Šta je novo?

Samsung Galaxy Watch/Active

Pa i nije bas svejedno, mozes ga pokloniti nekom detetu za rodjendan ili prodati za 150ak evra.

Ma ne diraj ništa, samo uživaj. Jedino mape, nije loš google maps na satu. Lepo radi.

Vazi, instaliracu, pa cu da vidim.
Danas dan bez trening, za vise od 5h koriscenja, sve ukljuceno, potrosio sam 13% baterije.
Primetio sam da je poslednja zakrpa 1.jun.. Cudi me da nije bio nikakvih update kasnije.

Mene je takođe to začudilo, obzirom da je algoritam dosta loš, a model je tek izašao i na sve strane se reklamira. Ipak je polu proizvod i dalje. Koliko sam video na GW 5 je ista situacija, pa dolazim do zaključka da Samsung ništa godinu dana nije rešio po pitanju algoritma za same senzore.

Screenshot_20231028_192439_Galaxy Watch6 Manager.jpgSve ukljuceno od funkcija, 80% vremena je osvetljenje bilo na max. Dan moze da izdrzi, vise od toga veoma tesko.

Da li sam ja pogrešno razumeo da može bežično da se puni na original bežičnom od 15w ili je nešto drugo po sredi, ali ne puni? Treperi ono crveno, kao neka greška, a telefon I sluške bez problema. Doduše, na punjaču je i nacrtam telefon i slušalice...

@Stefan1995 Samo pun gas i no stress. Jedino testa radi uzmi na jedan dan i 100% baterije ugasi AOD pa vidi kako će biti stanje.

Upravo sam kupio Galaxy Watch 6 44 mm, silver. Nikada pre nisam imao pametni sat, ovo je predobro. Odusevljen sam koliko sve jednostavno - radi. Sve je povezano, tranzicija sat-telefon, telefon-sat, krenes na jednom uredjaju nastavis na drugom, kvalitet spikerfona, vibracije, notifikacije, navigacija, google wallet, kvalitet ekrana na direktnom suncevom svetlu (osvetljenje duplo jace od prethodne dve generacije), ekran razvucen na celu povrsinu, sve je ispolirano na maksimum.

Pamtim vremena kada si kupovao gedzet jer si bio odusevljen konceptom generalno, i ako su imali puno nedostatka i previda - ali eto vozi te taj vajb nove tehnologije i super je, ali ovo je prvi put da se desava da imam neki gedzet da je ovako ispoliran. 2020-te su pune takvih gedzeta zapravo.

Dal vredi tih para? Ne znam 😄 Sto ja kazem, i Galaxy Buds 2 pro ne vredi bas 200 evra, ali ako hoces jedan od najboljih zvukova i solidan bass da strpas u bubice, to ti je sto ti je, uzmi ili ostavi.

Drugari posto sam vise FAN classic galaxy watcha zbog RING-a da li mozete da mi preporucite neki dobar cover za moj watch 4 44mm! Hvala

Upravo sam kupio Galaxy Watch 6 44 mm, silver. Nikada pre nisam imao pametni sat, ovo je predobro. Odusevljen sam koliko sve jednostavno - radi. Sve je povezano, tranzicija sat-telefon, telefon-sat, krenes na jednom uredjaju nastavis na drugom, kvalitet spikerfona, vibracije, notifikacije, navigacija, google wallet, kvalitet ekrana na direktnom suncevom svetlu (osvetljenje duplo jace od prethodne dve generacije), ekran razvucen na celu povrsinu, sve je ispolirano na maksimum.

Pamtim vremena kada si kupovao gedzet jer si bio odusevljen konceptom generalno, i ako su imali puno nedostatka i previda - ali eto vozi te taj vajb nove tehnologije i super je, ali ovo je prvi put da se desava da imam neki gedzet da je ovako ispoliran. 2020-te su pune takvih gedzeta zapravo.

Dal vredi tih para? Ne znam 😄 Sto ja kazem, i Galaxy Buds 2 pro ne vredi bas 200 evra, ali ako hoces jedan od najboljih zvukova i solidan bass da strpas u bubice, to ti je sto ti je, uzmi ili ostavi.
Koliko baterija traje?

Dan i po, sa svim ovim cackanjima i isprobavanjima. Znaci traje ceo dan opusteno, zaspis sa njim, i sutradan u toku dana gledas da ga napunis. Tako nekako.

Moze li neko da mi kaze da li se kod vas brzo gasi ekran na galaxy watch 6 classic kada podignete zglob?Meni bude upaljen sekundi i ugasi se,a podesen je na 30 sekundi.Da li je to normalno,danas sam ga pazario u A1.

Ja sam stavio 15sek, a to znaci- kad koristis sat i nakon prestanka koriscenja ostane upaljen jos 15sek, a kad samo "podignes sa zgloba" ostane upaljen 5sek da vidis npr koliko ima sati i onda se ugasi ili upali aod.
Baterija je osetno bolja, cini mi se da sto ga vise koristim baterija je sve bolja.
Probao sam da ga koristim bez aod, ali sa svim ostalim ukljucenim funkcijama i moze da izdrzi dva dana (ne nosim sat kad spavam).

Ja sam stavio 15sek, a to znaci- kad koristis sat i nakon prestanka koriscenja ostane upaljen jos 15sek, a kad samo "podignes sa zgloba" ostane upaljen 5sek da vidis npr koliko ima sati i onda se ugasi ili upali aod.
Baterija je osetno bolja, cini mi se da sto ga vise koristim baterija je sve bolja.
Probao sam da ga koristim bez aod, ali sa svim ostalim ukljucenim funkcijama i moze da izdrzi dva dana (ne nosim sat kad spavam).
Ja ga nosim i kad spavam,no sto se baterije tice,jos uci obrazce.Videcemo.Imam i honor watch 2,i baterija mu drzi bukvakno 2 ned.Sto je kod Samsunga SF.Kad bi to popravili,bio bi perfektan.Ali kontam da je zbog OS kod Samsunga tako.Hvala na odgovoru👍

Lite verzija je taj HarmonyOS u poređenju sa WearOS-om. Ima i do optimizacije, ne kažem, ali mislim da je ipak ovo neki maksimum koji Samsung može da izvuče.

On ima veći kapacitet mislim i od GW4 i od GW6. Lepo ovo traje kod tebe ;).

Lite verzija je taj HarmonyOS u poređenju sa WearOS-om. Ima i do optimizacije, ne kažem, ali mislim da je ipak ovo neki maksimum koji Samsung može da izvuče.
Ako je ovo maximum,onda je greota.Ali mislim da nije.E,sad zašto..🤷Uopste mi nije jasno.Da poprave autonomiju bili bi NO1.

Pitanje je šta se želi sa satovima u budućnosti. Samsung nikada nije imao sat koji je mogao da izgura tortutu od 2 dana, jer su uvek morali da se traže neki kompromisi. Naprave jedan model kojem baterija relativno dobro drži, i posle izbace narednu generaciju sa manjom baterijom.

Nikako da shvate šta je najvažnije kod pametnog sata - da "što duže drži".
Sve drugo je nebitno, bar na ovim prostorima. ;)

Ozbiljno, ne shvatam da niko od 20 hiljada ljudi u Samsung razvojnom centru ne kaže:
"E ljudi, 'ajde da izbacimo par senzora i nebitnih funkcija pa da se sat puni svaki četvrti umesto svaki drugi dan - ima pare da namlatimo!" :unsure:

Ili je samo pravoslavnim Srbima teško da sat odlože na punjač kada ga skinu nego više vole da računaju "kad' sam ga beše punio? šta kaže baterija kol'ko ima posto? dal' će da dobaci i sutra? jel' da moj drži duže od Đokinog?..." ;)

Ozbiljno, ne shvatam da niko od 20 hiljada ljudi u Samsung razvojnom centru ne kaže:
"E ljudi, 'ajde da izbacimo par senzora i nebitnih funkcija pa da se sat puni svaki četvrti umesto svaki drugi dan - ima pare da namlatimo!" :unsure:

Ili je samo pravoslavnim Srbima teško da sat odlože na punjač kada ga skinu nego više vole da računaju "kad' sam ga beše punio? šta kaže baterija kol'ko ima posto? dal' će da dobaci i sutra? jel' da moj drži duže od Đokinog?..." ;)
A ti si dao tipicno Srpsko poredjenje o tome ciji je veci i cuji duze drzi,tipicno za ove prostore.Pa ako tebi uz sve funkcije nije bitno i trajanje baterije,onda je ok.Puni ga na svakih pola dana.Huawei recimo ima 90% ovih funkcija sem Google play prodavnice koja ocigledno vuce i srce bateriju dosta.A Samsung iz sebi znanih razloga tu bateriju nece ili nezna da sredi,sto kod satova sto kod tel.Kao sto sam napisao,imam Honor magic watch 2.Baterija dve ned drzi.A to za Samsung razvojni centar sto si sarkasticno promomentarisao je jadno.Jer kod Samsunga je 80% agresivna reklama i placene recenzije,medjutim u realnosti je sve drugacije.

Mislim da nije to do pravoslavnih Srba nego do ovcica koje bi kupile sve jer eto, tako treba i moderno je.
Isto kao sto Eplu godinama prolazi da prodaje satove koji se pune na 15 sati, cesce nego telefon, ali nema veze jer je Apple watch i tako treba.

Ako moze Huawei da napravi sat koji ima 95% Samsungovih funkcija i da traje 3 nedelje, ne znam stvarno zasto Samsung ne bi mogao.
U stvari znam, zbog ovcica u Samsungovom ruku koje ce davati Samsungu pare na svakih godinu-dve za uredjaj koji mora da traje minimum pet godina.

Nekad kad citam ovaj benchmark pomislim da je Samsung sekta 10 puta gora od Eplove.
Nula elementarnog znanja i logike.

Mislim da nije to do pravoslavnih Srba nego do ovcica koje bi kupile sve jer eto, tako treba i moderno je.
Isto kao sto Eplu godinama prolazi da prodaje satove koji se pune na 15 sati, cesce nego telefon, ali nema veze jer je Apple watch i tako treba.

Ako moze Huawei da napravi sat koji ima 95% Samsungovih funkcija i da traje 3 nedelje, ne znam stvarno zasto Samsung ne bi mogao.
U stvari znam, zbog ovcica u Samsungovom ruku koje ce davati Samsungu pare na svakih godinu-dve za uredjaj koji mora da traje minimum pet godina.

Nekad kad citam ovaj benchmark pomislim da je Samsung sekta 10 puta gora od Eplove.
Nula elementarnog znanja i logike.
Brate,svak ti cast na odgovoru.Ali dzaba krecimo izgleda,dok god ima onih koji ovako razmisljaju.A sve si u pravu sto si napisao.👍

Pardon, Samsung R&D centar ima 37 hiljada zaposlenih:

Vrh Dno