Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Isto tako je i kod Lumie 950, i objasnjenje sa reddit-a:

A phone this size can't possibly fit the full liquid cooling systems you see in a PC. Instead, it has a single heat pipe with a fluid that evaporates very quickly. One end of the pipe is near the CPU so when the fluid at the CPU end evaporates, it brings the heat along with it to another part of the phone. It cools down there, returns into its fluid form and back to the CPU end to restart the process.
It's not really a "cooling" method in the traditional sense, more to spread the heat out evenly, allowing the phone to cool more efficiently.

Technically, there is a liquid in those pipes. It is just a minute amount. And is usually a gas that will evaporate quickly once the seal of the heat pipe is broken. Like acetone, alcohol, a refrigerant gas, etc. So you cant just cut it open and "pour" it out.
But in the pressure and heat conditions of the heat pipe, it will condense, and form a liquid when cooling, before flowing back to the heat to be evaporated and pushed down the tube again. Which is how it moves heat away from the hot area to the cooler area of the heat pipe, and how a heat pipe actually does its job.

E sad ako je neko ocekivao da iscuri tecnost iz ove tanke cevi kad se otvori... ne znam sta da kazem.

Edit: Prvi komentar sa linka je takodje objasnjenje u 2 recenice, ko razume, shvatice.

Poslednja izmena:
6 sati sot na 24 casa nije nista epohalno, pogotovo sto ima brdo telefona koji mogu isto, a i duze, cak i sa manjim kapacitetom baterije...jos ako mu je upaljen "feature" sa upaljenom trecinom ekrana, samo na 24 sata, oticice preko 30 posto baterije, i to samo u mirovanju.

Sve zavisi od koriscenja moba kao i uvek :) bolje da se saceka jos testova jer ce i soc igrati bitnu ulogu u trajanju baterije.. Slusao sam anandtech i nisu na prvu loptu zadovoljni exynosom. Videcemo

Poslednja izmena:
6 sati sot na 24 casa nije nista epohalno, pogotovo sto ima brdo telefona koji mogu isto, a i duze, cak i sa manjim kapacitetom baterije...jos ako mu je upaljen "feature" sa upaljenom trecinom ekrana, samo na 24 sata, oticice preko 30 posto baterije, i to samo u mirovanju.
Da si obratio paznju primetio bi da je sve vreme bio ukljucen allways on... Sto se mene licno tice ovo je sjajan rezultat pogotovo ako je to ukljuceno.;)

Tim gore...ako je to upaljeno, telefon dva dana ne moze da radi...bez toga je vec druga prica, onda je vec u rangu koliko izdrze i ostali sa jacim kapacitetom baterije

Kamera modul je Samsungov kao sto je bio na petici, jel da? To bi objasnilo zutilo, jer oni ne znaju da naprave senzor da valja.

Sto se baterije tice, pa neverovatan je rezultat. U odnosu na S6 :)

Tim gore...ako je to upaljeno, telefon dva dana ne moze da radi...bez toga je vec druga prica, onda je vec u rangu koliko izdrze i ostali sa jacim kapacitetom baterije
Ne kapiram dal se zezas ili ne... Ukoliko je funkcija bila upaljena i potrosila 30% baterije to znaci da bi trebalo da izvuce jos 2-2.5 sot-a bez nje sto nikako nije gore. ;)

Gde pise da je potrosila 30% baterije?

Ne kapiram dal se zezas ili ne... Ukoliko je funkcija bila upaljena i potrosila 30% baterije to znaci da bi trebalo da izvuce jos 2-2.5 sot-a bez nje sto nikako nije gore. ;)
Kao sto rekoh, sa tim iskljucenim, dobija se prosecan sot 7-8 eventualno 9 sati, za ovakav test na 24h, kakav opusteno izvlace telefoni sa ovakvim, pa i manjim kapacitetom baterije(uz fullhd rezoluciju).

Kamera modul je Samsungov kao sto je bio na petici, jel da? To bi objasnilo zutilo, jer oni ne znaju da naprave senzor da valja.

Nije, Sony IMX260 sto je blago unapredjena verzija IMX240 a zutilo ne verujem da ima veze sa samim senzorom vec prosto sa softverom kamere i lako to moze da se ispravi samo ako hoce.
A ako ne isprave morace cesce da se koristi manual WB iz podesavanja same kamere.

Kao sto rekoh, sa tim iskljucenim, dobija se prosecan sot 7-8 eventualno 9 sati, za ovakav test na 24h, kakav opusteno izvlace telefoni sa ovakvim, pa i manjim kapacitetom baterije(uz fullhd rezoluciju).

Pa da ali recimo sa mojom g3-kom sam srecan kad mi izvuce 3h sota bez allways ona sa 3000mah-a na stock-u naravno. A veruj mi retko se desava...
Mada i za nju su hvalili bateriju pa se u realnosti drugacije pokazalo, to cemo jos videti...

Smetalo im je kad S6 izdrzi onoliko koliko izdrzi, sad im smeta sto S7 izdrzi duplo vise od S6. Samsungu 4 dana da traje baterija nekom bi smetalo sto ne traje 8

Tako je to u svim temama, nekima je 4h sot-a na telefonu X odlican rezultat a na modelu Y proizvodjaca kog hejtuju im smeta 6h sot-a u fazonu ''pa i nije nesto baterija'' :)

Neverovatni ljudi. Da mi je ovakva baterija na s6, ne bih ga menjao duži period:)

Ja sam zadovoljan sa baterijom od 5h sot na 3g/WiFi kombinovano u 24h... :)

Da mi je ovakva baterija na s6, ne bih ga menjao duži period

Pa zato je Samsung i nije ugradio :d Zamisli da S6/S6edge+ i Note 5 imaju 3k/3.6k mAh baterije, bukvalno ne bi bilo vecih razloga za prelazak na sedmice..

Otkad to pricam - na talasu uspeha S1/2/3/4 (iz perioda kada je konkurencija bila uzasno kilava) Samsung je znao da ce prodati desetine miliona Galaxy S petica sa ocajno dizajniranim kucistem od socijala materijala sa ''starim dobrim'' lajsnama koje se gule ko lude, uz to su znali da ni nedostatak OIS-a nece uticati lose na prodaju - i bese tako.

Dalje, znali su takodje da ce prostim prelaskom na premium materijale i dizajn (posle nekoliko godina) svejedno ponovo prodati desetine miliona S sestica u raznim verzijama cak i ako im izbace micro sd, juzer izmenjive baterije (uz smanjenje kapaciteta) itd - i bese tako.

A onda su pod pritiskom sve jace konkurencije iz prakticno svih tabora izbacili S7/E koji su najbolji hardverski i bez vece mane, vratili su sve ono sto je bila odlika S5 i to je to, opet ce razbiti sa prodajom.

E zato se Samsung raspada od para dok skoro svi ostali osim Apple-a i par ''kineza'' jedva prezivljavaju :) Malo deb.ilno ali istinito.

Sledeca faza je postepeno peglanje TW-a na close to vanilla android nivo i prestanak namernog softverskog sakacenja telefona starijih od 12-ak meseci a kada ce to uraditi zavisi od konkurencije i profita koji budu ostvarivali u narednom periodu ;)

Ali dobro, iako ne gotivim tu kompaniju zabole me za ''logo'' i fanbojisanje, S7/E su mi odlicni i samo im bolji UI fali ali naravno, bice ponovo napljuvani posebno od LG/Apple fanova :)

Poslednja izmena:
Sledeca faza je peglanje TW-a na close to vanilla android nivo i prestanak namernog softverskog sakacenja telefona starijih od 12-ak meseci a kada ce to uraditi zavisi od konkurencije i profita koji budu ostvarivali u narednom periodu ;)

Tesko..tw je takav kakav je...kada ga 7generacija nije promenilo nece ni sledeca.[emoji4]

Problem nije u tome koliko traje baterija, nego u necemu sto se predstavi kao "battery life insane", pa se stice utisak kao da je tako samo na Samsungu.
"Insane battery life" je npr 15-16 sot-a, kao na asusu(doduse jaca baterija i hd rezolucija)
Ja na telefonu sa 3100mah izvucem 5 sati, na 3 dana..na 24h bi preko 10.

Lik je na videu pomenuo kako je izvukao 6 sati sot i kako je to "insane" i kako ce mu raditi jos sigurno sutra pola dana.
Sa upaljenom opcijom(trecina ekrana uvek radi za notifikacije) tesko, jer na prezentaciji je receno da skida "samo" 1% baterije na sat vremena(ista patka kod lg-a, samo kod njih navodno 0, 8% skida na sat) ..na 24 casa, skine 24%+sam sistem na 24h, bez azuriranja minimum 6%(neksus na 8 sati skine oko 2%) dakle u idealnim uslovima 30% baterije se isuce na 24h, da nista ne radis.To je sve samo ne "insane" pogotovo za jednu bateriju od 3600mah.

Istu stvar rade Apple i LG, predstave nesto da je "epohalno", a ispada da je epohalno samo za njihovu liniju proizvoda.

Nisam ni gledao taj video a naravno da je placenim novinarima sve super, vrh, ''insane'' kada su Apple/Samsung uredjaji u pitanju :)

To se odavno zna ali nisam mislio na taj ''slucaj'' vec na fanboj rat po forumu gde pojedincima ni odlicna baterija na S7 seriji ponovo nece biti dobra dok sa druge strane hardkor samsung fanovi ima da je hajpuju a do juce su branili S6 baterijicu, forumska klasika i zato ovde nikada nije dosadno :)

Kad ostavis takve zayebancije po strani cinjenica da ce S7/Edge moci da izguraju ceo dan zahtevne upotrebe zvuci prosto sjajno a da li ce neko puniti bateriju sa preostalih 1% ili 50% uvece, to uopste nije bitno jer je najvaznije da konacno vrhunski hardver prati i odgovarajuca ''snaga'' u mAh e jedino se ceka to peglanje UI-a na neki normalniji nivo.

Poslednja izmena:
i to peglanje oko TW je prehajpovano. meni je S4 zadovoljavajuci iako sam svestan da nekada laguje, da nije kao iP ili nexus...ali to sam ja i ja umem da primetim to. prosecnom kupcu su S3 i S4 telefoni sasvim dobri softverski a S6 i S7 su im munje tako da...nisam nesto ubedjen koliko ce im to biti u fokusu ali ce verovatno ubrzavati TW iz generacije u generaciju po malo.

Galaxy S7 EDGE Camera Test

Kamera - 12MP JPG vs RAW (mada ovaj raw ima lightroom u exifu, ne znam da li je to tako ostalo posle prebacivanja)

RAW portret (al' izgleda nije raw :d)

12MP sempl (ISO 50)

Random fotografije uredjaja sa promocije (nema veze sa S7 kamerom) - https://www.flickr.com/photos/janitors/albums/72157665159731692

Sintetika:
Exynos
N71sWXq7tM_thumb.jpg

SD820
V2o7aSJA0w_thumb.jpg

Poslednja izmena:
Na antutu dosta slabiji u 3d.. Doduse ne toliko ako se gleda gfxbench.

Nista kao gpu sa s820 :) (sem naravno gpu sa a9)

Poslednja izmena:
rađena je ovde i obrada iz raw fajla, vidiš da se ložio neki HDR da pravi :D al opet bolje izgleda nego stock samsung. ubili su kameru svojim processingom, a ko će se mlatiti sa rawom...

ovaj portret nema šanse da je iz raw, jedino ako ga nije razvijao iz painta :d

Poslednja izmena:
Pa da, vidi se pokusaj hdr-ovanja ali reko sta znam..
A sad vidim da portret uopste nema exif..

Gledam sad onaj flickr album, ima odlicnih fotografija ali i prilicno ''preostrenih'' + sprzenih, preeksponiranih (ona trava i guske npr a i vecina iz tog dela albuma). Mada mi se cini da skoro svuda przi te hajlajte..

Sta li ce im svima Apple uraditi kad konacno predju na krstene, vece i novije senzore :) Bice to verovatno kvalitet fotki najpriblizniji Canonu kada su smartfon kamere u pitanju.. pa obicne ip sestice mogu i dalje da drze lekcije svim android kamerama kada je dinamika u pitanju a u pitanju su stari 1/3'' senzori i modeli koji su preko 18 meseci na trzistu.

Evo jos nekih LL semplova, exifi su cisti:
http://www.picshare.ru/uploads/160302/G4p8i0pFWK.jpg
Ima ih jos 3 ali linkovi ne rade trenutno.

Poslednja izmena:
Kazem ja da s6 slika bolje... Ostaje nada da ce updejt nesto srediti

Pre bih rekao da S6 ima drugaciji (bolji?) auto mod mada me cudi ovoliko ostrenje i sprzenost na Samsungu.. nisu imali do sada te probleme bas u tolikoj meri.

A i brate svi ovi semplovi su iz nekakve ''Rusije'' sve sivo/zuto/zeleno, golo i depresivno :d pa sigurno i to utice na losiji utisak.

Poslednja izmena:
al najjača stvar je što to njihovo oštrenje u stvari zamuti sliku i ubije detalje... jasnije fotke budu bez toga.

evo i primer baš....
gore samsung dole 6p
RMYMl5V.png

AG0XKpg.png

samsung pršti od haloa a opet musavije i mutnije

ne znam što ne ubace podešavanje oštrenja u aplikaciju za kameru kao što to imaju xiaomi i HTC... koliko mi se čini u pro mod su dodali podešavanje raznih parametara slike (za video sigurno, a mislim da ima i za photo), zasićenost, kontrast... samo oštrina nema

Poslednja izmena:
^ Samsung bada kamera app. ima rucna podesavanja zasicenja boja, kontrasta i ostrine, 2010. power :D

Ovo me odmah podsetilo na S7 prezentaciju.
VR i te stvari mi vise vuku ka zatupljivanju ljudi nego sto mogu da pomognu i unaprede nesto.

Nazad
Vrh Dno