Šta je novo?

Samsung Galaxy S5

To je opcija da priča baš sve, meni kažem ti samo pozive, poruke, podsetnike

Moguce da je tamo u language and input pa notification readout i tu iskljucis.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Jeste! Hvala puno!

Odradio sam sve po uputstvu sa Sammobile (piše par postova iza) i dobio ovo:
Capture.PNG
Šta sad? :(

Hvala! Evo radi sada optimizovanje aplikacija, mislim da je to znak da je sve OK :)

EDIT: Prošlo sve, ostali mi i podaci netaknuti iako se nisam nadao. Hvala još jednom za uštedu živaca mojih! :D

EDIT II: Telefon radi primetno brže, barem po prvim utiscima.

Poslednja izmena:
Cale ima S5 Neo, od skorije od nekog update-a je pocelo da baguje. On kada zove skoro nista se necuje krci, cuje se kao da je u buretu i sl, probali smo i sa i bez maske. Kada njega neko zove cuje se okej, ali opet ne kao.kada je kupio tel. Da li je do softvera ili je pitanje ipak hardverskog dela?

Probaj drugu karticu istog operatera, i vidi da li se desava isto kada je 3G-only (WCDMA-only).

Imam problem sa vibracijom, nekad vibrira nekad ne, ali uglavnom ne. Nekad hoce iako je iskljucena vibracija da vibrira. Ne znam koji je problem i sta je u pitanju. Ako moze neka pomoc? Samsung S5 G900

Pravac servis.

Izasao je 6.0.1 za S5 Duos, ruski. Cekam da se skine, pa cu probati, ali idem najverovatnije na Alexandr-ov ROM (ima 6.0.1, izasao danas isto), posto kaze da ima Xposed podrsku cak integrisanu!

zna li se kad ce MM kod nasih operatera?

Nikad se to nije znalo, niti ce. Kome treba MM ubaci holandski i to je to.

Poslato sa GT-I9300 pomocu Tapatalk-a

Nista pametno na MM nisam video.. cak sam razocaran koiko su razbledeli boje, konkretno u Status baru i Messaging. FUJ. Vracam se na 5.0!
Po obicaju, svaki update samo vise njesra.

Ne lupaj gluposti. Ovaj 6.0 brze radi i sve je poboljsano u odnosu na 5.0.

@brajko85 covek ima svoje misljenje, koristi telefon vec dugo vremena i nije lepo reci da lupa gluposti. To sto je kod tebe bolja situacija ne znaci da je i kod drugih tako.

Kod vecine je bolja situacija. Nisam cuo ni od koga da mu losije radi 6.0 od 5.0 ili on ima neke gluposti instalirane pa mu baguje. Ali siri dezinformacije ovde pa ljudi posle odustaju da urade update na 6.0. Imam dva s5 u kuci i oba update na 6.0 i rade primetno bolje, to je ono sto je i najbitnije.

Ne lupaj gluposti. Ovaj 6.0 brze radi i sve je poboljsano u odnosu na 5.0.
Cista nula kod mene. Losije boje uzasno (mene iritira da imam SAMOLED a imam isprane boje kao da je neki low end kinez), nista bolja baterija i odziv od 5.0.
Odziv i rad je meni inace mnogo bolji na 5.0. 6.0 mi gasi ESFE nakon 10ak minuta! Iako je Resident kroz App Settings/Xposed.
To sto on ima vise slobodne memorije stvarno naspram 5.0 dzaba ako je ne koristi uopste ;)
Sad je pitanje da li moram da vracam BL/CP i kako da bi se vratio na 5.0?

Ti imas Duos BTW, pa imas pravo biti bezobrazan i reci da ja lupam?:)

Poslednja izmena:
Meni telefon sa MM radi primetno brže nego sa LP(Nema zamrzavanja i čekanja tamo gde ga je na LP uvek bilo. Probleme koje sam imao sa odloženim uspostavljanjem veze na LP ovde nemam, odnosno imam umanjene za 90%). Za ovih nekoliko dana nisam primetio nikakav bug. Boje mi se nisu sviđale ni na LP, na MM nisam primetio razliku u bojama interfejsa. Boje na dosta mesta možeš da promeniš i moraš da ih gledaš takve kakve su samo na nekim delovima interfejsa. Većina nas više gleda sadržaje ili čita/sluša/piše/razgovara nego što drži oko na OS interfejsu. Ako su nekom samo boje trn u oku, to se promeni sa launcher-om po izboru.
I još nešto sam primetio. Na LP sam stalno koristio Power saving i imao u proseku između dan i po i dva dana trajanje baterije. Na MM mi je trajanje sa Power saving opcijom kraće nego bez nje, nije mi jasno kako (možda sam više koristio telefon odmah nakon prelaska na MM, ali mislim da sam potrošio dva ciklusa baterije sa uključenom štednjom i rezultatima za očekivati).
Evo slika potrošnje, bez Power saving opcije:
Screenshot_2016-05-17-14-50-28.pngScreenshot_2016-05-17-14-50-51.png
Izgleda da doze funkcija (ako se tako zove) poprilično dobro odrađuje posao nama kojima telefon ima duge periode mirovanja.

Kako sam podigao Holandski MM, imam problema sa konekcijom na mobilni internet. Kako mogu provjeriti je li sve u redu i ima li neka opcija da se resetuju podesavanja?
Da napomenem, m:tel BiH je u pitanju, unesena su sva podesavanja kao i prije flesovanja MM. Uradio sam i factry reset poslije flesovanja, tako da nije nista povukao od prije.

Imao sam americku verziju ovog modela...I bio sam vise nego nezadovoljan. Dakle model G900V konkretno,sa Verizon mreze. Bagovao je neverovatno,imao bezbroj aplikacija pomenute mreze,grejao se kao pegla,a bateriju je prosto jeo,pa nije mogla da mi izdrzi dan ni u ludilu. Ovo bagovanje sam resio rutovanjem i instaliranjem novog roma,konkretno CM 13,ali se to nije odrazilo na produzavanje trajanja baterije,niti na pregrevanje,pa sam morao da prodam telefon u pola cene. Imao sam vise stotina telefona,ali Samsung mi se smucio za sve pare.

Kako sam podigao Holandski MM, imam problema sa konekcijom na mobilni internet. Kako mogu provjeriti je li sve u redu i ima li neka opcija da se resetuju podesavanja?
Da napomenem, m:tel BiH je u pitanju, unesena su sva podesavanja kao i prije flesovanja MM. Uradio sam i factry reset poslije flesovanja, tako da nije nista povukao od prije.

Ako malo radi malo ne radi ne znam šta bi moglo da bude. Ako ne radi nikako pregledaj podešavanja mreže na sajtu operatera i proveri da li je u telefonu sve kako treba.

APN mi je automatski podesen i sve je u redu sa njim, pokusao sam ga i resetovati ali opet isto.
Btw, ipak uspije proci nesto podataka, sam sam uspio poslati i primiti poruku na Viberu, ali to je sve, nista vise od toga. Instagram, Chrome, Fb, nista ne ucitava.

Probaj da promeniš karticu. Stavi neki drugi broj od istog provajdera ako imaš, da potvrdiš da ti nije loša kartica problem.

Problem bio u podesavanju APN-a, rijeeno :)

Meni na S5 Plus takodje fercera 6.0 dost dobro,glatko i brze u odnosu na 5.0.Jedna od gotivnijih stvari je da nema vise cekanja kad pritines recent menu,jer otvara brzo(dosta brze nego na 5.0)Takodje mi se svidja i novi graficki interfejs,jes sareno,ali bilo je sareno i pre,ovako je malo bar ukusnije.

VIP upravo pustio neki software update od ~250mb. Sigurno nije MM zbog velicine, uprave se instalira pa ce da vidimo.

Koristiti ili ne app power saving mod za duže trajanje baterije?
Šta je vama pokazala praksa?

Koristiti. Meni stoji da sve šta ne otvorim minimum 3 dana uspava. Ne smeta mi, a vidim da mi baterija traje po dva dana. Rekord mi je pre neki dan kad sam na MM dobio cela tri dana i nekoliko sati uz oko 4 sata uključenog ekrana, dva mail naloga, surf, razgovore i malo kamere.

Nazad
Vrh Dno