Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Twitter.png

Драго ми је што није потпуно раван екран. Ово већ делује дипломатски решено, није скроз раван па неће бити безели као на телефонима од пре 7 година, а ни претерано закривљен што може негативно утицати на коришћење што оловке што генерално додира...

Samsung vec par godina nema posteno zakrivljeni ekran. Od Note devetke pa na dalje, svaki sledeci je bio sve manje i manje zakrivljen. Secam se devetke kako sam ga u mraku vrteo i odusevljavao se kako je zakrivljen i kako se slika pomera i nestaje u ivici, kao da je pokretna traka.
Posle note 10, s22u, s23u sad, sve manje i manje. Ako izbliza pogledate s23u, ekran je pola milimetra zakrivljen, zakrivljen je bezel i ono crnilo oko ekrana. Tako da s24u nece nista manje biti zakrivljen od s23u.

Neka ih, neka se vrate na ravan ekran ali neka telefon i dalje dobija Snap i ja sam zadovoljan. Em što je lakše za zaštitna stakla, em što će cena prilikom oštećenja sigurno biti manja, a zamena lakša. Stoji to da očekujemo od premium uređaja sve, ali ne idu oni džabe na smanjivanje tog zakrivljenja, znaju zašto to rade, osim ako se ne sprovode neki eksperimenti za neke sledeće serije, pa je jedna uvek zamorče.

Meni se cini da ce biti kao sa satovima, prvo rotirajuci bezel (zakrivljeni ekran), pa onda kao Pro verzija bez bezela (ravan ekran), pa dogodine ponovo rotirajuci :D
Ne znam zasto ne bude kao ranije, s24 ultra i s24ultra edge, pa neka kupi svako ko sta hoce.

Ako sa cenama budu sledili Apple 😳 ... gledam u Yettel-u : iPhone Pro Max 1TB cena uređaja 319.560 din. + mesečna pretplata 2.540 din. (Ili može na 24 rate po 15.864 din. Mesečno ) 😀👏
Nadam se da Samsung S24 Ultra neće biti preko 250.000 din. 🥹🤓😳

A isti taj u A1 240.000 din. Yettel je preskup sa telefonima.

Mozda i najbesmisleniji prelazak ikada, sa S23U na S24U.

Tu sam, tu sam :D. Videćemo (svaki put to kažem :D). Za sada S23 Ultra ne pokazuje znake slabosti. Jedino ako doplata bude razumna ili neki dobar pre-order poklon, mada mislim da će ponovo biti verovatno memorija u pitanju. I naravno, najbitnije, da li će ići i kod nas Snap.

Bolje da bude Mediatek nego Exynos. Dotle su došli :D

U mom slučaju nikada, a verujem da može da se nađe poneka situacija :).

Ja sam iph 11 pm prodao za 590, dodao jos 250e i uzeo s23u :D al je iph bio star 3god, a sad osecam da ce ovaj s23 da padne tolko za pola godine :D
Po svemu do sad, verv ce exynos da nam koknu :D

Onda će teško ići prodaja :D.

Čitam upravo Pixel 8 i budući Google uteđaji dobijaće narednih sedam godina Android nadogradnji , do 2030 ( do Androida 20 😳 ) . Da li će Samsung naći odgovor za ovo 🤔 .

Čitam upravo Pixel 8 i budući Google uteđaji dobijaće narednih sedam godina Android nadogradnji , do 2030 ( do Androida 20 😳 ) . Da li će Samsung naći odgovor za ovo 🤔 .
Pitanje da li će to ispoštovati. Google je znao već da ugasi ili ti napusti projekte koje su obećali. 7 godina deluje nerealno.
Edit:
A sa druge strane, android nadogradnje su postale kao redovne zakrpe, nisu više tolike promene pogotovo na zahtevnost sistema. Po meni je ovo sve isto posle nekog tamo android 9 ili 10. Poneka nova stvar ali sitno je to sve za tolike godine nadogradnji.

Ili to ili grade poverenje kod kupaca. Nešto što je pošlo za rukom samo appleu u ovoj industriji.

^ ... izgleda tako , ali dobro ima tu i proizvođača koji su veoma inovativni (morao sam 😁 , malo šale) ...

Screenshot_20231004_181415_Facebook.jpg

Ide tema u off, ali te priča 7 godina su samo mazanje očiju. Realno koliko ljudi znate da koristi isti telefon duže od 3-4godine. Posle druge godine većina promeni iz dosade, a ne što mora. Koja će biti isplativost koristiti prastari telefon kome ćeš morati u tom periodu bar 2x da menjas bateriju, kada će tada neki iz srednje klase da bude bolji u svemu od tog starog uređaja. Po meni totalna besmislica.

Ja ih znam solidan broj, ne menja se svima telefon na 2, 3 godine.

... evo moja supruga ima S21fe godinu ipo (bez reseta sa bezbroj ažuriranja 😁 sa sve 60hz korišćenjem) , njoj super i ne pada joj na pamet da menja nešto , moja rođaka ovih dana promenila iPhone 11 za 14 posle tri godine korišćenja ... lično verujem da će veoma mali procenat ljudi ubuduće menjati uređaj svake godine .

Nazad
Vrh Dno