Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Da li se nekom desilo da telefon bude prikljucen na punjac i da nece nikako da se napuni, stojij 5-6 sati na punjacu i % napunjenosti baterije se povecava ali nikako da se napuni - telefon nije sa stock rom-om bez root-a.

Dobrodošao u klub Samsungovih krševa od kablova.

Ahahahah.. i mojoj majci na s3 pre 30 dana se desila ista stvar.. sada ga punim na n5 punjaču.

inače, gde je najbolje kupiti ok punjač za mob?

Da li se nekom desilo da telefon bude prikljucen na punjac i da nece nikako da se napuni, stojij 5-6 sati na punjacu i % napunjenosti baterije se povecava ali nikako da se napuni - telefon nije sa stock rom-om bez root-a.

Redovno. ;)

Ja koristim kabl od Xperia-e, fabricki riknuo odavno, smece :)

Meni se ranije desilo par puta i uvek je bilo na istom procentu ali odavno mi se nije desilo. Isti je data kabl, isti je punjac, desavalo mi se i na def i na custom romu. Sta je uzrok ne znam. Ljudi kazu da je kabl ali ja sve iste koristim, oni su mi jos od S1.

5.2 je za stock samsung rom, 2.2 je za CM/Omni ;)

Ne, treba da promeniš kabl ako misliš da puniš telefon.

Mozda i ne mora. Ja nisam nista menjao i smatram da je problem nesto posto se jaaaaaako dugo nije desio.

Da krenem od pocetka, posle 2-3 meseca je poceo da zeza da kada se prikaci na punjac nece da pocne da puni odmah i tako svaki lupam 20-30 put kada ga stavim na punjac (kada sam se o ovome pozalio re eno mi je da ne valja usb kabl, imam punjac od htc sensation i stavim da punm sa njim nikakvih problema nisam imao sve do jednog dana kada sam ga stavio na punjac lampica crvena je pocela da treperi prilikompunjenja a kada se telefon napunio lampica se ugasila. Onda sam ga ispraznio do kraja i stavio na originalni punjac da se napuni i telefon se normalizovao, ali odmah narednim punjenjem desio se gore pomenuti problem da nije hteo da napuni telefon. Sto se kabla tice nekako mi se cini da nije do njega vec da je do samog punjaca-uticnice ili s3 ima neki fabricki defekt koji je nemogu e ispraviti.

Ko zna sta je problem, jako je cudan i krajnje nelogican. Ja koristim USB i punjac od S1 koji ima fiksni kabl i na oba mi se desavalo i na def i na custom SW-u. Uvek mi je prekidalo na 71 ili 72%, ne mogu sad da se setim. Nisamo mogao nikakav zakljucak da izvucem i posumnjam u nesto konkretno.
Dali je problem bio i tim starijim verzijama SW-a 4.1.2-4.2.2 ili je nesto drugo stvarno ne znam. Znam samo da mi se to odavno nije desilo. Ako u nesto treba da posumnjam onda je to SW ipak.

Ljudi oce moj brat aosp rom a ja davno preso na s4 pa prestao da pratim pa molim za preporuku.

Neat aosp 4.4.2

Meni je fabricki data kabl slicne probleme pravio. Znaci uticnica pa u nju data kabl, satima se puniom
Uzeo standardni punjac od Wave-a i evo sad napuni za pola sata.

Od nule do 100%.
Dobro, nisam bas tacno merio nikada, al 40 min max.

Da bi za pola sata napunio bateriju od 2100mah treba ti 1) punjač od 4A 2) elektronika na telefonu koja dozvoljava toliku struju
Ti nemaš nijedno od ta dva

Preterah :), treba sat i po vremena.

Valjda subjektivni osecaj supetbrzog punjenja nakon onih 5-6 sati.

Drustvo, samo jedno pitanje na brzinu, brat je nasao plocu za s3 i promenio, sada vise nije demo telefon :), pa hocu da mu ubacim NeatROM, posto je na ovoj ploci sve stock 4.3, da li moram prvo preko Odin-a root da odradim, pa onda Philz, ili iz stock recovery mogu odma da flesnem Philz?

Sale, jos jedno pitanje, imam nandoid backup NeatROM-a sa prethodne ploce koja je bila demo ( sve je radilo osim sto nije imao GSM prijemnik, zato je i menjana ploca ), sad sam ga root-ovo i ubacio Philz, uradio backup EFS sa NeatEFS stock 4.3, da li mogu da vratim taj backup, posto ta prethodna ploca nije imala IMEI, pa da se nesto ne zezne zbog toga? Ili je bolje ici nov install NeatROM-a?

Idi fresh install nemoj da se zezaš sa tim...

Isao bih clean install, ali se bratu zurilo pa sam reskirao, ali naravno prvo odradio nandroid backup stock i backup efs foldera. Vratio backup NeatROM, signal je tu, ja da proverim IMEI, izbaci poruku kao pogresan code, probam da zovem, rade pozivi, ali na wifi nece da se nakaci, onda sam iz recovery uradio factory reset i sve se pojavilo, kako IMEI, tako i wifi konekcija.

Inace ako neko neleti na demo telefon, dovoljna je "samo" druga ploca i gsm prijemnik tj antena koja se nakaci na plocu, a to se sve nalazi u nekom sa slupanim ekranom kakav je ovaj kupljeni bio. Ploca i gsm prijemnik placeni 65 eur, zamena vrlo jednostavna, za 10min.

Jel se desavalo nekom da se ekran suzio, tj. ivice su malo uocljivije, kao da fali ekrana po pola milimetra sa leve i desne strane????
To sam danas primetio nakon sto sa instalirao Nova Launcher, jel se desavalo nekom isto?

Da li je neko kupovao originalni punjac (ne kopija da izgleda kao original a nije) interesuje me cena i gde?

Nazad
Vrh Dno