Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Добио сам на службеном путу у САД од фирме нови S23 8/256, SIM free.
Телефон има један слот за SIM картицу.
Пошто имам две Јебтел картице, приватну сам пребацио у eSIM, а службену убацио физичку. У SIM менаџеру имам да одаберем која ми је примарна картица и то је то, нема контроле да ли да, на пример, пре сваког позива пита којом картицом желим да позовем, који број да буде примарни за интернет, који за поруке.
Знам да има неких заобилазних решења, типа да у именику на нивоу контакта подесиш којим бројем ћеш га увек звати, али ме чуди да ово наведено недостаје. Имао сам једно време A32 са две картице и ова подешавања су постојала у SIM менаџеру. Мало ми је глупаво да је телефон осакаћен, у смислу да не можеш лако да подесиш коју картицу желиш да користиш само за мобилне податке.

Друга ствар која ме интересује је да ли постоји начин да на једном телефону користиш Јебтел апликацију за два различита броја.
Видео сам да изгледа сваки број мораш да региструје са различитом мејл адресом, али то ћу преживети већ. Да морам да користим два телефона за исту апликацију са два броја... Ако је и од Јебтела, много је.
Што се OTA закрпа тиче, имам само октобарско ажурирање и Андроид 13.
Ima to što tražiš. Ja imam jedan sim i jedan esim. Kod izbora kartice za poziv moze da se podesi da uvek pita sa koje kartice da ide poziv.

Ima to što tražiš. Ja imam jedan sim i jedan esim. Kod izbora kartice za poziv moze da se podesi da uvek pita sa koje kartice da ide poziv.
Био бих врло захвалан ако би навео назив опције или како да дођем до ње. Читав живот показујем и објашњавам технику и техничке процесе људима, што професионално, што приватно, али ово не успевам да пронађем никако.

Prilozi

• Screen_Recording_20231121_175139_Call settings.mp4
    624.1 KB
Био бих врло захвалан ако би навео назив опције или како да дођем до ње. Читав живот показујем и објашњавам технику и техничке процесе људима, што професионално, што приватно, али ово не успевам да пронађем никако.
1000002560.jpg

Čudi me da na s23 ne mozes tako podesiti karticu , kada sam na S22U to mogo sve ispodesavati
Pogledaj ponovo u sim menageru

Klikom na ovo u brojcaniku gde je strelica prebacujes koju karticu koristis, ili na drugoj slici u kontaktima zadrzavanjem na slusalicu dobijas izbor sa koje ces kartice da zoves. Ali i kod mene ima da se podesi da uvek pita.

Prilozi

• Screenshot_20231121_203542_Phone.jpg
    Screenshot_20231121_203542_Phone.jpg
    37.3 KB · Pregleda: 102
  • Screenshot_20231121_203611_Phone.jpg
    Screenshot_20231121_203611_Phone.jpg
    10.4 KB · Pregleda: 64
Код мене нема "Ask always" опције, види се у снимку приложеном из моју претходну поруку.
Више од овога за позиве (јер има заобилазног решења) ме занима постоји ли начин да се одреди само једна картица за мобилне податке (она која треба да буде секундарна за све остало). На A32 може, лако.

Код мене нема "Ask always" опције, види се у снимку приложеном из моју претходну поруку.
Више од овога за позиве (јер има заобилазног решења) ме занима постоји ли начин да се одреди само једна картица за мобилне податке (она која треба да буде секундарна за све остало). На A32 може, лако.
Ни код мене нема "Ask always" опције. Канадска верзија с23

Ни код мене нема "Ask always" опције. Канадска верзија с23
Морали су Амери нешто да увале, ***.
Стиже ми сада A14, па се надам да ће се појавити бар нешто од овог шта ми фали.

Mozda samo kod Dual SIM modela + eSIM, postoji opcija "ask always".🤔

Nema toga na Usa telefonima i sličnim koji nemaju opcije za dve fizičke kartice koliko znam (bar kada je samsung u pitanju)

Морали су Амери нешто да увале, ***.
Стиже ми сада A14, па се надам да ће се појавити бар нешто од овог шта ми фали.
A da li imas kad povuces ovaj panel na dole te opcije?
Imam da izaberem koju sim za pozive poruke i podatke
1000002331.jpg

Verv sto kaze kolega iznad, da za te modele nema ove opcije...bzv malo, msm sve je skoro pa isto osim tog fizickog dodatnog slota...to je njihova glupa podela po modelima...sad je cak i dobro, znam kad je imao i exynos za nas, pa milion modela i brojeva...i svi u razlicito vreme dobijaju apdejtove, dok kod apl jes da ima isto 4-5modela al svi u sekundu dobijaju isti apdejt i msm da svi imaju iste opcije i mogucnosti(nevitno da l imao 2fizicka ili samo esim)

Nemam cak ni to da biram :(

Prilozi

• Screenshot_20231121_230209_One UI Home.jpg
    Screenshot_20231121_230209_One UI Home.jpg
    72.8 KB · Pregleda: 113
Jeste probali sa nekim dialerom koji podrzava rad sa 2 sima?

Jeste probali sa nekim dialerom koji podrzava rad sa 2 sima?
Због Самсунг дајлера делимично сам се и вратио на Самсунг.
Решићу проблем логички, тако што ћу службени број да поставим као примарни, а цео именик и сваки нови контакт да поставим да користи мој приватни број (уз изузетак групе са службеним контактима у именику).
Тако ћу имати мобилне податке са службеног броја, а остаће ми превлачење лево-десно из именика, листе позива и листе порука за позиве и поруке уз коришћење приватног броја за цео именик.

Stigao i meni oneui 6.0 danas na ultri..
Kakav je? Ima li nekih većih bagova? Baterija ok?

Због Самсунг дајлера делимично сам се и вратио на Самсунг.
Решићу проблем логички, тако што ћу службени број да поставим као примарни, а цео именик и сваки нови контакт да поставим да користи мој приватни број (уз изузетак групе са службеним контактима у именику).
Тако ћу имати мобилне податке са службеног броја, а остаће ми превлачење лево-десно из именика, листе позива и листе порука за позиве и поруке уз коришћење приватног броја за цео именик.

True Phone....toliko se navikao na njega da nema sanse da se vratim na stock
Takođe True Phone. Bolji je od Samsungove app u svakom pogledu.
Šteta što su ga skinuli sa Stora.

Znam da nekad servisi neće da se bave telefonima koji nisu za EU tržište, pa pretpostavljam do to može biti i najveći problem u slučaju da zatreba
Da odgovorim sam sebi na ovo a možda će nekome i značiti. Imao sam ok ponudu za Ultru ali za azijsko tržište. Zanimalo me da li u slučaju kvara mogu da ga uz plaćanje popravim u ovlašćenom servisu i odgovor je ne. Pro mobi popravlja isključivo za srpsko tržište, eventualno za neke evropske zemlje ako mogu da nabave delove. Eto čisto kao info ako se neko dvoumi kao ja što sam zamalo uzeo zbog niže cene a mogu da ga servisiram u Pekingu

Poslednja izmena:
Хвала за инфо, ја сам узео преко мађара, човек ми је дао гаранцију годину дана, али је у Новом Саду, тако да и ако ми се нешто поквари, вероватно бих носио у ПроМоби и платио.

Pa po rečima ProMobija, ako je za EU tržište a imaju delove popravili bi. Ali za Aziju, USA, Emirate....ne popravljaju sigurno. Nisam baš voljan da dam 1000 evra i da se uzdam samo u sreću da se ništa neće desiti. Makar mi ispao telefon i hoću da promenim ekran...

Mozea ti i u ProMobi-ju da uzmes, cena je 193.000 rsd za 12gb model.

Ja sam svoj 12gb platio 850e sto je upola manje, i da crkne skroz, da uzmem jos jedan na nuli sam. Pa sad kome je kakva racunica. Ceo zivot uzimam kod madjara i ni jedan mi nije crkao, razne marke, jednom sam uzeo u mts i crklo je sve sto je moglo da crkne na njemu, do duse nije bio flegship.

Pa, odluka je na tebi, kao i na svima nama.

Edit: telefoni jesu isti fizicki, ne razlikuju se kao prosle generacije, tako da me ne bi cudilo da vode svoju politiku da bi prodali svoj telefon i uzimali debeli kajmak.

Nazad
Vrh Dno