E stvarno su cigani ovi iz Samsung-a
S5 je po mom misljenju daleko najbolji Galaxy S koji je ikada izasao. Minimalizovan TouchWiz, daleko manje opterecenja od recimo S4 koji su nagomilali svime i svacime, dok su S6 i S7 u stvari S5 na steroidima kada se pogleda razvoj Snapdragon chipseta i mogucnosti telefona. 4GB ram je overkill, isto kao i sve preko fullHD rezolucije i ja kao korisnik koji ima mogucnost da kupi nesto bolje ne bih nikada prelazio na jaci S od S5ice, bez obzira na cinjenicu da oba S6 i S7 imaju metal-staklo poboljsane u odnosu na plasticni izgled S5ice - sto se mene tice manje potrosnih materijala na S5, sledeca dva modela dusu dalo za grebanje. eventualno mi je fokus na Huawei-jevom Nexus uredjaju koji em svi hvale em zaista izgleda preterano.
Ono sto je mene kupilo kod S5 je fantastican dizajn metalnog rama i lezanje u ruci, telefon je po pitanju izdrzljivosti odnosno umanjene mogucnosti loma daleko ispred svih ostalih S modela. Meni "rupicasta plastika" naravno nije lepsa od metalnog kucista ali meni licno 10 puta funikcionalnija jer nema sanse da telefon ispadne. A ram je fenomenalan zapravo jedini do sada metalni ram koji sluzi da zastiti telefon. Mnogo ljudi sa S5 modelom ima iskrivljenu lajsnu a to mesto gde se iskrivila je zapravo mesto gde je preuzela shock od udarca i sacuvala telefon citavim, zivim i zdravim.
Ono sto me izluduje je sto je lajsna prefarbana. Isti djavo kao i na S3/S4 i za sve nas koji bacamo hejt na silikonske futrole i slicno (imam staklo preko stakla) osudjeni smo na krljavu lasjnu koja kad krene da se ljusti nema zaustavljanja. Moja je pocela, 1mm i sve deluje kao da ce da popuca komplet.
U slucaju da neko ima ideju da ga zameni, prvo sto treba da ga kupite naruceno ili negde preko jer ne verujem da ga kod nas ima kao pojedinacni deo za kupovinu a drugo sto je malo potezi zadatak (odlepljivanje ekrana je portebno)
https://www.ifixit.com/Guide/Samsung+Galaxy+S5+Midframe+Replacement/25478