Šta je novo?

Samsung Galaxy Watch/Active

Ja mislim da je losa baterija vise posledica Google servisa nego neke Samsung politike i inžinjera...
Mada,sa drige strane, prijatelj mi koristi neki stariji IPhone i Iwatch i oba stavlja na bezicni punjac iskljucivo kada se probudi jer mu jedino tako uredjaji mogu dobaciti do spavanja sa baterijom...

Ja mislim da je losa baterija vise posledica Google servisa nego neke Samsung politike i inžinjera...
Mada,sa drige strane, prijatelj mi koristi neki stariji IPhone i Iwatch i oba stavlja na bezicni punjac iskljucivo kada se probudi jer mu jedino tako uredjaji mogu dobaciti do spavanja sa baterijom...
Pa eto,znaci da nije samo.do google servisa.Ali generalno Samsung ima.problema sa pravljenjem i optimizacijom baterija,sto na satovim sto na mob tel.

Ako moze Huawei da napravi sat koji ima 95% Samsungovih funkcija i da traje 3 nedelje, ne znam stvarno zasto Samsung ne bi mogao.
Svaka čast Huaweiu, ali jedno je kada se napravi specijalizovani OS za uređaj sa aplikacijama u firmwareu a drugo kada se koristi opšti wearable OS kod koga se aplikacije downloaduju u flash storage pa po potrebi učitavaju u radnu memoriju na izvršavanje uz dovoljno brz procesor. To ne ume da napravi ni Apple ni Google da ne ubija bateriju.

Da, meni bi razmišljanje o bateriji bilo frustrirajuće, pomirio sam se da ostavljam na punjač i ne gledam procente.

Inače je sve to jeftina elektronika poput nekadašnjih Casio digitrona na ruci koju "prave face" i ne razmatraju. Mi i ne znamo šta nose u visokim krugovima (osim Rolex Oyster i možda Patek Philippe). Ko je čuo za "Jacob & Co" ili "Breguet", "Jaeger-LeCoultre", "Audemars Piguet"...?

Ja mislim da Google ždere bateriju i na telefonima i na satovima...
Nego može li neko da mi objasni da li je moguće kupiti neki watcface preko Facer-a(a da ne placam mjesecno premium) ili preko Google prodavnice jer je masu satova nedostupno zbog lokacije tj. zemlja nije podrzana...

Svaka čast Huaweiu, ali jedno je kada se napravi specijalizovani OS za uređaj sa aplikacijama u firmwareu a drugo kada se koristi opšte wearable OS kod koga se aplikacije downloaduju u flash storage pa po potrebi učitavaju u radnu memoriju na izvršavanje uz dovoljno brz procesor. To ne ume da napravi ni Apple ni Google da ne ubija bateriju.

Da, meni bi razmišljanje o bateriji bilo frustrirajuće, pomirio sam se da ostavljam na punjač i ne gledam procente.

Inače je sve to jeftina elektronika poput nekadašnjih Casio digitrona na ruci koju "prave face" i ne razmatraju. Mi i ne znamo šta nose u visokim krugovima (osim Rolex Oyster i možda Patek Philippe). Ko je čuo za "Jacob & Co" ili "Breguet", "Jaeger-LeCoultre", "Audemars Piguet"...?
Daaleko si ti otisao sa poredjenjima,a da su jeftini kao Casio,tesko druze,tesko.Pogledaj im samo izradu..Mislis da Garmin dzaba toliko kosta?Mani Rolex da uporedjujes sa ovim satovima.
Ja mislim da Google ždere bateriju i na telefonima i na satovima...
Nego može li neko da mi objasni da li je moguće kupiti neki watcface preko Facer-a(a da ne placam mjesecno premium) ili preko Google prodavnice jer je masu satova nedostupno zbog lokacije tj. zemlja nije podrzana...
Zdere,to stoji.

Rado bih menjao Samsung za drugu marku iako imam Samsung telefon (koji ne može u inostranstvu da dobaci do kraja dana uz aktivne Google Maps, kameru i non-stop cellularnu mrežu pa nosim dodatni akumulator u torbici da dopunjavam), kada bih u moru ovih rasprava o bateriji pronašao neke konkretne savete i prikaze funkcija. Ko ima bolje, fluidnije, mnogobrojnije, tačnije...? Ne samo koliko drži baterija.

Rado bih menjao Samsung za drugu marku iako imam Samsung telefon (koji ne može u inostranstvu da dobaci do kraja dana uz aktivne Google Maps, kameru i non-stop cellularnu mrežu pa nosim dodatni akumulator u torbici da dopunjavam), kada bih u moru ovih rasprava o bateriji pronašao neke konkretne savete i prikaze funkcija. Ko ima bolje, fluidnije, mnogobrojnije, tačnije...? Ne samo koliko drži baterija.
Ima Huawei,ima Garmin...🤷Odlicno optimizivane i tacne.

Ja mislim da je ljudima najmanji problem da stave sat na punjac dok se tusiraju, veceraju itd. ali sa losom baterijom ti ne mozes da odes negde na vikend u prirodu da kampujes na primer., gde nema struje da ga napunis a i ako ima opet moras da nosis punjac sa sobom.

Svako ima svoje potrebe i prioritete, Npr. za mene idealan smartwatch treba da:
  • pouzdano sastavi ceo dan bez dopunjavanja
  • prikazuje sve podatke iz Outlooka (sastanci, alarmi, reminderi, kontakti, lista pristiglih mailova) kada nisam uz računar
  • prihvati pozive bez vađenja telefona (u vožnji)
  • pročita pristigle poruke i odgovori diktiranjem na srpskom ili engleskom, kucanje je smor
  • prikaže notifikacije iz svih Android aplikacija koje sam označio kao bitne
  • obračunava pređeni put, potrošene kalorije i beleži osnovne fizičke aktivnosti, ništa egzotično
  • prati otkucaje srca i pritisak sa alarmom ako nešto deluje neregularno
  • navigira me kroz nepoznate ulice u saradnji sa nekom Android mapom
  • jasno prikazuje vreme, dan, datum, temperaturu i najave padavina
  • upravlja nekim funkcijama mobilnog, npr. okidanje kamere i slično
  • da bude "četvrtast" jer je većina podataka sa ove liste namenjena monitorima, ne mora da imitira okrugli sat
  • da ima što veći ekran zbog čitljivosti, ne smeta ni 50mm
  • da ne bude debeo ni glomazan zbog veće baterije i gomile senzora
  • da ne smara stalnim gašenjem radi štednje pa da vrtim ruku više puta da vidim bilo šta
  • ...
  • pa tek onda da mu baterija traje dva i više dana, ako može.

Ne može ni Samsung sve ovo, a ne znam za Garmin i druge marke.

Poslednja izmena:
  • prikazuje sve podatke iz Outlooka (sastanci, alarmi, reminderi, kontakti, lista pristiglih mailova) kada nisam uz računar
  • pročita pristigle poruke i odgovori diktiranjem na srpskom ili engleskom, kucanje je smor
  • obračunava pređeni put, potrošene kalorije i beleži osnovne fizičke aktivnosti, ništa egzotično
  • da bude "četvrtast" jer je većina podataka sa ove liste namenjena monitorima, ne mora da imitira okrugli sat
  • da ne smara stalnim gašenjem radi štednje pa da vrtim ruku više puta da vidim bilo šta
  • ...

Probaj pa proceni...🤷

Taman sam mislio ima nesto pametno da se procita, al ste nalupali poslednju stranu.
Kome odgovara koristice ga, kome ne prodace ili ce da ga preskoci.
Sto se mene tice lepo iskustvo, dizajn je odlican, zanimljiv, veoma dobro radi, s tim da sam primetio da kad je iskljucen sat i kad ga ukljucim prvih 3-4min otprilike radi bas lose, kao da ima neki los cpu i ima 128mb rama, koci i laguje dosta.
Jedina mana ce biti kad uzmem 15pm i nazalost cu morati da ga prodam, iako kao postoji neka aplikacija gde samsung sat radi normalno sa iphone tel.

Taman sam mislio ima nesto pametno da se procita, al ste nalupali poslednju stranu.
Kome odgovara koristice ga, kome ne prodace ili ce da ga preskoci.
Sto se mene tice lepo iskustvo, dizajn je odlican, zanimljiv, veoma dobro radi, s tim da sam primetio da kad je iskljucen sat i kad ga ukljucim prvih 3-4min otprilike radi bas lose, kao da ima neki los cpu i ima 128mb rama, koci i laguje dosta.
Jedina mana ce biti kad uzmem 15pm i nazalost cu morati da ga prodam, iako kao postoji neka aplikacija gde samsung sat radi normalno sa iphone tel.
Ne znam ko se sad ovde nalupao...🤷Al ajde..Neka koristi ko sta hoce i kako hoce.Vala izbora ima.

• ...

Druze tebi treba sekretarica, a ne pametni sat. :D

Sve je tehnički izvodljivo, samo da neko skocka paket i pomirimo se sa punjenjem svake noći kao za mobilni. ;)
A možda već postoji odgovarajući model kod Garmina, Xiaomia, Fitbita i drugih marki (samo ne Apple).

Ti drugi su samo pametne "narukvice" koje izgledaju kao satovi. A pošto kod pametnih satova nije podržan Srpski onda skoro pa nema nijednog razloga da se oni forsiraju. Preovladava subjektivni odnos. Realno, npr Honor Watch GS Pro trenutno je na Aliju 7000+ din. Sa carininom to izađe recimo 10.000 din. U odnosu na moj Galaxy Watch 5 pro nema merenje pritiska i ECG (koje ni ja nemam pošto Srbija nije podržana a nisam budžio krekovane apps). Realno, jedino što bih primetio u paralelnom korišćenju je baterija.
Da sam npr Amerikanac, razlika u "korisnosti" bi bila drastična na strani Android Wear-a tako da bi opravdala kratko trajanje baterije.

Ako ti je do srpskog zbog pisanja poruka tj diktiranja, onda možeš da instaliraš Gboard i staviš hrvatski jer ok radi tako.

Ti drugi su samo pametne "narukvice" koje izgledaju kao satovi. A pošto kod pametnih satova nije podržan Srpski onda skoro pa nema nijednog razloga da se oni forsiraju. Preovladava subjektivni odnos. Realno, npr Honor Watch GS Pro trenutno je na Aliju 7000+ din. Sa carininom to izađe recimo 10.000 din. U odnosu na moj Galaxy Watch 5 pro nema merenje pritiska i ECG (koje ni ja nemam pošto Srbija nije podržana a nisam budžio krekovane apps). Realno, jedino što bih primetio u paralelnom korišćenju je baterija.
Da sam npr Amerikanac, razlika u "korisnosti" bi bila drastična na strani Android Wear-a tako da bi opravdala kratko trajanje baterije.
Uzmi Huwei watch 3 ne GT, pa se javi posle. A da baterija nije bitna, ne bih se slozio. Na satovima koji imaju 95% svega sto ima Samsumg baterija drzi14 dana nije stvar za zamarivanje. Pitaj Pecu iz benchmarka zasto nosi Garmin fenix 7,pa da vidiš sta ce da ti kaže. Košta sada 73 hiljada cini mi se. Kad je on kupio koštao je preko 120 hiljada.

Ko ima sg watch 5 ili 6 i iphone nek proba merge app i nek napise da li hoce da se povezu sat i tel, vidim da dosta njih po yt kazu da sve radi normalno.

Sve što duže koristim GW 6 classic, sve mi se više svidja, iako sam se sprijateljio sa punjačem 🤣
Jedino mi baš software(algoritam) kvari utisak samog sata. Nekako mi je brate slatki ovo polu proizvod po pitanju software-a. Šta su oni radili pa je ovoliko sve polu tačno, meni nije apsolutno jasno.
Izgleda da je Samsung spavao dok su drugi napredovali, jer se ovakav software vuče još od GW 4. Sve je šarenilo, pingvini, lavovi, a sam kod za preciznost je loš.
Sat je tek izašao, a nijedan update nije posle toga stigao kako bi imalo popravio tačnost senzora. Jednostavno ne vredi ovih 57.000 din. koliko je i plaćen. To je neko moje mišljenje, svidelo se to nekom ili ne !

Sve što duže koristim GW 6 classic, sve mi se više svidja, iako sam se sprijateljio sa punjačem 🤣
Jedino mi baš software(algoritam) kvari utisak samog sata. Nekako mi je brate slatki ovo polu proizvod po pitanju software-a. Šta su oni radili pa je ovoliko sve polu tačno, meni nije apsolutno jasno.
Izgleda da je Samsung spavao dok su drugi napredovali, jer se ovakav software vuče još od GW 4. Sve je šarenilo, pingvini, lavovi, a sam kod za preciznost je loš.
Sat je tek izašao, a nijedan update nije posle toga stigao kako bi imalo popravio tačnost senzora. Jednostavno ne vredi ovih 57.000 din. koliko je i plaćen. To je neko moje mišljenje, svidelo se to nekom ili ne !
Meni je odmah apdejt izasao kada sam ga aktivirao.A to za tacnost i algoritam si u pravu.Pa Huawei watch 3 kida koliko je precizan,kida.Za Garmin necemo uporedjivati

Ako ti je do srpskog zbog pisanja poruka tj diktiranja, onda možeš da instaliraš Gboard i staviš hrvatski jer ok radi tako.
Ovo je nešto novo? Nije ranije bilo... hvala.
Uzmi Huwei watch 3 ne GT, pa se javi posle. A da baterija nije bitna, ne bih se slozio. Na satovima koji imaju 95% svega sto ima Samsumg baterija drzi14 dana nije stvar za zamarivanje. Pitaj Pecu iz benchmarka zasto nosi Garmin fenix 7,pa da vidiš sta ce da ti kaže. Košta sada 73 hiljada cini mi se. Kad je on kupio koštao je preko 120 hiljada.
Uopšte te nisam razumeo? Ako je poenta tvog posta baterija, gde sam ja rekao da baterija nije bitna? Ja sam i rekao da je (verovatno) bolje kupiti smart (band) sat nego pravi smart sat upravo zbog baterije.
Sad, kad može usmeno da se diktiraju poruke na Srpskom (koristeći hrvatsku tastaturu sa predikcijom), proveriću da li sam ostao istog mišljenja.

Pozdrav,

Imam Samsung GW5, i posle svih citanja, i da lje mi nije 100% jasna jedna stvar...
Imam racun u Raiffeisen banci, da li postoji ikakva opcija da placam preko ovog sata?

Hvala.

Pozdrav,

Imam Samsung GW5, i posle svih citanja, i da lje mi nije 100% jasna jedna stvar...
Imam racun u Raiffeisen banci, da li postoji ikakva opcija da placam preko ovog sata?

Hvala

Pozdrav,

Hvala.
Pozdrav.Samo sa Garmin satovima to možeš u Raiffesen banci.Imao sam ranije Samsung gw4 classic ,sada imam Garmin fenix 6 i sa njim to odlično funkcioniše.

Imam problem na satu koji je počeo opasno da me nervira. Naime, nakon ažuriranja S23U na UI6.0 i Android 14, GW4 Classic je prestao da mi pokazuje imena kontakta prilikom dolaznih poziva. Prikaže samo broj. Prilikom odlaznih poziva to nije slučaj. Proveravao sam sva moguća podešavanja. Wearable app ima sve dozvole, pa i za call logs i kontakte. Najčudnije je što se novi kontakti koje dodam na telefonu normalno ažuriraju i u aplikaciji na satu. Čitam na redditu da mnogi imaju taj problem, a da se pojavio nakon ažuriranja poslednje verzije WearOS. Neki su probali sa resetovanjem sata i nije pomoglo. Razumem da se ovo dešava na uređajima dva različita proizvođača zbog neke nekompatibilnosti, a ovo je zaista tragikomično. I sad jedino da se nadam da će neko naredno ažuriranje ili sata ili wearable app rešiti problem.

Da, i ja imam taj problem sa prepoznavanjem brojeva na GW4 classic. Nisam istraživao. Baš jadno. Nadam se da će to rešiti brzo.
Sve je sa satom top, ali baterija je stvarno tragikomična. Možda se ne bih toliko nervirao, ali evo posle god dana od zamene sa GT2 ne mogu da se opasuljim da moram da punim sat svaki dan da ne bi sutra u podne izdahnuo. Da, da i posle godinu dana još uvek ne verujem. 😂

I ja sam prešao sa GT2, a taj problem sa baterijom na GW4 rešio sam tako što sam kupio Samsung duo wireless charger i svaki dan kada se tuširam odlložim ga da se malo dopuni i neopterećujem se time da mora na 100%. Taman toliko da izgura do sledećeg punjenja. Originalni punjač što ide uz sat, ne znam da li sam 2x koristio.

GW4 i g watch classic 46mm meni nebo i zemlja, naravno u stranu gw4, ja sam genelano zadovoljan koliko mi izgura baterija!

Nazad
Vrh Dno