Šta je novo?

Samsung Galaxy Z Fold 5/Flip 5

Ufff, skroz ste me "istripovali".
Stigao je danas supruzi brzom poštom Flip 5 i snimao sam otpakivanje...
"Stigao" juce Flip5, ali sa ostecenim gumicama na levoj strani, odnosno ona mala odbojna guma, odmah na reklamaciju. Ni 45 sekundi ga nisam imao u rukama🤣🤣🤣.
Na koju gumicu misliš, jer sam to baš gledao i nisam video ništa tako.

Sinoc je gospodja otpakovala poklon.
Flip u lavanda ,roze boji.
Telefon je van svake estetske kategorije.Perfekcija.
Otvaranje u poslovnici ili kod prodavca je bas ruzan cim,pogotovo ako je poklon.

Postoje 2 gumice ,dole,ispod ekrana.Levo i desno.Nesto crno mekano,verovatno amortizuje sklapanje...

Telefon je uzet sa osiguranjem,kao sto sam pisao,nista me vise ne zanima.
Moze da ga lupa 3 puta godisnje....

@sasha015 Upravo te gumice koje su sada guma, a ranije na prethodnom su bile plastike.
@Oliver013 Gumice koje služe da apsorbuju zatvaranje :). Kod mene je leva bila pocepana na pola.

Juce stigla maskica.
Ona samsungova,prozirna ,sa 2 nfc plocice.
Nije htela supruga da nosi telefon bez maske.
Kaze ,strah je u pocetku.
Maskica je veoma dobra i tanka i skupa- 6000.
Plocice smo dali deci,nek se igraju...

Inace,juce sam potrosio sat ipo vremena u pokusaju a nateram sve app da rade na spoljnjem ekranu.
Na kraju sam ostavio zavrsni korak za danas,da ih selektujemo i vidim dal ce prebaciti na cover screen.

Super je to na you tube,gde Good LOck app,radi u Eu,Americi i Koreji.
U nasem regionu dobijes - k...
Kao i " pritisak i ekg " na samsung satu.
Moras da budes preduzetnik,otac ,muz i haker u j...Srbiji.
Realno,koji ce to meni sa 46 godina,da se drndam nocu sa telefonom i satom.
Elem ,nema Good lock na samsung storu,zbog regiona.
Ako instalim apk file,sa apk mirror,otvori good luck,ali samo ima beli ekran.
I onda krece jebada i guglanje.
Te vadjenje kartice,vpn i ostala ******.Ne znam da resim.
Na kraju sam instalirao sa play stora " slicnu app" Good lock-u,pa onda multi star pa onda u podesavanjima cekario - run all app in cover screen( tako nesto).
Posto ima 40 app u tel,ostavio sam nek sama izabere koje ce,pa cemo danas probati.Dal ce ih prebaciti na cover screen.

U sustinibez toga na malom ekranu ima you tube,sms.Ima jos par preinstaliranih neptrebnih- netflix( koji ce netflix na malom ekranu)

Poruke,viber,mejl se prikazuje na cover screenu,mozes da odgovoris.
Ali ne mozes da zapocnes konverzaciju.
Videcemo danas popodne...

Eto tako,nikad nije plug & play....

Vise puta je pominjano da se umesto good lock u nasem regionu koristi nice lock (paid verzija po mogucnosti). Imas zaseban downloader kojim skines sve module koje hoces, instaliras i prakticno imas isto bez ikakvih vpn-a i zezancija :)

Ovako.Ne mogu da nateram aplikacije na cover screen.Ni uz pomoc fine lock ,ni nice lock-a.
Porene se multistar- i like foldable- dodam aplikacije. I to je to.
Nema ih u posebnom prozoru na cover screnu.
To je to za sada.Ako neko uspe,nek pise.
Mislim da je samsung namerno *****ao ovo.

Ono sto sam uradio je da sam instalirao "cover os" ap, platio 250 dinara za mesec i on ima opcije da izaberes aplikacije.
Neplacena verzija stavi sve app na cover screen.Placena- biras ti ,favorite.
Za sada ,par sati,radi.Ako bude zezalo,pobrisemo sve...
Ako bude radilo i koristilo- kupiti.

Toliko o tome...

Када овај човек, који развали 30 телефона годишње, каже да мења свој Ноут 10+,онда то говори колико је овај телефон импресивно парче технологије. Чачкао сам прошле године флип 4 и осећај је изванредан. За такву форму телефона изузетно чврст и добро направљен што се осети при сваком отварању/затварању. За мене и даље велика бољка батерија, недостатак телефото камере бих и преживео...

Ugrabih konačno juče malo vremena da odem da malo pogledam Fold5. Mama mia, opet me je kupio očas posla :D. U odnosu na Fold3 koji sam imao, ovaj mi se čini baš moćnije, možda je i placebo, ne znam, ali taj osećaj da nema više praznine, da sve lepo naleže jedno na drugo...nedoumica u glavi je krenula :D :D :D.

Ma žena mi ima tešku ruku i jak bekhend kada opusti istu🤣🤣🤣.

Pitanje: kako imate hrabrosti da uzimate Flipove i Foldove? Kako se meni čini, gomila ljudi ima probleme, diže se folija, puca ekran, nekome nakon par meseci, nekome nakon godinu, godinu i po, a servisi, po svedočenjima ljudi sa foruma, baš i ne izlaze u susret. Nije mala para za nešto što ima veliku verovatnoću da prođe loše.

Ma žena mi ima tešku ruku i jak bekhend kada opusti istu🤣🤣🤣.
Pa reci joj da je polovan fold 3 i da košta 500e 😇🤗 ...moraš biti snalažljiv. Ili kupiš i njoj neku tašnicu/cipele, onda ne sme da prigovara 🤣
Pitanje: kako imate hrabrosti da uzimate Flipove i Foldove? Kako se meni čini, gomila ljudi ima probleme, diže se folija, puca ekran, nekome nakon par meseci, nekome nakon godinu, godinu i po, a servisi, po svedočenjima ljudi sa foruma, baš i ne izlaze u susret. Nije mala para za nešto što ima veliku verovatnoću da prođe loše.
Telefon je tenk. Radi super i bez folije, a ekran puca kontam u promilima (i manje). Nova dimenzija koju dobijaš sa tim preklopnim telefonima, nema cenu.

@pecavuk Nije to tako osetljivo cim izdrava tolika preklapanja i ostale torture po YouTube-u. Svi su krenuli od vecih u taj iskorak ka novoj tehnologiji.

@pecavuk Nije to tako osetljivo cim izdrava tolika preklapanja i ostale torture po YouTube-u. Svi su krenuli od vecih u taj iskorak ka novoj tehnologiji.
Pa može svakako preživeti test odjednom, ali problemi, na osnovu svega što sam čitao i od ljudi na forumu, se pojavljuju vremenom, kako ta zaštitna folija slabi, kako prolazi vreme, i kako se telefon koristi u raznim uslovima i godišnjim dobima. Petominutna tortura na YouTube-u nije merodavan test po meni. :) Da se u tome slomi ne bi ga ni prodavali.

Problem koji ja imam sa tim je taj što ne postoji nikakva, koliko znam, zaštita potrošača, ako nešto krene po zlu a korisnik nije kriv. Svi se onda prave ludi. U tom smislu već pet godina su krajnji korisnici beta testeri uređaja, dok se sve ne upegla. Genijalna je stvar u pitanju ali mi se čini da i dalje ima previše mehaničkih mana odnosno tačaka gde može doći do problema. Da nema toga prvi bih uzeo.

Nije baš 5-ominutna :). Flip se testirao mnogo duže od 5 minuta. Slažem se da ima problema ponegde sa folijama, ali to se menja, jer nije to defekt, prosto se odlepi. Čak i da Samsung ne uvaži garanciju, stavi se neka kvalitetna WD folija i to će da traje. Mehanika im je odlična, tu nema priče, ništa to neće da se raspadne, pukne, itd., prosto sve zavisi kako se neko ophodi prema uređaju.

Dokazivanje nekih faktora poput oštećenja jeste problem svuda, ne samo kod nas. Njihova reč protiv naše itd. Ja recimo i dalje čekam reklamaciju za Flip5, pisao sam gore. Još mi se niko ne javlja, a uzeo sam telefon koji je potpuno nov, vakuum, i sada mi ostaje samo da čekam i da vidim šta će reći, ali svakako ću se terati ako ne budu dali nov i odobrili zamenu.

Jeli kupovao neko na sajtu bazzar, dobavljač CE Shop? Vidim ponuda 166k za Fold5 256GB. Čudno niska cifra.

Hm...što je još čudnije kod njih je ispd 200k i kada nije na akciji na kojoj je sada od 15%. Ovo je čini kao odlična kupovina. Na KP ih ima po 1450 da se naleti na neki.

Deluje mi ipak kao previše dobra ponuda... Pisao sam u temi za Bazzar; pitao sam ih oko garancije, da li šalju garantni list i za spisak servisa. Dva mejla sam im poslao, nijednom nisu odgovorili za garantni list, a za servis napisali da se u tom slučaju moram javiti službi za reklamacije firme Bazzar. Tako da sam ipak odustao, mnogo mi smrdi na "prodavnica garanciju". Kada sam nosio Flip4 da promene foliju u ProMobi, tražili su mi i garantni list uz račun, jer na njemu piše i serijski broj telefona.

Deluje mi ipak kao previše dobra ponuda... Pisao sam u temi za Bazzar; pitao sam ih oko garancije, da li šalju garantni list i za spisak servisa. Dva mejla sam im poslao, nijednom nisu odgovorili za garantni list, a za servis napisali da se u tom slučaju moram javiti službi za reklamacije firme Bazzar. Tako da sam ipak odustao, mnogo mi smrdi na "prodavnica garanciju". Kada sam nosio Flip4 da promene foliju u ProMobi, tražili su mi i garantni list uz račun, jer na njemu piše i serijski broj telefona.
Добра одлука, није се зезати са гаранцијом око преклопних телефона. Превише тога може да крене по злу...

На огласима Z Flip 5 8/512 880e,делује као добра цена...

Ima i za manje od toga. Ali su nabavljeni u inostranstvu i piše da imaju "internacionalnu garanciju od 12 meseci". Ne navode ni odakle su nabavljani niti za koje tržište.
Ako se malo izgugla, nije to oko internacionalne garancije baš tako sjajno rešeno i postoji realna mogućnost da će Samsung naplatiti servis za uređaje koji nisu namenjeni za prodaju u Evropi. A "proof of purchase", odnosno račun je obavezan za ostvarivanje bilo koje garancije.
Uglavnom u Novembru ide popust na uređaje, pa je po mom mišljenju ipak sigurnije kupiti kod nas sa važećom garancijom. Prošle godine za model Flip 4 256GB popust je bio 20k.

Flip i Fold bez osiguranja su lutrija. Ja jos dokazujem i trazim neku info za Flip 5 sto sam uzeo...

Meni je Flip univerzalac. Fold je za muškarce, slažem se, ali nekako Flip gađa i jednu i drugu stranu. Jedino što ne mogu da ukapiram i dalje kod Fold-a je taj aspect ratio. Nikako da se i Samsung preispita šta želi. Film recimo kada gledaš ili imaš full ili imaš 16:9 format i mnogo crnog kada se prebaci na full a ne fit view. Moraće to nekako nečim da reše.

Odnos strana jeste nešto što ima najviše primedbi. Mada opet, koliko sam video, odgovara ljudima koji ga koriste za neke druge stvari; recimo za pregled nekog projekta (crteža) ili pisanog dokumenta. Nije dobar za gledanje videa, ali verovatno to nije bio fokus Samsungu.

Nazad
Vrh Dno