Šta je novo?

Samsung N7100 Galaxy Note II

ja npr. tapatalk koristim na 2G-u i sasvim normalno radi, samo sto se slike ne ucitavaju brzo, ostalo sve sljaka isto kao i na 3G...

Settings>More Settings>Mobile Networks>Network Mode>GSM Only.

Ja koristim tako... Samo kad mi treba net switchujem na 3G i kad završim vratim se... Pa de bre trebalo bi mi 3 baterije kad bi koristio samo 3G, a i može da mi se desi ako nisam u centru da pucaju pozivi, jer nema ili je slab 3G signal...

Evo ja za NS mogu da kažem ako koristiš vip da neces imati problema, ja stalno držim 3g, bio sam u većini okolnih mesta i nikakvih problema nema, sve radi super.

Ma radi super, sve to stoji, ali baterija mi traje otprilike 20-30% manje... Iovako je jad i beda baterija, jos kad bi stalno drzao 3G, morao bi 2 puta da punim telefon, ovako izguram citav dan, mislim dok ne dodjem kuci...14-16 sati... Pre neki dan nesto trazio na netu, na detelinari i bio na 3G-u i poziv imao, pukne veza, opet zove pukne veza, setim se prebacim na 2G, ono normalno... oko -100 dbm se vrteo signal, sto je lose za poziv...

Svima su takve prve impresije. Stvarno sve radi mnogo bolje nego na kecu, ali daleko od toga da je lag free. U galeriji mu treba malo da se sabere, picnh to zoom nije najtecniji, nekako se sporo zumiraju fotografije u galeriji; isto pinch da se odzumira ka listi homescreen-ova se vidi da secne. Takodje sekca nekad lockscreen sa ripple efektom pri prvom dodiru; ima lagga kada se prelazi u deo sa listom widgeta, i tako jos neke sitnice. Sve u svemu, telefon odlicno radi, ali necemo da krijemo neke sitnice kao sto bi to radili jabuchari ;) (o wake up lagu necu da pricam, izludjuje me. Dam nekom da vidi telefon, i covek stisne 3x dugme jer misli da nece da se upali telefon).
Prodao sam S3 (baš me je nervirao wake up lag) planirajući da uzmem note 2, ali ako će i na ovom da me nervira bolje da zaobiđem i
suicide.gif

Ima iste siptome kao S3, ali malo kraće. Jao samsung i Exynos
aaa.gif

Meni iskreno ne smeta. Covek mora preci preko nekih stvari. Neko preko lose baterije neko preko wake up-a ;)

Kompromis pravim sa telefonom 100-200e ali da pravim kompromis sa telefonom 500e :wave:

Pa pravices kompromis I sa tel od 1000e jer ne postoji savrsen telefon. Cak I savrsen google phone ima I te kako mana a cena je skoro 400e. Po meni kompromis uvek mora da postoji. Samo covek mora da nauci da sa njima zivi.

Vidite Benchmark sta mi je ostavio dedamraz na parkingu :D

img20121231225935.jpg

znajuci koliko kosta, hteo sam zapravo da ga vratim ali nema ni kartice u telefonu, ni poruka, ni google account, ni liste poziva. neko ga bukvalno kupio 31og da pokaze ribama i skrkao ga ulazeci u kola. ili neka razmazena klinka i slicno. parking mesta prazna, samo lezi telefon bez icega. Nesto sve nisam voljan da ga jurim preko IMEI-ja, ako je toliko reckless nek kupi novi. (na slici ima network jer sam ga upalio da proverim)

elem, odma mi treba info sa bench-a: ovo je onaj SAMOLED sa sve staklom, digitajzerom i LCD-om spojeno ... ?

prima touch ali bukvalno imas osecaj kako sve vise i vise puca.

oce ovo da radi poso -

http://www.parts4repair.com/samsung-galaxy-note-ii-n7100-front-faceplate-for-lcd-screen/

?

Poslednja izmena:
Nek ti je sa srecom, i ako je vec tako onda ga udomi ukoliko se neko ne javi ovde a da ima kutiju sa tim IMEI

A svim benchmark članovima zelim srećnu NG i da se uvek u zdravlju družimo i služimo dobrim gedzetima (i hardware-om ko voli) ;)

Vidite Benchmark sta mi je ostavio dedamraz na parkingu :D

img20121231225935.jpg

znajuci koliko kosta, hteo sam zapravo da ga vratim ali nema ni kartice u telefonu, ni poruka, ni google account, ni liste poziva. neko ga bukvalno kupio 31og da pokaze ribama i skrkao ga ulazeci u kola. ili neka razmazena klinka i slicno. parking mesta prazna, samo lezi telefon bez icega. Nesto sve nisam voljan da ga jurim preko IMEI-ja, ako je toliko reckless nek kupi novi. (na slici ima network jer sam ga upalio da proverim)

elem, odma mi treba info sa bench-a: ovo je onaj SAMOLED sa sve staklom, digitajzerom i LCD-om spojeno ... ?

prima touch ali bukvalno imas osecaj kako sve vise i vise puca.

oce ovo da radi poso -

http://www.parts4repair.com/samsung-galaxy-note-ii-n7100-front-faceplate-for-lcd-screen/

?

Ako se kanis ostaviti ga onda ga koristi u airplane modu. Jer ako ga covek prijavi kao kradenog eto ti plavaca na kucnu adresu. Veruj mi da je taj scenario moguc i da nije naucna fantastika. Pogotovo za tako skup tel. Ionako je dzabe pao sa neba koristi ga kao tablet ;)

Ili prodaj ili koristi, ako te ko pita reci da si kupio na buvljaku. Gde ćeš koga ti naći i da dokaže da je njegov...

Poslednja izmena:
pa planiram da mu popravim ekran i udomim u bosnu ili CG, nisam ja bas pao sa marsa :) cinjenica da nema karticu pretpostavlja da nije preko operatera vec da onaj ko ga je uzeo nije imao Micro-SIM.

u svakom slucaju, moracu da se otvorim podosta para izgleda, jer ovo sve zajedno ide, a najjeftinije sto ima je 160 funti. odlican screen disassembly tutorijal:

[youtube]bxgZeb5QytM[/youtube]

neko ga bukvalno kupio 31og da pokaze ribama i skrkao ga ulazeci u kola.

Ili ga je jednostavno kupio da ga normalno koristi. :D

Ti i tvoje ideje zasto neko kupuje telefon :D :D

A ti Igoritze si veliki sreckovic. :)

Mega izgovor da bi ga laganezi zadrao.:) Ma on bi to ionako pokazivao ribama ni ne zasluzuje note haha:).
Gz:)

da, sve sam bio iskeshiro 700 evra za Note 2 :eyebrows:

generalno - odusevljen sam spravom, dok bih momentalno i odma unistio sve samsungovo softverski u njemu. Mada kapiram da je vrashki tesko da postoji custom rom za njega a da radi bas sve. pritom mislim na stylus input i sve vezano za njega (text recognizer, onaj nishan, i tako dalje). ispravite me ako gresim

Za te s pen funkcije je potreban touchwiz framework tako da na aosp romovima ne rade.
I ja bih preporucio da ga se resis sto pre.
Moj drugar je nasao n8 na ulici,kroz par dana mu je murija zakucala na vrata i jos ga cimali u stanici da je ukrao ovo-ono.

Alo Garancija vraćaj mi moj Note :D
Hahahahahahahahahaha šalim se, samo ga popravi i furaj;)

Ili ga je jednostavno kupio da ga normalno koristi. :D

Ti i tvoje ideje zasto neko kupuje telefon :D :D

A ti Igoritze si veliki sreckovic. :)

Kupis telefon od 700 evra, a u njega ne stavis ni SIM, niti google account pri paljenju (to danas znaju i manje tehnicki obuceni ljudi, to zna i moja keva na Wildfire) i onda ga poneses na novu godinu i ispadne ti prilikom ulaska ili izlaska u kola. Ko god da je, sigurno nije Ajnstajn, a bogami ni prosecno inteligentan lik. dakle neko sa puno para a malo mozga. Dedukcija moj dragi Watson-e . :)

Elem, ovaj ekran kosta ko noga i ruka. kapiram da je veliki al brate, cenu ekrana bi trebalo da odredjuju pikseli a ne dijagonala. ekrani za druge 720p telefone su znatno jeftiniji. Moze li mi neko konacno reci da li ovo sto je puklo pretstavlja zastitno staklo, ili je u pitanju spojeni assembly ekrana + digitizer-a + AMOLED-a .. ?

Nisam imao pojma da je "Garancija" zapravo "Igoritza" :d

Elem, ovaj ekran kosta ko noga i ruka. kapiram da je veliki al brate, cenu ekrana bi trebalo da odredjuju pikseli a ne dijagonala. ekrani za druge 720p telefone su znatno jeftiniji. Moze li mi neko konacno reci da li ovo sto je puklo pretstavlja zastitno staklo, ili je u pitanju spojeni assembly ekrana + digitizer-a + AMOLED-a .. ?

Ekskluziva, bato :d
Oces najbolje na trzistu? E pa to kosta ;)

Moze li mi neko konacno reci da li ovo sto je puklo pretstavlja zastitno staklo, ili je u pitanju spojeni assembly ekrana + digitizer-a + AMOLED-a .. ?

Ja mislim da je spojeno, barem je ja mislim tako na amoledima galaksije, trebalo bi i ovde...

Nisi video mozda na iFixit ili gde vec, mozda neki youtube snimak?

pa jesam, ovaj sto sam okacio ali oni kada ga rastavljaju, nikad zapravo ne rasklope ceo front panel u delove vec samo njega maknu sa telefona. isti djavo ko iPhone izgleda. pocesli su proizvodjaci telefona da se oslanjaju na servis isto koliko i ovi sto prave kola ... imas 700e telefon - ekran za njega ti je trecina celog telefona. Opravdanje za integrisanje digitizer-a i lepljenje stakla jakim lepkom je "da ti prst deluje blize samom LCD-u, a zaista nema potrebe to da rade osim iskljucivo da se ogrebu za dodatni profit popravke jer ti naplate sva tri odjednom. a ne mora, niti ima smisla i svrhe zavariti sva tri dela u jednu jedinicu.

Nazad
Vrh Dno