Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Oćeš da ti organizujemo neke donacije ovono ;-)

Hehe, čekam te vec ima 2 meseca da se javis da stižeš :)

Da ne pricam ja. 5 meseci. Covek bio 20 puta, ako ne i vise u NS-u. Javljam se javljam. CCC. Ne ocekuj nista diablo, ispala je to :p :p :p

koliko ja vidim, verzija modema je od onog 4.2.2 leaked, iz saletovog zadnjeg 5.2neat lite
sto znaci ME7 (I9300XXUFME7)

Te leaked varijante mogu da se otključaju sa GalaxSim unlock, izašle su pre MG4. Nisam koristio Saletove romove, ali koliko sam čitao ovde, Neat pravi backup EFS foldera. Skloni EFS backup na sigurno, i isprobaj.

kakva su iskustva vas ostalih?
nesto me kopka... onaj galaxsimunlock (koji mi je poslao "neko" od vas) u sustini radi, ali to je v1.00 tj. prva verzija koja je osvanula i na xda kao besplatna... problem je sto se autor posle primio ("pohlepa" ga uzela pod svoje..) pa je sklonio besplatnu verziju sa xda i krenuo da razvija i unapredjuje samo onu koja je i dalje dostupna na googleplay. samo sto je sad ugradio placanje koje ne moze da se izbegne (aplikacija ti detektuje status telefona i sve, ali ne odradi unlock dok ne platis)

u toj novoj ili najnovijoj verziji, isti program od istog autora prijavljuje "partial unlock" (ispada da onaj stari unlock nije kompletan, a prica se svodi da vecina 4.1.2 STOCK romova i novijih ima dodatne sigurnosne mehanizme provere statusa telefona pa samsung "zna" da je telefon zakljucan cak i onda kad ga otkljucate, on ga ponovo zakljuca ja sam trenutno na CM10.2 pa verovatno zbog toga telefon ostaje "kao" otkljucan.

da skratim, da li je neko imao problema sa otkljucanim telefonom koji se sam ponovo zakljucao, i cela ta prica (sta je trenutno aktuelno) oko programa za to. Da li ima ista sto je besplatno, ili su svi oboleli od izliva pohlepe na mozak, pa poceli da naplacuju? znaci, taj problem "partial unlocked", kako resiti i da li treba uopste resavati?

xWolf izvini za off ali cime se ti bavis? Nije ni bitno, ne moras ni da odgovoris, pitam samo zbog onog "izliva pohlepe na mozak". Taj sto je napravio app verovatno je ulozio 5-6-7 godina zivota da zavrsi fakultet i od toga zivi. Ne vidim u cemu je problem.

problem je sto je razvijao aplikaciju BESPLATNO koristeci BESPLATNE resurse i beta testere sa xda.. a onda kad je provalio kako otkljucati telefon, nije podelio znanje sa ostalima (open source/gpl - sta to bese?) nego je "tajnu" zadrzao za sebe i poceo da je naplacuje, i to ne putem donacija, dobrovljno - pa ko hoce neka plati, nego prosto MORAS da platis (pa neka je i 2 evra, ali je na silu) da bi aplikacija radila?

aplikacija je i bila besplatna, dok nije resio da se "obogati"... ako me uopste razumes o cemu pricam? a i cisto sumnjam da mu je to jedini izvor prihoda, pogotovo tamo u francuskoj gde zivi. Jednostavno, gade mi se ljudi koji samo misle na pare i sve rade zbog para i samo pare,pare,pare

A sta tebe onda sprecava da razvijes aplikaciju besplatno koristeci besplatne resurse i beta testere sa xda i na kraju podelis besplatno.

Omg, njegov izbor da li ce i koju verziju aplikacije ostaviti 4 free a koju naplatiti. Uopste nije tema za diskusiju.
A sto se tice ponovnog zakljucavanja fona, mislim da se to desi kad flesujes odredjeni rom. Odavno nisam na S3 pa ces sacekati da ti neko drugi odgovori koji je to tacno rom.

a sta mislis, sta sprecava 90% developera tamo da ono sto rade naplacuju, a ne da dele drugima besplatno?
nije ti to palo na pamet?
ustvari, mislim da je procenat i veci od 90% ali svakako nije 100%, upravo zbog ovakvih koje sam gore pomenuo... a koliko vidim, neke su i banovali tamo zbog takvog ponasanja
komercijalizovali su xda-dev....

Poslednja izmena:
fora je sto ovaj nije ostavio NIJEDNU besplatnu verziju za sobom....
ovo sto sam i dobio, dobio sam dobrom voljom coveka koji je skinuo prosle godinu jednu od prvih verzija...

zato valjda i unlockovane telefone od te verzije, ovi novi proglasavaju "partial unlocked". ne bi me iznenadilo uopste da je u pitanju potpuno isti hack, samo je izmislio foru kako da natera ljude koji su koristili njegov program na pocetku , da ipak plate. znaci, ne zeli da izgubi nijedan jedini evro... dijagnoza je jasna :)

Po meni i treba da naplacuju 100% developera.

fora je sto ovaj nije ostavio NIJEDNU besplatnu verziju za sobom....
ovo sto sam i dobio, dobio sam dobrom voljom coveka koji je skinuo prosle godinu jednu od prvih verzija...

zato valjda i unlockovane telefone od te verzije, ovi novi proglasavaju "partial unlocked". ne bi me iznenadilo uopste da je u pitanju potpuno isti hack, samo je izmislio foru kako da natera ljude koji su koristili njegov program na pocetku , da ipak plate. znaci, ne zeli da izgubi nijedan jedini evro... dijagnoza je jasna :)

Nisam 100% siguran ali mislim da je to. Nekoliko puta sam koristio tu app da otkljucam (min 15 puta) i niko nije imao problema kasnije. Tako da ne vidim u cemu je problem. Probaj, ako ne ide tu je ebay pa ces morati da platis nekome ko samo uradi copy paste. Ne ulazim u to kako je taj sa ebay-a dosao do kodova. Sto se tice naplate aplikacija, hm, neko zivi od toga, neko je razocaran donacijama, neko je besan, nekome je dosadno... ima ih raznih. Ima ih i ovde na forumu, mozda ce oni bolje objasniti zasto nije sve open i zasto se naplacuje. I da se razumemo, ne napadam tebe niti njih. Zasto je on povukao svoju free app sa xda, to ces morati da pitas xda. Jednostavno njihova je.ena politika. Ne smes okaciti depositfiles link, ne smes okaciti link ka svojoj paid aplikaciji na Play Store a da nemas free, ne smes poslati nesto donatorima na PM a da to nisi postavio u thread-u... Ovo zadnje me je bas iznerviralo i jos vise udaljilo od xda i romova :(

Ma Sale, jbes romove i xda i sve ako nemas od toga ama bas nista. Bolje radi nesto drugo od cega mozes da zivis sa porodicom nego da budes deda mraz.

znam ja takve... imao sam jednog kolegu koji je radio sa mnom u firmi kao administrator mreze, i nijednom kolegi nije sredjivao kompjuter za dzabe, svima je naplacivao 10 evra, pa i sefu...
i sve cega se dotakao bilo je motivisano zaradom... nije se libio cak ni da proda POKVAREN stampac preko oglasa, samo da zaradi novac (samo je precutao da je pokvaren) ...

zar ovo nije dovoljno da se shvati o kakvim se tu ljudima radi?

Niko nije spominjao prodaju pokvarenog stampaca. Takvi su *****i, nema veze sa ovim. Zasto ne radis u firmi za 0 din nego za platu?

ima jos stvari koje radim, osim sto radim u firmi, ali te stvari cesto radim iz radoznalosti, iz dosade, zanimljivo mi je, ponekad hocu da pomognem... a ne zato da bi zaradio pare
a ovo gore nisam pogresio uopste, takav profil ljudi je spreman upravo i na to (da ti uvali pokvarenu stvar, samo da bi izvukao neku paru)

Ja ne znam od kad se to rad ne naplacuje? Od kojih para ja da naplatim struju i sve sto sam utrosio (da ne pricam koliko ode zivaca na programiranje)? HM?

Znaci sada smo dosli do toga da ovaj sa xda valja program za 2 dolara koji uz to ne radi? Posto je takav tip osobe, verovatno i valja pokvarene stampace na ebay-u.

verovatno....
:)

Isto tako, ne primorava niko nikoga da kupi nesto / plati uslugu. Ako hoces i treba ti kupices, ako ne, zaobidjes. Nema potrebe da se **** po necijem radu.

ja ***** po njegovom obrazu i moralno/etickom kodeksu, pa samim tim i po njemu kao coveku.. a ne po njegovom radu
u tome je razlika :)

Ljudi uzeo sam s3 pa me interesuje sta je aktuelno od romova trenutno i sta je najbolje i stabilno po vama? :wave:

Poslednja izmena:
Naravno Neat rom, a koju verziju da staviš će reći neko ko ima ovaj fon :p

ri93it.png

Features
  • August 29, 2013
  • NeatROM for Samsung Galaxy S3 I9300
  • Firmware: XXEMH1 NeatROM Full (4.1.2)
  • Build date: Thu Aug 1 13:33:42 KST 2013
  • Modem: CEEMG2
  • CSC: PHNEMG2
  • Change List: 1338371
  • Kernel: XXEMH1 Stock - Repacked
  • Fully Deodexed
  • Zipaligned
  • Rooted
  • BusyBox
  • SuperSU
  • Available languages in Rom: Azerbaycanca, Bahasa, Catala, Cestina, Dansk, Deutsch, Eesti, English (Australia), English (United Kingdom), English (United States), Espanol, Euskara, Francais, Gaeilge, Galego, Hrvatski, Icelandic, Italiano, Latviesu, Lietuviu, Magyar, Nederlands, Norsk bokmal, Ozbek, Polski, Portugues, Romana, Slovencina, Slovenscina, Suomi, Svenska, Tieng Viet, Turkce, Uzbek, Greek, Bulgarian, Russian, Ukrainian, Serbian, Makedonski, Korean
  • EFS Auto Backup
  • NO WIPE
  • Disabled Boot Sounds
  • Init.d Support

eg3eyw.png
672qvc.png

11uu3xl.png

August 29, 2013
XXEMH1 NeatROM Full
MD5 Sum: 3383aeea2a5ebdb3683f48989a54c98b

Complete NeatROM File Mirror is available here Thanks to ApriliaM3
MAKE SURE YOU HAVE A BACKUP OF YOUR EFS FOLDER BEFORE YOU CONTINUE!!​
If you are coming from NeatROM 4.1.2 base, no need to wipe data, but if you are coming from 4.2.2 base or other custom/stock ROM, full wipe/format system is strongly recommended before installing the ROM​

j13pg9.png

Features
  • NeatROM for Samsung Galaxy S3 I9300
  • August 29, 2013
  • Firmware: XXEMH1 NeatROM Lite v4.7 (4.1.2)
  • Build date: Thu Aug 1 13:33:42 KST 2013
  • Kernel: XXEMH1 Stock - Repacked
  • Modem: CEEMG2
  • CSC: PHNEMG2-Multi
  • Change List: 1338371
  • Available languages in Rom: Catala, Cestina, Dansk, Deutsch, English (Australia), English (United Kingdom), English (United States), Espanol, Estonian, Euskara, Francais, Galego, Hrvatski, Icelandic, Irish, Italiano, Kazakh, Latviesu, Lietuviu, Macedonian, Magyar, Nederlands, Norsk bokmal, Polski, Portugues, Romana, Slovencina, Slovenscina, Suomi, Svenska, Turkce, Uzbek, Greek, Bulgarian, Russian, Ukrainian, Serbian, Korean
  • Fully Deodexed
  • Zipaligned
  • Rooted
  • BusyBox
  • SuperSU-Updated
  • NO WIPE
  • Disabled Boot Sounds
  • More Lite
  • More Optimized
  • Init.d Support
  • Tweaks
  • Init.d Tweaks
  • Build.prop Tweaks
  • Fully Optimized
  • Fully Tweaked
  • Improved Virtual Memory
  • Kernel Debugging - Disabled
  • Reduced Home button Lag
  • sysro/sysrw
  • Default Language - English
  • No Auto Converting messages to MMS
  • Unlimited Contacts to SMS,MMS
  • No SMS,MMS in Call Log
  • Enabled Camera Sound Menu
  • OpenVPN
  • Enabled All Languages for Samsung Keyboard
  • Enabled More Contacts (990)
  • Large Apn List
  • 4 Way Reboot Menu
  • Skip Songs
  • Enabled Multiview for all apps
  • NeatROM Bootanimation v4 Big thanks to [MENTION=2915835]momo.martinovic[/MENTION]
  • Enabled HD Voice Thanks to [MENTION=4095492]tarzan11[/MENTION]
  • Call Recording
  • Removed Bloatware
    and many more...
    I probably forgot something

eg3eyw.png
23ivwp2.png

2qv79dd.png

123rvib.png

2z9i8h1.png

11uu3xl.png

August 29, 2013
XXEMH1 NeatROM Lite v4.7
MD5 Sum: ec2da79ab8321fe11e12cc73be34b3db

MH1 Removed Apps
MH1 Removed Apps Mirror
MH1 S-Voice
MH1 S-Voice Mirror

Complete NeatROM File Mirror is available here Thanks to [MENTION=4478812]ApriliaM3[/MENTION]

MAKE SURE YOU HAVE A BACKUP OF YOUR EFS FOLDER BEFORE YOU CONTINUE!!​
If you are coming from NeatROM 4.1.2 base, no need to wipe data, but if you are coming from 4.2.2 base or other custom/stock ROM, full wipe/format system is strongly recommended before installing the ROM​

Nazad
Vrh Dno