Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Daj neku sliku ruggeda, ja bas jutros porucio, dugo sam se dvoumio izmedju nje i light armora...mislim da nisam pogresio.
Verujem da ćeš biti zadovoljan, mislim da sam pročitao negde da je najprodavaniji armor od Spigena za S7.
Ima na youtube nekoliko detaljnih recenzija (a i van jutjuba).
Samo ukucaj s7 rugged armor, sniman je iz svih mogućih uglova, u indor i outdoor uslovima.

Oke, evo sad cu pogledam bas. Iskren da budem, super meni i obicni nillkin radi posao, cisto da imam po nekad da promenim ;) Mada me za ovaj spigen brine kako ce da se ponasa obzirom da imam ultimate shield oko celog telefona, da li ce dugmici da ulaze u otvore, da li ce odlepljivati nalepnicu sa ekrana itd...kako god, cucete impresije kad stigne jednog dana ;)

@Dule2303 daa, sad skontah da su napravili fazon sterea kao iphone 7 i htc 10 sto imaju!
Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Mislio sam da je zbog sigurnosti onemogućen fingerprint unlock kada neka third party aplikacija ugasi ekran/zaključa telefon?
Znači zaobišli su to uspešno?
Odlična vest.

Odlicna informacija ovo za novu. Iskren da budem ovo mi je jedino smetalo na ovom superman romu. Sad jos samo da docekam tu betu da postane finall posto koristim novu prime (ili mozda moze da se prijavi negde za beta testera)?

Daj neku sliku ruggeda, ja bas jutros porucio, dugo sam se dvoumio izmedju nje i light armora...mislim da nisam pogresio.

Možeš da aktiviraš iza same Nove, kao što ti je Vojkan rekao ili sa njihovog sajta da skineš. I ja koristim Prime, to ništa ne menja.
Samo i oni kotiste taj work around, odmah ti ugasi ekran ali ga zaključa kroz par sekundi da bi zaobišao to security njesra.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Možete i na Play Storeu da se priključite beti, meni je bilo na dnu Nova strane.

Ovo je treći put da probavam Novu i treći put da se razočaravam, jer nema icon/folder down gesture.
Koliko je lik gestova ubacio za swipe po ekranu, a da ima samo swipe up za ikonice, nije mi jasan.

Otvorite temu za novu pls...

Da li postoji neki poznati problem oko praznjenja baterije?
Vec mesecima mi srce bateriju ko nenormalan, tipa preko noci potrosi 40%, sve sto pise je da je Android OS potrosio skoro sve od toga (jako korisna informacija).

Pozzz drugari,imam jedno pitanje u vezi ekrana.Naime danas sam sa devojkom svratio u telenor da ona pogleda tel i dok je ona gledala ja zapazio Samsung s7e ko moj,kada sam ga upalio video zute mrlje po ekranu naime vise od pola ekrana nije beo...Jel to znaci da ce i moj ekran na s7e vremenom pozuteti ili to sve zavisi od primerka...ja sam preso na Samsung samo zbog ekrana...
PoZz!

Pozzz drugari,imam jedno pitanje u vezi ekrana.Naime danas sam sa devojkom svratio u telenor da ona pogleda tel i dok je ona gledala ja zapazio Samsung s7e ko moj,kada sam ga upalio video zute mrlje po ekranu naime vise od pola ekrana nije beo...Jel to znaci da ce i moj ekran na s7e vremenom pozuteti ili to sve zavisi od primerka...ja sam preso na Samsung samo zbog ekrana...
PoZz!

Ne. Burn in se dešava na telefonima čiji displeji sijaju na 100% osvetljenja i gde je statično to što je prikazano. Drugim rečima, ako koristiš telefon normalno, nećeš imati problema. Ako pak upališ neki wallpapper, pojačan osvetljenje na 100% i tako ostaviš telefon danima, tada je moguće da će se pojaviti problem koji si opisao.
Ja sam imao npr S2 18 meseci i nisam imao takav problem. Imao sam i S5 7-8 meseci isto bez problema. Budi bez brige, samo koristi telefon i uživaj u njemu.

Sent from my SM-G935F

Dobar je Rugged Armour, jedino što je ponekad potrebno "zavrnuti" dužu ivicu, kad se sortiraju ikone i sl.
Nillkin Nature sam samo jednom stavio, čuvam ga za "show off" situacije :), pošto ne pruža bitniju zaštitu, ali je estetski odličan (za razliku od spomenutog Spigena).

Ne. Burn in se dešava na telefonima čiji displeji sijaju na 100% osvetljenja i gde je statično to što je prikazano. Drugim rečima, ako koristiš telefon normalno, nećeš imati problema. Ako pak upališ neki wallpapper, pojačan osvetljenje na 100% i tako ostaviš telefon danima, tada je moguće da će se pojaviti problem koji si opisao.
Ja sam imao npr S2 18 meseci i nisam imao takav problem. Imao sam i S5 7-8 meseci isto bez problema. Budi bez brige, samo koristi telefon i uživaj u njemu.

Sent from my SM-G935F
Meni je konstatno na 65% osvetljenje,sem u totalnom mraku gde moram da upalim auto da smanji da ne bi ostetio vid.Nadam se da necu imati nikakvih problema sto se zutila tice...
PoZz!

Samo bih se nadovezao na Azimuthovu konstataciju
Da ako pojacas do 100% i ne gasis ekran satima i to ponavljas mesecima(nedeljama) ne danima kako rece Azimuth jedino ta ispravka
Novi ekrani nisu imuni na burn in ali su znatno bolji ranijih modela koje sam i i sam koristio i nikada problem nisam imao

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

Ja ponekad promenim pozadinu cisto za svaki slucaj ali isto kroz sve galaksije samo sam na dvojci imao burnin notificaton bar i to vidljiv samo na sivoj podlozi.
Evo primer kako se dolazi do burn ina. Burazer na s3 igrao neke karte i ostavljao ekran da se gasi posle pola sata. Posle x dana mu se burnovali dugmici iz igre.

Da li postoji neki poznati problem oko praznjenja baterije?
Vec mesecima mi srce bateriju ko nenormalan, tipa preko noci potrosi 40%, sve sto pise je da je Android OS potrosio skoro sve od toga (jako korisna informacija).
Ako si rutovan Better Battery Stats (imaš temu sa uputstvima), a ako nisi onda Gsam battery.

Nillkin Nature sam samo jednom stavio, čuvam ga za "show off" situacije :), pošto ne pruža bitniju zaštitu, ali je estetski odličan (za razliku od spomenutog Spigena).
Providan silikon dopušta da se više vidi od samog telefona, Galaxy S7 je taj koji je estetski odličan.
Ja lično ne volim providne zaštite, otkrivaju više od dizajna samog telefona i bolje su za show off, ali ne svidja mi se "kondom" look.

Ne razumem sta si hteo da kazes "otkrivaju vise od dizajna samog telefona"?

Ne razumem sta si hteo da kazes "otkrivaju vise od dizajna samog telefona"?

Može se videti više od samog telefona, natpisi, boje na poledjini itd.
To je plus providnih zaštita, lepše je kada se vidi što više od samog telefona.
Meni lično ne paše što na kraju dobijam "kondom izgled" pa ako idem na zaštitu uvek biram neprovidne.
q38kxw5.png
q5KtD1G.jpg

Poslednja izmena:
Aha,pa ok,stvar ukusa u svakom slucaju
Mada ima maskica u boji koje zaista izgledaju odlicno jedini problem je sto je postarina ponekada ista ili 50% od vrednosti takve maske tako da ih licno ne uzimam (nekada jesam ) ne opravdavaju kvalitet a ni razliku u ceni od no name maski ili recimo nillkina,imaka i slicno

Ja sam svojevremeno uzeo providnu zaštitu za Nexus 7 2013, nakon par sati sam je skinuo i rekao sebi "protiv sebe se ne može (a i ne treba)" :)
Stavio neku no name zaštitu crvene boje (super mu stoji, crvenu boju na laptopovima i računarima ne podnosim inače) i evo je i dan danas.

Ala cete unisistiti te baterije kada ih cedite ispod 5-10%.

Samo sto punjenje sa 20-30% je bolje nego sa 5-10%, cisto zbog zagrevanja. Ni FC mu ne prija kada se puni sa niskog procenta :)

Imam S7edge dual SIM, i od juce je poceo da mi se greje u gornjem delu iznad displeja i kada ukljucim Always on display opciju background nije skroz crna boja, a ni sat i datum vise nisu bele boje. Inace ne primecujem promenu boje ekrana u u normalnom radu. Resetovao sam telefon i isto mi se desava.
Da li neko ima slican problem, ili neki predlog kako da resim to.

Nema nešto smisla da ni sat nije beo, a ni ekran skroz crn.
Da crkava ekran onda bi verovatno bilo ili sve svetlije ili sve tamnije.
Možeš li sa okačiš sliku?

Nazad
Vrh Dno