Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Da li da prelazim sa MC2 na MG4? :)
EDIT: Dilema resena, uradio update na XXEMG4 i root-ovao, sad cu da vidim ima li poboljsanja u odnosu na XXEMC2

Poslednja izmena:
Ubacio ovaj mg6 i odradio root sa cf auto root već par dana radio fino, obrisao bloatware, baterija fina, radi možda i najstabilnije do sad.

Pitanje, jel' puštena buva da i recovery mora da ima sudden death fix pored karnela ili stvarno mora da ima. Zato što cf auto root ima stock recovery iz oktobra, nije updateovan na noviji pa verovatno nema taj fix (ako je fix uopšte i u recoveriju). Philz i Cwm mi se ne ubacuju jer posle njih dobijem crveni uzvičnik a taman sam uspeo da vratim counter na nulu i sve na official.
Ne vraća mi se sve na stock, mrzi me da radim sve opet a i treba mi root.

To i mene interesuje sad kad si spomenuo, ja sam isntalirao MG4 i odradio root sa cf auto root. A moj telefon ima taj "insane chip". Ne bih da sad crkne kad fino radi :(

@jim9
Kao kazu za mora i recovery. Ne vidim gde ti je tu problem. Flesujes philz, flesujes stari bootloader (nema uzvicnika), instaliras triangle away i sve ti vrati na official sta god imao instalirano.

@sh_

Aj ako ti nije problem, pusti mi link za stari bootloader ako imaš.

Mora i za recovery 100%, samo da li u cf-auto root-u ima recovery sa sds fix?

Poslednja izmena:
Telefon sam nosio u servis da ga otkljucaju i posle toga telefon ne moze da se poveze ni na jednu mrezu, znaci sve radi, cak i vidi mrezu ali ne moze da se poveze vec pise samo hitni pozivi. Posto je tel bio pod telenorovom garancijom poslao sam na popravak ali su ga vratili uz komentar da ne podleze garanciji zato sto mu je diran softver i da ga mogu popraviti za 21000 dinara koje cu ja snositi. Da li neko ima slicna iskustva i zna sta bi mogao biti problem? Inace probao sam i hard reset pa cak ga i flesovao sa poslednjim softverom sa Sammobile ali opet isti problem.

nosi ti telefon kod tih "majstora" sto su ga otkljucavali... pa neka to odrade kako treba ili neka te obestete... to je stvarno bezobrazno sta rade... :)

A mene zanima kako da znam koja je ploca u S3?

@Limunzenen
Da, zahvaceni su 16GB modeli I9300. Problem se javlja na verzijama ispod 4.1.2 (4.0.4, 4.1.1)
1.500 je verzija koja ne bi trebalo da ima taj problem. 1.100 ima problem i jos jedna (ne znam joj oznaku).
@Mirza82
*#197328640# > Version Info > HW Version > Read HW Version

Hvala.
Ako se problem javlja ispod 4.1.2, zasto je onda ovaj moj crkao?

Pa koliko sam ja skapirao 3 zahteva moraju da budu ispunjena: ROM, kernel i recovery i svaki da ima sds fix. Ako jedan od ta 3 nema fix, moze da se dogodi sds (ispravite me ako gresim).
A moje licno misljenje je da ni to nije 100% sigurno, mozda 99% :)

Znaci tako, ok, hvala na odgovorima.

Telefon sam nosio u servis da ga otkljucaju i posle toga telefon ne moze da se poveze ni na jednu mrezu, znaci sve radi, cak i vidi mrezu ali ne moze da se poveze vec pise samo hitni pozivi. Posto je tel bio pod telenorovom garancijom poslao sam na popravak ali su ga vratili uz komentar da ne podleze garanciji zato sto mu je diran softver i da ga mogu popraviti za 21000 dinara koje cu ja snositi. Da li neko ima slicna iskustva i zna sta bi mogao biti problem? Inace probao sam i hard reset pa cak ga i flesovao sa poslednjim softverom sa Sammobile ali opet isti problem.

Koji tacno rom je bio kada su ti vratili iz servisa? Idi u settings -> about device -> status i pogledaj IMEI, ako pocinje sa 0049 to su ti s****** u servisu

Poslednja izmena:
Ajde bre sta se tripujete, umrlo je mozda 1000 od koliko miliona proizvedenih.

ovo oko sdsfix... nije bas najtacnije rom, kernel i recovery... kernel je deo roma, ti mozes da ubacis i neki hakerski kernel, i naravno da mora da bude i on sdsproof... ali i bootloader mora da bude sdsfix.. ovaj najnoviji sto izbacuje mali crveni uzvicnik ako nesto menjate u sistemu jeste sdsproof/fix .. sto za onaj bez uzvicnika, stariji , na koji se lozite se ne bi moglo reci...

Moj takodje 1.100 verzija, ne razmisljam uopste vise o sds-u, stock rom MG4, kernel stock takodje, samo ubacio PhilZ recovery i cao. Ako crkne, crkao je, ja mu ne mogu nista :D
Edit: A i sto sh_ kaze, od proizvedenih 50+ miliona od kojih je 20-25 miliona I9300 model, pa i to prepolovimo na verziju od 16GB kojih je npr 10M umrlo nekoliko hiljada, procenat manji od 0.1% :)

Poslednja izmena:
Jel' ima neko od vas robota izvaljenog na leđa sa crvenim trouglom na stomaku kad uđete u recovery? U pitanju je stock recovery.
Neki na xda kažu da je to normalna slika za recovery od 4.1.2 pa na ovamo, neki su ga pa podigli na noge ja se iskreno ne sećam kako mi je bilo. :)

Dole imam nešto multiple csc applied, istripovao se nešto jer sam vratio sve na stock i to ovaj poslednji vipov tako da je csc u skladu sa onim na telefonu, nema potrebe za multiple csc.

Telefon mi radi ok i ne planiram da se mlatim oko ovoga samo me interesuje da li mogu da mi odbiju garanciju (zlu ne trebalo) zbog ovog robota i crvenog uzvičnika na njemu.

Inače sve vratio na stock.

U download modu stoji:
No
Samsung official
Official

Poslednja izmena:
Tako izgleda stock recovery

A što si nosio u "servis" na otključavanje? Sve to si mogao i sam da uradiš samo da si čitao temu. Oni u servisu su ga rootovali i instalirali program za otključavanje i tako ga probali otključati ali su nešto zeznuli. A i tebi je bg elektronik poništio garanciju zbog toga što si žurio da ga odneseš na servis. Da nisi žurio mogao si ovde pitati kako vratiti telefon na kompletno fabričko stanje i resetovati counter.

Sad ga možeš odneti nazad u onaj "servis" gde su ga i pokvarili i zahtevati da ga poprave.

Ili sacekaj još malo možda će ti neko ovdr dati savet kako restorovati IMEI ako uopšte imaš backup.

A što si nosio u "servis" na otključavanje? Sve to si mogao i sam da uradiš samo da si čitao temu. Oni u servisu su ga rootovali i instalirali program za otključavanje i tako ga probali otključati ali su nešto zeznuli. A i tebi je bg elektronik poništio garanciju zbog toga što si žurio da ga odneseš na servis. Da nisi žurio mogao si ovde pitati kako vratiti telefon na kompletno fabričko stanje i resetovati counter.

Sad ga možeš odneti nazad u onaj "servis" gde su ga i pokvarili i zahtevati da ga poprave.

Ili sacekaj još malo možda će ti neko ovdr dati savet kako restorovati IMEI ako uopšte imaš backup.
+1
Nemam pojma sta su radili, otprilike nagadjam da su flesovali neki od MG romova koji menjaju strukturu EFS-a. Sad lagano moze i sam da flesuje neki od tih romova cisto da vidi da li ce povratiti imei

Posle ubacivanja MG4 roma Galaxsim Unlock ne može da pročita NV data, i ne daje nikakve podatke o SIM lock statusu telefona. Znači da ne može da se koristi ni za otključavanje. Ja sam telefon otključao ranije, i sada je EFS promenjen, ali telefon je ostao otključan.
Ako neko ima zaključan telefon, pre nego što pređe na MG4, treba da ga otključa, ili bar da napravi backup EFS foldera.

Da, na mg4 na radi ni network lock status code. Ne možeš da proveriš da li je zaključan ili ne.

Hmmm... a serial number? Da nisu sve nule?

Nazad
Vrh Dno