Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Moze neko da utvrdi sta bi mogao biti problem, u zadnje vreme na I9305 mi se desi da tel.normalno radi i kada ga ne koristim, kada se zakljuca, nakon toga ne reaguje ni na jedan taster, nije iskljucen to znam, i u tom slucaju pomaze jedino restart.

Sent from my GT-I9305 using Tapatalk

Kada se zakljuca i ne možeš da ga pokrenes, šta se dešava ako te neko pozove? Da li se uključi ekran i možeš da se javiš?

Da, ukljuci se ekran, ali recimo desavalo mi se da kada ja zovem, zavrsim razgovor, end call overim i to zakuca, stisnem home dugme,vrati ga na pocetni ekran ali mi na vrhu i dalje stoji status slusalice kao da je razgovor aktivan

Sent from my GT-I9305 using Tapatalk

Pomislio sam da nije otišao power/unlock taster, što je čest problem na i930x, ali to što si sada napisao ukazuje na neki drugi problem.

Ja sam moj I9300 hteo da bacim i uradim mu hard reset, stock rom, koristim ga kao dumb telefon (jednom sedmično uključim net i Viber) i telefon radi odlično.

Doduše, poslednjih desetak dana sam povremeno nedostupan, ali samo na jednoj lokaciji, pa sumnjam i na mobilnog operatera.

Ljudi potrebna mi je pomoc vezano za otkljucavanje telefona. Telefon ne prihvata PIN code...hvala unapred na pomoci
maxresdefault.jpg

Izvadi SIM karticu, ili ukucaj SIM lock kod.

Vadio sam i karticu i bateriju vise puta...uradio factory reset...ukucavao vise puta cetvorocifreni PIN kod dobijen od operatera i nista. Jedino ako treba neki drugi kod da se unosi?

Na koji kod od operatera misliš? Ne traži ti onaj security pin kod sa sim kartice nego kod za unlock telefona, zaključan je na neku mrežu. Jedino ako si taj drugi i dobio (od operatera na kog je zaključan) pa te nisam lepo razumeo, samo nisam siguran da su ti kodovi sa samo 4 cifre.

Ja sam unosio standardni cetvorocifreni PIN kod koji se dobija od operatera...to je onaj PIN koji sa PUK kodom stoji na kartici i ogrebe se da bi se video. U slucaju da se izgubi ili zaboravi pozove se operater i on ti ga izdiktira.
Nisam znao zataj unlock kod...znaci operater daje i taj kod?

Trebalo bi da daje operater, kod koga je uzet telefon... Ako znaš na koju mrežu je zaključan možeš da probaš da potražiš od korisničkog servisa, ako ne onda kupovina koda kod nekog online servisa za otključavanje. Ranije je postojao galaxsim unlock program ili kako već ali mislim da to više ne radi

Telefon je uzet nov u radnji kod nas...mislim da je sa Ceske mreze...od prvog dana je mts kartica u njemu i nikada nije ukucavan ni jedan kod.

Kad sam flešovao telefon preko Odina posle je bio sim free... pre flešovanja je bio zaključan na telenor.....

Послато са SM-J500F уз помоћ Тапатока

Jel postoji mogucnost da se on iz nekog razloga zakljucao na maticnu mrezu?

Јел има још нека препорука за <4.4 ром?

Послато са GT-i9300 уз помоћ Тапатока

Он беше од 4.4 ромова има само AOSP?

Послато са GT-i9300 уз помоћ Тапатока

imao sam S3 kupljen sa donjim napuklim delom ekrana ali je sve super radilo.Ispao mi je juce na beton,vidim desetak tankih linija naprslina sada na ekranu ali je ekran potpuno crn.Telefon se cuje kada ga upalim,zvoni ali se ne mogu javiti jer ekran ne radi.Da li ima neka caka da se mogu javiti iako je ekran potpuno crn i sta bi moglo biti ekrana kada je potpuno crn od pada?Da li se moze popraviti?

imao sam S3 kupljen sa donjim napuklim delom ekrana ali je sve super radilo.Ispao mi je juce na beton,vidim desetak tankih linija naprslina sada na ekranu ali je ekran potpuno crn.Telefon se cuje kada ga upalim,zvoni ali se ne mogu javiti jer ekran ne radi.Da li ima neka caka da se mogu javiti iako je ekran potpuno crn i sta bi moglo biti ekrana kada je potpuno crn od pada?Da li se moze popraviti?
Moguće je da reaguje na dodir, u tom slučaju slajd kao normalno da se javljaš ako znaš gde se pojavljuje slušalica. Imao sam takav slučaj sa s2, udario ekran, staklo netaknuto, unutra ekran prvo linijice, posle ceo pocrneo, a reaguje na dodir, javljao se normalno ali to je bilo sve što sam mogao. Ekran naravno zamenjen. U tvom slučaju bolje kupi novi mob, pošto ti se zamena ne isplati, jedino ako nađeš neki jeftin s3 sa crknutom pločom, pa da prepakuješ.

Sent from Sony M5

Posle 5 godina rada telefon radi ko doxa. Radjen mu je 2 puta faktori restart i to je to. Čak i baterija i dalje drži.
Ovaj telefon je glavni razlog što kupih S7, nadam se da će me i on dobro služiti. A to što mu se ne mijenja baterija meni je prednost, pa na S3 traje 5g i još nije za zamjenu.

Kad sam ga kupio imao je više rama nego moj tadašnji laptop, da ne pričam o procesoru, pitao sam se za šta jednom telefonu služe takve perfomanse, za surf internetom sigurno ne :)

Poslednja izmena od urednika:
Samsungu služi da gura buđavi touch wiz...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dragan7@ Svaka cast ako posle 5 god. baterija i dalje traje kako trebe, pitanje je kolikosi ga koristio, meni evo 3 baterija na umoru pored pehova sa punjacem u startu a prva baterija mi je crkla posle 9 meseci, baksuz.

Imam jedno pitanje, koristim rom DN4 2014 Bulldog74ts, sinoc je poludeo (do sada nisam imao problema) po-resetovao neke app, ugasio google play, izbaca mi poruku

Proces
com.google.process.gapps je zaustavljen.

stalno izbaca tu poruku, iritira i onemugacava rad sa telefonom, iritira.

Pitanje, kako da se resim ove muke a da ne radim hard reset, kako izbeci ponovnu instalaciju OS-a, svih app i ponovni unos svih podataka?

Moj S3 se po čitav dan čačka i sve je orginalno na njega, zbog fotrole i fizički je mint stanje. Hard reset ti je zakon za starije telefone, ko zna šta si sve natrpao na njega. Kad odradiš hard reset gledaj da mu nakačiš samo potrebne instalacije, izbjegavaj castome, i mozes uzivati u telefonu jos par godina.

Prodao moj tel dok ne uzmem drugi ponovo vadim s3 iz fioke kad ono zaključan na telenor....
Listam gugl sinoć vidim da mogu da očas posla otključaju samo one sa starijim androidom.... ovaj moj baš ima 4.3 koji ne može.... e sad jel radio neko downgrade i kako ide i da li se vraća sa srarijim firmwerom i srariji efs jer je ovaj efs2 problem...... ?
Jel radio neko..... ?
1ae23ebbf30bb8c23a4c00cba5516ecd.jpg

Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока

Nema vracanja na stariju verziju upravo zbog promene EFS, izgubićeš IMEI.

Piši Telenoru zahtev za kodom za otključavanje telefona na e-mail
[email protected]
Navedite u emailu svoje ime i prezime, model telefona, IMEI telefona i broj telefona uz koji je na ugovor isporučen telefon.

Meni su unlock code poslali za 5 radnih dana za moj stari htc one mu.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

^ generalno, ne može bez svih tih info?
Samo sa IMEI?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ja sam neku nokiu na vip-u otkljucao u razgovoru sa operaterom po isteku ugovora.
Ne secam se da su mi trazili neke licne podatke, samo IMEI.
Svakako posalji mail pa proveri

Sent from my SM-A500FU using Tapatalk

Telefon nije uzet na moje ime i nemam telenor broj... od podataka znam samo imei.... nisam zvao jer ne verujem da će da daju bez vlasnika ugovora koji je uzeo telefon kod njih.... zato sam i mislio na lakši način.... al ***....

Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh Dno