Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Ono sto smo shvatili je da je sve pocelo otkad je uzela flip futrolu i kada sam joj instalirao neku aplikaciju koja pali i gasi ekran kada se otvori i zatvori cover. Sad sam ugasio to i za sad radi, nadam se da je do toga bilo. :)

Majka ima problem sa ovim telefonom pa reko da pitam da nije neko bio u istom problemu. Naime kad zove ili kada nju zovu vrlo cesto joj ne radi mikrofon. I to samo obican poziv (ne viber, whatsapp..). Nekad sve bude normalno pola minuta i onda odjednom mikrofon ne radi.
Moguce da imaju los kontakt pinovi, flesuj oficijalni rom preko Odina prvo. :)

Blekota S5 lite V12 3+h skrin on moze da izgura uz koriscenje fejsbuk aplikacije konstantno, baterija stara 2god naduvena malo. Procesor I Gpu Stock frekvencija + andervolt Gpu -50 Cpu -100 I nema vise seckanja fejsbuka kao recimo na 4.3. Rom nema nikakvih bagova apsolutno cak se zvuk cuje glasnije I cistije, jedino igrice malo losije rade nego na 4.3 I tastatura ima mutna slova ali sam nasao istu takvu koja je besprekorna. :D

uploadfromtaptalk1437146449427.png
uploadfromtaptalk1437146296272.pnguploadfromtaptalk1437146305448.png

Stavio sam blekota note 4 port v.4.5 i boeffla kernel. Desilo se to da mi se baterija skroz ispraznila i da se telefon ugasio. Nakacio sam na punjac i posle par minuta upalio, to "paljenje" je trajalo pet minuta pa sam izvadio bateriju i vratio ponovo i onda ga nekako ukljucio medjutim od tada na svaka dva minuta koriscenja telefona po par puta iskace ovo uploadfromtaptalk1437211900201.png veoma je iritantno i sve sto ima veze sa googlom nmg da koristim ni gmail ni play store. Probao sam i restart ne pomaze. Moram li ponovo sve da flashujem ili moze nekako drugacije da se resi?

Probaj da skines Gapps za Kitkat pa flesuj, mozda resi problem ili instaliraj oficijalni 4.3 pa onda Blekota uz full wipe. :D

Kad ste spomenuli bateriju...
Ja sam odusevljen kako radi poslednji CM 12.1 build 11.
Doduse build 10 mi je skroz pokarabasio fon, pa mi ni build 11 nije radio dok nisam wipe uradio. Sad radi kao znaj. Koristim ga vec par dana i sjajno radi ali ima jedan bugg koji me nervira. Kad udarim reply preko TT ili samo kucam u WA to sto kucam mi je preklopljeno sa postom ili prethodnom porukom. Ne vidis sta pises. Baterija izuva, pre neki dan sam izvukao 4h ekrana. Sad ga manje koristim ali okacicu sliku ako se setim. Sada imam 67min ekrana i 83% baterije. Ne secam se da mi ikada radilo ovako dobro. I fon mi se preporodio nekako, verovatno posle wipe-a :)
Vidim tamo u temi da se zale da ima jos sitnih bagova ali Archi nece da ispravlja CM bagove.

Jel ti radi xposed? Ja se vratio pre 10ak dana na neat jer je na pozivima dosta cesto zabadao, a pre toga kratko probao cdroid lpop cini mi se i odustao

Instalirao sam gapps ali neki sa sto ****** pa kako da ih obrisem sada ? Na blekotu sam 4.5

Poslednja izmena:
Instalirao sam gapps ali neki sa sto ****** pa kako da ih obrisem sada ? Na blekotu sam 4.5
Titanium backup? I uvek kad instaliras gapps instaliraj minimal gapps nadji na netu. Instalira ti play store i play services a posle ti skidaj sta želiš.

jel mozes da mi ostavis link ovde ili na PM, jedan sam probao ali nije hteo da se fleshuje, pa ako imas neki drugi da probam :)

I mene je zezao taj proces, vezan je za neki drugi proces u sistemu i kad sam resetovao kes tog procesa sve je proradilo, vise se ne secam kako se zove.. Kod mene nije htelo da ucita kontakte. :D

Ljudi, hitno mi treba pomoc !!!
Flešovao sam NEATROM na Samsungu S3 i sve je proslo OK, i sad kad se restartuje telefon i treba da udje u sistem stalno ulazi u recovery.
kako ovo rešiti? Nadam se nekoj brzoj pomoci posto ne mogu da koristim telefon

flesuj ponovo
ili uradi wipe cache i wipe dalvik cache..

neka sitnica softwerska...

Danas fleshovah stock rom preko Odina. Prvo sam ubacio jedan do poslednjih mts romova, sve je proslo kako treba (tj. morao sam u recovery pa wipe data/cache) i ucita sistem sve super ali ne mogu da primam ni saljem poruku niti pozive. Mrezu vidi i ima signala.

Pomislih da je problem jer je telefon kupljen u Telenoru ali je simfree, pa fleshovah onda jedan od poslednjih Telenor romova preko Odina, u ovom slucaju je odradio samo nadogradnju sistema (azurirao aplikacije) ali je problem i dalje ostao ne mogu da komuniciram.

U cemu je kvaka? Citao sam na temi da moze biti EFS pa sam ga davno backup-ovao ali kako da proverim da li je EFS korumpiran i kako da ga vratim kad koristim stock rom?

Da li bih problem mogao resiti fleshovanjem custom roma? Sa njima nikad problem ove vrste imao nisam ali sam odlucio da se vratim na stock jer mi je uvek nesto kod custom romova smetalo.

Ajde da budem precizan, imao sam zadnji ASOP Neat Rom na telefonu, fleshovao sam preko Odina prvo:
http://www.sammobile.com/firmwares/download/33635/I9300XXUGND5_I9300OXXGNE2_TSR/

pa posto je bio problem sa pozivima/sms-ovima (nisam probao mobilni net) fleshovao sam:
http://www.sammobile.com/firmwares/download/27488/I9300XXUGNA5_I9300OXXGNB2_MSR/

misleci da je problem u tome sto je tel bio na Telenor mrezi.

Kako da znam da li je EFS jer mi on deluje da je problem? I da li mogu da ubacim backupovan EFS? Da li bi bio problem ako je backup uradjen dok je na telefonu bio custom rom? Ne mogu da se setim da li je bio custom ili sam jos uvek imao stock rom (4.3 verzija droida je bila na stock romu).

Poslednja izmena:
ja sam ubeđen da je pre moglo negde da se klikne pa da lista unazad mnogo više nego ovo što ti izbaci na prvoj strani. nije povučen, samo moraš izgleda da izabereš neku zemlju i onda imaš tu i "starije" verzije tj ono što je ranije uploadovano. OE1 je poslednji, imaš ga u rusiji, italiji npr...

matore. gledaš poslednja 3 karaktera u PDA i po tome vidiš koji je noviji.

Hard reset je resio problem. Izgleda da je bug bio do toga sto sam prvo fleshovao mts rom na telefon koji je imao tenelorova podesavanja, a telenor rom koji sam posle fleshovao je samo nadogradio sistem zadrzavajuci pomesana podesavanja. Hard reset je to sve pobrisao i sad su okej podesavanja.

Poslednja izmena:
Momci imam jedan problem, nadula mi se baterija na s3 i sve je pocelo naopako da radi na telefonu, ali za sad nijr bitna baterija nego SD Card. Ostetila se memoriska kartica i nece da mi ocita na telefonu, kako da spasim bar slike i slicno?? JE L ZNA NEKO??? HITNOOO

Momci imam jedan problem, nadula mi se baterija na s3 i sve je pocelo naopako da radi na telefonu, ali za sad nijr bitna baterija nego SD Card. Ostetila se memoriska kartica i nece da mi ocita na telefonu, kako da spasim bar slike i slicno?? JE L ZNA NEKO??? HITNOOO
b41540cf302f70657f430363fe5581f2.jpg

Nazad
Vrh Dno