pozdrav ljudi! posle par dana koriscenja ove zveri mogu da kazem da sam prilicno zadovoljan

pre njega sam imao prvu generaciju note-a, pa idemo na jedno malo poredjenje:
1) generalan utisak o radu: telefun ubija kako radi

znaci ovu glatkocu rada do sada nisam mogao ni da sanjam na android telefonu, odlican odziv, nema laga, ma (skoro) savrseno

skoro - iskljucivo jer se nadam i mislim da ovo moze i dalje da se upgraduje, ali u poredjenju sa note 1 nebo i zemlja. ogroman napredak. mogu samo misliti kako ce biti kad izadje source za njega a samim tim i neki ozbiljniji custom kernel

ko ne vidi razliku iz prve neka pokrene chrome. leti!
2) baterija: uh

ko bi rekao da ce 600mah da napravi ovoliku razliku! naravno nije sve do baterije, ali dobro

kao sto rekoh kod mene je tek 4 dana ali imam osecaj da baterija traje i do 80% duze!
3) ergonomija: iako je tek nesto uzi od prvog note-a koriscenje jednom rukom je prilicno jednostavnije. malo suzenje znaci mnogo za korisnika.
4) ekran: ovde cu da razbijem neke predrasude

boje po meni jesu lepse nego na note 1, osvetljenje jace, ekran manje plav. ALI ostrina je ipak na strani prvog note-a... ovo moze prilicno lako da se vidi, bukvalno u prvih par sekundi gledanja u dva ekrana jednog pored drugog... ko ima priliku neka samo uporedi ikonice na home screenu... nemojte da vam neko prodaje price kako su subpikseli bolje rasporedjeni i da je uprkos manjoj rezoluciji telefon ostar. nije

5) olovcica: sjajan upgrade, vise se ne okrece u ruci (lakse se palac pozicionira na tasteru) i mnogo lepse lezi. vrh mi je malo sumnjiv, previse mozda klimav, ali svakako olovku retko koristim.
6) kamera: iako iste rezolucije mnogo, mnogo brze radi. dodata opcija za burst koja je prilicno korisna. kvalitet nisam poredio, ali cenim da je tu negde sa kamerom note-a 1.
trenutno koristim official rom koji je dosao sa telefonom. rootovao sam telefon exynos abuse aplikacijom i zatvorio
exploit (koji ako niste citali je prilicno ozbiljan propust samsunga i omogucava svakoj aplikacjii da bez obavestenja korisnika dobije root prava). nisam stavljao drugi recovery niti menjao kernel. naravno, planiram
toliko od mene za sada, vremenom ce biti verovatno novih utisaka