Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Они рекоше да Егзинос ове тј следеће године иде само у S24 и S24+ док у S24U иде као и ове године SD for Galaxy(што му дође као нека + верзија SD Gen 3).

70% brži CPU...zima dolazi!

Poznajem više ljudi koji će pre kupiti iPhone nego Samsung Ultru sa Exynos, inače jedan od najvećih promašaja u istoriji mobilne industrije.
Koga Exy opeče, ali bukvalno... 😂

Мислим да се после појављивање неколико информација о S24U са SD8 Gen 3 за све регионе ово већ може узети као истина, оно што не радује да сад наводе како ће бити тих SoC у 3nm и 4nm што обећава потенцијалне проблеме...

Pa sad...može da se tumači na razne načine jer:

"Samsung Galaxy S24 Ultra will use a Snapdragon 8 Gen 3 chipset exclusively, regardless of the region it's selling in." Naš region je uvek išao uz pesmu samo za Exynos: bila mi je jedna topla zima :).

Znam da ovo nije tema, ali me zanima da li će početkom naredne godine, pored S24, izaći i Galaxy Buds3 Pro?

Galaxy S24 Ultra with Snapdragon 8 Gen 3 is 34% faster than Galaxy S23 Ultra.

New benchmark confirms that the Galaxy S24 Ultra will be powered by the Snapdragon 8 Gen 3 chipset even in Europe, even if the base and Plus models in the same region won't enjoy this exclusivity and will sport the Exynos 2400 chip instead.

The Galaxy S24 series could be launched in January 2024, according to some reports. The Galaxy Unpacked 2024 event is expected to be held in San Francisco, USA

Poslednja izmena:

ali zelim da preskocim s24u. zasto ovo rade? :D

Da bi ja, ti i vecina presla na s24u 😁
Bas hoce da ukrste koplja sa a17pro u vezi grafike.
Samo da je ekran ravan kao na pixel 8 pro, ovako opet mora da se uzima whitestone.

Izgleda da ću i ja preci na Samsung ponovo posto apple ne nudi ništa novo. Za S23U nemam loše reci, ako nastave tim putem biće odlično.
Ne znam, lomim se jer mi ističe ugovor, ali sam stvarno prezadovoljan sa s23u.
Grafika mi apsolutno nije bitna tako da i da povećaju za 100% performanse, meni ne znači jer ne igram ništa.

Da fali kamera između 3x i 10x fali, ali da ubace 5x a izbace 10x, ne znam. A znači mi 10x, realno koristim obe zum kamere više nego glavnu.
Plus ravan ekran 😤

Elem, videćemo kad izađe šta ću tad da mislim 🤣

^ ma idem na S24U bez problema, posebno što će imati snapdragon. Glupo mi da idem na S23U kad će brzo i S24U.

^ Šta je onda pametnije uraditi? Odmah uzeti S23U ili čekati S24U? Malo mi je dosadio iphone.

Dosadio kad sve radi :)

Uzmem od drugara malo S23, procackam par sati i to mi je dosta, cisto da vidim nesto drugacije i vratim se na iP.

^ upravo to. Odradim update i šta onda 😀. Više zbog promene da kažemo ambijenta(softver)

^ Šta je onda pametnije uraditi? Odmah uzeti S23U ili čekati S24U? Malo mi je dosadio iphone.
Odmah uzeti S23U, vidim da je na kp već moguće naći nove 256gb za 850e. I onda kad u Januaru izađe 24U, iskuliraš još mesec-dva, i za to vreme će mnogo više da padne cena novim 24U nego što ćeš ti izgubiti na tih 850e (tipa prodaćeš ga za ~700e...možda i meni za manje)...a 24u ćeš da platiš 1100 (i manje) umesto 1400+ u startu 😉 S23U ti svejedno neće dosaditi za 3m nema šanse (računam da ga sad kupiš pa do izlaza 24).

^ upravo to. Odradim update i šta onda 😀. Više zbog promene da kažemo ambijenta(softver)
Bilo bi dobro da vi sto skacete sa iOS-a na Android i obrnuto, da napravite novu temu, da vidimo u detalje vase stavove o vrlinama i manama doticnih OS-ova. 😁 Ja sam honorarno/sa strane zaradio 1000e i sad gledam koji telefon da uzmem, da se pocastim oko praznika. 😅 I stalno razmisljam, da li preci na iOS ili ne... Tu je i PWM, neki ekrani mi ne odgovaraju... S23U ima prihvatljivu cenu, ali za ekran nisam siguran da bi mi odgovarao, takodje ne svidja mi se zakrivljenost (teze je naci odgovarajucu zastitu). 14 Pro Max ma za 1000e neotpakovan, super je hardverski, ali gledam brata koji ga je kupio, jos mu nije legao iOS, stavise, kaze da mu je MIUI po nekim pitanjima bio dosta jednostavniji.😅
Sto se tice kupovine S24U, uvek treba imati u vidu da Samsungu cena vremenom dosta padne, pa se cekanje obicno isplati, umesto da se kupi odmah po izlasku.

^ meni svejedno koji OS koristim. Godinama sam navikao na oba, jedan i drugi imaju prednosti i mane. Meni lično je svejedno ali opet ima ljudi koji jednostavno moraju android zbog posla. Ja pređem sa jednog na drugi čisto iz dosade ambijenta. Ne bih da diskutujem oko kamera posto će odmah nastati ludnica sa postovima, što se tiče ekrana lepša je preglednost na Samsungu. Vidljivost po danu odlična kod oba. Oko zaštite jednostavnije kod iphone. Po meni fluidniji iphone, baterija odlična kod oba. Stabilnost sistema bolja kod iphone. Ovo je moje mišljenje, kod nekog drugog člana je možda drugačije. Govorim iz iskustva pošto sam imao S23U i trenutno 14PM.

Nazad
Vrh Dno