Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

još jedan kamera test protiv S6
http://www.cnet.de/88164692/samsung-galaxy-s7-edge-kamera-vergleich-mit-galaxy-s6-edge/

i još jedan, S7 S6 G4 (na dnu strane je link ka full size fotkama)
https://curved.de/news/samsung-galaxy-s7-im-kameratest-besser-als-galaxy-s6-und-lg-g4-354824

random crop koji lepo opisuje ovu vrišteću S7 kameru :)

S6:
3GaqHdZ.png

G4:
XFmCkBe.jpg

S7:
Dz3X05O.png

Poslednja izmena:
Loznice,vidis i sam sada da nije hejt ono sto sam pricao za kameru...jednostavno tako su je namestili,da bi ljudi vec u oktobru/novembru mesecu imali materijala osmicu da kupe...mrka kapa od njih da se sete nesto novo da izbace,vec samo greske ispravljaju iz serije u seriju...mesto da po necemu budu inovativni,a da kroz apdejt peglaju propuste,oni suprotno...svaki naredni apdejt im je sve gori i gori

pazi noću S7 jeste bolji od S6... ali to nije zato što je on ne znam kako dobar već zato što je S6 tu jako loš, G4 ga je prošle godine šamarao u noćnim scenama. S7 jeste bolji od toga ali je to i dalje smešno za nexus...

gore samsung dole 6p

7fmpkUd.jpg

vCXFlgH.jpg

6p mi je do sada najjaci Android za low light fotke.
Ocekujem jos G5 da vidim,ali vec se sada nazire Samsungova reklama za low light. Ostace samo na toj reklami,i nista vise od toga ;-)

Taj 100% crop 99% ljudi nece da gleda, tako da je kameta ekstra

Ma ljudi i ne gledaju kakva je kamera,sam ugraviran naziv Samsung je po sebi extra ;-)

Ali posteno, svaki Galaxy S je imao te godine koje je izasao top kameru

Posteno je i da je baba nekad devojka bila ;-)

Ako je kamera najbitnija stvar onda najbolje kupiti neku prahistorijsku Nokiju kojoj baterija drži 5 dana za 2.500 rsd a ovih 700 i kusur evra investirati u neku extremno dobru kameru. Ko o čemu a tema o s7 se svela na temu o njegovoj kameri. Definitivno treba poseban thread. Kamera ne čini telefon. Postoji dosta bitnijih stvari.

Fora je da u jednom uredjaju imas i najbolji telefon i najbolju kameru. Ko ce uvek da vuce sa sobom neki glomazan profi aparat.

Ako je kamera najbitnija stvar onda najbolje kupiti neku prahistorijsku Nokiju kojoj baterija drži 5 dana za 2.500 rsd a ovih 700 i kusur evra investirati u neku extremno dobru kameru. Ko o čemu a tema o s7 se svela na temu o njegovoj kameri. Definitivno treba poseban thread. Kamera ne čini telefon. Postoji dosta bitnijih stvari.

Slazem se ali vidis, godinama je ta Samsung kamera hajpovana po svim temama kao najbitnija stvar na smartfonu, sve druge koje nisu bile tog kvaliteta su pljuvane i svi ostali telefoni su ovde proglasavani za tezak fail samo zvog toga. S7 kamera je daleko od fail-a ali su odredjene stvari softverski malo zayebali, to je ocigledno e sad posebna prica je to sto ce LG fanovi sad to da preuvelicavaju u stilu kako su samsungovci nekada pljuvali sve ostale :)

Evo ga ruski review by samsung fanboj Eldar - https://translate.google.com/translate?hl=sr&sl=ru&tl=en&u=http%3A%2F%2Fmobile-review.com%2Freview%2Fsamsung-galaxy-s7-edge.shtml

Kamera u opste nije losa. Samo u ponekom slucaju je gora od S6, kada se bas zumira neki deo slike tada ima za nijansu manje detalja. U svim ostalim je bolja. Bolji je kontrast i bolje su boje, zivlje. Slike izgledaju vise kao da su aparatom slikane dok na S6 su malo bledunjave i bezlicne. Slike nocu za 2 koplja bolje od S6.

Poslednja izmena:
Realno ovo mi je cisti *****izam. Ovo jedino moze da valja onome ko ispituje vulkane :D

Ali je dobra stvar ako pokisnes. Note 6 verovatno nece da bude water resistent zbog penkala.

Do sada su ljudi na jesen isli u suskavac i farke,sada sa S7 mogu komotno u majcu i sorc ;-)

Ta vodootprnost je nesto sto bi svaki telefon trebao da ima.
Cisto da ne razmisljam da se ne polije nesto ili da mi ne ispadne u vodu.
Primer pre mesec dana sam ulazio u bazen sa S6 vise puta, i jedino mi je u glavi bilo da mi ne ispadne telefon, a ne da li cu uhvatiti dobar kadar.
S5 je bio ruzan ko djavo, plus onaj poklopac, a S7 je pun pogodak sto se tice ip68

A do sada nikad niste kisnuli?[emoji4]

Pa nije bas da volim da setam po kisi :) Mozda jedino kada se iz hladnog udje u toplu prostoriju gde se nesto kuva. Desavalo mi se da se telefon znoji, ne mogu da ga obrisem dok se ne zagreje. Sada koliko se te pare kondenzuje unutra i da li to uopste smeta. Mada i ovo bi bio neki ekstrem :D

Pa nije bas da volim da setam po kisi :) Mozda jedino kada se iz hladnog udje u toplu prostoriju gde se nesto kuva. Desavalo mi se da se telefon znoji, ne mogu da ga obrisem dok se ne zagreje. Sada koliko se te pare kondenzuje unutra i da li to uopste smeta. Mada i ovo bi bio neki ekstrem :D
Pa pokusava da skine kilograme i da bude laksi (touchwiz)

Jedini telefon koji su mi bas prelili pivom bio je bas S5. :D

Fora je da u jednom uredjaju imas i najbolji telefon i najbolju kameru. Ko ce uvek da vuce sa sobom neki glomazan profi aparat.

Profesionalni fotografi vuku. Mi koji nismo profesionalni fotografi hoćemo da pomoću smartfona pravimo fotografija kakve ne mogu ni neki profesionalni fotoaparati napraviti i čim to nije oštro da te bole oči i 60 miliona nijansi boja, odmah je to fail i loše. Get real, be happy dont worry i zaobiđi s7(edge) ako je to to. Videćete na ktaju prodaju koja će dovoljno pokazati koliko ljude zabole za kameru.Nije mi namere ni da pljujem ni da branim Samsung. Ako je LG bolji svaka čast. Svako će sebi naći ono što vali i ako ima para da to kupi. Nagovaranje nakoga da zbog kamere ne kupi S7 je besmisleno. Ja ću uzeti s7 a za kameru me iskreno...

Goxy je rekao sve. Ne kože se od telefona očekivati da pravi fotke kao neki dslr, pa to je sumanuto. Po mom mišljenju fotografisanje iz pomoć telefona je samo kad ti nije dslr pri ruci i kad hoćeš da zabelezis neki kadar.

Pa meni dosta pogresno razmisljanje.. Kritike korisnika mogu da ih nateraju da nesto poprave dok cutanje i hvaljenje dovodi do toga da izbace goru ili istu kameru u odnosu na proslogodisnji model.
Ne kazem da treba da zameni dslr ali budimo realni

Poslednja izmena:
Vrh Dno