Šta je novo?

Samsung N7100 Galaxy Note II

znam da nije za ovu temu al mozda neko ipak mi odgovori ukratko....zasto is browsera (svejedno kojeg) ne mogu da otvorim yahoo mail (mail.yahoo.com) preko mts data
na wifi radi kad zakacim telefon
(note 2 u pitanju naravno)

Kakva su ti podesavanja za data? Ako imas ukucanu IP adresu, izbrisi. Tacnije, izbrisi ceo profil, nazovi bilo kako, i stavi samo mtsinternet za apn, ne treba ip, pass i user i to je to. Znam da meni nije htelo da otvara malo teze stranice dok je bio mtswap i sve popunjeno.

@hunder- ne odgovori mi kompletno: jel si koristio Revolution rom? I jel su ostali kuvani losiji od fabrickog? Ne kontam ti to za adf sta kazes x)

Kakva su ti podesavanja za data? Ako imas ukucanu IP adresu, izbrisi. Tacnije, izbrisi ceo profil, nazovi bilo kako, i stavi samo mtsinternet za apn, ne treba ip, pass i user i to je to. Znam da meni nije htelo da otvara malo teze stranice dok je bio mtswap i sve popunjeno.

@hunder- ne odgovori mi kompletno: jel si koristio Revolution rom? I jel su ostali kuvani losiji od fabrickog? Ne kontam ti to za adf sta kazes x)

Jesam revolution 5 vidim da je izasao 6 pa mozda ga i probam. Sa 5 nisam bio zadovoljan. Stock je stock jer pojedini preteraju u cackanju pa osakate ionako dobar rom. Stvar ukusa sto se tice sminke i retki su koji su uradjeni kako valja. Probaj ti ovaj revolution 6 pa javi utiske dal da predjem na njega ;)

E to me zanima, na sta mislis kad kazes da preteraju u cackanju pa ne valja? Sta nije valjalo konkretno kod tog Revolution 5? Cisto informativno.
Hteo sam ja da zaludim s nekim romom,al me mrzi da sve vidzete pakujem posle i sign-inujem se u browseru na 10 sajtova, itd itd..
A sto se tice sminke, gledam iskljucivo nedirnute romove,kao sto je RHD. Mozda cu i da probam veceras, pa cu ti javim. Ovaj stock hoce da zakuca i dobijem pokoji FC :)

Pa cackaju i sta smeju i sta ne smeju. Obicno skrate bateriju i stabilnost. Pucaju programi. Kod nekog radi kod nekog ne radi i tako.revolution je imao losu bateriju bar mani curila je ko luda. A onaj adf.lu je sajt na koji uglavnom bacaju i ceka se 5s dok ne otvori pravi link. Apkmania ne moze bez toga. Jedan od najboljih sajtova za siroke mase ;)

Gledam nekoliko dana oglase u potrazi za Note2 sa Telenora sa garancijom.

Prvo da primetim da su prodavci telefona kolektivno nepismeni, pa odakle vam da se kaže "radi na sve mreze", *** :)

Drugo, hoću isključivo iz Telenora sa garancijom, ali ne videh ni jedan, a s3 ima svaki dan. Gde je tu logika, nabavna cena za Note2 je par hiljada dinara viša, a prodaje se za 70-80 eura više, a uzimaju s3 za prodaju. Valjda misle da se s3 lakše prodaje.

Eto ništa, ako neko ima Note2 sivi iz Telenora, neotpakovan, čekam :smash:

Nije to ništa, ja sam danas dobio pitanje "na koju mrežu radi tablet" i "na kome se vodi tablet, jel na tebi ili si ga kupio" :D

Lappy druže, nisu ti ovo oglasi, stavi dole u kupujem :)

^ Kako ovo odvratno izgleda... Sav telefon oblepljen folijom, katastrofa.

Ja sam imao na starom hd2 ovakvu zastitu samo zagg i mogu ti reci da je fenomenalna.Veoma kvalitetna i nemenja izled telefona.

Ja ne kontam nikako kad neko tvrdi kako se folije i ne primete...

Imao sam zag i one nisu ni blizu kvalitetu ovih. Slikacu S3, u stvari imate slike u oglasima u delu za mobilne (moze zamena za note 2 :) ).

Niko da pise na kom je ko romu i koliko vam traje baterija? Kako ste zadovoljni u globalu?

Nisu ni blizu u smislu da su bolje ili lošije? Nisam koristio puno folija ali mi Zagg deluje tri reda veličine bolje od bilo čega.
Možda tebi, meni se najbolje pokazao BodyGuardz, kristalno providan i jasan displej kao da nema folije, sada u pakovanju se dobija gel koji sam izađe ono što se ne izbaci i nema šanse da ostane vazduh i mehurići ispod folije, veoma lako se namešta sa gelom, ako te smori skineš i kasnije opet možeš da namažeš gel i da zalepiš foliju ili da je preneseš da drugi isti fon.

pozdrav ljudi! posle par dana koriscenja ove zveri mogu da kazem da sam prilicno zadovoljan :) pre njega sam imao prvu generaciju note-a, pa idemo na jedno malo poredjenje:

1) generalan utisak o radu: telefun ubija kako radi :) znaci ovu glatkocu rada do sada nisam mogao ni da sanjam na android telefonu, odlican odziv, nema laga, ma (skoro) savrseno :) skoro - iskljucivo jer se nadam i mislim da ovo moze i dalje da se upgraduje, ali u poredjenju sa note 1 nebo i zemlja. ogroman napredak. mogu samo misliti kako ce biti kad izadje source za njega a samim tim i neki ozbiljniji custom kernel :) ko ne vidi razliku iz prve neka pokrene chrome. leti!
2) baterija: uh :D ko bi rekao da ce 600mah da napravi ovoliku razliku! naravno nije sve do baterije, ali dobro :D kao sto rekoh kod mene je tek 4 dana ali imam osecaj da baterija traje i do 80% duze!
3) ergonomija: iako je tek nesto uzi od prvog note-a koriscenje jednom rukom je prilicno jednostavnije. malo suzenje znaci mnogo za korisnika.
4) ekran: ovde cu da razbijem neke predrasude :D boje po meni jesu lepse nego na note 1, osvetljenje jace, ekran manje plav. ALI ostrina je ipak na strani prvog note-a... ovo moze prilicno lako da se vidi, bukvalno u prvih par sekundi gledanja u dva ekrana jednog pored drugog... ko ima priliku neka samo uporedi ikonice na home screenu... nemojte da vam neko prodaje price kako su subpikseli bolje rasporedjeni i da je uprkos manjoj rezoluciji telefon ostar. nije :)
5) olovcica: sjajan upgrade, vise se ne okrece u ruci (lakse se palac pozicionira na tasteru) i mnogo lepse lezi. vrh mi je malo sumnjiv, previse mozda klimav, ali svakako olovku retko koristim.
6) kamera: iako iste rezolucije mnogo, mnogo brze radi. dodata opcija za burst koja je prilicno korisna. kvalitet nisam poredio, ali cenim da je tu negde sa kamerom note-a 1.

trenutno koristim official rom koji je dosao sa telefonom. rootovao sam telefon exynos abuse aplikacijom i zatvorio exploit (koji ako niste citali je prilicno ozbiljan propust samsunga i omogucava svakoj aplikacjii da bez obavestenja korisnika dobije root prava). nisam stavljao drugi recovery niti menjao kernel. naravno, planiram :D

toliko od mene za sada, vremenom ce biti verovatno novih utisaka :)

Poslednja izmena:
Svima su takve prve impresije. Stvarno sve radi mnogo bolje nego na kecu, ali daleko od toga da je lag free. U galeriji mu treba malo da se sabere, picnh to zoom nije najtecniji, nekako se sporo zumiraju fotografije u galeriji; isto pinch da se odzumira ka listi homescreen-ova se vidi da secne. Takodje sekca nekad lockscreen sa ripple efektom pri prvom dodiru; ima lagga kada se prelazi u deo sa listom widgeta, i tako jos neke sitnice. Sve u svemu, telefon odlicno radi, ali necemo da krijemo neke sitnice kao sto bi to radili jabuchari ;) (o wake up lagu necu da pricam, izludjuje me. Dam nekom da vidi telefon, i covek stisne 3x dugme jer misli da nece da se upali telefon).

Gledam nekoliko dana oglase u potrazi za Note2 sa Telenora sa garancijom.

Prvo da primetim da su prodavci telefona kolektivno nepismeni, pa odakle vam da se kaže "radi na sve mreze", *** :)

Drugo, hoću isključivo iz Telenora sa garancijom, ali ne videh ni jedan, a s3 ima svaki dan. Gde je tu logika, nabavna cena za Note2 je par hiljada dinara viša, a prodaje se za 70-80 eura više, a uzimaju s3 za prodaju. Valjda misle da se s3 lakše prodaje.

Eto ništa, ako neko ima Note2 sivi iz Telenora, neotpakovan, čekam :smash:

Moj savet je da obratite paznju pri kupovini telefona sa Telenor garancijom od koga kupujete, jer ako se telefonu bilo sta desi i bude morao da ide na servis, necete moci da ga ostavite na servis bez vlasnika na koga je ugovor potpisan. :)

Moj savet je da obratite paznju pri kupovini telefona sa Telenor garancijom od koga kupujete, jer ako se telefonu bilo sta desi i bude morao da ide na servis, necete moci da ga ostavite na servis bez vlasnika na koga je ugovor potpisan. :)

Po milioniti put: TO NIJE TAČNO! Čak ni račun nije potreban ako se ode direktno u bgelektronik sa overenom garantnom knižicom!

Bio u telenoru licno i poslali bi za servis bez problema ako imam papire. Ne sirite dezinformacije.

I ja sam dva put nosio telefon u Telenorov servis sa tudjom garancijom bez problema :)

Ja nema roma koji nisam probao i jedino rekord koji sam dobio sto se tice baterije je njegov stock. E sad mozda je to samo trip al sam sa 28h imao preko 7h screen on sa sve sihronizacijama sto sa ovim tesko da mogu. Screen 7h moze i preko al sa sihronizacijama od 24h tesko. Matematika je sledeca:
1% skida na 30-50min sa skype i ostalim sihronizacijama sto mu dodje u najgorem slucaju 48% za 24h al u 50% slucajeva je to 1% na 40min ili 1.5% na 60min sto dodje 36% za 24h. Od toga ostane 64% na koriscenje telefona.
Internet i ostale zezalice preko wifi skine oko 12% na 1h nekad i manje sto mu dodje oko 5+h screen on. Ako neko ima bolju matenatiku nek ostavi komentar. Ovo je vezano za razne budzevine od romova. Sa stok romom sam imao preko 24h sa 7h sceen on. Gde se izgubi ovih 2h nemam pojma. E sad zanima me sledece koliko je bitan modem u custom romu tj ako nije isti kao na stoku. I da li to utice na trajanje baterije?

Mislim da oni ne prave izmene na modemu. Ja sam juce samo prekucao 4.1.1. fabrickim 4.1.2. Francuski. Dobio sam par onih sitnica iz changeloga, ali se nije promenio status bar u crno, sto me mnogo nervira. Zveknucu onaj mod i to je to. Hteo sam revolution da stavim, ali me mrzelo vise od svega da sve setapujem od nule

Drustvo,ako bi mogla mala pomoc...Uradio bih update preko Odina na 4.1.2 Francuski pa me interesuje kako uraditi root za taj rom...Znam da uradim update preko Odina sto se tice rom-a ali nisam radio root...Koji Custom rom preporucujete i da li uopste preporucujete ili ostati na Stock 4.1.2 i gde skinuti Custom rom-ove...Hvala unapred:wall:Izvinite na smetnji i Srecni Novogodisnji i Bozicni praznici svima:wave:cheers

Drustvo,ako bi mogla mala pomoc...Uradio bih update preko Odina na 4.1.2 Francuski pa me interesuje kako uraditi root za taj rom...Znam da uradim update preko Odina sto se tice rom-a ali nisam radio root...Koji Custom rom preporucujete i da li uopste preporucujete ili ostati na Stock 4.1.2 i gde skinuti Custom rom-ove...Hvala unapred:wall:Izvinite na smetnji i Srecni Novogodisnji i Bozicni praznici svima:wave:cheers

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1896696

Ja sam jednom imao problem sa garancijom, odneo u servis bez problema primili nista nisu proveravali.Ustanovili da ne moze da se popravi i dabje za zamenu, tu je nastao problem trazili su mi ugovor i nisu hteli da zamene dok se nepojavi vlasnik ugovora.I tako sam ostaoez telefona, nisam uspeo nikad da dobijem nov.Znaci sto se tice popravk nije bitno ko odnese uradice ali ako je za zamenu nju moze ostvariti samo vlasnik ugovoraa njima.

Po milioniti put: TO NIJE TAČNO! Čak ni račun nije potreban ako se ode direktno u bgelektronik sa overenom garantnom knižicom!

Bio u telenoru licno i poslali bi za servis bez problema ako imam papire. Ne sirite dezinformacije.

U Novom Sadu nije moguce predati uredjaj na reklamaciju bez prisustva vlasnika ugovora. Provereno.

Nosi u servis, ne znam u cemu je problem? Platis 300e manje nego u radnji i problem da se odnese u servis? Cak i u telenoru ako neko nije namcor i ne zabedi, prihvatice ti telefon bez vlasnika.

Nazad
Vrh Dno