Šta je novo?

Samsung Galaxy Z Fold 5/Flip 5

Probao sinoc u radnji nove sprave...novi fold odlican. Primeti se definitivno ona stanjena sarka i 10g manje tezine. Naravno, doplatiti tipa 700+ eura da bi presao sa Folda 4 na noviji je van svake pameti. Takodje, iako ne volim rotirajuci bezel, w6 classic je bas kul.

Možda poveća autonomiju za 30min-1č. Folija ista ja mislim.

Probah ga i ja u radnji.
Deluje elegantno i skladno,nema onog preklopa,kao da si presavio politiku.
Primetio sam opciju, dodatnog maksimalnog osvetljenja ekrana,ne znam da li je ta opcija,bila na Foldu 4,ali ekran svetli za sve pare.
Linija kod savijenog ekrana, nesto je malo manje izražena,nego kod starog modela.
Težinu nisam mogao da procenim,jer je bio vezan bukagijom za pult.
Veliko je pitanje,koliko ce vlasnika starog modela,preci na nov.
Samsung ce morati da privuče nove korisnike,a njih je ovom cenom odbio u startu.
Mirise mi neko osetnije spustanje cene krajem godine,jer je napredak zaista neočekivano minimalan,za razliku od Flipa.

Pa i flip je skoro nepostojeći napredak.

Flip5 je po mom mišljenju sasvim OK napredak u odnosu na Flip4, ali opet mislim da nije opravdano preći sa Flip4, osim u US, gde je doplata 50-100USD.
Ja razmišljam da sa Flip4 pređem na Fold5, da vidim kako mi odgovara takav telefon...

Danas sam držao u ruci Flip 5 i Razr 40 pro.
Moto mi deluje elegantnoj i nekako ženski još bio crven a Flip kao igračka. Onako preklopljen, dečija igračka. Kad se otvori druga priča.
Svidelo mi to što kod oba je skoro neprimetna linija gde se savija ekran.
Pre bih uzeo Flip, ne znam sto.
Iako me podseca na ono ogledalce što se preklapa

Danas ode supruga do Merkatora da odabere boju, bila u sopovima kod sva 3 operatera, izbombardovali je sa nemojte ovo, nemojte ono, pazite ovo/ono ...
hvala im do neba, odustala ...cekace S24.

Verovatno joj se nije nešto svidelo ili sl. Ja sam obišao nekoliko radnji i niko me nije ni pogledao dok sam čačkao telefone.
Što se tiče trajnosti telefona, nakon 10mes. korišćenja Flip4, nemam apsolutno nikakve bojazni u tom smislu.
Kolega već skoro 2 godine koristi Flip3; telefon radi praktično kao prvog dana.
Problem su jedino folije koje treba menjati, a što je možda rešeno ili bar poboljšano sa Flip5.
Što se mene tiče, nema više povratka na običan telefon, niti više vidim smisao u njima.

Poslednja izmena:
@desp drug planira sa uzme flip 5, interesuje me kakva je procedura u vezi tih folija? Nešto mi je ostalo u sećanju da je prva zamena besplatna, a svaka sledeća se plaća ?

Kao što sam primetio u radnji,ekran je puno svetliji od prethodnog modela.Po meni,ovo je nejznačajnje unapređenje,pored šarke svakako.
Baterija traje nešto malo duže,uz nešto bolje performance.
Kamere su malo bolje, i pored istog hardvera.

Poslednja izmena:

Ево ко има вишка времена, Флоси се распрдео за све паре, мада има он и по коју паметну да каже...

Kad se kreće sa isporukama preko operatera ? I jel ima neki poklon od Samsunga (ili yettela u mom slučaju) za preorder ..?

Pa duplo više memorije, šta ćeš više 😇

Preorder-ovan Flip5 za jacu polovinu🤣🤣🤣. Ili sam ja bolestan u glavu, ili ona zna da uziva. Pre ce biti ovo prvo🤣🤣🤣.

Ako ga kupuješ da bi ga prodao u startu si u minusu solidnom...a kako vreme odmiče ide sve gore. Evo godinu dana od kako je izašao Fold 4 u skroz ok stanju ide u oglasima od 750-800e; na to i da dodaš 50ak zbog više memorije opet ćeš izgubiti više nego pola što si investirao.

Ne kupujem zbog toga ,al eto kad dodje red na prodaju ,bolje da ima vise.Mada nisam jos odlucio ,nedam se :)

Очекиван исход..

Ovo je taj prilog.Samsung je zaista napravio kvalitetan mehanizam.Izdržao je pod vodom,ledom i peskom.
Folija je koliko vidim izdržala.

Poslednja izmena:
Ovakav telefon se kupuje samo uz osigiranje kod operatera.
1000 dinara je mesecno.
Sve ostalo je kocka.
Realno,ako imas 1500 € ili kes ili rate,imas i 1000 din mesecno za osigiranje.
Onda te ne zanima folija,dal ce pasti,dal je sarka dobra.

Ovaj telefon ne kupuje klincadija,sa drugih tema,gde se ciganisu za 200 dinara i menjaju operatere svakih 6 meseci.
Ovo je spravica,modni dodatak,za poklon,za zenu,svalerku...Ko sta ima...

1000 dinara je mesecno.
Sve ostalo je kocka.

Ovaj telefon ne kupuje klincadija,sa drugih tema,gde se ciganisu za 200 dinara i menjaju operatere svakih 6 meseci.
Значи, швалерки би платио осигурање телефона? 🤔

1000 dinara je mesecno.
Sve ostalo je kocka.

Ne zanima te ni na drugim telefonima ako plaćaš osiguranje 1000din/mes. A folija za flip je smešnih 15$.

Sve se slazem....

Porudzba je potvrdjena juce.
Naravno,za suprugu.Ovo je IPAK zenski telefon...

Vrh Dno