Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Кад - тад свака тема о мобилним телефонима крене овим смером :
Screenshot_20230918_081215_GSMArena.jpg

Ja sam pre nepunih mesec dana prodao IP13PM i kupio fold4 , mogao i fold5 ali odlučih ovaj uzeti .
IP bolja baterija - autonomija , bolji softwer , bolja kamera - softwerski super odradjena
Samsung jeftiniji , bolji sistem za rad , bolji ekran
Svake godine sa jednog na drugi sistem predjem
Pre IP13PM imao S22U koji ne moze da se poredi sa S23U exy < snap

Бусају се са 2500 nit - а, нигде не помињу pwm dimming што имплицира да нису ништа ни мењали...

Црна, Сива, Љубичаста, Жута... На шта ли ће то личити...

Verujem da žuti ne može biti lep nema šanse

Ako ljubicasta bude kao na ip 14p bice odlicno, perverzija boja.

S6 Gold, за мене и дан данас непревазиђена боја а и телефон.
Љубичаста кажу да ће бити као на малом S21, мада ће завршни део бити од титанијума као на јабуци па нико не може да предвиди на шта ће то личити. Мене је лично највише одбијало од промене телефона изглед и монотоност новијих уређаја, технолошких помака има(иако нису револуционарни), али ако нема тај Вау ефекат који нови уређај мора да има(бар код мене) џабе све.

snapdragon_4-min.png

4nm TSMC

Gen 3 CPU is 30% faster and 20% more efficient than Gen 2.
The GPU inside the Snapdragon 8 Gen 3 is 25% faster, 25% more power efficient, and brings 40% better Ray Tracing.
Audiophiles will be glad to know that the new chip can deliver 24-bit 96 kHz lossless music over Bluetooth.

SD3.png

Snapdragon 8 gen 3 Mobile Platform Product Brief

Poslednja izmena:
In Antutu benchmark, the Snapdragon 8 Gen 3 achieved a record-breaking score of 2,139,281, as it is the first chipset officially launched to cross the 2 million mark in Antutu benchmark.
Snapdragon-8-Gen-3-Antutu-1-1536x804.jpg

Moving onto other benchmarks, the Snapdragon 8 Gen 3 SoC scored in Geekbench 6 with a multi-core score of 7501 and a single-core score of 2329.
Snapdragon-8-Gen-3-Geekbench-6-1-1536x809.jpg

Snapdragon 8 Gen 3 Achieves 200% Better Performance than Snapdragon 8 Gen 1, in Antutu

Koliko hvaljenje brojevima.

Krenuće da rade mining kako su počeli :D. Nije da sam lud za brojevima, ali bateriju moraju da "sačuvaju" nekako sa ovakvim pojačanjima. Pitanje je samo kako to sada sve upakovati, a da nešto ne trpi.

Sva ta snaga treba za generisanje AI kao i za VR koji je apple odlucio da digne na visi nivo, i od 2024 ce se zauzeti daleko vise za taj segment i gaming kroz njega.

Pri objavi novog SD8 Gen3, Qualcomm je izostavio Samsung...
Naveli su ASUS, Honor, iQOO, MEIZU, NIO, Nubia, OnePlus, OPPO, realme, Redmi, RedMagic, Sony, vivo, Xiaomi, and ZTE.

Pri objavi novog SD8 Gen3, Qualcomm je izostavio Samsung...
Naveli su ASUS, Honor, iQOO, MEIZU, NIO, Nubia, OnePlus, OPPO, realme, Redmi, RedMagic, Sony, vivo, Xiaomi, and ZTE.

Koliko se sećam i prošle godine kad su objavili sd8 gen 2, nisu navodili Samsung u reklami, pa smo na kraju dobili sd8 gen 2 for Galaxy

Bice nesto posebno samo za samsung, kao prosle godine. Mada dobar je i exynos, ide hladnije vreme, taman da bude toplo rukama. 😁

Boze daj mi snage da izdrzim🤣🤣🤣.

Koliko se sećam i prošle godine kad su objavili sd8 gen 2, nisu navodili Samsung u reklami, pa smo na kraju dobili sd8 gen 2 for Galaxy
I meni se čini, moglo bi biti tako.

Mozda su popravili exynos. Imali su vremena
Imali su 10 godina vremena pa nisu ga napravili.
Samo vrhunski čip dolazi u obzir za telefon od 1500e, nema mesta za kompromise u tom cenovnom razredu.
Što je najgore, ponavljam se jer sam već pričao o tome, nailazio sam kako EXY2100 u s21ultrama rade potpuno drugačije. Jedan hladan, baterija super, drugi užas, treći između...zato i imamo različita iskustva, nedopustivo.

Meni se recimo nije grejao previse na S21 plus osim u igricama. U PUBG je znao da bude vreo, ali sam generalno bio zadovoljan.

2100 je bio relativno dobar chipset. Exynos je uvek kuburio sa potrosnjom i padom performansi nakon sto krene da se greje. Ako posle toliko godina nece da poprave to, jer mi je neshvatljivo da ne mozes nesto sto si ti pravio od 0 da sredis i resis probleme, onda bolje i da ga nema vise.

Slažem se, ali problem je koliko je to Samsungu isplativo da im neko svake godine pravi special edition for Samsung :). Neće oni da pucaju pare ako mogu da uvale Exynos ljudima koji ne prave razliku, a kao što znamo neko kupi uređaj i sve ostavi by default, i ne pipne ništa ali eto, uzeo je Samsung flagship.

Vrh Dno