigacija, a toliko muka je bilo da se sredi Ndrive, Navitel, morace mozda opet sve nanovo, ako i bude bilo free Ndrive-a, ili ce morati da se kupuje negde u nekoj radnji...

Jaka fora sa ovim fokusom na klipovima, e da sam ovo imao i ovakvu kameru dok sam isao u skolu, faks... :D

Nesto razmisljam, kad dodje update na Kies, pa kad se odradi, dal ce da se izbrisu sve aplikacije? Pogotovo Ndrive, imam neki utisak da mozda i hoce, jer ako ode navigacija, a toliko muka je bilo da se sredi Ndrive, Navitel, morace mozda opet sve nanovo, ako i bude bilo free Ndrive-a, ili ce morati da se kupuje negde u nekoj radnji...

ma kakvi čoveče ostaje ti sve što si imao, jedino je pitanje za widgete koji btw nisu nešto ni bitni. Ovi što su betu stavljali su morali da flešuju preko multiloadera a ta varijanta ti briše sve instalirano i vraća na stock badu. zato Kies i postoji da se takve stvari ne dese.

Poslednja izmena:
Ja nesto bas i nisam ubedjen.... Skoro ni jedna aplikacija napisana za badu 1.2 ne radi na starijoj. Verovatno je slicno i u obrnutom slucaju.
Treba sacekati pa videti.

Pa videcemo, da ne lupam bas unapred, ali ako se desi to da se brisu, a Route 66 je neupotrebljiva navigacija, ne gine kupovina legalnog Ndrive-a, a cena je garant nekih 25-30 eura, ako ne i vise, manje nije garant...

uf ja sam moj ndrive koristio jednom da pokažem nekom drugu i on je samo rekao WOW i to je bukvalno sva korist koju sam od ndrive-a imao.

@ronin
zar nije logičnije da stare aplikacije rade na novijoj badi, ja sam imao ispunjenih svih 10 strana i kad sam prešao na 1.2 jedino spoof-ovane igre mi nisu radile, ovo ostalo sve piči bez problema čak ona wamo camera radi bolje pošto mi se na 1.0.2 zapucavala (low memory). kad svi pređu na badu 2.0 kome će uopšte biti važno što aplikacije za nju ne rade na 1.2 ili starijoj.

uf ja sam moj ndrive koristio jednom da pokažem nekom drugu i on je samo rekao WOW i to je bukvalno sva korist koju sam od ndrive-a imao.

AKo ne putujes normalno da i nemas koristi, mene je ndrive vadio par puta po Beogradu, odlicna navigacija.

Sto ste toliko negativni bre....:)
Pa skrpice se taj Ndrive i za novu Badu za par nedelja. Nije ni na ovoj raio na pocetku,pa eto... :)

Upravo tako ;)

A moze i da se kupi, ***... ima ga u regularnoj prodaji kod nas.
2199 dinara - mape Srbije i Crne Gore... 7999 cela Evropa. Pritom je za prakticno sve OS-eve.

A moze i da se kupi, ***... ima ga u regularnoj prodaji kod nas.

Ako nazovete LIST reci ce vam da na istoj kutiji NE PISE da je za BADU, bar su meni tako rekli .. bio sam voljan da kupim.

Poslednja izmena:
Na zvanicnom sajtu NDrive-a stoji "bada" logo.
A ne verujem da bi sam proizvodjac pogresio...

P.S. http://www.ndrive.com/webshop/bada

Ja ti govorim za verziju na CD-u u " LIST " computeru ... Ta verzija koju oni prodaju nije za BAdu, tj zvao sam njih i pitao da mi procitaju sta pise na samom cd-u, tj da li je to verzija koja se moze instalirati na Bada os, na sta je ovaj odgovorio negativno
Odnosno za bada os je predvidjena " webshop " kupovina, pogledaj pazljivije link koji si ostavio " NDrive 11 has arrived to Samsung Apps store! "

Poslednja izmena:
Dijabola, druze, i ti li imas ovaj glupavi telefon :d (tek sam sad izvalio i tebe na forumu)
Btw i ja imam isti problem... :(

EDIT : Cuti ako su se setili da sklone ogranicenje za sms, uzasno iritira...

Pozdrav sajlonac! :)
Ja moj glupi tel. odneo pre neki dan u servis crkla kamera...:smash:

Poslednja izmena:
Ja ti govorim za verziju na CD-u u " LIST " computeru ... Ta verzija koju oni prodaju nije za BAdu, tj zvao sam njih i pitao da mi procitaju sta pise na samom cd-u, tj da li je to verzija koja se moze instalirati na Bada os, na sta je ovaj odgovorio negativno
Odnosno za bada os je predvidjena " webshop " kupovina, pogledaj pazljivije link koji si ostavio " NDrive 11 has arrived to Samsung Apps store! "

Video sam to sto pise... ali sam i video na njhovom sajtu, u FAQ sekciji, da se pominje bada kao podrzani OS kroz "selected models" (gde Wave sasvim sigurno spada - kao hardverski najmocniji, ako nista drugo), a da se to pak odnosi na v10 NDrive-a. Jer sa v11, kako utvrdismo, svi bada modeli telefona su podrzani (opet, i to pise na sajtu - "Compatible with all bada devices").

Meni pak pada na pamet, da na tom CD-u, tj. samoj ambalazi, jednostavno nije utisnuta oznaka "for bada OS" ili tako nesto, jer ovi u Listu imaju neke starije primerke, kada zaista nije bilo podrske za badu. Ali, nekim update-om, i to podrska je pristigla, bas u toj verziji 10, kako rekoh, i koju oni prodaju. Bar je tako moje misljenje...

P.S. U prilog svemu ovome - kada na samsungapps-u krenes da kucas NDrive (za neku drugu zemlju sem nase, jer smo mi - naravno - zadnja rupa na svirali), izlazi NDrive za tu zemlju... u verziji 10. Ne 11.
Evo, npr. ovo: http://www.samsungapps.com/topApps/topAppsDetail.as?productId=G00000072076

NDrive za Italiju... v10.2.6. I to jos za badu v1.0.

Da,ali nije isto NDrive za Badu i NDrive za npr. Android.

Slazem se, ali ja sve vreme pricam o NDrive-u za badu.
I ne vidim kakve veze Android ima sa ovim.

Pa da,a lik prica o nekoj verziji NDrive-a za koju se ne zna za koji je OS... :D

Slazem se, ali ja sve vreme pricam o NDrive-u za badu.
I ne vidim kakve veze Android ima sa ovim.

PA ako je cd za Android ne moze biti za Badu, na to je mislio. Poenta je da do ovog linka koji si okacio i nije bilo verzije 11 za BADA os. Sada postoji ali je i dalje moras doplatiti ali mislim da ne postoji CD verzija nego samo placanje preko marketa - market bada only, the rest can OS-es can be purchased on cd

Nego nije mi jasno zasto ne postoji Ndrive za Srbiju ako vec postoji NT mapa ? Razumem da ne postoji mogucnost placanja jos u Srbiji ali kad pitate Ndrive oni se ponasaju kao da nema mapa ??

Poslednja izmena:
PA ako je cd za Android ne moze biti za Badu, na to je mislio. Poenta je da do ovog linka koji si okacio i nije bilo verzije 11 za BADA os. Sada postoji ali je i dalje moras doplatiti ali mislim da ne postoji CD verzija nego samo placanje preko marketa - market bada only, the rest can OS-es can be purchased on cd

Nego nije mi jasno zasto ne postoji Ndrive za Srbiju ako vec postoji NT mapa ? Razumem da ne postoji mogucnost placanja jos u Srbiji ali kad pitate Ndrive oni se ponasaju kao da nema mapa ??

Istina... legalno je nemoguce kupiti ndrive za badu u srbiji.

Pa da,a lik prica o nekoj verziji NDrive-a za koju se ne zna za koji je OS... :D
Ama koji sad lik? :) :D
PA ako je cd za Android ne moze biti za Badu, na to je mislio.
OK, tu se slazem(o)... ali, na tom istom Listovom sajtu, stoji citava lista OS-eva, medju kojima je i bada (Operativni sistem: Android, Windows Mobile, Symbian, Bada, IOS). To je jedna stvar, mada ja ne znam sta je njima u glavama da prodaju to - i oznacavaju ga tako, najpre - ako nema podrsku za badu. To bi bilo glupo, pre svega. A potom i obmana, ***...

Sa druge strane, NDrive u verziji 10 *ima* podrsku za badu, zar ne?
Uostalom, to videsmo na onom primeru sa marketa sto ostavih link (v10.2.6)... kao i, recimo, cinjenice da svi (vi) koji korist(it)e ovaj "sredjeni" ;) NDrive, i to jos od nekog jula-avgusta prosle godne - imaju upravo v10, zar ne? Mislim, nesto mi nelogicno da se v11 pojavila u leto 2010-e... :p
Uostlaom, da razresimo nedoumicu - ko ima NDrive na svom telefonu, spufovan ili kako vec... moze li da nam kaze koja je tacno verzija u pitanju? :)
Poenta je da do ovog linka koji si okacio i nije bilo verzije 11 za BADA os.
Tako je - ali ja sve vreme pricam o verziji 10 ;)
E, ovo ni meni nije jasno...

OK, tu se slazem(o)... ali, na tom istom Listovom sajtu, stoji citava lista OS-eva, medju kojima je i bada (Operativni sistem: Android, Windows Mobile, Symbian, Bada, IOS). To je jedna stvar, mada ja ne znam sta je njima u glavama da prodaju to - i oznacavaju ga tako, najpre - ako nema podrsku za badu. To bi bilo glupo, pre svega. A potom i obmana, ***...

Drzao sam u rukama Ndrive u ComTrade-u i nema ni reci o badi.

Drzao sam u rukama Ndrive u ComTrade-u i nema ni reci o badi.
Koja verzija bejase, secas li se mozda? Jer ako je v10 - to bi moralo da radi... pisalo na kutiji ili ne.

Kazem, sto se toga tice, *moguce je* da na kutiji nije bilo ispisano "for bada OS", jer kada je taj (neki, koji god da je... pretpostavljam v10) NDrive bio izbacen, i te kutije bile pripremane za stampu - zvanicno nije bilo podrske za badu. A da je nekim apdejtom, ta podrska i stigla.

I da, nemojte pogresno da me razumete, nista ja ne kotriram ovde niti pak pametujem - samo pokusavam da nekako razjasnimo o cemu je rec :)

Pa idealno bi bilo da neko kupi i proba :)

Nazad
Vrh Dno