Šta je novo?

Samsung Galaxy S8 / S8+

Iskreno ne znam, posto nemam sliku koju bih mogao da slikam ponovo pa da uporedim. UI je promenjen i koliko sam primetio selfi kamera ima pracenje lica u obliku kvadrata, ne znam da li pre bilo to.

Mhm dobro.. Da, da, imala je i pre.

Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока

Koliko kosta zamena baterije u ProMobiju? Poceo je telefon da mi se prazni sa 20% na 0 u roku od 15 minuta
Samo da se nadovezem na ovaj post, buduci da imam isti problem sa baterijom, a mozda nekom bude od pomoci informacija

Telefon je bio star nekih 9 meseci kada je baterija pocela brzo da se prazni ispod 15% - otprilike tih 15% traju 5-10 minuta max

Pomenuta metoda praznjenja i punjenja radi (u mom slucaju dovoljno je bilo samo jednom odraditi postupak). Nakon kalibracije baterija se ravnomerno prazni, samo naravno primetno krace traje

Accubattery pokazuje cca 93% battery health na nekih 165 ciklusa punjenja.

Reklamirao sam bateriju juce u ProMobi jer smatram da je ovo prevelik gubitak kapaciteta, posebno ako se uzme u obzir da nisam nijednom koristio fast charge i telefon drzim od 20-80/90% redovno, znaci teorijski savrseno.

Baterija nije zamenjena jer je degradacija u pragovima tolerancije tj procenili su kapacitet na 93% (znaci accubattery prilicno tacno daje podatak) - dobio sam cak i neki izvestaj sa grafikonom gde otprilike do 80% kapaciteta i do cca 350-370 ciklusa punjenja je prihvatljivo (procenjujem sada cifre jer je grafik u pitanju).

Inace S7 edge koji ce biti 2 godine u Aprilu, na 466 ciklusa punjenja ima prema Accubattery 84% kapaciteta.

Ukratko, baterija u S8 je isto djubrence kao sto je to bilo u S7 i nece vam zameniti bateriju zbog ovoga.

Tako da, przite bateriju i uzivajte u zivotu jer ce svejedno morati da se menja :d

Poslednja izmena:
Znaci Samsung je lagao posto su rekli da ce od S8 srediti bateriju.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da ne koristim fast charge tacno bih polupao telefon, inace i meni stigao pie i kompletno pojebao temu koju koristim

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Da, ja sam temu morao da ugasim, ali je ok, jer je bila slicna tamna kao i ovaj night mode. Jedino sto je mi je vratilo navbar na svetlu boju opet, iako sam namestio crnu preko adb.

Po mom mišljenju, jako dobar update. Telefon je osetno brži, posebno mi se sviđa promenjen navigacioni bar. Videćemo kakva je baterija...

Kako ovo da resim? Takodje mi je ponistio temu za tastaturu i navbar, kao i za dialer
d287c355a28ae2e9df175bba08d98b83.jpg

Pa imas u opcijama da notifikacije budu prozirne ili ne.. Potrazi malo, promijeni temu, itd...

Pa imas u opcijama da notifikacije budu prozirne ili ne.. Potrazi malo, promijeni temu, itd...
Na svim temama koje sam koristio ili imam crna na crna slova ili siva na bela u mnogim aplikacijama sto ih cini neupotrebljivim, moram za sad da koristim default temu sa night modom sto je ogavno

Nek napise neko utiske o pie [emoji16][emoji16]
Kad da ocekujemo da ce stici na mts/vip/telenor (mesec dana)? [emoji848]

Na n8 stigao za telenor i azijske zemlje. U evropi samo 2 zemlje. A za s8 prvo u DE. Al' nas z...vaju :D

Ne moraš da čekaš da puste Pie, skini firmware i ubaci ga preko Odina [emoji16]

Ubacio sam Pie jutros, i ceo dan ga čačkam. Što se tiče baterije, sutra ćemo videti kako stoje stvari. Za sada me oduševljava fluidnost telefona i One UI. Do skoro sam imao želju da kupim Pocofone F1 ali sada zasigurno neću, možda jedino S10

Ne mogu da se "bakcem" s tim.. Vise volim kad bude stigao, pa da instaliram.
Jel ima onaj bag kad te neko zove da ekran treperi ili sta vec?
Kako ti se cini kamera?

Nisam primetio nikakav bag da ekran treperi. Što se tiče kamere, mislim da je bolja a možda je samo to trip. UI kamere je dosta sređeniji. Najviše mi se sviđa dobijeni prostor od navigacionog bara. Ekran deluje ogromno. Samo mi smetaju pojedine ikonice, nekako su dečije i bezveze. Primetio sam da su sklonili opciju za fast wireless charging ili pak ja samo ne mogu da je nađem. Videću kako se telefon ponaša u gamingu, da ocenim performanse.

Jos samo da stigne [emoji23] A kasnije cemo da vidimo da li da menjamo tel ili ne [emoji16]

Pie je dobar sto se tice performansi tj. brzine i fluidnosti ali vizuelno je odvratan. Kad udjem u Settings ili Messages aplikaciju povraca mi se. Oreo je bio MNOGO lepsi i nekako vise futuristicki. Ovo je kao prelazak sa W7 na W10 u estetskom smislu

Krenuo
e73f803207a8ad7be3890f55c55e4467.jpg

Vidiš da mu je lokacija DE, sigurno je nemački rom. Ja čekam SEE, biće ovih dana, polako....

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Kod mene danas stigao. NEE verzija.

Vi dobijate pie dok sam ja jos uvek na decembarskoj verziji...

Gde je tu pravda?![emoji848][emoji846]

i kod mene jos nista. januarsku zakrpu sam dobio 28.januara pa se nadam da ce i Pie pocetkom marta

f86735f5b937827c0ef6bd3e62e101d6.jpg

Sent from Galaxy S8

Zar je toliki problem skinuti rom sa Sammobile i flešnuti Odinom,ako već nemate strpljenja da čekate?

Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока

Zar je toliki problem skinuti rom sa Sammobile i flešnuti Odinom,ako već nemate strpljenja da čekate?

Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока
Gube li se podaci da telefona (poruke, kalendar, imenik)? Koji su rizici?

Gube li se podaci da telefona (poruke, kalendar, imenik)? Koji su rizici?

Nemaš nikakve rizike, ništa se gubi, samo nakacis home csc, A ne "običan" csc.

15 minuta sve zajedno ti treba

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno