Šta je novo?

Samsung Galaxy S6

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
^ nije bitno koji je senzor, ocigledno. To je ona novija, poboljsana verzija isocell-a kao sto je u nekim primercima Note 4 tako da sony vs isocell - svejedno.

Pitanje je koje su mi slike bitnije, nocu ili danju 😀
Sony hvata vise detalja i pravi bolje slike danju.
Dok isocell ima prirodnije boje i pravi bolje slike nocu.

Da.
Sonyjeve boje su toplije i zbog toga isocell izgleda kao izbeljen, ali u stvarnosti boje nisu tako bajkovite kao sto ih sony senzor prikazuje.
Da izgleda lepse danju na sonyju ali isocell je blizi stvarnosti.

Pa na s6 imas full custom wb sa sve podesavanjima senki kontrasta i ostalih dzidza. Nastelujes kako ti volja. Imas 2 moda za stelovanje i konfigurisanje po svojoj volji.

Ljudi jel fabricki home dugme ima neobican zvuk kada se stiska.. svaki put se cuje "kvrc" 🙂 .. ili je to samo na ovom sto sam probao !?

Tozo da li si se navikao na citac otiska i generalno koju ocenu bi mu dao ? Npr od 100 pokusaja otkljucavanja koliko puta fejluje ?

Slepi mišovi čuju: kvrc-kvrc 😀 Mehanički taster, pa još plastični. Gde je tu problem?

Mene iritira lolipop...

EDIT: Iz mrklog mraka, direktno u izvor svetlosti. Mojih +10.0 kažu da nije loše 🙂

Poslednja izmena od urednika:
Nije to krckanje samo na s6 dešava se i meni na note 4... 🙂

Evo pao jedan Limited Edition, jos neotpakovan 🙂, videcemo kakva je razlika u odnosu na S3, jer sam sledeca 2 modela preskocio.

b981d407658811839d13d4e2f3a8753c.jpg

ffe96d732e111b21cc7624575d291849.jpg

Poslednja izmena:
Fotkao sam po danu malo.
Mogu reci da nema pravila uopste.
Nekad isocell ispadne bolji, nekad sony.
Uglavnom sam fotkao sa hdr na auto podesen.
Ako nekog zanima poredjenja radi mogu da ubacim slike u 2 dropbox foldera pa da vam dam link.
Na putu sam trenutno u nekoj nedodjiji pa sam slikao gluposti, voleo bi da ih uporedim u centru grada.

Iskreno ovo su za telefon toliko mizerne i ne bitne razlike. Tako da koji god senzor dobijes uz telefon isti je djavo. Sad ljudi se na xda i po sajtovima svadjaju kako bi lakse spavali misleci da imaju bolji senzor.
Ja sreca pa imam izbor da biram i mogu reci da sam 50:50.
Imam drugih srvari da radim nego da se opterecujem zbog senzora.
Verujem da ce posle 5.1.1 update da bude jos manja razlika

Poslednja izmena:
Slikao i po mraku sada.
I ne znam kako ali Sony senzor je napravio 5 puta bolje slike. Hmm.
Isocell se mnogo muci da izostri sliku, i napravi dosta mutniju forografiju.
Definitvno ostajem na Sony senzoru zbog nocnih forografija.
Mozda nesto nije u redu sa kamerom jer bi isocell po onom uporednom tesru trebo da pravi bolje fotke ali razlika je ogromna.

Isocell:

https://www.dropbox.com/sh/rs7kih43h52bqlp/AACylMXfMiJvTn5zc12l5Rzia?dl=0

Sony:

https://www.dropbox.com/sh/abgx0r1yy9uznkc/AADPrcx7eVcf6LwL2W7c6-2Ua?dl=0

Poslednja izmena:
^ koja je svrha te slike? Da nas obaveste da S6 ima 1/3'' senzor a ne 1/2.6''? 🙂 I jel ovo taj 3-axis OIS (prednost ''sa papira'') na G4? :d https://www.youtube.com/watch?v=m7YomVQb4Vo

Super je G4 kamera (foto) ali nemojte sad preterivati da je nesto nevidjeno do sada kad (ponovo) ima svoje LG probleme mada respect za manual mod i foto kvalitet uopste 🙂

Ovo su izgleda cene u GB, ko bi rekao da ce (i pored novijeg hardvera) samsung biti ovoliko skuplji od jabuke 🙂

1gR9BQP.jpg

Poslednja izmena:
Mene zanima kakav je LP na S6. Ima li pocetnickih bugova kao na Nexusima, ili je to Sljamsung ispravio. Pretpostavljam da je brzina tu negdje?

Ja do sad nisam naisao na bagove. A i radi se uveliko na 5.1.1 updateu

Da ne quotujem , ali cene u GB mogu biti jedino u funtama...nije popularan kod njih EUR....

Haha, ko jos cita tekst :d taj lik radi/zivi u GB pa reko to su cene iz nekih njihovih marketa gde su cene u € 🙂

^ otkud sad to, tj zasto ti je odjednom toliko bitan taj senzor? Ja mislim da uopste ne bih koristio to.. mozda da sam neki burzuj na visokom polozaju, negde preko 🙂

Nazad
Vrh Dno