Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

ne znam koji je bio jer sam ga nakon povratka flesovao pokusavajuci da ga povratim, sada je u servisu

Promeni mi se status sa "normal" na "modified" s' vremena na vreme. Nakon restarta vrati se na "normal". Sve mi je stock, nemam root. U download modu još uvek stoji no, Samsung official, official.

Može li biti zbog portovane gallery i camera apk sa 4.2.2?

Čitam da može biti i do velikog broja fajlova na extSD.

Flešovah Omegu 4.2.2 sinoć, sce radi kako treba ali nema mi Assistive light widget-a. Kako da ubacim to?

ubacio sam, cisto da vidim kako radi, CM10.2 tj. android JB 4.3 u moj SGS3.. zadovoljan sam, osim u jednoj stvari. Ne radi mi camera tj. koji god softwer za kameru da instaliram, pored one koja stize sa samim romom, STALNO MI IZBACUJE GRESKU "CAN'T CONNECT TO CAMERA"... tako da ne znam sta je posredi?

ima li neko slicna iskustva sa cm10.2/android4.3, a u vezi kamere koja nece da se inicijalizuje? mozda neka ideja?

p.s.
probao sam vise onih cm10.2 romova od raznih kuvara sa xda, ali nista.. kamera cuti :)

Bolje pitaj na XDA. Inače, kamera je, i kad radi, baš loša na tom ROM-u.

ima li tendencije da se to popravi, ili je kamera standardno losa na aosp/cm romovima - barem sto se tice sgs3?

Sta ima da pita, jos je test verzija, svaki dan nesto poprave, nesto drugo sj*** i treba vremena da sve radi kako treba, ne znam sto si se zaleteo na taj 4.3.

Edit: i kada bude radila bice losa

cm10.2/android4.3 sam stavio iz radoznalosti... u sustini radi ok.. posluzice mi da se naucim malo, dok ne stigne od samsung android4.3 :)

SREDIO SAM I KAMERU! sad radi.. fora je bla u firmware za kameru. nijedan 10.2 nema u sebi FW za kameru koju ja imam tj. za FW koji je u njoj... sreca pa imam backup tih sistemskih fajlova jos sa stock androida.. samo sam iskopirao te fajlove u /data/cfw i u /date/* (za svaki slucaj).. zatim i u /system/vendor/firmware i u /system/cameradata ...
znaci na 4 mesta se nalazi ti malecki fajlovi, samo sam ih sinhronizovao, podesio 755 prava pristupa i vlasnistvo na owner:system / group:media <-NARAVNO, SVE OVO IZ ROOT EXPLORERA

i sad kamera radiiiiiiiiiiiiii (bar se nadam)

ispravka: prava pristupa su 775 odnosno rwxrwxr-x.. u brzini sam pogresio

Zar uz cm10.2 ne dođe ona nova Focal app za kameru? Ili mora dodatno da se instalira?

Poslednja izmena:
ima focal app... ono sto ljudi kukaju je za osnovnu cm10.2/android4.3 kameru da je bagovita, na nivou aplikcije. zato je preporuka ko hoce, moze da koristi "jb camera+". Nije besplatna, kosta na google play-u $2.66 ili tako nesto. U sustini je u pitanju osnovna aosp kamera, ali je autor uzeo source i nadogradio ga, dodao opcije, ispravio bagove.. I sad trazi novac... ono sto je mene mucilo tice se drivera na nivou kernela, zato sto cm10.2/android4.3 nije imao podrsku za tip kamere koji se meni zalomio u mom sgs3/i9300 :) ... pa sam nasao nacin kako da ga "naucim" da razgovara sa njom.. to sad radi sve kako treba.. postoje neke sitne anomalije jos.. ali ne tice se globalnog rada androida 4.3 na sgs3 ... opet kazem, vozicu ga ovakvog, prilicno je brz i upotrebljiv... a kad samsung konacno predje na 4.3, vraticu se na stock :)

ma izgleda da nije dao drajvere ni za hdmi/mhl , pa ni za fm radio, pa ni za gpu.. (barem sto se tice androida 4.3) ;) a kamera radi... samo treba znati namestiti :)

Ajmo opet, po desti put, kamera ne radi dobro kao na stock romovima i nikada i nece :D

dobro dobro.. nije bas kvalitet slike kao na stock kameri.. ali moze da se koristi.. a ovo gore sam nabrojao sta jos (na prvi pogled) ne radi kako bi trebalo... ali dobro, ovo sto se zezam je cisto da malo prosirim vidike, nova iskustva.. i tako to :)

imam sad ja jedno pitanje za vas... kako stoji stvar sa otkljucavanjem sgs3/i9300?? upravo sam saznao da je moj zakljucan za 20001 mobilnog operatera tj. za Telenor(bivsi mobtel)! grrrrrrrrr :)
nije meni problem posto telenor i koristim, ali moze biti problem potencijalnom kupcu u buducnosti..

od ovih hakerskih alata za otkljucavanje/dekodiranje sta je aktuelno a da je besplatno?? onaj voodoo unlocker koliko vidim, vise nije aktuelan posto je zakrpljena rupa od strane Samsunga (tako barem pise na xda).. Sto se tice ostalih autora, polakomili su se na pare pa svi traze neki evro/dolar zauzvrat...

jesam li nesto propustio ili je to to?

Imas na marketu app, samo odradi pretragu. Sad sam na ipadu, pa ti ne mogu naci.

i taj trazi pare.. GalaxySim unlocker
na njega sam prvog naleteo... program je kao besplatan.. moze da ti uradi detekciju telefona, da ocita status (zakljucan/otkljucan) i da testira da li moze da ga "krekuje".. ali samo krekovanje nije dzabe, mora da plati...

:)

Imaš besplatan na xda

tek tako besplatan? i ovaj sa google play se vodi kao besplatan, dok ne pozelis da uradis unlock, onda te obraduje :)

si siguran?

Bata Sale jel` ima šanse da padne neki S4 u skorije vreme!?,)

Mrka kapa. Velika je verovatnoca da više neću praviti romove pa neću ni uzimati galaxy telefone

@xWolf
Ako si prešao na MG4 rom, ne radi GalaxSim unlock. Jedino preko nekog koda eventualno da otključaš. Ako nisi, napravi backup EFS foldera pre nego što pređeš, da možeš eventualno da vratiš neki stari rom i otključaš telefon..

koliko ja vidim, verzija modema je od onog 4.2.2 leaked, iz saletovog zadnjeg 5.2neat lite
sto znaci ME7 (I9300XXUFME7)

Nazad
Vrh Dno