Добио сам на службеном путу у САД од фирме нови S23 8/256, SIM free.
Телефон има један слот за SIM картицу.
Пошто имам две Јебтел картице, приватну сам пребацио у eSIM, а службену убацио физичку. У SIM менаџеру имам да одаберем која ми је примарна картица и то је то, нема контроле да ли да, на пример, пре сваког позива пита којом картицом желим да позовем, који број да буде примарни за интернет, који за поруке.
Знам да има неких заобилазних решења, типа да у именику на нивоу контакта подесиш којим бројем ћеш га увек звати, али ме чуди да ово наведено недостаје. Имао сам једно време A32 са две картице и ова подешавања су постојала у SIM менаџеру. Мало ми је глупаво да је телефон осакаћен, у смислу да не можеш лако да подесиш коју картицу желиш да користиш само за мобилне податке.
Друга ствар која ме интересује је да ли постоји начин да на једном телефону користиш Јебтел апликацију за два различита броја.
Видео сам да изгледа сваки број мораш да региструје са различитом мејл адресом, али то ћу преживети већ. Да морам да користим два телефона за исту апликацију са два броја... Ако је и од Јебтела, много је.
Што се OTA закрпа тиче, имам само октобарско ажурирање и Андроид 13.