Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Da, išao sam prvo na format system, format data i još par format opcija koje su postojale u CWM pod mount & storage da bi hteo opet da Instalira Lineage i radio je potpuno normalno nakon toga. :)

I čim sam opet flashovao GAPPS (sad sam i dodatno proverio koja verzija treba preko lineage sajta i oni samo preporučuju nano umesto stock),
odmah je krenulo crashovanje pri boot-u.

Da mi CWM ne izbacuje Root Access is missing poruku baš zbog toga što odradim format svih tih stvari?

Root is missing nije greska - vec ocekivanje CWMa da zelis root, kada si vec instalirao CWM :) Ali ne verujem da je neophodan, jos manje da radi :)

Jesi probao da ne trazis rooting u CWMu (tj. odbijes kada pita) - da li tada crashuju?
Ako crashuju probaj onaj njihov metod za rootovanje, mada po manualu treba da moze direktno GApps odmah nakon Lineage-a.

Probaj varijante rootovanja u prevodu - da nista ne radis po pitanju root-a (ako pita CWM, biras ne) ili da ne biras CWM varijantu vec da flashujes Lineage-ov patch za root:
https://mirrorbits.lineageos.org/su/20180912/addonsu-15.1-arm-signed.zip
ili za Lineage 14.1:
https://mirrorbits.lineageos.org/su/addonsu-14.1-arm-signed.zip

Ili probaj samo Nano/Pico verziju Gappsa! Ovi veci buildovi nekada ne rade, vise zbog prostora na disku nego neceg drugog.

Probao sam i da ne tražim root u CWM-u i prebacio se na nano GAPPS verziju i ne pomaže.

Ovaj njihov patch za root isto flashujem kroz CWM i u kom trenutku?

P.S. Hvala puno što pokušavaš da pomogneš.

U fazonu sam da potrošim još malo vremena na Lineage pa ako neće probaću neki drugi ROM.

Nego mi se mnogo svidelo kako mi radi i izgleda Cyanogen mod na S2 i onda sam video da Lineage na S3 ima sličan layout pošto i jeste naslednik Cyanogen moda pa sam se primio da pređem na njega.

Poslednja izmena:
Pa rootovao sam fon preko Odina pre nego što sam uopšte instalirao CWM e sad u kom trenutku sam posle ostao bez njega to ne znam. :)

Probaću sad svakako i sa ovim LineageOS SU Addon što kaže alfa.

Ovaj patchovani superSU neće da prođe instalaciju a primetio sam i da Lineage izbaci par grešaka dok se instalira.

Ispod je log za superSU i za Lineage pri čemu je Lineage instalacija uspešna.

jaxiqv.jpg

A u međuvremenu sam probao i NeatROM da vidim kako će da se ponaša i izbaci iste greške rekao bih, iako kao prođe instalaciju ali posle neće da bootuje. :D

2m2b1qo.jpg

Možda postaje očigledno da ja nešto ne radim dobro?

Root se gubi kada flashujes novi ROM :)
Prvo Lineage flesnes, onda taj root njihov (SU) isto kroz CWM, pa GApps.
Probaj da uopste ne radis reboot izmedju, nego tek posle Gapps, a probaj i da radis posle svake instalcije reboot.

Rom, gapps, superuser, reboot.

Tako sam i probao pošto tako i piše u njihovom zvaničnom uputstvu ali izbaci greške iznad.

Možda ovo tokom instalacije ROM-a i nije greška ali problem je što Lineage superSU neće uopšte da prođe instalaciju.

Na tvom screenu si prvo uradio SuperSU pa onda Lineage? Treba obratno.

Probaj neki twrp poslednji ili philizov cwm. Gledaj šta je najnovije.

Izbacuje ti status 7, moraš noviji neki.

Ima li neko ispravnu ploču od s3 otkazao mi mikrofon žao mi da ga bacim a ne uzima mi se preko oglasa.....

Послато са SM-G925F уз помоћ Тапатока

Vorlon@ sto se Neata tice nije ti proslo isto kao i meni pa sam instalirao philiz 6 pa je tek onda proslo.
Lineage, kakav je to rom, kako se ponasa, da li kao svaki CM brz, trosi bateriju kao lud?

Da li mogu ove obelezene app da se izbrisu iz samog rom-a a da ne prave probleme u samom OS i gde se nalaze?
Konkretno mislim na Galaxy apps, studio i Internert?
BND4.PNG

Da li moze u rom-u 4.4.4 u kome je pozadina bela 4.4.4.PNG
da bude crna kao sto je ovde na 4.3?
Da li postoji posebna zip tema ili vec kako?

Da li neko ima iskustva sa DN4 rom-om

Ok je lineage, super sljaka, opeglan je. Eno ga moj stari fon kod drugarove zene, koristi ga, ne zali se.

Tapatalk from Poco loco

Ima li neko ispravnu ploču od s3 otkazao mi mikrofon žao mi da ga bacim a ne uzima mi se preko oglasa.....

Ja sam platio ploču + ruke u servisu 20EUR, to mi deluje OK s obzirom da sam telefon ipak vredi malo preko toga a nisam hteo da ulažem dodatnu lovu u rezervni telefon.

Inače uspeo sam konačno da instaliram sve, problem je bio samo recovery, dakle čim sam stavio TWRP iz prve je sve prošlo.
A sam TWRP me oduševio koliko deluje naprednije nego CWM, samo to što ima ZIP que i opciju da čekiraš šta sve hoćeš da formatiraš mi je dovoljno da kažem da je znatno bolji.

Hvala još jednom svima koji su pomogli. :)

Moze li da se blokira notifikacija za update Google play service, ne zelim da ga nadogradim?

Ne. Moras skroz da izbacis Google Framework/Services ceo za tako nesto. Ne mozes ni da biras koliko znam, on se sam obavezno update-uje kad mu se cefne.
Mozes aplikacije da zabranis da se update-uju, ali Services/Framework ne.

Google Search, cemu sluzi? Ako njega izbacim sta gubim?
Voice Search, ako bih ga izbrisao da li bih imao problema sa diktafonom?
Google Seatings da li ima veze sa Play Store?
Ako bih obrisao Mape, sta gubim?

Ako bih to uradio sto mi kazes, da izbacim Google Framework/Services, ne bih mogao da azurirma i skidam app vise preko Play store?

Pitam iz razloga za rom koji bih koristio, zelim samo da telefon koristim za pozive, sms, kameru, net, diktafon-snimanje razgovora i po potrebi viber app?

Google Search, cemu sluzi? Ako njega izbacim sta gubim?
Onaj app u telefonu?? Nista pametno, ja njega disablujem uvek. Sve radi bez njega, sem onaj GOogle Search widget naravno :)
Voice Search, ako bih ga izbrisao da li bih imao problema sa diktafonom?
Ne, to je isto Google Search samo. Diktafon (kao app koji record-uje reci) radi normalno, on samo trazi mikrofon da radi.

Da, ali moze se obrisati bez ikakvih posledica (samo ne mozes podesavati Google nalog na telefonu).

Ako bih obrisao Mape, sta gubim?
Pa Maps?:)

Ako bih to uradio sto mi kazes, da izbacim Google Framework/Services, ne bih mogao da azurirma i skidam app vise preko Play store?
Tako je. I nije bas lagano preci na MicroG, GmsCore + neki alternate store.

Pitam iz razloga za rom koji bih koristio, zelim samo da telefon koristim za pozive, sms, kameru, net, diktafon-snimanje razgovora i po potrebi viber app?
Viber ne radi bez Google Play Services :(
Nisam isprobao kako bi radio da ceo MicroG instaliram i podesim, mozda bi i radio. Cim budem imao vremena malo vise (da uradim bekap, isprobam malo duze..) probacu, i ja hocu da bas skroz izbacim GPS/F, a da radi Viber. Za sada ga koristim preko kompa :(

Da, ali moze se obrisati bez ikakvih posledica (samo ne mozes podesavati Google nalog na telefonu).

konstatacija:
Ako nemas Google Seatings, ostajes bez Google naloga a samim tim Play Store je neupotrebljiv, da li sam dobro razumeo?

dalje:
Ako je tako, ako se ne koristi Play store nema potrebe ni za Google Seatings ali a ako se hoce Viber, mora da ima i Play store a samim tim i Google Seatings?
--------------------------
Maps kao Mape? Vezane za navigaciju i lokaciju preko Googla-gps-a, da li se na to misli ili nesto je vezano za Google nalog? U kavkoj su vezi sa Here mape?

Poslednja izmena:
Edituj da se lakse vidi sta je tvoje pitanje :)

Ok je lineage, super sljaka, opeglan je. Eno ga moj stari fon kod drugarove zene, koristi ga, ne zali se.

Tapatalk from Poco loco

Kod lineage, kakva je baterija i kamera?

alfaunits@
da li mogu da se izbace iz rom-a Toolbox i Festival effect i gde se nalaze?

data/app > widgets.apk ako se ovo izbaci, da li uopste nece widget-i (widgeti od app koje budem naknadno instalirao) da rade?

system/app > CarModeRemote.apk, MusicLiveShare2.apk, SapaMonitor.apk, talkback.apk da li bih smeo da izbacim ove app?

Kod lineage, kakva je baterija i kamera?

alfaunits@
da li mogu da se izbace iz rom-a Toolbox i Festival effect i gde se nalaze?

data/app > widgets.apk ako se ovo izbaci, da li uopste nece widget-i (widgeti od app koje budem naknadno instalirao) da rade?

system/app > CarModeRemote.apk, MusicLiveShare2.apk, SapaMonitor.apk, talkback.apk da li bih smeo da izbacim ove app?
Baterija je super ali za kameru ne znam, ne koristim taj fon uopste, ne mogu da uporedim .

Tapatalk from Poco loco

Da li ide ploča od i9305 u običan i9300 bez prepravki kao što je slučaj s neo varijantom?

Pozdrav svima
Imam galaxy S3 i9300 koji obožavam i vezan sam za njega, služi kao drugi fon.
Problem koji se javio odjednom.
Telefon zablokira kada se ne koristi (kada je displej ugašen) samo stiskanjem tri dugmeta može da se probudi ili vađenjem baterije.
Kada se koristi....nikada ne zakoči kamoli da blokira, probao sam i koristio ga 4-5h i radio je.
Čim se ugasi displej (ne svaki put) zablokira i kraj....ako ostane tako blokiran sat-dva dosta se ugreje i isprazni punu bateriju na 3-4%
Interesantno...ugašen se puni i pri punjenju zablokira takođe i opet mora reset da bi video postotak baterije...
Baterija deluje ok...ako ne zablokira moze dan da izdrži...voltaža joj je ok.
Sistem android radjen preko odina par puta, brisan keš...ama sve pokušao. Nekada se desi da dan dva ne zablokira i onda mi tokom jednog dana zablokira 15 puta.
Dajte neki savet....

To je klasičan SOD. Jel custom rom na njemu i custom kernel? Vrati se na stock. Ako je pak to na stock-u, probaj custom neki, pa vidi kakva je situacija.

Ovo još nisam vidjao na stock-u, ali na custom da, kada se spusti napon za frekvencije. Možda je i baterija oslabila, pa joj treba jači napon. Treba sve proveriti.

Sada je Os 4.3 stock rom
Verzija kernela
3.0.31-2429075
Broj podverzije
JSS15J.I9300XXUGND5

Na njemu je ranije bio stock rom pa je instaliran neki custom sa root-ovanjem (ne sećam se razloga više zbog čega)
Ja samo nađoh ovaj 4.3....ništa drugo nisam mogao da nađem.
Šta je sada moguće uraditi?

Да није батерија при крају живота?

Послато са Mi 6X уз помоћ Тапатока

Kada se koristi fon ona traje... merio sam napon i kada je 100% i kada je 15% napon je isti
Jedino da je prolupala baterija ili deo koji prepoznaje napunjenost tj. snagu... možda elektronika u samoj bateriji.
Čudi me to da kada se zamrzne uspavan...i tako ostane on greje greje greje dok ne stućka bateriju celu... Šta izvuče tu bateriju tek tako za sat ipo dva...?
Neki čip sigurno...jer baterija nije vrela ali gde naleze baterija tu jeste...znači toplota dolazi od čipa.
Rasklapao sam vadio ploču..čistio sve alkoholom ali isto .

Nazad
Vrh Dno