Šta je novo?

Samsung Galaxy Tab

Dakle ovako, ova je slika mog GT, sa custom romom, kao sto mozete videti, ali i pored custom roma, programi koji rade na rootovanim uredjajima ne rade i svi pokazuju da uredjaj nije rootovan, a ja sam ga vec rootovao da bi mogo da ubacim rom. Sta mi je ciniti?:smash: Napominjem da sam raniji root odradio sa z4 root-om, sto se tice onog tezeg rootovanja to nikada nisam radio.. da li je neophodno???

Prilozi

• DSC00154.jpg
    DSC00154.jpg
    996.3 KB · Pregleda: 78
pa novi rom nije rootovan

Kada stavis novi fabricki nije, ali ovo nije fabricki kernel, rom je Overcome. Mora da bude rootovan uredjaj ako vec ima ovaj ROM. Ja nisam rootovao dok sam imao 2.2, tako da ne mogu da garantujem, ali mislim da je sa njim morao da uradi i S-OFF da bi uopste mogao da ubaci custom rom.

Danas je sredjeno sve, naime vrlo je prosto, stavicu link i napisati kratko uputstvo, ali u principu sve je vec napisano, ali ajde, moyda nekom pomogne. . .

1. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=812367 - udjete ovde -
2. Skinite KIES i zatim na njega samo za trenutak prikacite vas tab, dovoljno je samo da pokaze da su komp i tab povezani, zatim ga diskonektujte..
3. Ukljucite USB debugging - PODESAVANJA - APLIKACIJE - RAZVOJ- OTKRIVANJE GRESKE USB-A - TO CEKIRAJTE (ovo nesme biti ukljuceno dok povezujete kies, jer nece raditi, tek nakon povezivanja ukljucite njega)
4. Skinite SuperOnceClick, otvorite ga, zatim kliknite na root, program ce sve sam odraditi za par minuta, (u mom slucaju je bio min u pitanju), zatim kada vas obavesti da je rootovanje zavrseno, nadajmo se uspesno, restartujte tab i on je rootovan... Ako nekog bas mrzi ne mora da restartuje... :D

Kako si dobio Overcome koji nema rooted kernel, meni nikako nije jasno, ali bitno da radi :)

Ne znam, zaista sta se desilo.. a instalirao sam Gangstar, ali nije odgovarajuca rezolucija.. da li ima neki program koji koriguje to???

Bajata informacija. Odavno je napravljen ovaj port, ali nisam video da je neko napravio da radi kako treba. Mada, iskreno, na njega ne bih preterano racunao. Uskoro izlazi Icecream Sandwich (kad kazem uskoro mislim sutra), vise ocekujem od njegovog porta nego od Honeycomb porta. Ipak je on optimizovan za mocnije tablete. Ne bih da izgubim na brzini.

Hitno potrebna pomoc!!!!
Pokusavajuci da ubacim novi font restartovao sam tab i od tada se non stop samo pali i gasi... Sta moze da se uradi?? Da li mogu da ga fleshujem i ubacim rom ponovo, a da ga ne upalim?????

Mozes, udjes u Clockworkmod kako sam ti objasnio na PM i iz njega mozes da ponovo instaliras rom.

Ima li neko jedan od onih kompleta futrola + tastatura za Galaxy Tab?

Radi li to posao, vredi li kupovati?

Jedno pitanje.
Provalio sam kako da prebacujem fajlove sa PC-a uz pomoc Kies i kabla ali nikako ne mogu da provalim kako da povezem Kies i tab preko WiFi?
Kucna mreza je standardna, preko rutera, tab je bez problema povezan na WiFi.

@zost i ostali
Ima kod kineza od 300 cuda za p1000
http://s.dealextreme.com/search/p1000
Ima i ta tastatura za ~30$ a i brdo ostalih stvari.
Postarina je fraj a narucivao sam vec od njih bez problema. Ceka se od 2-4 nedelje.
PS
Nadam se da linkom nisam prekrsio neko pravilo, ako jesam, molim moderatore da obrisu link.

Nisam probao ovu mogucnost, ali znam da na Samsungovom marketu koji ti je dosao uz tab postoji Kies Air, probaj preko njega.

Koji ROM

Dopao mi šaka pre par dana jedan GT-P1000. U njemu je Froyo 2.2. Šta preporučujete od ROM-ova, neće škoditi i ako je overklokovan?

Ja koristim fabricki Gingerbread, jedini drugi koji sam video da maltene iko pominje (a Emrax se kune u njega) je Overcome. Definitivno nemoj da ostanes na Froyou, Ginger je mnogo bolji.

I ja sam bio na Overcome-u do prekjuce kada sam uspeo da s*ebem tab, pa su mi ubacili u servisu oficijalni GB 2.3.3.. Razmisljao sam o MIUI-ju, da li neko ima iskustva sa njim?
Sto se overcoma tice, brz je i stabilan, meni je posle froya on delovao kao da leti na tab-u...

Puno hvala za odgovore i jos jedno pitanje oko updejta na 2.3 (nadam se da ne gusim previse).:p

Na sledecem linku gde su uputstva za update
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1083971
kaze:
Also, most importantly note that only Network free Galaxy Tabs can be updated with the procedure which is mentioned below.
Posto je moj p1000 sa telenora sta to u praksi znaci za mene(zbog garancije bih izbegao otkljucavanje).

Mislim da se odnosi na americke mreze. Moj je skinut sa nemackog O2 i ovaj postupak je radio. Ne radis na moju odgovornost :D

Imam Galaxy Tab par dana (Froyo 2.2) i rootovao sam ga sa namerom da ubacim neki novi ROM, ali hteo bih prethodno da za svaki slučaj snimim originalni ROM.

Hteo sam to da uradim sa Clockworkmod-om, ali čitajući po xda-developers forumu (link http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=870690 ) vidim da neki linkovi ne rade i da ne mogu da skinem potrebne fajlove, a i samo uputstvo je malo nejasno.

Dakle, tražim pomoć gde da skinem Clockworkmod i kako da ga instaliram. Hvala unapred.

Ja sam rootovao kada sam ubacivao Gingerbread i tek tada sam i stavio cwm. Kako si rootovao? Ako se ne varam, Z4root ti instalira i cwm kada rootuje.

Onda se pripremi na cimanje... Mada, mozda mozes da ga ponovo propustis kroz z4?

Edit: mozda, nisam siguran kako ta 2 programa rade, mozda i ne bude radilo, mozda napravi stetu, proveri pre nego sto probas.

Onda se pripremi na cimanje... Mada, mozda mozes da ga ponovo propustis kroz z4?

Edit: mozda, nisam siguran kako ta 2 programa rade, mozda i ne bude radilo, mozda napravi stetu, proveri pre nego sto probas.

Instalirao sam z4root 1.3.0. i probao opciju Re-root. Posle toga tab se rebutuje, ali cwm nije instaliran. (Treba li neka druga verzija z4root?)

Unroot ne smem da probam zbog navoda koje sam video na
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=812367:
"I have tried unrooting the device and rooting it again and this is not working. so this is to let you know that you will have to reflash the firmware to root the device if you unroot it again using this software and try to root until some one finds a solution"

A CWM ne mogu da uradim zato što na linku
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=870690

jednostavno nema više potrebnih fajlova.

Lepo izrazavanje na forumima je ponekad problem, zar ne :)

Ok, ako ni jedno od ovih resenja ne radi, imas najgore resenje (ili najbolje, kako ko na to gleda). Ja nisam rootovao dok nisam nabacio 2.3.3. Ima detaljna uputstva na netu (i totalno noobovska) i, sto je najbolje, objasnjava ti kako da istovremeno odradis i update i root. Da se razumemo, izgubices sve moguce podatke, sto ti treba da sacuvas, backupuj prvo na komp. I naravno, propusti sve kroz titanium sto mozes da smislis (posebno ako imas onaj famozni Ndrive).

Ovaj metod za rootovanje jesam probao i donosi cwm sa sobom. Jeste vece cimanje, ali, sa druge strane, kada odradis backup sa cwm, imaces snimljenu sveziju (i po mom iskustvu, daleko bolju) verziju androida. Neki kazu da im 2.2.1 super radi, nisam ga imao (samo 2.2), ali razlika izmedju ove dve verzije je ogromna (i brzi je i neuporedivo stabilniji). Mislim da vredi cimanja.

Johnnny, poslao sam ti PM. Možeš li mi odgovoriti...

Ok, zost me je pitao i pustio sam mu link ka postu sa malim zakasnjenjem. Ako treba jos nekome, umesto linka, drpio sam uputstvo sa njega, da se nadje svima koji nameravaju da ga koriste. Poslednji deo uputstva je za one koji zele root, oni koji zele samo da stave gingerbread neka ga preskoce.

Here is the quick and down and dirty way.

Download these files and place them in a folder together on your desktop.

1. Main Firmware (227MB) <------------- http://www.multiupload.com/IZLCKQ3VJC
2. Pit File (557b) <--------------------- http://www.thegalaxy...h&attach_id=156
3. dbdata fie (1.92Kb) <----------------- http://www.thegalaxytabforum.com/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=157
4. Rooted Kernel (5.99MB) --OPTIONAL) <- http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=593112&d=1305133135
4. Flashing Program (196.71K) <--------- http://www.thegalaxytabforum.com/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=158

Preparing to Flashing the firmware

1. Take the main firmware and unzip the file using winzip or another extraction program. When it unzips you will be left w/ a .tar file. This is the file you will need to flash.

2. Unzip ODIN V1.7. You will have several files in the folder. you will use the file called Odin.exe

3. Unzip the pit file. you will be left w/ a .pit file

4. Unzip the dbdata file and you will be left w/ a file named dbdata.tar.

Take all those files and put them in a folder inside the main folder so they are in one spot and easy to find.

Flashing the Firmware

1. Double click ODIN.exe to run the program.

2. Make sure your tab to turned off. Hold the Power and Volume down button at the same time and it will have a android guy in a triangle w/ a shovel and hook it up to your computer. This is the download mode.

3. in the PDA section of odin place the main firmware .tar file in that section.

4. Place the .pit file in the pit section and make sure repartition is selected.

5. Hit start and it will flash the firmware.

Second Phase to flashing Firmware

you tab will reboot after the firmware flashes. Shut it down.

1. Place tab in DL mode again and hook it up to your computer. Power button and Volume Down at the same time.

2. Place dbdata.tar into the PDA section in ODIN (DO NOT SELECT REPARTITION)

3. Hit start and it will flash the .tar file.

4. Shut down the tab.

Phase Three of Flashing Firmware

We will be placing your tab into recovery mode. In Recovery Mode you will use the volume up and down keys to navigate and home key to select.

1. Hold Power and Volume up together.

2. Release Power after holding it for about 4-5 second and continue to hold the Volume Up button until recovery menu shows up.

3. Select wipe cache (When Done go to next step)

4. Select wipe data/factory reset.

5. Select reboot and you are done. You now have Android 2.3.3 Gingerbread.

Flashing of OPTIONAL rooted kernel GSM TABS ONLY

This is to be done after all the steps above have been done.

1. unzip the CFroot file and you will have a .tar file.

2. Start the ODIN program

3. put the .tar file in the PDA section in ODIN (DO NOT SELECT REPARTITION)

4. Place your tab into DL Mode and hook it up to your computer

5. Hit start

you will now have a rooted tab and ClockWorkMod recovery installed.

Pomagajte ....

Flešovao sam stock ROM "GB_Stock_Safe_v5" sa Overcome-ovog sajta i to je prošlo OK.

Kada sam krenuo da flešujem odgovarajući kernel (002001-Overcome_Kernel_v4.0.0.tar) sa Odin 1.7, flešovanje nije ni počelo i 20 minuta se ništa nije dešavalo tj. nije bilo nikakvog napretka. Isključio sam zato tab.

Kada sam ga ponovo uključio pojavila se slika u atačmentu.Tab od tada mogu da ugasim, ali kada ga ponovo upalim uvek dobijem tu sliku, nezavisno kako ga palim - da li samo sa POWER, ili u kombinaciji POWER + VOLUME UP ili VOLUME DOWN.

Zna li neko kako da ga vratim u normalan režim rada ?????

Prilozi

• ekran.jpg
    ekran.jpg
    41.2 KB · Pregleda: 45
Sada mozda nije isto ali na sgs-u kada se to desi izvadis bateriju, sacekas koji minut, upalis telefon u download modu i flesujes rom pomocu odina.

Drugim recima da ga nosi u servis, posto na njemu ne moze da se izvadi baterija...

Nazad
Vrh Dno