Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Sta smo sve procitali za iph 15, te ultra umesto promax te kabli u boji itd ... veeujem da ce i ovo da bude tako :D

Mišljenje je da samsung kako vreme prolazi ide unazad umesto unapred!...ekran na s21 ultra je bio super, tek blago zaobljen ali odličan za sve koji koriste gestures. Još ako i bezeli budu deblji, kamera 5x umesto 10x, ja evo stvarno ne vidim šta treba da ubace u ovaj telefon pa da me nateraju da ga kupim pre s23 ultra (pa čak i pomenutog s21 ultra - snap). Greota što unazadiše huawei.

Zar to ne bi mogli biti Ultra i Fold modeli Ksiaomija? U cemu to Samsung-ovi flagship modeli toliko drasticno odskacu od flagship modela drugih proizvodjaca?
Mislio sam da je narod odavno prerastao ovu vrstu polemike, kad ono medjutim. :rolleyes:
Znači misliš da Xiaomi 13 Pro može da se uhvati u koštac sa S23U i iPhone 14 Pro Max? Xiaomi nije imao ove godine Ultru u Evropi.

^ Pod predpostavkom da je imao, u kom smislu ne bi mogao?
To o cemu ti verovatno razmisljas mogle bi biti neke licne preferencije tipa: "S23U ima olovcicu pa je time povecana korisnicka produktivnost, OneUI bolji od MIUI". Ili, iP14PM ima bolju video stabilizaciju i fotke su nekako "prirodnije", Dynamic Island je genijalan izum" i slicno. To su sve klinacki fazoni na koje ozbiljniji korisnici, nadam se, vise ne obracaju paznju.
Niti branim Xiaomi, niti ga posedujem, samo pokusavam biti realan.

Ne znam koja im je fora sa s24u.
Umesto da ubace jos jednu kameru koja ce premostiti rupu izmedju x3 i x10, oni izbacuju x10...
Jedino ako i tu stave 5x 200mpx sa ne znam kolikim otvorom blende pa da moze lepo da se kropuje bez gubitka, ali opet nije to to, krop je krop, ne moze da imitira fokalnu distancu.
I ravan ekran, fuj.
Cekam vec koliko godina da Samsung izbaci neki waterfall dizajn kao sto je imao Mate 30 pro, kad ono piša.
Mislim, ok, ravan ekran ima nekih svojih prednosti, ali onda nek naprave kao ranije, s7 i s7 edge, pa biraj koji ces.
Nista ne moze da se meri po dizajnu i osecaju sa zakrivljenim ekranom.

Takođe volim zaobljen ekran, nekako mi deluje više premium, a i gestures je lakše koristiti.

ozbiljniji korisnici
Pod ozbiljnim korisnicima mislimo na ljude koji hoce stabilnost i ne interesuje ih jel punjenje 20w ili 200w i da li ima 182452 tema za telefon ili da li ima 60 ili 120hz dispej?

Čudi me da ne poguraju izlazak S24 za početak/sredinu decembra, pred Božić, tada svuda vlada manija kupovanja i verovatno bi imali rekordnu prodaju.

Mene raduju 2 stvari kod S24 serije: M13 ekrani (naspram M11 u S22 i S23), nadam se da ce imati mnogo veci PWM, zbog istog se ne usudim sad da kupim S23u, kad mi je cena prihvatljiva (840e kod "mog" prodavca). Druga stavka: ravan ekran umesto zakrivljenog, nisam ljubitelj zakrivljenih ekrana iako sam ih koristio skoro 2 godine.
Mana S24 serije: Exynos u S24+, tako da ce izgleda racionalan izbor biti samo Ultra sa 8gen3, eventualno vanila S24, ko preferira male telefone.

Dobra stvar kod s24u ce biti ako bude imao samo snap, uz to i ravan ekran, bombona 😁
Da se ne ceka whitestone i daje skoro 80e na zastitno staklo.

Bolje bi im bilo da ne stavljaju ravan ekran ako hoće moje pare 😁

Meni potpuno isto, samo mi treba snap 😂😂 makar i ovaj gen2....
SLm se, gen3 naravno, al svakako necu da ga kupim :D jedino ako prodam za dobre pare ovu s23u😂

Samsung-Galaxy-S24-5K1-scaled.jpg

Galaxy-S24-5K3-scaled.jpg

Poslednja izmena:
A54 "ti li si" ? 😅
Sa ovim specs nemam nikakvu zamerku na izgled, napokon i "mali" model da bude odlican, ali ako ultra stvarni bude imala ravan ekran bice pravi bum na trzistu, bez obzira sto volim zakrivljene ekrane.

Ја сам рекао кроз шалу да Apple постаје Samsung и обрнуто, кад оно Samsung прелази на равне екране и рам, а јабука на закривљене...🤷

Sve je ovo lepo, ali 79mm sa ravnim ekranom, pa nismo svi 2m visoki sa šakama kao košarkaši. Mene samo to nervira što svi novi su toliko otišli u širinu i sve preko 74-5mm je baš neprijatno za korišćenje jednom rukom.

Imas Sony daljinski sa 71mm sirine i 165 visine :D

gsmarena_039.jpg

1-1536x864.jpg

3-1536x864.jpg

Galaxy-S24-Ultra-5K1-scaled.jpg

Galaxy-S24-Ultra-5K4-scaled.jpg

Poslednja izmena:
Samo da ostane Plus na ovim dimenzijama i top telefonče. Mada bih voleo da su im kamere iste na Plus i na Ultri a obična S24 da ima najbolju cenu ali malo slabije specifikacije od ostala dva, pritom da ostave isti soc. Ova S24 serija može biti još bolja od S23 ali teško...ostavice to oni za S25. 😅

2.8D displej.

Nazad
Vrh Dno