Šta je novo?

Samsung Galaxy S5

Jel' ubacio jos neko na S5 Duosu onaj PC3/PD3 update? Jeste da je 5.0 samo, ali isti build kao i MM za S5, a cini mi se na PC3 da je stvarno fluidniji telefon!

Pa reko da nema nekih gluposti instaliranih za njihovu mrezu. Ovaj holandski je skroz cist rom.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Ako moze pomoc kako da ga root-ujem na 6.0.1. Pokusao sam preko TWRP kao sto sam radio na 5.0, al kad udjem u SuperSu izbaci mi poruku There is no SU binary installed, and SuperSU cannot install it. This is a Problem i jos neki tekst. Gledao sam malo po netu al da se konsultujem ovde jel se javilo nekom ovo kad je pokusao root na 6.0.1? I isto me zanima koliko kod vas traje onaj prvi logo kad se upali mob i kad izbaci Samsung Galaxy S5 (ne onaj samsung cist logo vec ono sto ide pre toga)? Posle pokusaja tog TWRP meni sada traje to 10sek, mislim da je pre trajalo dosta krace 2-3sek.

Ok to sam video nego da proverim znaci ubacim taj cf root preko odin pokrenem mob i pokrenem supersu da se ucita. Da li mogu posle da ubacim twrp 3.0.2.1 preko tog sf root? I njega isto ubacim preko odin kao sto fw ubacim, pustim da se sam resetuje i to je sve, ne moram posebno supersu da ubacim?

Nisam siguran da sam te razumeo... Kad flešuješ autoroot dobijaš rutovan telefon sa instaliranim supersu, bez promene recoveryja (koji si imao taj ostaje). Nakon toga možeš da flešuješ twrp preko odina. Mislim mogao si i pre toga, samo što telefon nekad vrati stock recovery pri bootovanju ako nemaš root.

Sent from my Nexus 5X

Pa reko da nema nekih gluposti instaliranih za njihovu mrezu. Ovaj holandski je skroz cist rom.

Koji tacno? Mislim koji operater?

Poslato sa Xperia Z2 pomoću Tapatalk-a

Skinuo sam na sammobike gde pise firmware holland, samo to. Sto se tice twrp recovery njega mozes i preko moba da instaliras, imas twrp aplikaciju na google play, ne treba ti odin.

Nevertovatno! Nijednom ne mogu da uradim flash rootovanog telefona bez neke *******cije.
Moj S5 G900F sa 5.0.xxx sa Telenora koji je bio roootovan pokrenem preko Odina flash 6.0.1 clear ROM-a za Crnu Goru sa sammobile i pljas error popijem pri kraju instalacije "Firmware Upgrade Encountered an Issue"
Kies nece da prepozna telefon.
Sad pokusavam opet install ROM-a.
Neke ideje? dok u medjuvremenu citam o ovome po netu

Stavio sam u Odinu onaj PIT fajl, kao zavrsio je install, ali nece da pokrene sistem, izbaci Tmobile pa Samsung logo i ni da mrdne.
Bice da nije ovo clean ROM za Crnu goru?

Poslednja izmena:
Da li je neko za dual SIM varijantu nasao app koji moze da toggle-uje koja je kartica 3G/4G a koja 2G? Nadjoh 2 Dual SIM Control appa (razliciti autori), i nijedan ne radi na Samsunzima :)

Jesi probao mozes li da udjes u recovery? Pa odande onda probas makar da ga wipujes?

Sent from my SM-G901F

Mozda je najbolje da vratis rom da bude fabricki, bez roota onaj telenor, i onda probas ponovo. Stavi lepo onaj holandski rom koji smo i mi probali, proverno radi. Evo koristim ga vec 5-6 dana i nemam nikakvih problema a rom je cist skroz, nije sa mreze.

Nevertovatno! Nijednom ne mogu da uradim flash rootovanog telefona bez neke *******cije.
Moj S5 G900F sa 5.0.xxx sa Telenora koji je bio roootovan pokrenem preko Odina flash 6.0.1 clear ROM-a za Crnu Goru sa sammobile i pljas error popijem pri kraju instalacije "Firmware Upgrade Encountered an Issue"
Kies nece da prepozna telefon.
Sad pokusavam opet install ROM-a.
Neke ideje? dok u medjuvremenu citam o ovome po netu

Stavio sam u Odinu onaj PIT fajl, kao zavrsio je install, ali nece da pokrene sistem, izbaci Tmobile pa Samsung logo i ni da mrdne.
Bice da nije ovo clean ROM za Crnu goru?
izvadi bateriju pa vrati i udji u download mod i onda flesni ovaj holandski sto svi koriste i to je to.

Sent from my SM-G901F

To sad hocu i da pokusam, nego download sa sammobile je ubistvo u mozak, vec 1,5h i jos nije skinulo! :mad:

Platis i ide brze ;)

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Ma znam, ali ne dam vim 10 evra za 14 dana.
Instalirao sam ovaj holandski clear ROM i opet pomislih da nece da radi, vrti onaj Samsung logo 5min, kad ono pojavi se Android frist start,ili sta vec to znaci na holandskom, nekih 274 app optimizuje.
Mozda bi se tako pokrenuo i onaj crnogorski ROM sa sammobile, ali ja vise necu da eksperimentisem.

Nadam se da ce ovaj 6.0.1 da radi lepo i da ce mi opet SoT biti 5,6h za dan

Poslednja izmena:
Vrhunski radi ovaj holandski 6.0.1 pogotovo posle onog Telenor 5.0.x koji je imao nenormalan battery drain kad je screen off. Zaboravio sam zadnjih 4,5 meseci koliko dobru bateriju ima S5, šteta što sam mu uništio lajsnu poprilično jer mi ne odgovara futrola na ovu sjajnu pozadinu koja se lepi za ruku. 6.0 radi sjajno, sve je brzo tečno, multitasking radi sjajno, skoro kao da imam S6 sad. MM je pravi naslednik Kit Kata. Nervira me za sad samo mnogo duže podizanje sistema, e kontam zašto, al ajde valjda neće biti potrebe za čestim resetom. Taman sledeće godine da uzmem S7 kad bude 300 jura, ne dam više iz principa.
Evo rezultata baterije. Kontam kad bi još ugasio sync još dosta bolje će da drži, plus ni krenuo bloatware da brišem.
09cd4e97ed228dc8f63b37fd7bd9979d.jpg
b9ccf6e58278d98808d2db7c5f18cf56.jpg

Poslednja izmena:
I ja sam prezadovoljan kako radi MM. Hteo da menjam telefon ali sad kako dobro radi izgleda da nema potrebe. :)

I sta je drugo izmenjeno inace? :D

Pa sve isto uglavnom samo sto telefon radi mnogo fluidnije. Kad sam video da recent apps odmah reaguje, odusevio se. :)

Mene je na 5.0 nerviralo koliko sporo iz kamere ulazi u galeriju direktno preko precice... Kako je na MM?

Pa kao malo brze ali moglo bi to i bolje. Steta sto ne mogu da tu promenim default galeriju sa nekom drugom.

I sta je drugo izmenjeno inace? :D
Drugačije ikonice, multitasking radi kao zmaj, mnogo fluidnije radi kroz ceo sistem, nema da koči ništa. Baterija mi drži dosta bolje. To je to za sad posle jedan dan.

Drugačije ikonice, multitasking radi kao zmaj, mnogo fluidnije radi kroz ceo sistem, nema da koči ništa. Baterija mi drži dosta bolje. To je to za sad posle jedan dan.

Znaci, tebi je na 5.0 radio odlicno, zaleteo si se da uzmes update, radio je lose i ti i dalje mislis da je bitno da fon dobija updates?:)
Inace, 5.0 je i dalje S5 Duosu (ima PD3 build, na obicnom S5 je isto PD3 najnoviji build, cisto zato pominjem), identicno izgleda, ali stvarno fluidnije radi.

Nije mi radio odlično odavno, od oktobra otprilike prošle godine.
Seckanje u korišćenju, očajna baterija, probao root ni to nije mnogo pomoglo.
Znao sam da će 6.0 uskoro i hteo sam da čujem ovde mišljenja, a svi su rekli da radi odlično pa sam umesto starije verzije 5.0.x stavio ovaj 6.0.1 i za sad sam zadovoljan.
Nisam pre ni znao šta radi ponekad Šljamsung sa updateima, uništava bateriju, kameru kako bi nas naterao da uzimamo novije modele. Sad ne diram ništa, nikakav update.

Nazad
Vrh Dno