Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Kvalitet diskusija na forumu je baš opao, samo stakla/maske i hejtovanja u krug :D

Već više meseci se zna da će S24 Ultra koristiti Snapdragon 8 Gen 3, a manji modeli Exynos!
To ni Samsung ne krije :)

"accelerated by the Qualcomm AI Engine"

Poslednja izmena:
Da su sigurni u taj Exynos stavili bi ga i u Ultru. Ovako nastavljaju tradiciju, svaka parna serija za preskakanje (s24 i plus barem).

Nije problem da bude i exy ali barem da je odličan kao kao snap jer mi kao krajnji korisnici ispadnemo magarci.

Videli ljudi da je prodaja ista bez obzira da li je exy ili snap. Pa trpaj svoje zbog profita. Što je i logično.

^ to si u pravu, zato ja od N10+ nisam prešao na Samsung do S23U. Oni koji poznaju zaobilaze a nije ih malo u celom svetu.

Kvalitet diskusija na forumu je baš opao, samo stakla/maske i hejtovanja u krug :D

Već više meseci se zna da će S24 Ultra koristiti Snapdragon 8 Gen 3, a manji modeli Exynos!
To ni Samsung ne krije :)

Nista im nazalost vise ne verujem dok ne uzmem telefon u ruke i ne isprobam.
Dosta mi je vise promo materijala i obradjenih fotografija i benchmark testova.

Ne znam da li zvanično rečeno nešto o podeli procesora po regijama, ali po dosadašnjim iskustvima i u top model je išao njihov procesor.

Jedini exynos koji je bio dobar je 2100, meni je on odlicno radio. Ultra bice dobra kupovina sigurno, ali iskreno kad sam bio presao na 14p, video sam da su neke stvari nedostizne za samsung.

Animacije, bolje fotografije (zum ne racunam, posto ga nisam mnogo koristio), video neuporedivo bolji. Lepsi rad sistema, baterija na mob. podacima mnogo bolja. Za pocetak sasvim dovoljno, ali plus za samsung sto radi dobro sa win 11, gde je apple los.
Treba samsung da napravi da bude "mali" s24 sa specifikacijama kao ultra.

Meni smeta sto na samsung nema ona kartica "favourites" u app za pozive...

^ kako nema. Odeš na kontakt u imeniku, stisneš na kontakt, info i dole u levom uglu imaš zvezdu ili favorite. Kad otvoriš Phone za pozive odeš na kontakte na samom početku su favoriti

Na jabuci su odma prva kartica posebno izdvojeni, nisu onako svi konakti-znas vec, oovamo mi je to nekako pfff , nije lepo 😂 al dobro navikne se

Animacije, bolje fotografije (zum ne racunam, posto ga nisam mnogo koristio), video neuporedivo bolji. Lepsi rad sistema, baterija na mob. podacima mnogo bolja. Za pocetak sasvim dovoljno, ali plus za samsung sto radi dobro sa win 11, gde je apple los.
Treba samsung da napravi da bude "mali" s24 sa specifikacijama kao ultra.

Sta god pricali, Exynos je odlican procesor, ali je SD za nijansu bolji. Da su S23 izbacili sa Exy umesto SD, posle 2 godine se vise ne bi ni polemisalo, a vecina ljudi se ne bi ni secala.

@alan97
Druze, ja se secam 2018. kad mi S9+ nije mogao potrajati ni do kraja radnog vremena, sa 2 sim kartice na 4G... Od tada Exynos nije usao u moju kucu, niti ce u dogledno vreme. 🙂 Najgore bacenih 650e na potrosacku elektroniku u mom zivotu, a namenjao sam se racunara jos od Pentiuma 2 i telefona od Sony Ericson modela...

Ja sa S22 Ultra exynos bez problema imam 6h sot, i to 2 sim kartice od toga je jedna na 5G (najviše srče bateriju), druga 4G.

120 Hz i rezolucija WQHD+ (3088x1440)
NFC, Sync i lokacija uvek uključeni + sve oko olovčice uključeno osim Air view opcije.

Igrice ne igram na telefonu!

Poslednja izmena:
@Stock
Ja sa pomenutim S9+ sam neretko imao <3h SOT, doduse na tom mestu signal je bio jako slab, ali posle sa S10lite (Snapdragon) sam imao preko 6h SOT.

S21+ Exynos je meni fino drzao bateriju, nista slabije od trenutnog S23. Nije mi se preterano grejao osim u zahtevnim igricama (PUBG i COD)

Pri objavi novog SD8 Gen3, Qualcomm je izostavio Samsung...
Naveli su ASUS, Honor, iQOO, MEIZU, NIO, Nubia, OnePlus, OPPO, realme, Redmi, RedMagic, Sony, vivo, Xiaomi, and ZTE.

Prilozi

• Screenshot_20231028_153358_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20231028_153358_Samsung Internet.jpg
    81.3 KB · Pregleda: 52
gsmarena_002.jpg

Valjda ce bar modem da naprave kako treba. Exynos sa dve kartice i losim signalom samo topi procente baterije.

Малопре видех информацију да Snapdragon и Samsung раде на дигиталном увећању новог 200mp сензора који кроповањем даје одличне резултате. Тако да избацивање 10х оптичког сензора изгледа постаје реалност. Не свиђа ми се то, али ми се свиђа што ће нови телефото сензори бити већи што ће доносити боље резултате у лошијим светлосним условима. Остаје да се види колико ће патити квалитет тих "далекометних" фотографија са 10х...

Samo neka ostane 25W punjenje, ne treba nam ništa više od novotarija.

Da su nam telefoni kao na rednderima ja bih bio presrećan dizajnom. Ekrani bez ivica, pa još ravni, ovaj malo kockastiji oblik, milina.

Nazad
Vrh Dno