Šta je novo?

Samsung Galaxy Tab

Problem je srećno rešen. Treba samo ponovo flešovati ROM. :)

Rešenje sam našao na xda-developers kada sam ga već bio uključio sa namerom da tako ispraznim bateriju.

Flashnuo Overcome ROM version 4.0

Konačno bez glupavih Jupiter, kratos, i ostalih sličica. Promenjen font. Primetno glatkije animacije. Čini mi se da se browser bolje ponaša sa stranicama punim flash sadržaja, ali moguće da se meni samo čini. Kontam da je bilo i nekih izmena oko overclocking/undervolting. Ono što ja primećujem je da na setovanju Min 200mhz - max 1200mhz koje držim duže vreme, sada više nema lagovanja svega na dvadesetak sekundi kad probudim uređaj. Ranije je to bilo više nego primetno nakon svakog otključavanja Taba, sad ga praktično nema.

Ne vidim neke druge značajne razlike u performansama. Doduše, autor je i rekao da je ovo izdanje u kome su promene vizualno minorne. Obećao ICS čim se dokopa source-a. Živi bili pa videli.

Nije bas obecao da ce izaci odmah, vec da ce poceti da radi na njemu odmah. Takodje je rekao da nikada nije napravio rom od nule i da ce to uraditi sa ics, ali i da ga nece izbaciti dok ne bude potpuno stabilan. Mogli bismo da se nacekamo...

Koliko smo čekali na Overcome 4, ne bi me čudilo da se oglasi tamo sredinom sledeće godine. Ali svejedno.....bar ima nekog ko je još voljan da radi za Tab 7. Meni lično ni GB ne smeta, više mi smeta Touchwiz i nedostatak Gmail widgeta, i tako neke sitnice....

Ne mogu da instaliram Overcome 4 jer mi za to treba Overcome kernel, a njega ne mogu da flešujem - probao sam to već 3 puta, kao u poruci #208.

Instalirao sam GB prema Johnnny-jevim linkovima (Hvala!) i to je bilo uspešno.

Ja sam još na 3.1, nemam nikakvih zamerki. Overcome animacija se i tako vidi samo pri paljenju uređaja, a objektivno nema razloga da se ikad gasi ili pali, sem kad se preprazni u retkim trenucima.

Je'l mora da se spljeska sve od nule za 4.0 ili prolazi update?

Ja preko 3.1 samo pregazio iz recovery no wipe verziju četvorke, i sve radi bez problema. Jedini bag primećen za sada (ako je bag): kad je bluetooth uposlen i šalje veće fajlove, oće da se uspori browser iz nekog razloga. Zvučalo mi neverovatno da je tako, pa sam par puta probao. Svaki put dok BT nešto šalje, browser štuca i ima zadršku pri otvaranju. Then again, nije to ni izbliza tako česta situacija, pa mi i ne smeta.

I voleo bih da konačno maknu one ružne ikonice za bateriju i signal. Odvratne su mi...smorio sam se još od Jupitera, kad su njih postavili.

Koliko smo čekali na Overcome 4, ne bi me čudilo da se oglasi tamo sredinom sledeće godine. Ali svejedno.....bar ima nekog ko je još voljan da radi za Tab 7. Meni lično ni GB ne smeta, više mi smeta Touchwiz i nedostatak Gmail widgeta, i tako neke sitnice....

Sto ti toliko smeta touchwiz pored tolikih besplatnih launchera? Ako hoces nesto da lepo izgleda i radi, imas Go Launcher, Launcher Pro, ADW Launcher (za njega neki kazu da je sporiji nego TW, nisam probao na tabu, tamo drzim GO Launcher), ako hoces nesto bas brzo (i siromasno funkcijama), tu je uvek Zeam. Launcher Pro nisam probao nigde, ADW i Go Launcher su prebogati podesavanjima, verovatno ih ima i vise nego sto ti treba. Zeam ih zaista ima malo, kao i specijalnih efekata, ali je idealan za one kojima je bitna pre svega brzina. Postoji i preradjeni ADW, specijalno preuredjen za tablete. A sto se widgeta tice, imas ih realno za sve na marketu.

@Zost, nemas frke :)

Nisam probao ovu mogucnost, ali znam da na Samsungovom marketu koji ti je dosao uz tab postoji Kies Air, probaj preko njega.
Hvala.
Nisam imao vremena do sada da probam ali Kies Air radi bas to. Radi vrlo cudno ali radi.
Takodje bi trebalo da je moguce podesiti "Astro fila manager" i "ES Explorer" da pristupaju shared folderima na PC-ju ali ja u tome, za sada, nisam uspeo.

Hvala.
Takodje bi trebalo da je moguce podesiti "Astro fila manager" i "ES Explorer" da pristupaju shared folderima na PC-ju ali ja u tome, za sada, nisam uspeo.
Ja koristim GhostCommander za kačenje na PC. Liči na Norton-a. Bez problema se kači na Windows share. ES Explorer mi je imao čudan interfejs za kopiranje pa sam brzo odustao.

Mislim da je kod mene problem sto je kucna mreza (svi racunari su na win 7) zasticena passwordom a ni jedan od gore pomenutih programa nema podesavanje za password mreze, imaju za user name i password za logovanje na kompjuter (sto ne vidim da je bitno za mrezu). Parametre mreze ne zelim da menjam jer bi me ukucani onda napali sto mreza ne radi i terali me da prepodesim sve kompjutere (ima ih dosta u kuci).
Probacu i ghostCommander a ako ne radi onda i ovaj Kies Air nije los, to jest, barem funkcionise.

Poslednja izmena:
Danas sam uspeo da flešujem Overcome 4.0. Ranije nije išlo jer fajlovi u zip i tar arhivama (!) koje skinem sa Overcome-ovog sajta imaju pogrešnu ekstenziju, pa Odin prijavljuje grešku. Budibogsnama!

Sve je proradilo kada sam napipao kako da promenim ekstenzije u arhivama.

Prosto ne verujem da niste imali taj problem.

Ako nekog interesuje moze da proba IC launcher 2.4 ... ima na 4shared.com
Ja sam prijatno iznenadjen, kod mene radi brze od standardnog.. :)

Da dodam samo da kada postavljate neki widget, mozete ga postaviti tacno po sredini, a ne kao do sad ili levo ili desno, ali nikad po sredini.. govorim o vecim widgetima, tipa fb, sat sa datumom i vremenskim prilikama i slicni...

Poslednja izmena:
Dobio sam ovih dana futrolu sa tastaturom za Galaxy Tab koju sam ranije poručio preko Amazon UK. Link je http://www.amazon.co.uk/gp/product/B005XG9MBE.

Pošiljka je stigla za 10 dana. Cena je GBP 27,95. Nikakve troškove slanja nisam platio (!!!), a nije bilo ni carine (!), tako da je sve koštalo samo GBP 27,95.

Futrola nije od prave kože, ali je od dobrog materijala i izrada je precizna. Tastatura je umanjena kopija tastature sa nekog laptopa, tasteri su "gumeni", ali sve radi dobro. Ima više specijalnih tastera (kao on/of displeja na Tab-u, home, back, phone ...) i oni rade svoj posao. Veza sa Tab-om ide preko blututa, veza se jednostavno uspostavlja i to traje nekoliko sekundi. Tastatura je "ugrađena" u futrolu i ne može se odvojiti.

Dobio sam ovih dana futrolu sa tastaturom za Galaxy Tab koju sam ranije poručio preko Amazon UK. Link je http://www.amazon.co.uk/gp/product/B005XG9MBE.

Pošiljka je stigla za 10 dana. Cena je GBP 27,95. Nikakve troškove slanja nisam platio (!!!), a nije bilo ni carine (!), tako da je sve koštalo samo GBP 27,95.

Futrola nije od prave kože, ali je od dobrog materijala i izrada je precizna. Tastatura je umanjena kopija tastature sa nekog laptopa, tasteri su "gumeni", ali sve radi dobro. Ima više specijalnih tastera (kao on/of displeja na Tab-u,
home, back, phone ...) i oni rade svoj posao. Veza sa Tab-om ide preko blututa, veza se jednostavno uspostavlja i to traje nekoliko sekundi. Tastatura je "ugrađena" u futrolu i ne može se odvojiti.

Do j... je, i ja imam nesto slicno za Netcat3 ali je razlika u kvalitetu ista kao i medju tabletima(sorry, mali off, nemam GT):
www.blueberry-eu.com/mainphp?action=filter&group=prod&producer=keyboard&subgroup=nclkb

A jel moze taj iGo da radi kao landscape, posto meni ni na telefonu nije mogao, pa sumnjam da ce na tabu? Ako pak ne radi ja onda ne vidim bolje resenje od ndrive 11, probao sam ga i testirao, sve radi perfektno...

A jel moze taj iGo da radi kao landscape, posto meni ni na telefonu nije mogao, pa sumnjam da ce na tabu? Ako pak ne radi ja onda ne vidim bolje resenje od ndrive 11, probao sam ga i testirao, sve radi perfektno...

Yeap, može. :) Čak i sam detektuje rotaciju Tab-a pa se rotira. Na linku ima i slike.
Samo, kao što rekoh ne radi baš do dna ekrana, fali nešto pixel-a. Ali radi od ivice do ivice i veeeeeliki deo po vertikali.
Valjda odnos stranica programa nije za Tab pa je ovo neko rešenje.
nDrve imam ali su mi problem mape a i sa iGo do sada imam sjajna iskustva na stand alone GPS-u.
Ovo mi dodje kao kompromisno dobro rešenje.

Poslednja izmena:
Pa onda ok ako se rotira, jer mi je malo bljak da mi je navigacija u portret modu...

Da li zna neko od vas kako se zove program koji sam menja pozadinu, znaci ubacim 10 slika i on ih postavlja kao pozadine...

Ajde da probam ponovo, posto mi ovaj nije radio na 2.2. Hvala u svakom slucaju..

Meni po širini je full ekran. Po visini ima neki manjak ali je svejedno OK za korišćenje.

U stvari kada sam instalirao samo skin preko postojeće instalacije isto nije bio ceo. Uklonio sam iGO i instalirao verziju niže iz teksta u linku (neka V1.6) pa skin preko nje i sve je OK.

Može već da se skine i novija verzija tog skina za IGo, verzija Mariupol 3.3.2 RC. Link je

http://www.mobilepassion.org/viewto...id=793fc3c73d320edd8d6003f5fcc3bb94&start=290

Tamo se može kontaktirati i autor skina. Treba se registrovati.

Nova verzija skina daje ekran 800x600 na Galaxy Tabu, što izgleda bolje i ostavlja crn ekran sa desne strane. Tamo imate i link na noviju verziju V1.7 Igo-a (novija od 1.6 koju pominje zocha_bg)

Probajte i skin 960x540. To je, po meni, najbolje za Galaxy Tab. To daje samo nešto manje od 0,5 inča manji ekran - nećete imati 7 inča, nego 6,5 inča.

Poslednja izmena:
Da li je neko pokusao da koristi stylus? Zanima me kakav je odziv jer kod flyer-a malo kasni

Ne, ali Flyer je pravljen za svoj stylus, SGT nije, tesko da moze da bude bolji.

Da li je neko pokusao da koristi stylus? Zanima me kakav je odziv jer kod flyer-a malo kasni

Ako ti flyerov kasni, onda je za tebe neko profi resenje od par hiljada evra...Koristio sam hama stylus sa ipadom, probao i sa nook-om, a sada vec mesec i kusur flyer, a sledeca stanica mi je galaxy note...i naravno da je flyer daleko iznad svega slicnog, ipak je to wacom tech, i i zaista sjajno radi...

Vrh Dno